Scudo Sports

İstanbul-Erzurum (sahilden)

Tepki
111
Bisiklet
Merida
Selamun aleyküm.herkese merhaba..25 haziran-12 temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiğim İstanbul-Erzurum(sahilden) turumun hikayesiyle karşınızdayım.

OL8pvz.jpg

Kartal sahilde hafif yüklü antreman turları

zBO7jO.jpg

Kadıköy sahilde karın doyurma çabaları.

VM81mZ.jpg

Tur vesilesi ile mutfağa girmiş olduk .Yemek işinden hiç anlamam ..bisikletin tamirinden anlamadığım gibi..
Hanım sağolsun makarna konusunda yardımcı oldu=)

vpAv9z.jpg

Nurgaz

8dW7q1.jpg

Ramazan öncesi son antremanlar...

kW7P39.jpg

Misyonumuz için afişimiz de hazır..

artık yola çıkalım..

6XbQRW.jpg

Abim sağolsun şile merkeze getirdi başlangıç için iyi bir nokta.

WQa42L.jpg

Başarısız olduğum başka bir dal daha.poz vermek.=)

3qMN84.jpg

Bir yıllık araştırma ve hazırlanma döneminden sonra ilk pedalı bastık .tüm duygular o ana sıkıştır açıkcası mutluluk,tedirginlik ve heyecan sanırım mutluluk ağır bastı=)

pWkj4L.jpg

RPNXyj.jpg

ilk öğün..

aGpjqO.jpg

kWpArm.jpg

Gün sonu..Turda not tutmadığımdan dolayı mekan adlarını ve kmleri tam yazamıyorum..
Kandıra merkezde bulunan koç otel geceliğinin 25 tl olmasından dolayı memnun etti diyebiliriz.İlk günün sonunda klasik ağrıları kas ağrıları baş gösterdi.Havanın 35 derece üzeri olmasınında etkisiyle biraz daha fazla yıprandım,genel olarak mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Nolan gibi zamanda yolculukla bitirelim .

gWpn9Z.jpg

Ordu-Ünye..

Devamı gelecek inş..

Ln0OpV.jpg

r2vJgP.jpg

7NZyol.jpg

PrzO58.jpg

Dağ yolunda bolca yılan,kirpi,kuş ölüsü şehre yaklaştığımda ise kedi ve köpek ölüsü gördüm.Finali ayı ölüsü ile erzurumda yaptık=)ilerleyen vakitlerde onuda paylaşırım.

gWR9kN.jpg

9dlD48.jpg

qWnJYq.jpg

zBqJVO.jpg

G0XykN.jpg

y39zl9.jpg

6XGykE.jpg

WQRGZP.jpg

3qJpa5.jpg

Akcakocaya zorlu yokuşların ardından hava kararmaya yakın vardım. İnternette bir tane kamping görünüyordu. Uzun çabalar sonucu kampingin kapandığı gerçeğiyle yüzleştim. Hava karardı pansiyonlar 90tl deyince 4 ihtimal 2 ye düştü.cami ve benzinlik.Akşam namazını camide kıldım. Görevli imam yoktu vekaleten yaşlı bir amca kıldırdı namazı .Namaz çıkışı amcaya derdimi anlattım biraz zor anlaşsakta dernek lokalinde kalabileceğimi söyledi .Tam iyi geceler deyip gidecekken -oğlum bu fetöden kaçanlar felan var onlarla ilgin yok demi-dedi =)). Dedim yok amca - Allah onların belasını vermesin(beddua yasak)- dedim. Mührü çakınca amcada iyi geceler deyip gitti.

RPROVZ.jpg

pWVGoJ.jpg

kWRXgy.jpg

Gün sonu çamaşır yıkamadan yatmak yok..

Akcakoca'da kahvaltıdan sonra çarşıdan yavaşça geçerken -heyyy- diye bir ses duy

dum sese yöneldiğimde bisikletli bir abi el sallıyordu hemen yanaştım yanına selamlaşma faslından sonra gideceğim yönü sordu aynı yönde gideceğimiz anlaşılınca başladık yola koyulmaya...Forumda okuduğum hikayelerde genelde iyi insanlara rastlandığı dikkatimi çekmişti ve tura cıktığımda da merak ettim açıkcası bana denk gelecek mi diye.hiç beklemediğim bir an ve saatte karşıma çıktı @Erhan 67
(link)

(link)

Erhan abinin rehberliğinde sahilboyu ilerledik.

(link)

7.tüneli geçtikten sonra bitmeyecek sandım .Evet tüneller rahatsız edici =)

(link)

Erhan abinin annesinin evindeyiz.Kendisi(erhan abi) balıkesirde ikamet ediyor yaz tatiline annesinin yanına gelmiş.Annesi ve eşinede tekrar selamlarımı iletiyorum gerek yemekler gerek tatlı çok güzeldi.

(link)

Güzel olan başka bişeyde muhabbetti.Gönüllük esasına dayanan kuruluşlarda aidiyet duygusu kazandırmanın zorluğunu konuştuk.Kurucu üyelerinin arasında olduğu Balıkesir Bisikletliler Derneği (BABİSD) isimli dernekleri var .Çok güzel organizasyonlarda bulunmuşlar .Devamıda gelir inşallah.

(link)

Veda vakti..Son olarak onun için ufak benim için büyük bakımları yaparak uğurladı erhan abim bizi..Kendisine bisikletforum aracılığıyla tekrar teşekkürlerimi iletiyorum

(link)

(link)

(link)

Ereğli'ye doğru devamm..Yolda devam ederken üzücü bir haber aldım.Yakın arkadaşımın babası kalp krizi geçirmiş durumu kritikmiş..Haberi veren arkadaş heran birşey olabilir ona göre davran dedi..İhtimali göz önünde bulundurarak Ereğli'den Samsun'a otobüsle geçme kararı aldım.Olası bir vefat durumunda tura ara verip cenaze için istanbula dönebilirdim.Ereğli otogarına gelip yolculuk vaziyeti aldık...

(link)

(link)

Samsun'a devam..

(link)

Gece 2 gibi samsun otogara vardım .Benzinlikler çadır teklfimi kabul etmedi .İşçiler patronu bahane edip korktu bende çok ısrarcı olamadım.sabahı bekledim otogarda..

(link)

Kahvaltı..

(link)

Başka bir güzel rotaya başlamak üzere..

Terminalde sabahladığımdan otobüs yolculuğunun yorgunluğu hala geçmemişti.İnternetten kalacak yer baktığımda sukay adında belediye ait karavan kampingi buldum.10 km kadar pedalladıktan sonra alana vardım.Günlük 30 tl bulaşık alanı elektrik wifi var gayet temiz güzel bir ortam.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Uyu uyan yine yemek..

(link)

Akşama doğru yükleri indirip ufak bir gezintiye çıktım.

(link)
(link)

1 günü burada dinlenmeye ayırdım.Otobüs yolcuğu bisikletten beter yoruyor..

Scudo
Tamer ile Terme'de karşılaştık . Çok imrenmiştim helal olsun dedim sonra bende tura çıktım . Yolun açık olsun dostum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Özcan
(link)

Sonunda o kutlu yola çıktın yani tebrikler=)..Bu foto normalde yarın gelecekti madem buldun beklemeyelim..Termede gezerken Ahmet abinin(Solda)içten yardımı ile karşılaştım.Bisikleti ona emanet edip yemek yedikten sonra muhabbete başladık.O sıcakta limonata çok güzel gitmişti tekrardan teşekkür ediyorum.Tura çok meraklı bir arkadaşının( @samet akkaya ) olduğunu onu çağırdığını söyledi derken @samet akkaya de geldi güzel bir muhabbet başladı.Ahmet abinin yapmış olduğu eski turun anıları dinledik,sametin tura çıkmak için tüm malzemeleri hazırladığını ,sadece yola çıkmada tereddütlerini öğrendim ki o tereddütler bende de mevcuttu .Tur hakkında konuşurken benden daha heyecanlıydı .Mutlu sonda gerçekleşmiş zaten=).Gösterdikleri ilgi için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Ahmet abiye selamlar..

(link)

Yeter dinlendin ..
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Ünye'nin girişinde 8-9 tane sokak köpeği tarafından karşılandım.Sıcaktan koşmaya bile dermanları kalmamıştı gariplerin.

(link)

Kamp alanına vardık.30 tl girişli internet yok ,sıcak su yok sadece manzara var=)..

(link)

(link)

(link)

(link)
(link)

(link)
(link)
(link)
(link)

(link)

Kamp attığım en güzel manzara diyebilirim..
(link)

Bu kadar abur cuburun sonucu olarak gece 12 de dilim damağıma yapışmış bir şekilde uyandım ve şişelerde su kalmamış.Kamp alanının girişinde lokanta hatırlıyorum hayal meyall tek göz açık yukarı doğru cıkıyorum .Karanlıkta bir kapı buldum.Bulmaz olaydım.Müzikholün kapısıymış.o uyku sersemi haliyle kapıyı açtım disko topu etrafı rengarenk yapmış konsomatrisler masalarda olayın şoku ile aynı hızla kapıyı kapattım o susuzlukla uyudum=)

Tebrikler.. Tur yapmayan bisikletçi, bisikletçi değildir benim gözümde. Ben de gerçek bir bisikletçi olmak için yakın zamanda bir tura çıkacağım.

Tek başına mı yaptınız turu, geceleri sıkıntı olmadı mı ?, bende sinop a turlamayı planlıyorum rota konusunda yardımcı olur musunuz ?

@yakup3457 Hava kararmaya yakın kalacak yer ayarlamaya başlıyorum.Ucuz pansiyon bulursam önceliğim o oluyordu yoksa cami,benzinlik ve kumsala bakınıyordum.Rotayı runtasticde çizmiştim bulabilirsem yazarım size inş

İmrenmemek elde değil. Tebrik ediyorum. Hep yıllardır var hayalim Darısı başımıza inşallah bir gün gerçekleştiririm.

Tebrikler,
Bende İstanbul Pendik'ten yola çıkıp ilk olarak Ağva oradan Kocaeli-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Bartın-Kastamonu rotasını izleyip kurban bayramına Sinop'ta ki ailemin yanına ulaşmayı planlıyorum, kesin bir rota belirlemedim fakat sahil şeridini takip etmeye gayret edeceğim bu rotalarda gezinti yapan arkadaşlardan; rota tavsiyesi, kalınabilecek yerler, şurayı da kesin gör tavsiyelerine ihtiyacım var

3 yıl önce bu güzergahlardan geçmiş birisi olarak o günlere geri döndüm. Güzel ve çok keyifliydi, sizde bu güzelliklere şahit olarak pedal çevirmişsiniz. Sizden iyisi yok. Ayaklarınız dert görmesin.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Her bir fotoğrafa imrenerek baktım. Tebrik ediyorum sizi.
Bende yakın zamanda Ege'yi turlamayı planlıyorum. İstanbul'dan çıkıp Çanakkale üzerinden sahil şeridi kullanacağım, Yolculuğumu Antalya Kaş'ta bitirmeyi planlıyorum, bakalım.
Şimdilik sadece bisikletim ve ben varız. Sizce yanımda olmazsa olmaz şeyler neler olmalı, şahsen tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
Bisikletim 700x23c lastiklere sahip bir yol bisikleti dolayısıyla portbagaj durumu biraz sıkıntı :)

Diğer okuduğum tur konuları gibi bu konu da heves uyandırdı ben de..

Sorusu olan arkadaşlara müsait bir vakitte özelden döneceğim inş.Tebriklerini ileten arkadaşlara bende teşekkürlerimi iletiyorum..
(link)

Fatsa sahil

(link)

Gökhan abi sağolsun çok ilgilendi.Israr etmeme rağmen ücret almadı.selamlarımı iletiyorum buradan..

(link)

Bolamanda beni karşılayan cengaver emirhan..Gelen bisikletçilere yol gösteriyormuş.
Bolamana ayrı parantez açmak gerekir.Bu kadar sessiz ve güzel tatil beldesi yeni gördüm ya da benim olduğum zaman sessizliğe denk geldi.Dinlendirici bir manzarası vardı ta ki gece düğüne denk gelene kadar...=)
(link)

(link)

(link)
Yorgunluk anlarında çok iyi gidiyor konserve uğraşmadan temiz bir şekilde karnı doyurmuş oluyoruz.
(link)

(link)
Turun ritüeliş çamaşır seansı..
(link)
Bolamanda sabah..
(link)

Sağdaki iki arkadaş ricamı kırmadı su altı çekimi yaptılar.ilerleyen zamanlarda yüklerim inş.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
(link)
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
(link)

(link)
(link)
(link)

(link)

(link)

(link)
(link)

(link)
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
Ekranın sağ kısmında bulunan ayı ölüsü sağlam bir depar attırmıştır=)

(link)

(link)
(link)

(link)

(link)
(link)

(link)
TEŞEKKÜR LİSTESİ..
Adem COŞAR
Kenan KARTAL
Mehmet Zeki TATLI
Mecit KUZUCU
Uğur AYDIN
Bora BAYRAKTAR
Hakan SERT
Kadir SARI
Mahmut GENCEL
Fatih BULUT
Sinan KORKMAZ
Erhan TETİK
Fatsadan Bisikletçi Gökhan abi.
Termeden Ahmet abi ve samet..

Yukarıda adı geçen isimlerin bir kısmı maddi bir kısmı manevi destekte bulundular.Bu yolculukta beni yalnız bırakmadıkları için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum

-Hazırlık aşaması 1 yıl kadar sürdü.Malzemelerin temini,turun rotası ve önceden turu yapmış kişilerle yazışma felan derken baya bir vakit geçti..
-Ramazandan hemen sonra çıkmamdan ötürü kondisyonu çok iyi tutamadım.
-Güvenlik ekipmanı olarak yanıma 2 adet çakı 2 adet biber 1 adet elektro şok aldım=).Çok yazı okuyunca paranoyaya bağlıyor insan şu da olsun bu da olsun diye.Çok şükür hiç kullanmadım..O taraklarda bezim olmayınca üzerimde unutmuşum bibergazlarını o şekilde havaalanına girmeye çalışmışım=)güvenlik personeli çağırıp-- beyefendi çantanızda çakı gözüküyor çantanızı açabilirmisiniz deyince film koptu..bir gözde biber gazı bi gözde elektro şok bir gözde neşter(kötü niyetle almamıştım yanıma)..Personel bi şaşırdı.sizi karakola alalım dediler=))..Durumu anlattım sağolsun anlayışla karşılayıp malzemelere el koydular=)..
-Yolun bir kısmını otobüsle geçmek zorunda kaldım.Yukarıda bahsettiğim gibi yakın arkadaşımın babası kalp krizi geçirmişti o yüzden öne aldım belli yerleri..Giresun espiye yakınlarında haber geldi Mustafa amcamız vefat etmiş.Allah rahmet eylesin.Hemen anılar canlanıyor insanın gözünde..Espiyede kamil koça uğrayıp ilk seferi sordum 15 dk sonra diyince otogarda duş alıp çıktım..Bisikleti kamil koçtaki görevli bayana bıraktım o da evine götürmüş..İstanbula cenaze için döndüm namazı kılıp aynı aksam giresun için otobüse bindim.Bisikletten çok yordu beni bu yolculuk..Giresundan kaldığım yerden devam ettim..
-Ekonomik kısmı tahmin ettiğim gibi olmadı .Derneğimiz sağolsun sponsor oldu.Fikrime karşı çıkacaklarını düşünürken giderken cebime ciddi bir miktar para koymaları beni şaşırttı ve duygulandırdı açıkcası.İslami camialarda bu tür organizasyonlar çok olmadığı için şaşırmakta haklıyım herhalde=)Dernekten gelen para hesapta olmayınca yorulduğumda pansiyonlar ve lokantalar öncelikli oldu.Normalde daha çok konserve ve çadır düşünüyordum.
-Akcakoca yolu hariç diğer yollarda gayet rahattım.Akcakoca yolu cidden sıkıntı siz kenardan beklemeden araç sizi geçemiyor.
-Brooks ve rubenya stu ya değinmezsem haksızlık olur.Bir kez bile ağrı yapmadı brooks .Pahalı fakat hakkını veriyor.Sahil boyu ilerlediğim için genelde cam kırıkları vardı yollarda coğunun üzerinden geçmeme rağmen bir kez bile patlamadı rubena stu.Yapanların elleri dert görmesin=).
-Gps çok şarj yediği için strava vb şeyleri açmadım ilk gün bir runtastic proyu açtım baktım olacak gibi değil kapatıp devam ettim.
-Müzik listesi çok ama çok önemli resmen temponuzu belirliyor.

Makyajsız bir video ile bitirelim.Okuduğunuz için teşekkürler..

@tamerttskorkmaz Erzurum'u seçmenizin özel bir nedeni var mı? Erzurum'lu olmak gibi ? :)

çok güzel bir tur, pedalınıza sağlık...

üstad öncelikle tebrik ediyorum yani her fotoğrafı ve yazılarınızı imrenerek inceledim şahane bir tur gerçekleştirmişsiniz..bende yusufeliliyim bende hep bir gün istanbul dan memleketime bisiklet ile gitme hayalleri kuruyorum,her sene farklı sebeplerden dolayı erteliyorum bakalım sizin ki gibi bi tur ne zaman kısmet olacak...

İnanılmaz. Tek kelimeyle harika bir tur olmuş. İnşallah bir günde bize nasip olur. Bayıldım.

Yorumlarınız için teşekkürler.Turun videosu 1.yazının alt kısmına eklenmiştir iyi seyirler..

• Beğen
Tepkiler: seomam
Bölüm bölüm açıklamalarınızla çok güzel bir tur olmuş, en çok ayıyı merak etmiştim onuda gördük sayenizde. Ellerinize ayağınıza sağlık. Son olarak acaba öndeki bagajdan memnun musunuz ve yurt içinden mi aldınız ?

Geri