Scudo Sports

İstanbul - Çanakkale Turu için tavsiyeleriniz

Ben daha önce bahsettiğiniz rotayı hiç kullanmadım, yol nasıldır bakkal var mıdır bir fikrim yok, 8 kilo birşey değil bilmediğiniz bir rotayı kullanırken bagajınızdaki ekipmandan fedakarlık yapmayın bisiklet üzerinde kalacağınız her 1 saat için yarım litre gibi bi su ayarlamayı unutmayın

Bu arada turun güzel kısmı çanakkale’den sonra başlıyor, biraz önce altınoluk’a ulaştım ayvacık-küçükkuyu arası rampayı çıkmak istemezseniz ayvacık - asos - kayalar yolu üzerinden küçükkuyu hayatımda bisiklete bindiğim en güzel yol diyebilirim

Son düzenleme:
Scudo
(link) benim nisan ayında yaptığım tur bu. İstanbul - Tekirdağ - Keşan - Çanakkale rotasını inceleyebilirsiniz.

@Mehmetunlu
Son 3 ayda 3 defa Tekirdağ'dan Ecebat yaptım sürerek
Size tavsiyem kesinlikle evreşe yolunu tercih etmemeniz. Ben o hatayı 1 kere yaptım bu sene, yol bozuk derin çukurlar var. Ayrıca köprü ve yol çalışmaları olduğu için sürekli ağır tonajlı kamyonlar geçiyor ve yollar dar can güvenliğinizi tehlikeye atmayın.
Ben sizin yerinizde olsam kamplı tur olacaksa
İlk gün İstanbul'dan Tekirdağ'a Kumbağ Mahallesine gelip burda kamp atarım
İkinci gün uçmakdere yolundan devam edip şarköyde kamp atarım
Üçüncü günde şarköyden - geliboluya varırsınız
bir Tekirdağlı olarak Uçmakdere rotasını es geçmeyin derim.

@Emre7055
Aynı fikirdeyim

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Selam ayvacıktan sağa ormanı geçince bir yol inmekte sanırım dediğiniz yol orası .oradanmı saptınız?
Ben cumartesi gecesi tekİrdağda konaklayıp pazar sabah 05.00 gibi çıkıp geliboluya varma niyetindeydim. Ama evreşe yolları sıkıntılı ise iki yol var ya uçmakdere yada keşan ve koru dağları. Keşandan 151 km beni zorlar gibi peki uçmakdere çokmu dik yokuşlara sahip.hoş çıkan çıkıyor ama :) örneğin tekirdağ şarköy üzerinden gelibolu kaç kmdir? tam çıkartamadım.o yokuştan sonra sanki e-5 e kadar normal bir seyir gibi anlatılanlar. Benim bahsettiğim yol km olarak 119 uygun .ama kamyon sıkıntısı zorlar .
Herkese teşekkürler ayrıca kolay gelsin.

Ayvacık şehir merkezinden çıkar çıkmaz sağ doğru ayrılan behramkake(asos) yolu istetseniz yolu bitirip asos’a gidebilir isterseniz hiç asos’a dönmeyip kadırga yönünden kayalar köyü yolundan sahili takip edip küçülkuyu’ya ulaşabilirsiniz
Evet uçmakdere çok dik ama keşan kadar uzun kamyonlu ve sıcak olmayacaktır
Şarköy / gelibolu 65 km civarı olması lazım

• Beğen
Tepkiler: Mehmetunlu
@Mehmetunlu
Tekirdağ - Uçmakdere üzerinden Gelibolu sizi 1 günde zorlar diye tahmin ediyorum.
Rota 2200-2500 arası elevation gain (yükseklik kazancı) toplar diye tahmin ediyorum. Buda keyif için tura çıkan biri için bir günde ciddi bir tırmanış bana kalırsa ama siz bilirsiniz.
Birde Tekirdağ'dan Gelibolu yapcağınız gün en geç saat 7 de yola çıkmış olun yoksa öğlen sıcağında uçmakdere yokuşlarını tırmanmak istemezsiniz :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmetunlu
Uçmakdere'yi ilk kez arabayla geçmiştim. Bayram dönemi olduğu için ana baba günüydü. Yine de bisikletle geçeceğim günü iple çektim.
Daha sonra 2 farklı dönemde bisikletle geçtim; hatta bir tanesi Çanakkale'den Istanbul'a giderken: (link)
Şuan bir bahane bulup Samsun'dan gelip tekrar geçmek istiyorum. Istanbul'da veya Tekirdağ'da yaşasaydım en az 2 haftada bir tekrar geçerdim diye tahmin ediyorum.

Uzun lafın kısası Uçmakdere bisikletin Türkiye'deki nirvanalarından birisidir ve bisikletinizin türü ve yükü ne olursa olsun geçmezseniz pişman olursunuz :)

İyi sürüşler...

Geri