Scudo Sports

İstanbul sahil yolunda bisiklet sürmek yasak

Yalnız peşini bırakmayınca iptal edilecek basit bir ceza değil bu. Israrla tekerrür eden bir infial var ceza yanlışmış gibi. Ceza kanuna göre doğru. Sorun bisiklet yolunun bisiklet yolu gibi olmaması. Ama kanunen bisiklet yolu. Bana kalırsa 10 avukat tutulsa bile ceza geri dönmez, yanlış yazılmış bir ceza değil çünkü.
Siz bilirsiniz 😄, ödeyin 427 TL nizi.

Scudo
İdealtepe köprüsünün altında bisiklet yolu yok ki... Nizami bisiklet yolu zaten hiç yok da, o üst geçicin yaklaşık 100 metre öncesi ile 200 metre sonrası arasında kaldırımı boyayarak yapılmış şeyden de yok.
Aynen yok. Polisler sahil yolundaki maviye boyanmış alanda sürüş yapılmasını istiyormuş.
Arkadaşa itiraz etmesini söyledik. Umarım peşini bırakmaz.

Burada, Fiziki durumun imkansızlığı, fiilen bisiklet yolunda sürmenin yol bozukluğu, yeterli uyarı veya düzenleme yapılmaması araç, yaya veya hayvan engeli vb. Sebebiyle mümkün olmaması .. var. Yoğun trafik zamanları haricinde çokta problem olmamalı. İtirazı inceleyecek mahkemeye Durum detayları ile mantıklı şekilde" niçin araç yoluna çıkmak zorunda kalındığı" açıklanırsa, iptal edilebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sahil yolu sürüşünü gerçekten bir antrenman gibi yapmak için ancak çok erken saatler (05.30-06.00) veya geç saatlere (23.30 ve sonrasi) sürüşü bırakıyorum. Ancak o zaman katlanabilir oluyor. Tabi bu mevsimsel bir şey. Kışın yapmak daha zor oluyor.
Bir arkadaşın yorumuna katılıyorum, yola yakin olan bisiklet yolunu tekrardan düzeltip yol kotuna getirmeleri lazım ki insanlar orayı kullansın, sahilin keşmekeşinden uzak kalabilsin.

Siz bilirsiniz 😄, ödeyin 427 TL nizi.
Ben bilmem kanun ne diyorsa o. Bisiklet yolu olan bir kısımda asfaltta gitmenin tespiti sonrası ceza yazılıyorsa sırf itiraz etti diye iptal edilse ülkede ödenen trafik cezası kalmaz. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Haksız yere yazılan ya da kuralsız bir ceza olsa tabi ki itiraz edilmeli. Kuru itiraz ile hangi ceza nasıl iptal edilebilir ki.

Ayrıca ödeyin cezanızı demişsiniz, bana kesilen bir ceza yok. Yarın bir gün size kesilirse itiraz edip iptal sürecini paylaşmanızı temenni ediyorum...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Arkadaş, bir gün de bu polisler bisiklet yolunda uygulama yapsın da görelim. Neden bisiklet yolunda yürüyorsunuz diyerek, vatandaşın kimliğine ceza yazsınlar hadi. Yemez bence yazmazlar, yazamazlar. Kendileri de bal gibi biliyor, birine yazsa bir anda çevresinde 20-30 adet ortadoğulu yaya doluşur, linç tehlikesi yaşar. Ama garibim bisikletçiyi yakalayınca yazar cezayi.

Dün ceza yiyen bisikletliden biri benimde sürekli sürüş yaptığım gruptan.
Hatta bu sabah kendisi ile birlikte Bostancı - Tuzla yaptık.
İdealtepe köprüsü altında polis işaret ediyor ve arkadaşı durduruyor.
Kendisinden kimliği istiyor ve arkadaşta rutin bir gbt uygulamasıdır deyip kimliği uzatıyor.
Polis kimliği alır almaz 427 lira cezayı yazıyor.
Sebebi ise bisiklet yolundan gidilmemesi.
Arkadaşımız buna dair bir levha ve işaret olmadığını söylemiş.
Fakat polis kendinden emin şekilde “bunu bilmeliydiniz” diye yanıt vermiş.
Bir nevi boşuna itiraz etmeyin geri alamazsınız tavrı.
Bugünkü sürüşümüzde ise herhangi bir polis denetlemesine rastlamadık.
Muhtemelen kota doldurmak için günü birlik bir uygulamaydı.
Arkadaşlar çok uğraştı gerçekten ama polis hiç oralı olmadı. İtiraz edersiniz gibi biseyler söylüyordu en son.
Bisikletliye yol ver yazısının orada ceza kesilmesi trajikomik olmuş. :)
Sanırım o bölgede bisikletliye yol ver yazısı yok. Yanlış hatırlıyorda olabilirim

Oda bir şey mi 19 Mayıs Üniversitesinin bisiklet yolunda bile bisiklet sürmek yasak ! Süremezsiniz diyor özel güvenlik.İzin için başvurduk
olumsuz yanıt geldi. Soruyorum şimdi koskoca üniversite yetkililerini ulaşım aracı olarak bile üniversite bisiklet yolunu kullanamıyorsak bu yolu
niye yaptınız ? Var demek için mi ? Birilerine hava atmak için mi ? O zaman öğrenci olup ulaşımını bisikletle sağlayan insanlara ulaşım ücretini veriyor musunuz ?
Ülke de ne doğru ki zaten ? Neresinden tutsan bir çürümüşlük , bir kokuşmuşluk ....Kimi polis ile muhabbet edersin adam sana onlarca sportif soru sorar , k,ms,de
gel buraya al bu cezayı bir daha sürmezsin der. Çivisi çıkmış ülkenin Allah yardım etsin herkese.

arkadaşlar elinde tutanak olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
İstanbul'da bisiklet sürülmez arkadaşlar. Sizin iyi kötü bisiklet yolunuz var. Biz Avrupa yakasında daha dar bir alanda sıkışmış durumdayız. Bölük pörçük bir yol sistemi var. Ayrıca scootorlar, elektrikli bisikletler, 0-6 yaş çocuğuna bisiklet sürdüren veliler, patenciler, hatta motorsikletler ve çoğunlukla yayalar sayesinde bisiklet yolunda maks 7-10 km hızla gidersin. Ayrıca Avrupa yakasında çok fazla mülteci var özellikle sıcak havalarda bisiklet yoluna kadar taşan sürüler halinde yürüyorlar. Ben o yüzden kullanmıyorum bisiklet yollarını. Ancak trafik yolunda da polisle ilgili bir durum olmadı. Şimdi aklıma pandemi dönemi geldi. Polislerden köşe bucak kaçıyorduk ceza yazmasınlar diye şimdi gene aynı terane desenize!

Polis ile diyaloğa girilen noktada BİSİKLETLİYE YOL VER yazısı var. Ancak bu kadar tezat kararlar verilebilir.

Polis memurunun canı sıkılmış herhalde, hele şunlara ben ceza yazayım demiş.

Bir çok polis otosunu kuytu yerlere park edip araba içinde takıldıklarını görüyorum. Boş vakitlerini böyle değerlendiriyorlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Pazar günü antrenman bitmiş eve dönüşte bilenler için konum olarak Şirinevler d100 karayolunda seyir halinde ilerlerken yanımdan geçen motorize yunus ekiplerden biri yavaşlayarak motorsikleti kullanan memur kafasindaki kaskı kaldırıp yolun otoban olduğunu kasdederek burada sürmek yasak biliyorsun değil mi derken şaka sandım,hayır burası normal karayolu dedim kendisine... kendisi ise hayır otoban ve ısrarla yasak dedi, sonra bastı gitti, burayı okuyunca şaşırmadım desem yeridir....acaba daha neler göreceğiz

Benim için sürpriz bir konu oldu. İlk defa geçtiğimiz Pazar günü Avrupa yakası sahil yolunu kullanarak Florya - İstinye arası bisiklet kullandım ve çok şaşırmıştım bisikletlilere gösterilen saygıyı görünce. Rampa çıkarken arkamdan gelen belediye otobüsünün korna bile öttürmeden rampa bitene kadar beni takip etmesi, yola çıkmaya çalışan arabaların beni görünce durup beklemesi, döneceği taraf dolu olduğu için yolu kilitlemiş şekilde bekleyen arabanın şoförünün benden özür dilemesi falan.. Devlet eliyle vatandaşın arasına nifak sokmayın polis abiler, bak biz anlaşıyoruz kardeş kardeş :(

Pazar günü antrenman bitmiş eve dönüşte bilenler için konum olarak Şirinevler d100 karayolunda seyir halinde ilerlerken yanımdan geçen motorize yunus ekiplerden biri yavaşlayarak motorsikleti kullanan memur kafasindaki kaskı kaldırıp yolun otoban olduğunu kasdederek burada sürmek yasak biliyorsun değil mi derken şaka sandım,hayır burası normal karayolu dedim kendisine... kendisi ise hayır otoban ve ısrarla yasak dedi, sonra bastı gitti, burayı okuyunca şaşırmadım desem yeridir....acaba daha neler göreceğiz
E5 metrobüsten önce otoban olarak geçiyordu ancak metrobüsten sonra şeritler daraltılmak zorunda kaldığı için karayolu oldu bu nedenle hız sınırları bile düşürüldü ben İzmir'de yaşayan olarak biliyorum o yunusların canı sıkılmış hatta hız sınırları düşürüldüğü için bir ton insan orda ceza yedi

E5 metrobüsten önce otoban olarak geçiyordu ancak metrobüsten sonra şeritler daraltılmak zorunda kaldığı için karayolu oldu bu nedenle hız sınırları bile düşürüldü ben İzmir'de yaşayan olarak biliyorum o yunusların canı sıkılmış hatta hız sınırları düşürüldüğü için bir ton insan orda ceza yedi
Mesele aslında konuya hiç hakim olmamaları,zaten havaalanı dönüşte kocaman yeşil tabela var (TEM otoban bağlantı yolu olduğuna dair)hatta bisikletli giremez diye ikaz tabelasıda mevcuttur,orda aynı şeyi söyleseler(ki) yalan yok o yoluda işe giderken mecburen kullanıyorum yani eyvallah haklılar,yediğim cezayı da hakketim derim. Yanlız yanlış hatırlamıyorsam tesadüf olsa gerek sahil yolunda ceza kesilen bisikletçiler ile aynı güne denk geldi...ceza yemedik ayrı konu...
E5 metrobüsten önce otoban olarak geçiyordu ancak metrobüsten sonra şeritler daraltılmak zorunda kaldığı için karayolu oldu
Yanlış anlamayın lütfen 48 yaşındayım 80 den beri İstanbul'da yaşayan biri olarak ilk defa sizden duydum,bahsi geçen yol eski Londra asfaltı geçer, uluslararası yol olarak gecer,Edirne asfaltı diye geçer daha çokta E5 karayolu diye bilinir ama otoban olarak ilk defa sizden duydum..
Süslü kadınlar bisiklet turunu veya critical mass gibi bir turu, bu çevirmenin yapıldığı mekanda yapmak lazım.
O değilde koca sahil yolunu hemde kilometrelerce emniyet şeridi harici extra bir şerit daha kapatıp trafiği zora sokan araç sürücülerine birşey yok,ters yönden başına buyruk üstünde iki kişi takılıp tehlikeye davet çıkaran scooterli salolara birşey yok,mangal yasak olduğu halde sahilde yakılan mangalcılara üstelik genelde bisiklet yolunda yaparlar bunlarada birşey yok,ama yolunda giden bisikletçi arkadaşlara baş cezayı...birisi kulaklarına birşey kaçırmıştır... bisikletlilere o gün için anlık kıl olan yetkili bir abi işine benziyor bu ..

Geri