Scudo Sports

istanbul belediyesi bisikletle ulaşım anketine katılalım arkadaşlar...

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.145
(link)

kısaca açıklayayım... istanbula 630 kilometre bisiklet yolu yapılacak... yani normal yolların yanına trafikten arındırılmış bir hat çekilecek ve bu bölgeye araç girişi olmayacak anadolu yakası sahildeki bisiklet yolu gibi... ve istanbul büyükşehir belediyesi bir anket açmış durumda...

lütfen bisiklet kullanıyor olun ya da olmayın işinize bisikletle gidiyormuş gibi bu anketi doldurursanız beni ve benim gibi bisikletseverleri çok mutlu edeceksiniz...

sadece 5 dakika...

şimdiden teşekkürler... desteğinizle bisiklet yolu projesi hızlandırılmış olacak...

Scudo
ben de ankete katılabilirim herhalde
hariçten gazel sayılır ama bisikletlilere destek ve bisiklet için altyapıya ihtiyaç var..

teşekkürler oğuz..

ya pardon ama ben hangi mahalle ve semti yazarsam uygun olur ? :)

:rolleyes:

:rolleyes:

işte budur umarım biran evvel başlarda bizde rahat ederiz hoş e-5'de trafikte makas atarak gitmek adrenalin yönünden ii olsada bisiklet yolu her zaman en iisidir..

tekirdagdayım, istanbuldaki evime bisikletimle gidebilmeyi isterim!
guvenli bir yol_
bisiklet uzerinde daha fazla zaman, daha guclu bir beden.
daha fazla km.
daha az otomobil,tedirginlik....

inşallah hepimiz için en hayırlısı olur.fakat bazı seçeneklerin sadece tek olarak seçilebilmesi kötü olmuş(bisikleti kullanma amacınız vs.gibi)ben hem spor için hemde iş için kullanıyorum bu yüzden anketi iki kere doldurdum.

bu önemli bilgiyi bizle paylaştığın için tşkler oğuz. 630 km bisiklet yolu ne demek yaaa... :):D

heralde en çok bnm işime yarar bu :) ben spor dışında ztn bisikletle işe gidip gelen birisiyim bağdat caddesinden her sabah geçiorum biraz zor oluo ama napalım pedala devam

ibb böyle bir anket sayfasının olduğunu unuttu galiba :) uzun süredir varmış!!

İstanbulda bisiklet "kücük" görülüyor
Herkes araba varken bisiklete ne gerek diyor
Oysa o kadar pratik bir araç ki
En kısa sürede bisiklet yollarımıza kavuşma dileğiyle...

valla ben yeni fark ettim kocaelide oturmama rağmen formu doldurdum.burada olursa tüm türkiyeye örnek olur.zaten istanbulda da ara sıra bisiklete biniyorum.hadi hayırlısı...

slm,
istanbul' da bu şartlarda yaşarken, gideceğimiz yerin dışında trafiği düşünürken harika olur doğrusu. sporla, diğer amaçlarımızı birleştirir ve süper olur.

ben de izmirliyim ama bende doldurdum
bi kaç semt ismi öğrenirsiniz google dan falan ;)

istanbula bisiklet yolu yapılacakta ben görecem.malesef nerde yaşadığınızı unutuyorsunuz avrupamı burası

normalde devletin öncü olması lazım böyle şeylere bide anket yapıyorlar.

ya dolduralı iki sene olcak nerdeyse ama ortada hala bişi yok :) ilgili bir haber bile yok ne yazık ki

bn istanbulda oturuyorm ama sdece istanbulda olmsı ytrli deil btün ülkede olmalı

---------------------------------BMX-------------------------------------

teşekkürler, ankete katıldım ..

selamlar

Evet ilk anda çok güzel bi fikirmiş gibi gelio da tabi burası Turkiye bi de oyle bişi var. "Vay 630 km bisiklet yolu yaptılar hadi ordan sürelim" dersiniz, bi bakarsınız butun yayalar o yolda yuruyo. Olur olmadık yerlerde -ne de olsa yayaların yurudugu alanın hemen yanına yapılacagından- yol isgalleri, karsıdan karsıya gecmeler falan. Moda sahilinde bi arkadasım benim bisikletime binerken, güya bisiklet yolu olması gereken yerde yuruyen elemanın teki "bisiklet yolunda sursene" diye laf atmıs. Zihniyet bu. 'Gezinti' amaçlı yapılmış 'özel' bi hatta karşılaşılan durum buyken A-B noktaları arasında ulaşım için yapılacak bi bisiklet yolu tam kaos olacaktır. Şahsen her 15 metrede bir yavaşlayıp "çekilir misiniz şu yoldan" diye millete çıkışıp sinirlenecegime, normal araba yolundan giderim, evet kendimi riske atarım ama 50km/hye de cıkabilirim, daha az stresli olur her açıdan.

Bence bizim bisiklet yoluna degil, bisikletin de bir taşıt oldugunu artık anlayan şöförlere ihtiyacımız var. Trafikte, her zaman en agır ve en büyük taşıtın haklı oldugu düşüncesinden kurtulmuş insanlar lazım bize. Dogru düzgün işleyen bi trafikte bisiklete binmek o kadar da riskli olmazdı acıkcası. Onun dışında bisiklet yolundan önce istanbul'un çok daha önemli sorunları var bence.

Bir de anket zaten tarih olmuş, açan eleman bile unutmuştur onu eminim :)

Geri