Scudo Sports

İstanbul - Ayvalık

bandırma- biga -çan -yenice -kalkım -edremit -burhaniye -ayvalık güzergahını 15 mayıs da kullandım bandırma -biga arası yol işlek asfalt kalitesi düşük özellikle emniyet şeridi mıcırlı yer yer çalışma var biga -çan arası bisiklet kullanmak için çok güzel trafik yoğunluğu az manzara güzel çan -yenice -kallkım -edremit arası mazara çoook güzel bol yokuşlu inişli trafik yoğunluğu az ancak eğim fazla edremit -ayvalık arası trafik yoğun yol kalitesi iyi emniyet şeridi mevcut genel olarak düz

• Beğen
Tepkiler: Kemal Caner
Scudo
balıkesir edremit arası hem yoğun hem de şuan yol çalışması var. tek gidiş tek dönüş yol. iki hafta önce arabayla geçerken yola şöyle bir baktım, sanki bisiklete uygun yol yok.

Hava sıcaklığı, ruzgar şiddeti, asfaltın kalitesi, yokuşların eğimi ve sıklığı çok önemli. Aklında olmasi açısından 128km lik kısa Enez-Keşan-Enez turunda 64km Enez-Keşan bölümünü gölgede 36derecede, 30/35km ruzgara karşı, bol yokuşla komik bir süre 3saat55dakika da bitirdim, dönüş ruzgar arkamda 2saat 20dakika. 330km yi bu sıcaklarda tek seferde kat etmek kolay degil. İyi persormans, ekipman gerekli. Hayırlı yolculuklar dilerim

Hakan arkadaşımla beraber planladığımız tura, 100 km sonra ben ara vermek zorunda kaldım. Turun geri kalanını araçla tamamladım.

Kondisyon eksikliği, sıcak, kramplar, bisikletin aksamındaki ufak problemler, turdan 2 gün önce ciddi derecede hasta olmam vs. vs.

Arkadaşım Hakan ise turu 240 km yaparak tamamladı... (Buradan da kendisini tebrik ediyorum)

Bu güzergahta tura çıkacak olanlara bol şans dilerim...

Salı akşamı ayvalıktaydım, ama nasıl..

yenikapı bandırma feribotuna bineceğime mudanya feribotuna binmişim, indiğimde yanlış yerde olduğumu ve önümde 5.5 km %12 eğim olduğunu farkettiğimde moralim bozuldu biraz, mudanyadan çevreyoluna çıkana kadar o bozuk yolda o eğimde çok berbat bir 45 dk geçirdim :)

daha sonra çevreyolunda bir süre inanılmaz güzel bir asfaltte ortalama 40 km ile yol aldım yaklaşık 20 km kadar moralim düzeldi biraz..

çevreyolundan sonra balıkesire kadar %70 emniyet şeridinde asfalt güzel..
yol bisikletiyle kötü asfaltta zangır zangır altınızda titreyen bir bisiklet oluyor ve biraz rahatsız bu dikkat etmek lazım..

balıkesire yaklaşmaya başladığımda yeni aldığım spd ayakkabı ayağımı feci bir şekilde vurmaya başlamıştı.. ve o acıyla daha fazla devam edemedim, bir otobüse atladım ve ayvalığa kadar otobüs ile geldim..

yolların nasıl sıcak olduğundan bahsetmek bile istemiyorum, güneş tepenizde, en ufak bir gölge yok, lastiğiniz kötü bir yerde patlarsa rüzgar esmiyor terli terli güneş altında lastik değiştiriyorsunuz :D epey keyifsiz, ve yollar çok sıkıcı, ortası asfalt iki yanı sarı ot kmlerce aynı manzara :D , tek başınıza çıktıysanız biraz delirebilirsiniz..

ama kendinizi tanımak, sınamak için kesinlikle güzel bir maceraydı..
mesela artık 4 saatte 8 litre su 3 adet powerrade 2 soda 2 meyveli soda içebileceğimi biliyorum :D

yolda mustafakemalpaşa ya giderken sanırım, lacivert formalı 5-6 bisikletçi önlerinde bir minibüs ile antreman yapıyorlardı, son anda gördüm el sallaştık moralimi çok yerine getirdi bu ve sonraki 20 -30 km de hızımı oldukça arttırdı..

165 km yi 5 bucuk saatte alarak balıkesire kadar gelebildim, daha uzun molalar daha düşük bir ortalama ve daha düşük bir hava sıcaklığı ile tamamlayabilirdim rahatça, ama ilk uzun yol denemem böyle bitti :D

:) sana demiştik hehe,o yola çıkılmaz bu sıralar ama yaz bitsin yol çalışmalarıda bitmiş olur yolları genişletiyorlar arabalar için daha çok yer olucak bisikletler için ozaman beraber gideriz.Biz birde çadırla ve yükle yol alıyoruz 30 kg :) neyse aferin genede

Bu forumda yazılanları ve deneyimi yaşanmış yol tavsiyelerini dikkatle okudum. Ben de İstanbul'dan Bodrum yapmak istiyorum hatta Kaz dağları üzerinden bu rotamı çizmek istiyorum. tabi şimdilik hayal. Rampalar benim için hiç önemli değil. Trafik az olsun %90 rampa olsun :):):) Bu arada hayalini gerçekleştirmiş olan arkadaşı'da canı gönülden kutluyorum. Bol pedallı günler diliyorum.

Herkese merhaba.

İstanbul-Ayvalık benimde düşündüğüm bir tur. Burak Bey gibi benim de ailem Ayvalık'ta.

Bende güzergahımı Bandırma-Balıkesir-Ayvalık olarak düşünüyorum. Lakin Temmuz ayında araba ile o yollardan gittiğimde, yol çalışmaları, daracık şeritler, çukurlu ve mıcırlı yollar beni biraz düşündürmedi değil.

Bandırma Ayvalık arasını birçok arkadaşın dediği gibi bir günde değil, 2 günde geze geze yapmayı planlıyoruz 2 arkadaşımla. Bandırma'dan Balıkesir'e gidip orada gece konaklayıp, ertesi gün Balıkesir'den Ayvalık'a yol almayı düşünüyoruz.

Turumuzu gerçekleştirmeden önce sizlerle tur planımızı paylaşırım. Katılmak isteyen olursa daha keyifli bir tur yapabiliriz.

ve de en sıkıcı kısmını pedallamışsın. Bursa-Balıkesir arası dünya üzerindeki en kötü ve en sıkıcı güzergah olmalı.

Keşke Balkes'e kadar otobüse binip, oradan çıksaydın. Planladığın güzergahın en tatlı kısımları, balkes'den sonrası.

:))

Geri