Scudo Sports

İstanbul Çanakkale Nonstop Bisiklet Sürüşü | Ultra Uzun Tur

Özcan güler

Daimi Üye
Tepki
2.767
İsim
özcan güler
Bisiklet
Diğer
Herkese Selam;

Sizlerle de paylaşmak istedim.

GX019249.00_16_35_23.Still001.jpg

İstanbul Çanakkale Nonstop Bisiklet Sürüşü 8 saat 16dk Np230w 32.3avg
Sırtımda 2lt, mataralarda 1.5lt su taşıdım. 6 sandviç, 2 top kek, 1 tadelle, 5 hurma
Sürüşte ki planım durmadan İstanbul'dan Çanakkale'ye ulaşmaktı.
Bunun için suyumu ve yiyeceklerimi üstümde taşımam gerekiyordu.
Yeteceğini düşündüğüm kadarıyla sürüşe başladım; ama yetmedi :) Sabah hava epey soğuktu.
Uzun tayt, ayakkabı kılıfı ve 6 kat üst giyimin uygun olacağını düşündüm. Rüzgar oldukça fazla olduğundan dolayı adeta beni dövdü. Zaman zaman giyim fazla geldi.
Epey terledim. Bu kötüye işaretti.
Tabii ki daha fazla su içmeye başladım. Sırtımda ki su çabuk bitti. Ve bisiklette taşıdığım 1.5lt su kaldı. Uçmakdere'de su hesabı yapmak zorunda kaldım.
Çünkü durmak istemiyordum. Hedefim olan sürüşü yapmak istiyordum. Şarköy'e doğru 750ml suyum kaldı. Bazı bölgelerde kalın giyimden dolayı çok terledim.
Kalan km'yi hesaplayarak yudum yudum içmeye başladım. Daha fazla susamamak için sandviç yememe kararı aldım.
Durum dökülmeye başladı.
Enerjim oldukça düştü. Gelibolu'ya geldiğimde 1 yudum suyumu da içtim.
Rüzgar, beslenme, susuzluk derken her pedalda tükendiğimi bile bile devam ettim.
Eceabat'a geldiğimde depolar çığlık atıyordu. Hedefime ulaşmanın mutluluğu ile sürüşü kaydettim.
İstanbul Çanakkale sürüşü molasız şekilde tamamlandı.

✩✩✩ (link)
✩✩✩ Instagram: (link)
Yokuşlar sizinle olsun...
Ride More Bro!
(link) (link) (link)

Dosyalar

• small.jpg
    small.jpg
    112,6 KB · Okunma: 63
Scudo
Tebrikler özcan hocam.. herseferinde büyük bir zevk ile takip ediyorum..Üstte 6 kat gerçekten çok degilmi? Bu 6 kat içinde neler vardi acaba?

azminize hayran olmamak mümkün değil tebrikler...👍

• Beğen
Tepkiler: Özcan güler
Tebrikler. Çok büyük bir başarı! Bir solukta izledim.

Bu arada merak ettim. Tekirdağ'dan geçerken çevre yolundan değil de Tekirdağ sahilden gitseydin yol 5km (tahminime göre) kısalacaktı ve o yokuşu çıkmak zorunda kalmayacaktın. Çevre yolundan gitmenin özel sebebi var mı?

PS: haritalardan tam olarak ölçtüm, fark 3,5km.

Molasız 8 saat sürüş. Bu kış günü. Türlü badirelerle. Bir de 32,3 ortalamayla. E valla bravo. Kendi adıma ifade edeyim 30 km'de 30 km ortalama yaptığım zaman yürüyüşüm değişiyor. Tebrikler @Özcan güler

Uçmakdere mükemmel ya. Ben şu an sadece Uçmakdere geçişini bile tamamlayamam muhtemelen :)

• Beğen
Kolay iş değil gerçekten Tebrikler 👏👏👏

• Beğen
Özcan abi eskiden tebrikleri falan da kabul ederdi.

Şimdi gelip video atıp gidiyor, bilmiyorum Özcan abi. Galiba belirli bir düzeyde imkanlara erişince hafiften bir eksen kayması başlıyor, birazcık ucundan kapan insanlardan birisi olmaya doğru gidiyorsun. Eleştirmiyorum, senin kararın ama takipçilerini üzüyor.

Her videosunu "ulan sallıyor kesin bişeyleri bahane edip durmuştur sonra da bakın hiç mola vermedim ki demiştir" diye açıyorum. "Ohaaa nasıl oluyor ya" diyerek kapatıyorum

Tebrikler özcan hocam.. herseferinde büyük bir zevk ile takip ediyorum..Üstte 6 kat gerçekten çok degilmi? Bu 6 kat içinde neler vardi acaba?
Teşekkürler, çok sağolun. Bir kat ince base lazer olarak düşünebiliriz. Amacım molasız şekilde sürmek olduğundan dolayı önümdeki km'lerde soğuğa karşı zayıf kalmak istemedim. Rüzgar biraz şiddetli estiği için hava epey soğuktu. Vücudumu korumaya çalıştım diyebilirim. Sabah epey soğuktu hava. Buna göre giyindim. Sürüş esnasında durup giyim dengelenebilirdi. Ben durmak istemediğim için nasıl çıktıysam öyle devam ettim. Sabah 2 3 saat üşümek vücut direncimi düşürebilirdi. Önemli olan durmadan gitmekti. Gerisi teferruat olarak baktığım bir süreçti. 1. kat base layer 2. kat uzun içlik 3. kat Uzun kollu forma 4. kat kısa kollu rüzgar durduran kumaşa sahip kışlık forma. 5. kat kırmızı bisiklet montu. 6. kat yeşil reflektör yelek. Tempolu sürmeye çalıştığım için de giyim fazla geldi.
Tebrikler. Çok büyük bir başarı! Bir solukta izledim.

Bu arada merak ettim. Tekirdağ'dan geçerken çevre yolundan değil de Tekirdağ sahilden gitseydin yol 5km (tahminime göre) kısalacaktı ve o yokuşu çıkmak zorunda kalmayacaktın. Çevre yolundan gitmenin özel sebebi var mı?

PS: haritalardan tam olarak ölçtüm, fark 3,5km.
Şehir içinde ışıklara takılmak istemediğim için dış yolu tercih ettim. Uzun sürüşlerimin çoğu bu şekilde planlanıyor. Yokuş çıkmak ile ilgili bir sorunum yok. Tam tersine yokuş çıkmak inmek rotaya karakter katıyor.
Özcan abi eskiden tebrikleri falan da kabul ederdi.

Şimdi gelip video atıp gidiyor, bilmiyorum Özcan abi. Galiba belirli bir düzeyde imkanlara erişince hafiften bir eksen kayması başlıyor, birazcık ucundan kapan insanlardan birisi olmaya doğru gidiyorsun. Eleştirmiyorum, senin kararın ama takipçilerini üzüyor.

Her yere yetişmek zor oluyor ne yazık ki. Youtube yorum yapmadığım için kızıyorlar, burada siz kızıyorsunuz, instagramda yazanlara kızıyor. Instagramda postların altında herkese cevap yazıyorum. Youtube soru cevap videoları çekiyorum. Herkes yararlansın kimse cevapsız kalmasın diye. Bu soruları instagramdan topluyorum. Bu ülkede birilerini kırmamak adına ne kadar hassas davranırsan davran kıymet bilinmiyor ben bunu görüyorum. Bu yorumunda çok üzücü. Senin adına çok üzüldüm...
Her videosunu "ulan sallıyor kesin bişeyleri bahane edip durmuştur sonra da bakın hiç mola vermedim ki demiştir" diye açıyorum. "Ohaaa nasıl oluyor ya" diyerek kapatıyorum
Bu sürüşte canlı takip paylaştım :)

Çok güzel performanslara imza atıyorsunuz.
Benim için başlangıçta sadece hayal olan bazı sürüşlerimi, sizin videolarınız ve onlardan aldığım motivasyon sayesinde gerçekleştirdim.
Teknik bilgi, giyim kuşam tecrübesi, beslenme konusu, rotalar hakkında bilmediğim çok şeyi sizin videolarınızdan öğrendim. Bir bisiklet grubum olmadığı için bunları öğrenebilecek başka bir kaynağım yok. Çok değerli tecrübeleri ve sürüşün atmosferini videolarınızda yansıtıyorsunuz.
Hedeflerinize ulaşabilmenizi dilerim, video sonunda hedefe istediğini şekilde ulaşabildiğinizde bunun mutluluğunu ekran başında bir nebze biz de yaşıyoruz.
Bir sürü takipçiden gelen sayısız sorulardan bazılarını cevaplamamış olmanızı anlayabiliyorum. Aralarında eski videolarınızda cevapladığınız soruları soranlar da vardır, alakasız şeyler soranlar da vardır, gerçekten bir şey öğrenmek için soranlar da vardır.
Sürüşleri yapmak, dinlenmek, videoları edit etmek, bir yandan antrenmanlara devam etmek, ev ve aile yaşamını sürdürmek arasında gidip gelirken, ben de olsam sanırım bazı sorular cevapsız kalabilirdi, bazı platformlardan el çekebilirdim diye düşünüyorum.
Sağlıkla ve sevgiyle kalın, Ride More :)

üstat senin videoların ile gaza gelip çıkıyorum yola, ekipmanlarım çok yeterli değil ama 100 km yaptığım günler oluyor. Gerçekten yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ilham kaynağısın. Bir diğer arkadaş da video atıp çıkıyor demiş, hepsine yetişmeni beklemek anlamsız. Tubi yengeye de selamlar, balayınıza ve sürekli birbirinize destek olmanıza hayranım. Sayenizde benim de hayalim balayında bisiklet turu yapmak olacak :) Var olun

• Muhteşem
Artık bir TCR yarışmanın zamanı gelmiş görünüyor 👊 başarılar dilerim, kanalı ve videolarını severek takip ediyorum.

Her yere yetişmek zor oluyor ne yazık ki. Youtube yorum yapmadığım için kızıyorlar, burada siz kızıyorsunuz, instagramda yazanlara kızıyor. Instagramda postların altında herkese cevap yazıyorum. Youtube soru cevap videoları çekiyorum. Herkes yararlansın kimse cevapsız kalmasın diye. Bu soruları instagramdan topluyorum. Bu ülkede birilerini kırmamak adına ne kadar hassas davranırsan davran kıymet bilinmiyor ben bunu görüyorum. Bu yorumunda çok üzücü. Senin adına çok üzüldüm...

Hassasiyetin için kendi adıma teşekkürler, fakat bir noktadan sonra kimseyi memnun edemeyeceğin bir seviyeye gelecektir bu döngü, kolaylıklar dilerim 😃
Benzer durumda kalan yerli ve yabancı yayıncılar, yorumlara gelen soruları derleyip canlı yayında cevaplıyorlar ve ekstra canlı yayınlarda soru alıyorlar, bu da kanalın takipçilerini daha sıkı takipçi durumuna dönüştürmede işe yarıyor ayrıca genel bir ilke olduğu için kimse yorumuma yazılı cevap vermedi diye küsmüyor vs...
Eskiden işimin bir parçası da sosyal medya tarafıydı, biraz bilgi kırıntıları kaldı ama dinamiği çok değişken bir alan, bu açıdan dönemsel olarak davranışlar da değişebiliyor.

Her yere yetişmek zor oluyor ne yazık ki.

Hocam, yeter ki sen tecrübelerini paylaş. İster video olsun, ister blog ve foto olsun fark etmez.

Senin yaptığını yapamam ama ciddi şekilde soğuk havalardan yararlanıp trainer ile kondisyonumu arttırıyorum ve baharda bir deneme yaparım. Trainer ile kondisyon arttırmada tezat var biliyorum ama bu yöntem ile evde en azından zaman ayırabiliyorum.

• Beğen
Geri