Scudo Sports

İstanbul sahil yolunda bisiklet sürmek yasak

kemal.bahadır

Forum Demirbaşı
Tepki
492
İsim
Kemal Bahadır Çakır
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet inanılmaz ama bu gözler anlatacaklarımı gördü duydu. Olayın asıl mağdurlari forumda ise muhakkak yazacaklardir diye düşünüyorum.

Bugün 17.09.2022. 10 yıldır yaptığım gibi İstanbul Anadolu yakası sahil yolunu kullanarak antrenman yapıyorum ve binlerce kişi bu şekilde antrenman yapıyor. Yine bir antrenman sabahından saat 09.30 civarında bostancıdan kartala doğru yol alirken
Screenshot_20220917_114346.jpg
Tam işaretiledigim noktada trafik polis ekibi uygulama yapıyordu. Uzaktan bisey ler var orda derken 4-5 adet bisikletçi polislerin yanında beklediğini farkettim ve haliyle benide durdurdular. Orda bekleyen arkadaşlar polislerle hararetli bir tartışma içindelerdi ki neler olduğunu anladım. Sahil yolunu kullanan bisikletçilere ceza yazıyorlar🤦‍♂️ iki arkadaş çok itiraz etti antrenör olduğunu sporcuların burada antrenman yaptığını bisiklet yolunda bunu yapamayacaklarını anlattı ama polisler niyetli. Bu arada bisikletçiler kalabaliklaşmaya başlarken karambolden yararlanıp doldurma alana doğru topukladim (yol boyunca gördüğüm herkesi uyardim ama umarım işe yaramıştır)

Özetle aramızda bu konuya kanunen daha hakim polis arkadaşlar ve avukat arkadaşlar muhakkak vardır diye umuyorum. Gerçekten böyle bir ceza yazılabilir mi? Bunun için ne önlemler alınabilir? Açıkçası 10 yıldır kullanıyorum bu yolu saat farketmeksizin ilk defa böyle birsey görüyorum ve duyuyorum.

Son düzenleme:
Scudo
🤬 🤬 🤬 🤬 🤬

Madde 66: Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Burada ülkemizdeki bisiklet yollarının standartları tartışılabilir. Sorduğunuza gelirsek kanuna göre ceza yazılabilir hatta yazılmalı bence. Diğer kanunlar da düzgün uygulanmalı. Yarım yamalak uygulanmasına karşıyım.
Birkaç ay önce 2 şeritli bölünmüş emniyet şeridinin olmadığı bir yolda kalabalık bir trafikte 30'la giderken polis tarafından kaldırıma çıkartılmıştım. Daha sonra araştırdığımda "Madde 56/57: Dar yollarda ve kavşaklarda bisikletli, motorlu araçlara geçiş kolaylığı sağlar" bunu buldum. Böyle bir uygulama yapılabilir mi?Bunu merak ediyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bu gerizekalılar bisikletlilere ceza yazana kadar bisiklet yolundan giden andaval yayalara ve scooterlara ceza yazıp ellerine verseler ya? Ülke de spor yapmakta yasak oldu artık.

Edit: Ne bisiklet yolundan bahsediyorsunuz? Hangi bisiklet yolu? Yayaların, çoluk çocuğun ve scooterların cirit attığı bisiklet yolu mu? O yolda anteremanı bırak sinirlenmeden öfkelenmeden sakin bir şekilde süremiyorsun.

Burada ülkemizdeki bisiklet yollarının standartları tartışılabilir. Sorduğunuza gelirsek kanuna göre ceza yazılabilir hatta yazılmalı bence. Diğer kanunlar da düzgün uygulanmalı. Yarım yamalak uygulanmasına karşıyım.
Birkaç ay önce 2 şeritli emniyet şeridinin olmadığı bir yolda kalabalık bir trafikte 30'la giderken polis tarafından kaldırıma çıkartılmıştım. Daha sonra araştırdığımda "Madde 56/57: Dar yollarda ve kavşaklarda bisikletli, motorlu araçlara geçiş kolaylığı sağlar" bunu buldum. Böyle bir uygulama yapılabilir mi?
Sporculara özellikle yol bisikleti ile antrenman yapan kişilere düzgün bisiklet yolu olmayan yerlerde kesinlikle ceza yazılmamali.
Birkaç ay önce 2 şeritli emniyet şeridinin olmadığı bir yolda kalabalık bir trafikte 30'la giderken polis tarafından kaldırıma çıkartılmıştım. Daha sonra araştırdığımda "Madde 56/57: Dar yollarda ve kavşaklarda bisikletli, motorlu araçlara geçiş kolaylığı sağlar" bunu buldum. Böyle bir uygulama yapılabilir mi?
Bilgilendirme için teşekkürler bu arada
Bu gerizekalılar bisikletlilere ceza yazana kadar bisiklet yolundan giden andaval yayalara ve scooterlara ceza yazıp ellerine verseler ya? Ülke de spor yapmakta yasak oldu artık.

Edit: Ne bisiklet yolundan bahsediyorsunuz? Hangi bisiklet yolu? Yayaların, çoluk çocuğun ve scooterların cirit attığı bisiklet yolu mu? O yolda anteremanı bırak sinirlenmeden öfkelenmeden sakin bir şekilde süremiyorsun.
Bisiklet yolunda antrenman yapmak imkansız. Bisikletliye kimsenin saygısı yok orda

Sporculara özellikle yol bisikleti ile antrenman yapan kişilere düzgün bisiklet yolu olmayan yerlerde kesinlikle ceza yazılmamali.

Bilgilendirme için teşekkürler bu arada

Bisiklet yolunda antrenman yapmak imkansız. Bisikletliye kimsenin saygısı yok orda
Antreman geçtim normal sakin sürüş yapmak bile imkansız. İnanırmısın bisiklet yolunu uzun zamandır kullanmıyorum toplu akşam keyifi grup sürüşleri haricinde.

• Beğen
Tepkiler: firestone
@kemal.bahadır ''Özetle aramızda bu konuya kanunen daha hakim polis arkadaşlar ve avukat arkadaşlar muhakkak vardır diye umuyorum. Gerçekten böyle bir ceza yazılabilir mi?''

Hukuk devletleri duvara benzer,çarpan düşer.Kanun devletleri örümcek ağına benzer; delen geçer delemeyen takılır.
Ülke hukuk devleti olsaydı temel hak ve hürriyetler korunacağından bisiklet yolunda piknik yapanlar,yürüyenler,scooter ile gezenler gerektiği gibi engellenir sadece amacına ve hakka hukuka mantığa dayalı olarak bisikletlilerin olurdu.Kanun devletinde ise kanun sistemi asla şunu demez senin bisiklet yolun işgal altında sen mecbur olduğun için yolda sürebilirsin demez yakalanırsan ve de kanun uygulayıcının canı da isterse der ki: ''yassak kardeşim ahanda kanunda yazıyor bisiklet yolu varken yolda sürmen yassak der ve cezayı yapıştırıverir.''Bişiycik de diyemezsin haklı olup olmaman da fark etmez.

Saçmalık, ya da can sıkıntısı!

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: firestone
Kasa boş para lazım, en çok bisikletliyi ne zaman bulacaklar, tabi ki pazar sabah saatleri. Diğer günler denetime gerek yok, önemli olan saatlik kesilen ceza miktarı mantık olarak.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
konu başlığının ismi çok clickbait, açıklayıcı bir başlıkla değiştirebilir misiniz ?

Bisiklet yolu var yanda. Evet kötü bir yol ama var. Varken de kanunen ceza yazabilir. Esas konu gerekli yerlere bisiklet federasyonu ya da benzeri kuruluşlar ya da bireysel başvurular yaparak bisiklet yolunun daha iyi hale getirilmesi. Mesela araç yolu ile aynı kotta olması gerekliliği, çoğu zaman otopark giriş ve çıkışlarında yetersiz teknik geçtiler yüzünden ya elinşze alıyorsunuz bisikleti ya da yeter ulan deyip yola çıkıp by-pass yapmak zorunda kalıyorsunuz, son seçenek de sahil şeridine geçip lanet ederek ilerlemek.

Araba yolu ile aynı kotta olursa ve otopark girişlerinde düzgün geçişler verilirse bu iş aşılabilir belki.

Başka bir sıkıntı da aynı yolun geliş yönünde de geçen biri yazmıştı polis çevirip karşı tarafta bisikley yolu var geç karşıya o yoldan git demişti polis. Bu oluyor mu (kanunen) yoksa abartı mı ona da bakmak lazım.

...

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
E Bu ilk olmuyor. Aynı güzergahta forumdan bir arkadaş da ceza yemişti daha önceden. Hatta 87 liraydı sanırsam.

Kanun nizam da kim kime ne geçirirse.
Bisiklet yolunda yürüyen, mangal yapan kaç kişiye ceza kesmişler ki bize kesiyorlar. Arada kaynayan biz oluyoruz.

• Beğen
Tepkiler: ozcanaltin48
E Bu ilk olmuyor. Aynı güzergahta forumdan bir arkadaş da ceza yemişti daha önceden. Hatta 87 liraydı sanırsam.

Kanun nizam da kim kime ne geçirirse.
Bisiklet yolunda yürüyen, mangal yapan kaç kişiye ceza kesmişler ki bize kesiyorlar. Arada kaynayan biz oluyoruz.
10 yıldır ilk defa duydum ve deneyimledim bana açıkçası çok garip geldi ki ben polislerle sürekli selamlasip geçiyorum . Binlerce insan var burda süren. Yasaksa tam yasak yasak değilse niye piyangodan çıkar gibi binde bir uygulama yapılıyor. Anlam veremiyorum ben. Sürücüler mi şikayetçi oluyor. Keyfi bir uygulama durumu mu var🤔

Polisler kafasına göre uygulama yapmaz. Bu uygulamanın talimatı ya daireden (ankara) ya da o ilin trafik şube müdürlüğünden gelir. Bisiklet yolunun iyileştirilmesi gibi bir çözüm bulamıyorsanız ( bulamayız da zaten) Arka kapılara bakmak lazım. Federasyon başkanı olur, başka bir yetkili olur bu uygulamanın yapılması için talimat veren üst yetkililerle görüşme yaparak çözebilir. Sürekli değilde ara sıra olan, nadiren olan bir uygulama ise yine cozumsuz kalma ihtimali yüksek ama belirli perıyodlarla bu cadde üzerinde bunu yapalım diye birşey kararlaştırılmıs ise onada çözüm olabilir

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Evet çok nadir olan bir şey bu, duyulmamış olması da normal
"E Bu ilk olmuyor" demişim, oradaki E harfi yoktu aslında yazarken araya karışmış ve ukalaca olmuş. Kusura bakmayın.

Bu uygulamayı bir de mangalcılara, satıcılar filan yapsalar ya ödediğimiz cezaya değecek. Ama nerdeeee..
10 yıldır ilk defa duydum ve deneyimledim bana açıkçası çok garip geldi ki ben polislerle sürekli selamlasip geçiyorum . Binlerce insan var burda süren. Yasaksa tam yasak yasak değilse niye piyangodan çıkar gibi binde bir uygulama yapılıyor. Anlam veremiyorum ben. Sürücüler mi şikayetçi oluyor. Keyfi bir uygulama durumu mu var🤔

İstanbul' da makas atan, kaldırıma park eden, drift yapan, alkollü araç kullanan, v.b trafik magandalarının kökünü kazıdılar demek ki 😒 sıra bisiklete geldi...

Son düzenleme:
Bisiklet sürmeye yeni başladım ve birkaç haftadır, hafta sonu sabahları vapurla Kadıköy Rıhtım'a geçerek o yolu kullanıyorum ve Kartal'a kadar sürüyorum. O güzergahtaki bisiklet yolunda sürmek için gerçekten ama gerçekten peygamber sabrı gerekiyor, birkaç sürüşte bunu anladım. Keşke denetim yapmayı bu kadar çok seven polislerimiz o yollarda da birer denetim yapsalar.

Son düzenleme:
Geri