Scudo Sports

İstanbul-Antalya Bisiklet Turu- Uzun Yol

kasaplanca

Üye
Tepki
23
İsim
Ramazan
Bisiklet
Mosso
Bu tur için tavsiyelerinize ihtiyacım var. 30 mayıs cumartesi sabahın alaca karanlıgında yola cıkmayı planlıyoruz. Uzun yol tecrübesi olan arkadaşlardan yol durumu,ekipman bisiklet önerisi almak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

3 kişi yola çıkacağız.

Scudo
öncelikle rota yapım ona gidin günde kaç km yapıcağınızı vs.. ve ekipmanlarınız tam olsun çadır mat uyku tulumu gibi

• Beğen
Tepkiler: kasaplanca
Mayıs sonuna kadar rotayı belirliycez. araştırmaya başladık. öncelik bisiklette. kısmetse onuda bu akşam ilk bisikleti alıcam bir arkadaştan beylerbeyinde.

@kasaplanca hayırlısı olsun ayrıca ek olarak tura çıkmadan 2-3 gün önce bisikletçiye götürün heryerini temizletip bakım yaptırın.Bagajların ve diğer ekipmanların sağlam olduğundan emin olun.SAğlam değilse onarın.Güvenliğe dikkat edin ülkede yolda yürüyen bazı hayvanlar var çünkü. :)

• Beğen
Hayvanlarla sıkıntımız olmaz inşallah :). evet dediğin gibi bilmediğimiz şeyler olabilir bisikletçi bakmasına bakarda herkese güvenilmez bu yamaçta :) çadır ve uyku tulumları olmayabilir. konaklamak için pansiyon bulana kadar yol katetmeyi düşünüyoruz. sonuçta bu tur bir neyi gezi ve tatil amaçlı. kader kısmet ulaşırsak dönüş bize eziyet olacak :)

Five nickli bir abimiz vardı sanırsam aynı rotayı giden.Onun tur yazısını bir okuyun isterseniz ;)

@ahmetkya baktım ama açıklayıcı bir uzun turlu istanbul-antalya turu bulamadım.

@mehmet ulaş Abime öyle dedim ama bazen laftada kalır o bakarsın bütçe biter yol kenarında uyuruz :D :D

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Aynı rotayı Temmuz sonu gibi ben de yapacağım.

Bol şans

• Beğen
Evet baktım oldukça keyifli de duruyor. Ancak rotayı iç kesimden yapmış.

Bisikletlerde yavas yavas geliyor.

Arkadaslar birde sehir turlarinda boyle uzun yolculukta kaymakamliktan falan izinmi aliniyor. Bir bilginiz varmi

Bisikleti yeni alacaksanız bir ara günübirlik bir tur yapın, bisiklette bir sürpriz konfor eksikliği varsa ortaya çıksın.

@kasaplanca Bilgisi olan muhakkak yazacaktır ama okuduğum tur yazılarında hiç kimse böyle bir konudan bahsetmemişti. Zaten çok da bulaşmamak lazım, izin isterseniz kesin yasak falan derler :D

• Beğen
Tepkiler: tselim
@kasaplanca dostum kondisyon durumun ne bilmiyorum ama bence dünyanın en iyi bisikletinide alsan en kaliteli kamp malzemeleri bagaj heybede kullansan en önemli konu kondisyon eğer kondisyonum yoksa veya zayıfsa sakatlanmak bile içten değil turun yarım kalır geri dönersin akşamları turlara çık kendini tart kaç km gidebilirim diye ilk günler sele agrısı çekersin çekeceksinde emin ol ama endişelenme sele ağrısı bir sure sonra geçer bahsettiğin yol yaklaşık 1.000 km lik bir yol ne kadar süren var hergun 100 km gitsen 10 gün sürer gerçi once bisikleti alda kondisyon olayına mutlaka önem ver en önemli konu o

@eren cerciz kanunen 18 yaşından küçüklerin böyle bir tura çıkmaları yasak ama bir sıkıntı olacağını sanmıyorum herhangi bir yerden izin almaya filan gerek yok sadece kamp olayında çadır kuracağınız yer halk plajı filan değilse o atsadan şahıs sorumlusu ise o kişiden park bahçe filansa bolgeden sorumlu polis yada jandarmadan izin almak gerekir izin almazsan olurmu olur tabiki ama gecenin bir yarısı arsa sahibi yada jandarmanın kalkın burayı terkedin diyerek gelme ihyimalini gozonunde bulundur

@inndream tabii jandarma polis ya da arsa sahininden izin alınması gerekebiliyor. Ayvalık sahilinin ücra bir köşesinde tam da çadırı kurup oh dediğimiz bir anda jandarma gelip toplatmıştı çadırı. Çok kaçakçı varmış, onun için yasakmış. Neyse ki kalacak yer önerisinde bulunmuşlardı da o yorgunlukla topla çadırı falan :)

Ben 1 yıldır ciddi manada bisiklet kullanıyorum ve 3 defa değiştirdim şuan kullandığımda il dışına çıkmak için müsait, kondisyonda var, evet yaparım eminim. Fakat yalovayı gözüme kestiremezken size istanbul - antalya sıkıntı yaşatabilir. Kondisyonunuzun ve daha önce yaşadığınız bir tecrübeniz var mı bunları sorgulamanızın doğru olacağını düşünüyorum, çünkü 1 saat bisiklet üzerinde durmakla 15 saat durmak arasında fark olacaktır. Bu turu yapmayı planladıysanız , forumda bu tür çok uzun turlar için ihtiyaç duyacaklarınızın listesi var (haritaya kadar) oradan faydalanabilirsiniz.. Başarılar dilerim :)

• Beğen
Geri