Scudo Sports

İstanbul Maltepe Veledrom pisti ve güvenlik zafiyeti

Bugün ilk kez Beykoz Spor Ormanı'na gittim. Yol bisikleti parkuru trafikten, egzozdan ve köpeklerden uzak harika bir parkur. Yol boyunca en az beş altı noktada su içebileceğiniz noktalar koyulmuş ama maalesef parkurun sonlarına doğru olan dışında hiçbiri çalışmıyordu. Mataramı evde bırakmışım çok zorlandım. Bir de İspark için çıkışta ödeme sırası oluyor. Haftaiçi gündüz vakti 15 dk sıra bekledim, haftasonunu düşünemiyorum.
Super bilgi hocam bilmiyordum gideyim.parkur uzun mu ne kadar ? Youtube videolarina baktimda cok guzel duruyor

Scudo
Super bilgi hocam bilmiyordum gideyim.parkur uzun mu ne kadar ? Youtube videolarina baktimda cok guzel duruyor
Yeteri kadar uzun ve zorlayıcı bi parkur. Aracınız yoksa gitmek biraz yorucu. 9km kadar parkurun en uzun rotası. Ama içerde yol ayrımları vs. var yani dolayısıyla kendi kafanıza göre rotalar oluşturmanıza da imkan veriyor. Eğimler bazı noktalarda ciddi sertleşebiliyor. Açıkça sevdim ben baya.

Ben girdiğimde bi köpek sürüsü ve yaya olarak dolaşan 2 kişiyi gördüm. Virajların bazıları baya kör, çarpar mıyım acaba diye biraz endişelendirdi. Haricinde virajlardaki bilgilendirmeler ve güvenlik önlemleri baya iyi. Düz yol antrenmanı değil ama çok iyi bi yokuş antrenmanı rotası. Düzlük pek yok çünkü.

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
Yeteri kadar uzun ve zorlayıcı bi parkur. Aracınız yoksa gitmek biraz yorucu. 9km kadar parkurun en uzun rotası. Ama içerde yol ayrımları vs. var yani dolayısıyla kendi kafanıza göre rotalar oluşturmanıza da imkan veriyor. Eğimler bazı noktalarda ciddi sertleşebiliyor. Açıkça sevdim ben baya.

Ben girdiğimde bi köpek sürüsü ve yaya olarak dolaşan 2 kişiyi gördüm. Virajların bazıları baya kör, çarpar mıyım acaba diye biraz endişelendirdi. Haricinde virajlardaki bilgilendirmeler ve güvenlik önlemleri baya iyi. Düz yol antrenmanı değil ama çok iyi bi yokuş antrenmanı rotası. Düzlük pek yok çünkü

Ben girdiğimde bi köpek sürüsü ve yaya olarak dolaşan 2 kişiyi gördüm. Virajların bazıları baya kör, çarpar mıyım acaba diye biraz endişelendirdi. Haricinde virajlardaki bilgilendirmeler ve güvenlik önlemleri baya iyi. Düz yol antrenmanı değil ama çok iyi bi yokuş antrenmanı rotası. Düzlük pek yok çünkü.
Yokus olsun daha guzel :) Veledrom zaten yeterince duz arac var ilk firsatta gidecegim.Letape zaten bu sene buradan baslayacak.

bende beykoz spor ormanına 2 hafta once gittim ama üzüldfüm dogrusu. güvenlik olayı ortadan kalkmıs. isteyen girebiliyor. içeride pistte araclar dolasıyor bu olay korkunc bırsey aslında virajlarda 50 ile inerken karsınıza arac cıkabılır dikkat edin. Su sebilleride çalışmıyordu. ayrıca bisiklet kafede kapalı idi. Insallah düzelir ama beykozun yeni belediye baskanı bu işlere pek bakmıyor. Eski belediye baskanı bayagı meraklıydı spora.

Bugün ilk kez Beykoz Spor Ormanı'na gittim. Yol bisikleti parkuru trafikten, egzozdan ve köpeklerden uzak harika bir parkur. Yol boyunca en az beş altı noktada su içebileceğiniz noktalar koyulmuş ama maalesef parkurun sonlarına doğru olan dışında hiçbiri çalışmıyordu. Mataramı evde bırakmışım çok zorlandım. Bir de İspark için çıkışta ödeme sırası oluyor. Haftaiçi gündüz vakti 15 dk sıra bekledim, haftasonunu düşünemiyorum.
Ben bisikletle gidiyorum parkura, ev yakın sayılır ama h. içi erken gidip 10:00 - 11:00 gibi çıkarsanız araç kalabalığına denk gelmedim. Havalar ısındı, yürüyüş-gezi tayfası rağbet etmeye başladı.

Bir sıkıntı bence aylardır Bisiklet Cafe kapalı, sürüş ardından bir çay kahve kek iyi gidiyordu, umarım açılır sezon falan deyip...

bende beykoz spor ormanına 2 hafta once gittim ama üzüldfüm dogrusu. güvenlik olayı ortadan kalkmıs. isteyen girebiliyor. içeride pistte araclar dolasıyor bu olay korkunc bırsey aslında virajlarda 50 ile inerken karsınıza arac cıkabılır dikkat edin. Su sebilleride çalışmıyordu. ayrıca bisiklet kafede kapalı idi. Insallah düzelir ama beykozun yeni belediye baskanı bu işlere pek bakmıyor. Eski belediye baskanı bayagı meraklıydı spora.
Beykoz’un yeni belediye başkanının dertleri şu an biraz daha farklı, malum kendisi içeride.

Parkur zor bi parkur, %14 azami eğimler mevcut, teknik virajlar mevcut, yine benzer eğimlerde inişler ve bu inişlerin sonunda keskin virajlar mevcut. O yüzden eğer bacaklarınıza güvenmiyorsanız keyif alabilceğiniz bi parkur değil.

Virajların kör olduğu konusuna katılmıyorum, hızlı girebileceğiniz virajların bile arkası yeteri kadar görünür bence.

Parkurda yaya görmeniz normal çünkü asfalt yolun yanından giden çakıl yol da yürüyüş parkuru. Ama insanların asfalta çıkıp yürümesini fiziksel olarak engelleyecek bir yapı olmadığı için asfalttan yürüyerek güvenlik sıkıntısı yaratan olur mu, maalesef olabilir tabi.

İçerde araç hiç görmedim ben ama son bi kaç aydır gitmiyorum, bahsedilen araç park içinde kullanılan buggy tarzı alet olabilir mi acaba? Bakım gibi amaçlar için onu kullanıyorlar parkuda da.

Ben araca denk gelmedim hiç, şans. Ama devriye, temizlik vs. işleri oluyordur tabi. Bir de virajlarda çam iğneleri oluyor, kaydırıyor, dikkat. Asfalt temiz, güvenli dememek lazım

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve Umur Bora
Beykoz’un yeni belediye başkanının dertleri şu an biraz daha farklı, malum kendisi içeride.

Parkur zor bi parkur, %14 azami eğimler mevcut, teknik virajlar mevcut, yine benzer eğimlerde inişler ve bu inişlerin sonunda keskin virajlar mevcut. O yüzden eğer bacaklarınıza güvenmiyorsanız keyif alabilceğiniz bi parkur değil.

Virajların kör olduğu konusuna katılmıyorum, hızlı girebileceğiniz virajların bile arkası yeteri kadar görünür bence.

Parkurda yaya görmeniz normal çünkü asfalt yolun yanından giden çakıl yol da yürüyüş parkuru. Ama insanların asfalta çıkıp yürümesini fiziksel olarak engelleyecek bir yapı olmadığı için asfalttan yürüyerek güvenlik sıkıntısı yaratan olur mu, maalesef olabilir tabi.

İçerde araç hiç görmedim ben ama son bi kaç aydır gitmiyorum, bahsedilen araç park içinde kullanılan buggy tarzı alet olabilir mi acaba? Bakım gibi amaçlar için onu kullanıyorlar parkuda da.
Yok bildigin arac cunku guvenlik yok ve bariyer acik vaziyette.

Ben 3 hafta önce hafta sonu öğleden önce gitmiştim, bariyer vardı (kapalı şekilde) ve hiç araba görmedim. Orada izci kampı için olan bir tesis de var, belki onun için araç girmiştir. Cafe'nin kapanmasına da şaşırmıştım çünkü hem güzel tasarlanmıştı hem de insanlar vardı geçen sene. Umarım yeni bir işletmeyle tekrar açılır.

Arabayı dışarıya park edebilirsiniz ben öyle yapıyorum, girişin biraz ilerisinde ışıklardan sağa dönünce park yeri var yol kenarında.

Veledrom üyeliği 100₺, yanındaki atletizm pisti üyeliği 300₺ olmuş.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Yakında bisikletten MTV benzeri vergi de alsınlar

Sosyal belediyecilik iste bu. Yakinda insallah kaldirimdan yuruyorsun diye para almazlar.

Üyelik derken, sınırsız kullanım değil. 100 TL ile 12 kere kullanımlık üyelik alınıyor.
1 kullanım 6tl bence makul 1 küçük su bile alınmıyor. Sembolik bir rakam alınması bazen hiç alınmamasından daha iyi oluyor bu tarz tesisler için.

Veledrom birsey degil gene . 100tl versin antreman yapan bi zahmet. Ama beykoz spor ormaninin akibeti pek iyi degil. Bisiklet parkuru sahipsiz kalmis resmen guvenlik yok bariyer acik. Otopark ucreti 50den 150ye cikartilmis ve özel bi firmaya verilmis. En son antremanimda kizdim cektim arabayi piste giden koprunun ustune kapattim pisti komple arac trafigine camada yazdim iceride bisiklet antremani vardir aracla girmek yasaktir diye kendi güvenligimizi kendimiz sağliyoruz malesef.

1 kullanım 6tl bence makul 1 küçük su bile alınmıyor. Sembolik bir rakam alınması bazen hiç alınmamasından daha iyi oluyor bu tarz tesisler için.
Aynen bencede makul, yanlış anlaşılma olmasın diye belirtmiştim 12 kullanım olayını yoksa. 100 TL'nin neredeyse hiç değeri kalmadı ülkede.

Son yıllarda Orhangazi Parkı başta olmak üzere Beykoz’daki çeşitli parklarda ciddi bir kontrolsüzlük ve denetim eksikliği gözlemlenmektedir. Aktif kullanıcılarından biri olarak özellikle Orhangazi Parkı’nda yaşanan bazı durumlar, kamu düzeni ve güvenliği açısından ciddi riskler barındırmaktadır.

Park içerisinde;
  • Motosiklet, otomobil ve yüksek hızlı elektrikli scooter (kickscooter 25 km üzeri hızla gidenler) gibi araçlar, yayaların kullanımına ayrılmış alanlarda hiçbir denetim olmadan dolaşmakta,
  • Bisiklet yolları ve sahil hattı boyunca yaya yolu, yeşil alanlar bu araçların karıştığı tehlikeli durumlar sıkça yaşanmakta,
  • Marina bölgesinde yer alan teknelerin çevresinde ise kamuya ait alanların tel örgülerle çevrilerek özel mülk gibi kullanılması, kamusal erişimin engellenmesi söz konusudur.
Yaklaşık 5 yıldır süregelen bu ihlaller, ne yazık ki İBB, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gibi yetkili kurumların birbirlerine sorumluluk devretme eğilimi içinde olmaları nedeniyle çözümsüz bırakılmıştır. Şifahen görüştüğüm güvenlik personelleri, özellikle tekne sahiplerinin bazı durumlarda çevredekilere karşı tehditkâr tavırlar sergilediğini belirtmiştir. Bu da durumun sadece kamusal alanların gaspıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda kişisel güvenliğin tehdit edildiğini ortaya koymaktadır.
Velodrom gibi güvenli sayılabilecek alanlarda dahi, dış çevrede seyir halinde olan araçlar nedeniyle kaza riski oldukça yüksektir. Yaşanan bu güvenlik zafiyetleri, vatandaşın temel yaşam hakkını ve güvenli kamusal alanlara erişim hakkını ihlal etmektedir.
Bu nedenle yaşanan sorunların çözümü için gerekli idari ve hukuki yolların tüketilmesi ve son aşamada konunun savcılığa taşınması gündemimdedir. İlgili kurumların daha fazla ihmalkâr davranması, olası kazalarda sorumluluğu artıracaktır.

Adam gibi hizmet vericeklerse 100 TL birsey degil bakalim suanda iyi gidiyor.Bu veledromun en azindan yanlarini kapatmak cok mu zor anlamiyorum asiri ruzgar oluyor malesef

Geri