Scudo Sports

İstanbul - Sedona 300 S bisikletim çalındı.

Merdo35

Üye
Tepki
2
İsim
Mert
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar Merhaba,

Sedona 300 bisikletim çalındı. Halkalıda oturduğumuz güvenlikli(!) sitenin kapalı otoparkından çalındı. Kamera kayıtları inceleniyor vs ama tahmin edeceğiniz üzere sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Zaten kameralar da yetersiz.. Çalınan bisikletin bulunma ihtimalinin sıfıra yakın olduğunu biliyorum. Ama bir umut, belki bir yerlerde, bir 2.el ilanında denk gelir.

En son 21 Mayıs Ctesi günü kullanmıştım. Ondan sonraki sürüşüm de bu akşam (salı) olacaktı. Bisiklet parkında kilitlediğim yerden götürülmüş. Forumdaki ilk mesajımın da bu olması :( Bisiklet hırsızlığı gerçeğiyle böyle yüzleşmiş oldum. Önlemlerinizi daima artırmanızı öneririm. Fotoğrafını da yüklüyorum, herkese selamlar.
IMG_1445.JPG

Scudo
en güzel önlem eve kadar taşımak dışarıda betonda döksen üzerine çalarlar bisikleti.görüntüde yapan şahıs görünüyorsa bir ihtimal bulunabilir.benimki çalındığında hırsızın şansına kamerada boynunun üzeri görünmüyordu kapı yüzünden.

Geçmiş olsun bende sitede şu an güvenlik olarak çalışıyorum üç sene oldu ama bir vukaat olmadı otopark konumu nasıl güvenlik personeli sık sık değisen yani bilmeyen persol ise sitedeki insanları genel olarak bilmiyorsa nidikletkime ait bilmeside sıkıntı oluyor

Teşekkür ederim. Aslında site kalabalık olduğu için sorunu güvenlikte değil yönetimde görüyorum. Çünkü kameraların yetersiz sayıda olmasının sorumlusu yönetim.. Kapalı otoparkta uzun bir bisiklet parkı var ama orayı boydan gören tek kamera var. Dolayısıyla uzak olan ucunu zor görüyor. O nedenle de yetersiz kalıyor..

@Merdo35 Çok geçmiş olsn Mertcim. 2012 bianchi toledo MTB ve 2016... daha birkaç hafta önce Carraro 1203 - Carraro 1203 gören var mı :) - iki tane bisikletimi çaldırdım. Seni öyle iyi anlıyorum ki. Resmen 'kahrediyorlar' insanı kahrolasıca elleri kopasıca şerefsizler. Gün yüzü göremesinler, bu dünyada olmasa iki cihanda yakasında olacak ellerimiz. Bisikletinin ayrıntılarına göz gezdirdim rast gelirsem derhal yazarım.

• Beğen
Tepkiler: Merdo35
Çok teşekkürler Sercan. İnsanın çok sevdiği bisikletinin çalınması, kendinden alınıp götürülmesi gerçekten canını yakıyor. Canı yanan da birbirini daha iyi anlıyor. Zor ama umarım bi yerlerde bi şekilde denk geliriz bisikletlere, birbirimize bi yardımımız dokunur..

Geçmiş olsun, Halkalı'da nerede oturuyorsunuz? Ben Atakent 1 de oturuyorum, dışarıdayken gözümü dört açarım. Bu arada Arenaparkın karşısındaki mahalleye bir göz atmanızı öneririm.

@Ogulcandaan teşekkür ederim. Avrupa 2de oturuyorum. Hayat parkının karşısı..Mümkün olduğunca bakıcam çevreye.

@Merdo35 Bence bir de yönetimden bisikletin parasını almayı deneyin. Güvenliklerin işi ne sonuçta.

• Beğen
@Merdo35 Öncelikle geçmiş olsun. Size, güvenlikli bir sitede oturduğunuz için bir çözüm önerim olacak.Belki yeni bir bisiklet alırsanız en azından onun çalınmasını önleyelim.

UYGULANMASI ÇOK AMA ÇOK BASİT

Her sitede bir yönetici vardır.

Yöneticiniz ile konuşun.Siteden çıkan her bisikletli,kapıdaki güvenlik görevlisine kimlik göstererek siteden çıkabilsin.Kimlik göstermezse,güvenlik görevlisi bisikletin siteden çıkmasına izin vermesin.

Kimlik gösterir ise güvenlik görevlisi; kimlik bilgileri, tc kimlik no, bisikletin modeli,markası,çıkış tarihi ve saati vb. ile bu çıkışı bir deftere kaydetsin.Bu şekilde olursa o siteden bisiklet çalınması çok ama çok zor olur.Çünkü kimlik bilgilerini verip de bisiklet çalacak kadar salak birini tanımıyorum.

Siz bu şekilde yöneticinizle konuşun, yönetim kurulu kararı çıkartılsın ilk toplantıda.Uygulanması zaten çok basit.Yönetici 5 dakikada halleder bunu. Yönetim kurulu kararı alınırsa bu karara o sitede oturen herkes uymak zorundadır zaten.Kimse "Ben çıkarken kimlik falan göstermem", de diyemez,göstermeye mecbur kalır.

Bisikleti çalan kapıdan çıkmadı, duvardan atladı da gitti ise o zaman zaten o sitede güvenlik zaafiyeti vardır.Bu durumda değil bisikletinizi , uyurken sizi bile çalıp götürebilir hırsızlar.Bu durumda muhatabınız güvenlik hizmeti veren firmadır.Belki dava açıp zararınızın karşılanmasını talep edebilirsiniz güvenlik hizmetini veren firmadan.Hukuken bu konuda bilgim yok.

• Beğen
@Merdo35 Çok geçmiş olsun, o bisiklet siteden çıktı veya çıkmadı bütün kamera kayıtlarını kontrol ediniz bence, umarım bir an önce kavuşursunuz bisikletinize :(

@homeless sağolun. Öneriniz de mantıklı, görüşmekte fayda var. En azından bisikletlere binip ellerini kollarını sallayarak çalmaları engellenebilir. Teşekkürler

@ÖmerMurat evet güvenlikten sonra kendim de detayları izlemek istiyorum, sağolun.

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Kamerayla, polisle sonuca ulaşılabilecek bir durum değil maalesef. Ancak ikinci el satış yapılan siteleri sürekli takip ederek ve mümkün olan tüm paylaşım platformlarında forumlarda insanlara yayarak bulma ihtimali olabilir.
Ayrıca kayıp çalıntı ilanları ve duyuruları konusu haber başlığından alınıp 2.el satış bölümünün en üstüne yer alsa daha dikkat çekici ve akılda kalıcı olmaz mıydı?

• Beğen
Geri