Salı akşamı ayvalıktaydım, ama nasıl..
yenikapı bandırma feribotuna bineceğime mudanya feribotuna binmişim, indiğimde yanlış yerde olduğumu ve önümde 5.5 km %12 eğim olduğunu farkettiğimde moralim bozuldu biraz, mudanyadan çevreyoluna çıkana kadar o bozuk yolda o eğimde çok berbat bir 45 dk geçirdim
daha sonra çevreyolunda bir süre inanılmaz güzel bir asfaltte ortalama 40 km ile yol aldım yaklaşık 20 km kadar moralim düzeldi biraz..
çevreyolundan sonra balıkesire kadar %70 emniyet şeridinde asfalt güzel..
yol bisikletiyle kötü asfaltta zangır zangır altınızda titreyen bir bisiklet oluyor ve biraz rahatsız bu dikkat etmek lazım..
balıkesire yaklaşmaya başladığımda yeni aldığım spd ayakkabı ayağımı feci bir şekilde vurmaya başlamıştı.. ve o acıyla daha fazla devam edemedim, bir otobüse atladım ve ayvalığa kadar otobüs ile geldim..
yolların nasıl sıcak olduğundan bahsetmek bile istemiyorum, güneş tepenizde, en ufak bir gölge yok, lastiğiniz kötü bir yerde patlarsa rüzgar esmiyor terli terli güneş altında lastik değiştiriyorsunuz

epey keyifsiz, ve yollar çok sıkıcı, ortası asfalt iki yanı sarı ot kmlerce aynı manzara

, tek başınıza çıktıysanız biraz delirebilirsiniz..
ama kendinizi tanımak, sınamak için kesinlikle güzel bir maceraydı..
mesela artık 4 saatte 8 litre su 3 adet powerrade 2 soda 2 meyveli soda içebileceğimi biliyorum
yolda mustafakemalpaşa ya giderken sanırım, lacivert formalı 5-6 bisikletçi önlerinde bir minibüs ile antreman yapıyorlardı, son anda gördüm el sallaştık moralimi çok yerine getirdi bu ve sonraki 20 -30 km de hızımı oldukça arttırdı..
165 km yi 5 bucuk saatte alarak balıkesire kadar gelebildim, daha uzun molalar daha düşük bir ortalama ve daha düşük bir hava sıcaklığı ile tamamlayabilirdim rahatça, ama ilk uzun yol denemem böyle bitti