Scudo Sports

İstanbul-Antalya (Farklı Yoldan;yaylalar, köyler göller ve dağ yollarından)

luckxor

Forum Demirbaşı
Tepki
1.131
Bisiklet
Focus
Merhaba. Temmuzun son haftası (biraz erken de olabilir) İstanbul çıkışlı Antalya bitişli bir tura çıkacağım. Aslında Antalya'ya ikinci, şehirler arası uzun mesafeli dördüncü yolculuğum olacak. Böyle bir tura çıkmak için yeterli deneyimim ve ekipmanım olduğunu düşünüyorum. İlk olarak İstanbul'dan Kuşadası'na gitmiştim. Çadırım ve diğer ekipmanlarım tam olsa da tam olarak nasıl kullanılacağını bile bilmiyordum. Hatta ilk günler otellerde pansiyonlar da bile kaldığım olmuştu. İkinci yılımda hedefi Muğla-Datça olarak belirledim ve önceki seneye göre daha kestirmeden ama nispeten aynı rotadan giderek Bodrum'a kadar gitmiştim. Bodrum da iki bisikletli ile tanışmış, Muğla'ya kadar yolcuğu daha eğlenceli bir şekilde tamamlamıştık. Üçüncü ve son senemde Hedef Antalya olup bu sefer farklı bir rotadan 7 günlük bir süre hedefi ile daha çok iç kesimlerden yani Balıkesir, Manisa, Denizli ve Isparta güzergahını kullanmayı tercih ettim. Önceki gibi sahil kesimleri, kalabalık ve tatil yörelerine uğramadan köyler, kasabalar ve tarlalar görerek yoluma devam ettim. Hatta daha deneyimli olduğuma inandığım için kamp alanına aramadan istediğim yerde(tabiki uygun yerlerde) kamp kuruyor olmuştum. Şimdiki hedef yine Antalya. Ama amaç Antalya'ya kısaca ulaşmak değil, mümkün olduğunca yolculuğun kendisini yaşamak. Bu yüzden bu yeni rotamın içine bol bol dağ yolları, yaylalar, ormanlar, göller ve nehirler koydum. Doğal olarak yolculuğumda en çok merak ettim kısmı bu olacak. Antalya'ya varmak sadece bir simge. Tabi ki herşeyin sonu olduğu gibi Antalya da yolculuğun sonu olacaktır. Ancak bol bol denize girmek için bir kaç günü de bunun için kullanabilirim ödül niyetine.

Şimdi yeni rotaya bakalım;

1.Gün

İstanbul'dan feribotla Çınarcık. Çınarcıktan ise 730 metre rakımlı Delmece Yaylası (Duruma göre alternatif yaylalara da gidilebilir ) Toplam Mesafe 24 km.

BArVnV.jpg

Delmece yaylasına varış Çınarcıktan kısa bir süre alacağı için kalan zamanda aşağıda fotoğrafları görülen yerler gezilebilir.

Erikli Şelalesi
gWqNJQ.jpg

Dipsiz Göl

r23qrB.jpg

Konaklama:Çadır
Kamp yeri: Duruma Göre

2.Gün

Delmece Yaylası İznik Gölü

İznik gölünü hep merak etmişimdir. Gerek doğal güzelliği, gerekse de tarihi öneme sahip bir bölge olması beni buraya çekme konusunda gayet geçerli nedenlere sahip.

Mesafe:75 km rakım 100 metre
Konaklama:İznik Gölü Kıyısı mutlaka gün batımı ve gün doğumu göl kenarından izlenmeli
Ayrıca İznik şehir merkezi gezilecek.

iznik gölü
YNN2PZ.jpg

İznik Murat Hamamı

XXX7Y3.jpg

3.Gün

İznik Gölü-Bozcaarmut Göleti

Bilecik Pazaryeri ilçesine bağlı Bozcaarmut köyü sınırlarındaki Bozcaarmut Gölü veya göleti bana göre yurdumuzdaki sayılı göl manzaralarından birine sahip o da aşağıda.

Bozcaarmut Göleti

8dd0QW.jpg

Mesafe 69 km Rakım:1091 metre:/
Kamp Yeri : Orman veya Yayla ücretsiz tabi:)

4.Gün Bozcaarmut-Eskişehir (şehir merkezi)

Evet bu kadar güzel manzaralı yerlerden sonra bir şehir merkezi rotası seçmek biraz tuhaf olabilir ama sonuçta Eskişehir buna değer diye düşünüyorum. Hem daha önce hiç gitmediğim ve merak ettiğimden dolayı duruma göre 1 gün daha kalınabilir.

Eskişehir

vppdXD.jpg

Kamp:Yok tabi otel veya pansiyon konaklamalı olacak. Şarj bataryaları dolmalı duş alınmalı:)

5.Gün Eskişehir-Frigya Vadisi

Yola devam edip 5.gün sonu Frigya vadisine kamp kurmayı düşünüyorum. Bu toprakların en eski halklarından olan Frigler'in yaşadığı bu bölge tüm sessizliği ile konuklarına, buranın bir zamanlar gelişmiş bir medeniyetin merkezi olduğunu söylüyor. Kimilerine göre ata toprağıdır. Genler vasıtası ile hala içimizde yaşadıklarına inanıyorum.

Frig Vadisi

ERRn28.jpg

Mvv5RN.jpg

Mesafe:103 km Rakım:1157 metre
Konaklama: Yakın bir yerde çadır

6.Gün Frigya Vadisi -Emirdağ Yaylası

Turun belkide en zorlu bölümü olacak. 2000 metre rakıma çıkılacak ve yolun bile olmadığı yerlerden geçilecek ayrıca bir akarsu yatağını takip edip yakındaki bir köye inilecek. Bunun için yanımda ekstradan bir çift continental dağ lastiği olacak. Biraz zor olmasını istedim ama önemli olan yolculuğun kendisi değil mi nerede olursa olsun.

Emirdağ Yaylası

zBBv17.jpg

Mesafe:100 km Rakım 1865 metre
Kamp: Her yer istisnasız kamp alanıdır. Su kenarı hariç.

7.Gün Emirdağ Yaylası-Akşehir

Nasrettin Hocanın mezarının bulunduğu bu kasaba 100 kmlik etabın son durağı olacak. Duruma göre kasabaya girmeden kamp atılabilir. Güzel manzaraları sahip bir yer olduğunu da söyleyebilirim.

Prr48v.jpg

7NNEOm.jpg

G00Qqy.jpg

Mesafe:100 Km Rakım:997 metre
Kamp: Uygun bir yer olursa

8.Gün Akşehir-Beyşehir Gölü

Türkiyenin en büyük milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı turumun en güzel noktalarından biri olacak gibi gözüküyor. Eşsiz doğası, temiz tabiatı sayesinde hem göle girmeyi, hem de gölün ortasındaki tarihi kalıntıları çok merak ediyorum doğrusu. İşte fotolar.

Beyşehir Gölü

lWWYLX.jpg

okkQAm.jpg

Mesafe:76 km Rakım:1150 Metre

Kamp: Bir çok kamp alanı mevcuttur.

9.Gün Beyşehir Gölü-Yarpuz Yaylaları

9.gün de son defa zirveye çıkmayı düşünüyorum. 2200 metreye kadar olabilir Yarpuz yayları bölgenin en iyi yerlerdinden işte fotolar

Yarpuz Yaylası

5QQ9B5.jpg

lWWYmQ.jpg

Mesafe:108 km Rakım:1700 metre
Kamp:Çadır Yaylada

10.Gün Yarpuz Yaylası-Manavgat.

Turun son günlerinde artık dağlardan inme vakti geldi. Bu etapta çoğunlukla iniş olacak. 1700 metreden kademeli olarak deniz seviyesindeki Manavgat ilçesinde son bulacak. Duruma göre kamp yeri bakılabilir. Kamp için yinede seçenekler fazlası ile mevcut.

OLLJnP.jpg

Mesafe:90 km Rakım 0
Kamp: MAnavgat YAkınları

Son Gün

Manavgat Antalya

Manavgat Antalya son bölüm ama yinede pek kısa sayılamayacak türden toplam 70 km rüzgar karşıdan gelebirli hakim rüzgar batı yönlü ama denize girmek için ekstra gün kullanabilirim. Dediğim gibi herşey Hamurabi Kanunları gibi değil. Önceden değişiklikler yapabilirim veya tur esnasında da rotada değişikliklerim olabilir. Genel rotam kabaca aşağıda.

Son olarak gerçekten böyle bir tur düşünen arkadaşlar olursa da birlikte gitmeyi çok arzularım. Dediğim gibi Temmuzun son haftasına kadar tura başlamış olacağım. Sorusu olan katılmak isteyen olursa forumdan ulaşılamazsam isteyen bana cep telefonunda da ulaşabilir.

0532 175 36 03

Genel rota aşağıdaki gibidir.
5QQp2j.jpg

Scudo
Şahane rotaymış tek seferde değil ayrı ayrı bile gidilebilir haftasonları için teşekkürler paylaştığınız için

• Beğen
Tepkiler: luckxor
Hocam bende temmuz 20 si yıllık izne cıkıyorum bende bir tur düşünüyorum
İzmir aydın mugla antalya 7 gün bir sürec ama her yerde deniz ve kamp
Size eşlik etmek isterdim ama zamanım kısıtlı
Bana eşlik etmek isterseniz teklif ederim

• Beğen
Tepkiler: luckxor
rota şahane. çok hoşuma gitti. yalnız her gün o kadar yol almaya can dayanır mı? bunu merak ettim. kendinizi bu kadar harap etmeseydiniz keşke.

@Selocu_aziz

ben de 21'inde 2 hafta izne ayrılıp milas-antalya yapmayı planlıyordum, biraz yalan ettiler malesef.
gezmeyi planladığınız yerler nereler? sırf fethiye-marmaris çevresinde 2 haftaya yetecek kadar güzellik listesi çıkardım ben. :)

@hashus1099 hocam izmir ceşmeden başlamayı düşünüyorum
Aydın didim mugla bodrum datca milas marmaris gibi
Duruma baglı illa bunlar olacak diye zorlama yok
Keyif ve zevkime baglı
IMG_2118.JPG Gide bildigi yere kadar tırtılımın

Böyle güzel turları görüpte büyülenmemek elde değil. Harikasınız.

Merhabalar tura çıktım bir hafta oldu. Şimdi Konya Beyşehirdeyim. Yarın Yarpuz yaylasına tırmanacağım. Antalya ya az kaldı yani. Fotoğraflar tur bitiminde eklenecektir. Bir de böyle uzun turların mantıksız gereksiz ve zor olduğunu belirten konular gördüm forumda. Hiç biri doğru değil. İsteyen için heryere gidilir. Sadece doğru ekipman biraz kondüsyon ve bılca motivasyon gerekir saygılar.

Merhaba bende Antalyada yaşıyorum Serik denilen bi yerde yol bisikletin var yani toprak yola giremiyorum benim için bildiğiniz bi rota varmı acaba cevaplarsanız sevinirim

Selamlar tekrardan. Turumu 9 günde tamamladım. Geçen Pazar eve geldim. Çok yakında fotolar ve yolda yaşadıklarımla ilgili bir konu paylaşacağım. 3-4 gün gene istanbul'da olamayacağım. Şimdilik şu fotoğrafları paylaşayım:)

OL5oYZ.jpg

7NpDYL.jpg

gWD6k0.jpg

r2a1RV.jpg
G0gD2N.jpg

r2a1M1.jpg

MvbDJ7.jpg

Fotogtaflari paylasmayacak misiniz hocam?

Redmi Note 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bekliyoruz ayrıntılı anlatım ve fotoları. Benim de favorimdir köyler, tarlalar ve ara yollar. Tebrikler.

Geri