Scudo Sports

Istanbul-Paris Bisiklet turu

Tepki
13
Merhabalar, geçtiğimiz Ağustos-Eylül aylarında Istanbul'dan, Bulgarisstan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya ve Almanya üzerinden geçerek Paris'e bir bisiklet turu yapmıştım. 33 gün sürdü, Trek fx7.3 kullandım.

Günlüğüme kişisel blogumdan ulaşabilirsiniz.(link)

http://3.bp.blogspot.com/-nLCUfk5bSuk/TZJICFq4qsI/AAAAAAAAApg/OW_qYThwNpQ/s1600/IMG_8541.JPG

http://1.bp.blogspot.com/-1kg7VOsxy7o/TWD2eqeU7xI/AAAAAAAAADM/SaBl4D1pJYU/s1600/26082010%2528001%2529.jpg

Scudo
siteye erişilemiyor. :(

sanırım hala bu digiturk, blogspot sansürünün etkisi, bu arada o göbek gitti turun sonunda:D

Sınır kapısı vize işlemleri hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Gezi için ne kadar bir bütçe ayırmak yeterli olur?

Yaptığınız turu bir kaç ülke ekleyerek kendimde gerçekleştirmek istiyorum.Öğrenciliğim devam ettiği için yeşil pasaport şansım da var..

Biraz bilgi birazda motivasyona ihtiyacım var :)

Saygılarımla.

Teşekkürlerr,

Bulgaristan vatandaşı da olduğum için paraport,sınırla uğraşmadım hiç, o konuda şasnlıyım. Ama öğrenci olduğun için daha rahat olur tabi, hatta okulunla da bir proje olarak yapabilirsin turunu, bir amaç için. Ben okulumla İstanbul'da bisiklet kullanımını teşvik etmek olarak yapmıştım.

Bütçe olarak 1 milyar yeter , yol masrafaı olarak, 30 gün için. Hatta daha fazla kamp yaparsan ve idareli olursan, yemeğini kendin yaparsan (makarna alıp mesela mobil ocağınla pişirirsen.. )çok daha ucuza da yapabilirsin. Bir de Warmshowers.org'u kullan mutlaka, ve Couchsurfingi de. Hem böylece gittiğin yerdeki insanlarla o ülke ve bölge hakkında da daha çok bilgi edinebilirsin, ilk eden.

Bu arada ekipmanları katmadım bu bütçeye. Onlara (heybe, su geçirmeyen ve pratik takılan mutlaka, rahat bir sele, 2,3 suluk, ışık, kamp malzemeleri yedek parçalar, lastik.. ), kaba bir hesapla 500-1000 lira, malzemelere göre, tutar onlar da.

Ayrıca zor bir şey değil hiç, başta belki gözü korkuyor biraz insanın, ama yaparsan çok keyifli bir zaman geçirceğine eminim.

Saygılar size de

Şu 33 gün meselesine takıldım ben niyeyse çok kısa geldi bana:)

(link)

Okumak isterim ama yukarıdaki linkte yıldızların yerinde ne var?:)

Merhabalar. Bu planın benzerini ben de düşünüyorum. Ancak aklıma takılan şöyle bir durum var;
Haftada sadece bir gün bisiklete binme fırsatım olduğundan ve aşırı yüklenme ile beraber diz ağrıları çekiyorum. Böyle bir tura çıkmadan önce nasıl bir kondisyon çalışması yaptınız acaba?
Bu arada ben de Trek fx7.1 kullanıyorum ve bisikletin uzun yola tahrik gücü çok yüksek:) Siz memnun kaldınız mı bisikletinizden?

Teşekkür ederim ilginize..Cesaret verdiniz.

Blog'unuzu okudum.Keşke bir gps cihazı edinseydiniz daha kolay olurdu yolculuğunuz.

Kendinize iyi bakın. Bol pedallı günler..

• Beğen
Tepkiler: Ramazan Sevinc
evet hızlı oldu :) 3000 km kadar bir yol var istanbul-paris arası, viyana üzerinden. 60 günde daha güzel olurdu elbet, tadını daha fazla çıkararak, ama zaman ve biraz da bütçe kısıntısı sebebyile hızlı gittim, bazen 160-180 km gittim bir günde.

@chari

Merhaba, evet FXler hıza da meyilli :) memnun kaldım, bisikletle ilgili hiçbir sorun yaşamadım, bagajım kırıldı, daha kaliteli bir bagaj almam lazımdı.

Kondisyona gelince, Paris turundan bir buçuk sene önce İstanbul-Bulgaristan turu yapmıştım, 400 km'lik bir yol. Ondan önce 1 ay kadar bir dağ bisikletiyle 2-3 günde bir, yaklaşık 20 km bisiklet sürdüm. ama Bulgaristana yola çıkmadan günde kaç km giderim, emin değildim, 50 km diye tahmin etyodum. 2. ve 3. günlerde 80, son gün de 140 km gittim. Paris turuna çıkmadan önce çok az antrenman yapabildim, daha çok yürüyerek teleafi etmeye çalıştım, günde 5, bazen 10 km yürüyordum, beyazıttan taksim, mecidiyeköye kadar, tam olarak. Bacaklarıma güveniyordum ama önceki turdan, onun rahatlığıyla biraz yola çıktım. Bir de sağlık muayenesinden geçtim okulumda.
Naçizane tavsiyem size, küçük bir tur yapıp kendinizi sınamanız, 50-60 km en azından. Belki o bir gün dışında da evde yada bir spor salonunda çalışmanızın faydası olabilir.

Turunuzda başarılar :)

• Beğen
Tepkiler: chari
@Ahmet Gümüş

Teşwkkürler, açıkçası ona da masraf yapmak istemedim, hem gps'siz, macera,heyecan ve belirsizlik katsayısı daha fazla oluyor :)

Bol şanslar size de turunuzda

Gps olayını ucuza kapatmak için internette satılan çin malı pna lar mevcut 60-80 lira arasıda pek güzel satıyorlar..Windows mobile işletim sistemi oluyor genelde içinde..Herhangi bir markanın gps yazılımını internetten indirip kurabilirsiniz. En ünlüleri İGO ve Garmin'in yazılımları. gps sinyalini 7-8 dakikada yakalasalarda oldukça iş görüyor.. :)

• Beğen
Tepkiler: Ramazan Sevinc
Geri