selam, ben de yakın zamanda istanbul çıkışlı bir şehirler arası bir tur yapmayı düşünüyordum. foruma yeni üye oldum. mesaj atma kısmını bulamadım. mesaj atarsanız detayları konuşabiliriz.Eğer yola çıkmayı düşünen varsa İstanbul'dan izmir, Muğla, Antalya yönüne doğru pazartesi yola çıkıyorum, eşlik etmek isteyen olursa buradan bildirebilir
Güzel bir rotaymış Bandırma—İvrindi—Edremit de güzel olabilir. Bandırma’dan Ege’ye doğru gördüğüm yükseltisi en az olan rota galiba.1 günde, tekte almak istiyorsanız şu işinize yarayabilir: Feribot ile Bandırma, ardından Tren yoluna paralel 250 km civarı gidiş. Strava'da beleşken Bergama'ya kadar şöyle bir rota çizmiştim, umarım yaz bitmeden gerçekleşir232667 dosyayı görüntüle
Söz ettiğiniz güzergah ağır araçların bolca kullandığı bir yol diye hatırlıyorum.Çanakkale üzerinden giden yol için çok güzel diyorlar, manzara, ortam vb.. Körfezin apayrı bir havası var tabi... Oradan aşağı Akçay üzerinden Ayvalık yapılır... Çok da iyi olur... Sonra ver elini İzmir... Yenikapı'dan Bandırma ve oradan aşağı inmek yolu kısaltır, evet.. Biraz daha stresli bir güzergah gibi geldi bana... Bu arada, katılmak isterim... Ben de hiç uzun tur yapmadım ama Haziran sonunda benzer bir turu yapacağım...
Söz ettiğiniz güzergah ağır araçların bolca kullandığı bir yol diye hatırlıyorum.
Yanlışsam özür dilerim. Benim için motorlu araç trafiği önemli değil ama bazı insanlar çok kaçınıyor öyle yollardan.
İZBAN iyi bir seçenek olur, Aliağa'dan sonra. Tabi hala çalışıyorsa.Şakran taraflarından Çiğliye kadar bir vasıta ile gitmenizi öneririm.
İzban çalışıyor mantıklı hareket olur,çünkü çok yoğun kamyon trafiği var,Aliağa demirçelik fabrikasından çıkan kamyonlar yola demir tel vs parçalar saçarak gidiyor maalesef.Birde kazdağları rampalarının olduğu yol çok dar,biraz risk taşıyor yaklaşık 20 25km civarı rampalar var.İZBAN iyi bir seçenek olur, Aliağa'dan sonra. Tabi hala çalışıyorsa.
Tek kişi de olsa sıkıntı olmaz sanırım... Kimseye ters birşey yapmadığın sürece, ıssız yerlere girip kaybolmadıktan sonra sorun yaşanacağını zannetmem... Ben de İstanbul'dan Çanakkale üzerinden kıyı boyu Ayvalık'a gitmek istiyorum... 15kg bisiklet + 95 kilo ben + yaklaşık 10 kg yük !bende tam tersi icin 24 saatte varabilir miyim.diye dusunuyorum 110 kilo ve de karbon biskkletimle rota ise menemen saruhanli akhisar susurluk tarafindan tek basima basacagim gunu halatla cekiyorum ama tabi tek kisiyle pek guvenli olmaz gibime geliyor
Tur yüküyle çok zor olmuyor mu Uçmakdere?Zamanı olanların tekirdağ rotasını kullanmalarını tavsiye ederim. Özellikle ilk gidecekler için uçmakdere güzergahını görmesini tavsiye ederim.
Tur yükü mü? Düz bisikletle bile çıkmak zor. Bazı yerlerde eğim 30 derece.Tur yüküyle çok zor olmuyor mu Uçmakdere?Ben sırf bu sebepten Malkara-Keşan üzerinden gitmeyi düşünüyorum.