Scudo Sports

İstanbul-bandırma-truva-bozcaada-assos-cunda...

Harika olmuş ellerinize ayaklarınıza emeklerinize sağlık.
Aslen Çanakkale/Bigalıyım. izleyince ayrıca bir sevindim. Geçen yaz bende bandırmaya deniz otobüsü ile geçip Biga ya pedallamıştım. 110km civarı tutmuştu. yollardaki tadilat dolayısıyla oldukça zor olmuştu. Ayrıca 24Nisan da da Assos ta idim. Tiyatroda çekilen karenin birebir aynısı benim arşivimde de mevcut:=) İnsan kendi memleketine olan turları görünce daha bi mutlu oluyor:=) Keşke daha fazla fotoğraf izleyip anlatım okuyaiblseydik:=)
Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: özgür çelikkaya
Scudo
selamlar,
üniversiteyi biga'da okumuştum. gittiğiniz yerleri görme imkanım olmuştu, bisikletle gezmek ayrı bir keyif olsa gerek. harika tur olmuş. paylaşım için teşekkürler..

• Beğen
@Eren AYDIN

Çok teşekkürler :) yazıyı yazmaya başladığımda çok uzun olur ve okuyanı bir noktadan sonra sıkabilir düşüncesi ile (evet, şu anda bana da saçma geliyor...) birçok fotoğrafı ve anlatılabilecek birçok küçük macerayı atladım; ki yazının başında da belirttiğim gibi "ilk yazı" bu yüzden oldukça amatör...

Ama güzel yorumlarınızdan sonra en kısa zamanda editleyip biraz daha fotoğraf ve biraz daha ayrıntı ekleyeceğim :)

• Beğen
Tepkiler: Eren AYDIN
sonuna kadar sıkılmadan okudum gerçekten güzel bir yolculuk olmuş. henüz uzun yola çıkma şansım olmadı fakat bu yolculuğu forumda paylaşmanız beni ayrı bir cesaretlendirdi. darısı başıma :)

• Beğen
super tur super fotolar...truvadan sonraki yolu bizde 2008 de gitmiştik. geyikli asos arasındaki yol gercektende cok garip, ürkütücü ama bir o kadarda güzeldir:)

• Beğen
merhaba Özgür uzun süredirplanladığımız ist-bandırma-bozcaada turunu bizden önce yapmışsınız.9.temmuz sabahı bizde yola çıkacağız.birkaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim:

-geyikli isklesine en makul mesafe sizn gittiğiniz yolmudur?kaç km?
lapseki çanakkale güzergahı daha kısa değil mi?
-yenikapı bandırma kaç saat sürüyor?
-yıllık izinlerimiz kısıtlı olduğu için süre bizim için önemli .sizce 2 günde bozcaadaya varabilirmiyiz?

Merhabalar;

öncelikle şunu göstereyim;

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/2/11729.jpg

işaretli yerlerden 1. lapseki, 3. de bizim gittiğimiz yol

-İki yol da mesafe olarak yakın birbirine, ama lapseki yolu, otoyoldan çıkılmadığı için biraz daha hızlı alınabilir. Biz biraz daha iç köyleri merak ettiğimizden diğer yolu tercih etmiştik.

toplamda 200 km civarında.

-yenikapı-bandırma arası 2 saat sürüyor.

-Eğer sık mola vermeyip, tempolu bir şekilde gidilirse 2 günde rahatlıkla gidilebilir.

Başka sorunuz olması durumunda seve seve cevaplamaya çalışırım.

Güzel bir tur olmuş.Ayaklarınıza sağlık fotolarda super:)

• Beğen
İlk turunuz böylese sonrakileri düşünemiyorum :) harika olmuş tebrikler..
Bu güzel paylaşımınız için teşekkürler arkadaşlar...

• Beğen
çok çok güzel bir tur olmuş arkadaşlar,tebrikler.darısı başıma :) umarım daha nice turlarda olursunuz böyle.

• Beğen
öncelikle tebrikler..çok güzel bir tur olmuş..

biz de eşimle beraber 1 Temmuz'da başlamak üzere bu turun biraz daha uzun versiyonunu yapacağız.

Güzergahımız şu şekilde:

Mudanya-Bursa-Kuş Cenneti-Erdek-Biga-Çanakkale-Bozcaada-Ayvalık-İzmir-Kuşadası-Bodrum-Marmaris-Fethiye-Denizli-Dazkırı-Sandıklı

Toplamda 1500 km.ye yakın..

Benim sormak istediklerim şu şekilde:
-Konaklama için sadece çadır mı kullandınız? Kamp yerlerinde fiyatlar nasıl? Nerede hangi kamp yerinde kaldınız?
-Kaç defa lastiğiniz patladı? Tamirde ne gibi sıkıntılarla karşılaştınız? Lastik tamirinde bilinmesi gerekenler nelerdir? Tamir ortalama ne kadar zamanınızı aldı?
-Fotoğraf makineniz profesyonel bir makina mıydı?
-Günde ortalama kaç saat sürdünüz? Ortalama kaç km yaptınız?
-Başlamadan önce antreman yaptınız mı? Bir bayanın böyle bir turda yaşadığı veya yaşattığı :D sıkıntılar nelerdir?

Teşekkürler şimdiden..

• Beğen
@Fatih Karakoç

Merhaba, öncelikle çok teşekkürler.

-konaklama için sadece çadır kullanmadık. Yani aslında niyetimiz o yöndeydi, ancak bir gün çok fena bir yağmura yakalandık, bir günde de bulunduğumuz yerde kamp alanı (ya da güvenilir, çadır atılabilecek bir yer) yoktu... o yüzden pansiyonda kalmak zorunda kaldık. Ama duş vs. için iyi de olmadı değil hani :) kamp yerlerinde fiyatlar değişiyor; mesela truva da 20 liraya kalmıştık çadır başına geceliği. genelde 15 lira civarında ama yerler...

küçük köylerde kamp yeri yok, mesela biga'da bir benzinliğin arka tarafındaki bahçede kurduk çadırımızı. bozcaada'nın ayazma sahilinde var güzel kamp yerleri, orada rahat edersiniz. Onun dışında biz gittiğimizde henüz sezon tam açılmadığı için kamp yerleri de çok yoktu, ama temmuz'da daha rahat bulursunuz.

-3 bisikletten, sadece bir tanesinin, sadece bir lastiği patladı yaklaşık 600 km boyunca. Ki bu şansımızdı sanırım, yani 2 km'de iki kere lastiği patlayan da gördüm. bildiğiniz gibi lastik patlaması tamamen şans... (tabii ki korumalı lastik gibi faktörleri kenara koyduğumuzda. bizim lastiklerimiz standart lastiklerdi)

dediğim gibi sadece bir kez patladı. onda da tam ufak bir köyden geçiyorduk, 100 metre ilerde bisikletçi-motorcu vardı. orada hemen hallettik.

bunun dışında yama yapmak, 15 dk'lık bir iş eğer lastikte yarılma yoksa. yanınızda mutlaka yedek iç lastik bulundurun. tabii ki yama malzemeleri de...

-fotoğraf makinem prof. değildi. kompakt bir makine, sony-dsc-h55.

-günlük ortalama 100 km civarında yaptık. ama sürüş saatler değişti sürekli, çünkü çok gezdik, sürekli fotoğraf için durduk, biraz keşif gezisi gibi oldu kısaca.

-başlamadan önce antrenman yapmadık özel. ben zaten öncesinde de sürekli kullandığım için, ve başka sporlarla da ilgilendiğim için kondisyon açısından bir sorun olmadı.

Bayan konusuna gelince... :D
Arkadaşımız mesela hiç antrenmanlı değildi, başlarda biraz yorulmaya bağlı zorlandı tabi, ama sonradan o da açıldı. Eğer çok fazla şikayet eden bir yapıda değilse eşiniz, çok sıkıntı olacağını sanmıyorum :) yine de birtakım fiziksel yorgunluktan kaynaklı gerilmelere hazırlıklı olun tabi, ara ara olabiliyor :)

bunlar dışında sizi en fazla zorlayacak şey, bence sıcak olacaktır. temmuz başında... mutlaka yanınıza güneş kremlerinizi almayı unutmayın.

Başka sorularınız olması durumunda, elimden geldiğince seve seve cevaplamaya çalışırım :)

Geri