Scudo Sports

İstanbul 1. Uluslararasi bİsİklet festİvalİ 6-8 hazİran'da

Organizasyona ilk kez katıldım, ilk kez köprüden bisikletle geçtim. İlk başta her şey çok güzeldi Avrupa yakasından köprüye gelene kadar bayağı iyiydi, araçsız yolda kendimizi bisikletin havasına bırakıp akıp gidiyorduk, ta ki köprüyü görene kadar. Köprünün sadece tek şeridinin bisikletliler için ayrılmış olduğunu görünce bayağı moraller bozuldu. Sürmeye devam ettik, çünkü biliyorduk 12.000 bisikletli tek şeride sığmaz sığamaz ve sığmadı da zaten. Bir şerit daha kapatıp öyle devam ettiler. Burda suç kimdedir onu başbakanımızın belirleyeceği aklı selim insanlara danışmak lazım, daha doğrusu akil adamlara. Her neyse her köprüden geçen bisikletli gibi bisikletlerimizle, kasklarımızla boğaz manzarasına karşı fotoğraflarımızı çektik bol bol, çünkü bu fırsat kaç kere geçerdi insanların eline. Anadolu yakasına geçtiğimizde ise tam bir hüsran yaşandı ve adeta daha kötülerinin geleceğinin habercisiydi. Yollar trafiğe kapatılmamıştı veya erken mi kapanmıştı geç mi bilemem ama biz giderken yanımızda otobüsler, minibüsler, arabalar vardı. Onların sağından ya da solundan en uygun yer neresiyse oradan gidiyorduk. Fakat birkaç aklıselim arkadaş(akiller, çok bilenler), otobüsün arkasında aralarında on santim var yok öyle gidiyordu, o kadar yakın takip etme diye bağırdım fakat o heyecanla sesimi ne duyduğunu ne de duysa bile dikkate aldığını sanıyorum, kütt iett otobüsüne arkadan tosladı. Femuru kırsa da coxayı dik tutan genç misali canı yansa da bunu belli etmeyerek ayağa kalktı ve bindi bisiklete. Ya daha kötü bir şey olsaydı? Bunun suçlusu otonüs şoförü mü yoksa o aklıselim arkadaşımız mı? Yorum sizin

Arabaların arasından yolumuza devam ettik ve sonunda Harem'e vardık. Fakat burada da gördük ki Harem Yolu'nu trafiğe kapayan polis insanlara gidebilecekleri ekstra bir yol sunmamış, en azından onların o yola girmesini engelleyebilir üstten dolaşmalarını sağlayabilirdi diye düşünüyorum. Öyle bir yol var mı emin değilim tam bilmediğim için ama en azından Harem'e giden tek yol olmadığından eminim. Biz bekleme alanında bekledikçe cart cart korna sesleri birbirini yırtıyordu, sonra bir ses, sonra bir koşuşma, sonra bir uçan tekme, derken artan bir kalabalık.. Ve olan olmuştu, olayın içeriğini ve nedenini bilmediğim için hiçbir şey yazmıyorum bu konu hakkında. Tek diyeceğim biz Türk milletine hiç yakışmayacak görüntüler vardı orada, içeride savunmasız iki canlı ve üzerilerine yumruklar, tekmeler yağdıran birkaç insan, evet birkaç diyorum çünkü büyük çoğunluğun olayı yatıştırmaya çalıştığını düşünüyorum. Hadi bilmiyordunuz, yumrukladınız, tekmelediniz diyelim ya niçin içeride bir kadın varken, bir bebek varken, bunun için çığlık atarken birisi, niçin çabalarsınız daha yumruklar yağdırmaya, camları kırmaya? Kimin canı kimin canından değersiz ya da değerli. Haklıyken haksız olmak niye? Neyse çok uzattım. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Umarım neleri eksik yaptıklarını daha iyi görürler ve bir daha aynı hataları yapmazlar organizasyon düzenleyenler, ona sözde yardım eden emniyet, valilik, belediye her neyse işte

Scudo
zaten çoğunluk yapmayn etmeyin diye bağırıyor,saldıranları uzak tutmaya çalışıyordu.
sonuçta herkes insan,her bisiklet süren melek değil peygamber değil,içinden adaı çekip alıp dövseler anlarım,ama cam çerçeve indirmek,kaportayı göçertmek hiç hoş olmadı.

bir de haberlerde gördüm,köprüde 3. yani en sol şeritte arabanın önüne geçmiş orta yaş bir amca,1 günlük bu yol kapanacak diyip arabanın önünde duruyordu,geçemezsin bu yol kapanacak diye bas bas bağırıyordu.
böyle bir mantık olabilirmi ya,genç olsa cahil dicem,ateşli dicem,babam yaşında adam,sen ne hakla milletin yolunu kapatırsın,zaten 1 şerit ayrılmıştı 2 şeridi işgal ettik birazda mecburiyetten,ama 3.şeridi niye kapatıp insanlara olumusuz bir görüntü yansıtıyorsun,anlamak elde değil gerçekten.

bence trafik dışında organizasyonda bir sorun yoktu,en azından 3.gün,diğer günlere katılmadım çünkü.

Valla onu bunu bilmiyorum kardeşim adam kendi ailesini korumuyorasa, bilerek birinin canıyla oynuyorsa başkasının hiç umru olmaz olaya yakın olsaydım ben de arabayı mahvetme konusunda yardımcı olurdum yapanların eline sağlık.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Maalesef gördük ki etkinlik yapmak en önde usul usul gidip kameraya poz vermek demek değilmiş , ben bunu organize eden insanların duyarsızlığından ziyade belki de aceleci tavrına bağlıyorum. İnşallah ders olur gelecek seferler için. Benim soracağım köprüden aşağı bisiklet mi atıldı?:eek: facebook da bir arkadaş yazmış ama inanamadım birde buradan sorayım dedim?

organizasyon resmen bozuk idi..ben beylebeyi rampasında korteji bekledim ,kortej tünele dalmadan bekleme yaptı çünki arka kopuk idi..
toplanma oldu ,görevli sayısı yetersiz kalmıştır özellikle arkada olayı organize edecek en az 30 adam olması lazım bunların görevli forması olması gerekir,çok kalabalık sayılır idi ,bu kadar insanı beraber tutmak zordur ama görevli sayısını çoğaltmak gerekir idi ve tabi telsizler olacak idi.bu organizasyon sınıfta kalmıştır ama diğer köprü geçişlerinde bulunmuş idim arkada sürekli görev yaptım benim yanımda motorsikletli polis olur idi ,beylerbeyinden tünele herkes girmeye başladı ama sonra ne oldu gözlerime inanamadım otobüse yol verilmiş aşağıdan, beylerbeyi ışıklardan araçlara yol verilince araçlar tabi üsküdara akmaya başladı ben araçların yavaş geçmesi için ricada bulundum hemen hemen tüm araçlara ,yalnız insanlar çok öfkeli idi ve hatta otobüsden bi genç indi direk ben dedi sınava yetişeceğim dedi şimdi o gençte haklı
bu organizasyon seneye kesinlikle beylerbeyinde üsküdara doğru olmamalı zati niye harem diye tutturuyor bu dernek köprü geçişinden sonra aynen bağdat caddesinden direk fenerbahçe bisiklet yoluna gidecek herkes ve caddebostan migrosta bitecek olay böylelikle üsküdara gidilmeyecek,
en son adama kadar bekledim tünelin orada kimse gelmeyince devam ettim ,tünelden sonra polislere arkada kimse kalmadı dedim esasında tabi arkada kesin bi polis motoru olmalı idi..

olaya yakın idim yalnız şahıs bisikletlilere küfür etti ve aracı üzerlerine sürünce genç arkadaşlar sinirlendi .ve önce kola kutusunun atıldığını gördüm adam küfür etmeye devam edince uçarak bi arkadaş tekme attı arka kaporta göçtü sonra aracın ön camına vuruldu cam zarar gördü ,valla bu işin sorumlusu dernektir açıkça onlar konuşacak böyle organizasyon olmaz ,sayın murat suyabatmaz arkadaşımdır sever sayarım ama bu sefer olmadı murat dostum bu organizasyonu iyi yönetemedi çok kalabalık olacağı belli olan bu etkinlikte görevli sayısının çok olması gerekir idi ,herşeyi polislere bırakmadan dernek görevlilerin korteji emniyetli bi şekilde götürmeleri gerekirdi ,kortejin arkası çok önemli idi, evet seneye korkarım köprü geçişini vermeyebilirler güzergah bence kesin değiştirilmelidir ,üsküdar gibi otobüs ve araçların çok olduğu yere bu kadar bisikletliyi sokmak abesle iştikaldir

arkadaşlar adamın tavrı derler ya sinir ile kalkan zararla oturur o hikaye oldu adam hem küfür edip hemde gaza basınca o vakit kıyamet koptu tabi ,burada olayların bu rakke gelmesinin tek sorumlusu dernektir bundan sonra umarım dernek inadından vazgeçer onca insanı trafiği bol olan bi sürü otobüs dolmuşun olduğu yere sokmazlar

ayrıca yukarıda mesajı okudum ne demek köprü geçişinde tek şerid vermek,
başka bir hata daha, diğer senelerde böyle olmadı köprü komple kapatılır idi,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi sizi tünel girisinde bisikletten inmiş trafikteki araçları yönlendirirken gördüm hassasiyetiniz için teşekkür ederim saygılar...

• Beğen
Tepkiler: Blent
Organizasyonun bir çok eksiği vardı ancak güzeldi, tabi köprüye kadar. Köprüde olay koptu diye düşünüyorum. Şeritlere sığmayınca çok büyük tepki oldu. Beylerbeyi'nde iş zaten iyice kontrolden çıkmıştı. Toplu olmanın verdiği güçle laf atan herkese cevap verildi. Yol boyunca bende bir çok tartışmaya girdim şoförlerle. Karşılıklı bir inatlaşma oldu gereksiz yere.

Harem'deki olaydan zaten oradaydım. O arada çekim yapıyordum. Bilmiyorum adam sonuna kadar hak etti o tepkiyi ancak arabada çok ufak yaşta bir çocuk vardı. Bu olay çocuğun psikolojisini çok bozacaktır. Yaşadığı kolay bir şey değil. Düşünün onlarca kişi üzerinize saldırıyor ve daha 4-5 yaşındasınız.

Eğer dernekten birileri varsa burada lütfen o aile ile iletişime geçsin ve çocuğun destek almasını sağlasınlar. Yoksa eminim bir ömür bisikletten nefret edecek ve ileride babasının verdiği tepkiden daha fazlasını verecektir.

Umarım ilerleyen yıllarda daha da düzenli bir şekilde devam edilir. Bu arada bitiş yeri kesinlikle Üsküdar gibi bir yer olmamalı.

@kivilcimb

Hocam git sen kenyada yaşa nijeryada yaşa amerikada almanyada yaşa ne saçmalıyosun ölüm olağan hayatta kalmak şans saçma sapan konuşmayın çıkarın şu at gözlüklerinizi artık sanki develerle seyahat ediyoruz toyota pikaplarla militanlar savaşıyo bunu bildiği için katılmamışmış bırakın bu ayakları hocam sadede gelin sadede sağ sol kavgalarının olduğu darbe öncesi dönem için söyleyebilirsin 1-2 yıl önce doğuda görevini yapan askere diyebilirsin ama şu an için bunu söylemen artık sözün bittiği yer oluyor artık yani ben de şu ülke amerikayı geçse yine kötüleyeceğinizi bildiğim için bişey söylemeye gerek olmadığını düşünüyorum

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/1395445_10152269669214160_4486862130890693198_n.jpg

evet bayağı karışmış ortalık,,

O değilde eeski bir mavi motor önüne köpek oturtup güneş gözlüğü takan kişilik efsaneydi. :D

@C.Öz

bir tek dernek görevlisi yoktu orada otobüsün solundan giden bisikletlilere dikkat emesi için otobüslere uyarılarda bulundum ve hatta gelen otobüslerin hepsinin önüne geçtim otobüslerin hızlarını indirmelerini rica ettim ,
esas sorun aşağıdan araclara izin verilmesi, aşağıdan polisler yolu niye kesmedi,anlamış değilim ,,

(link)

şuda videosu
(link)

Adam hem polise ana avrat düz gitmiş hemde bisikletçilere küfür etmiş burdada iyilik meleği kesilenler var. Yahu sizin üstünüze biri canice araba sürecek kim sakin kalabilir bu durumda. Hayatını kaybeden arkadaşlarımız olmamış iyi ki. Adam özür dilemiyor kaçarken bile küfür ediyor. Almıyor arkadaşım almıyor böyle kişilerin beyni birşey almıyor. İnsan gibi anlatsan yarın aynısını başkasına yapacak bu cani. Kadının durumuna üzülmemek elde değil. Ama o caniye iyi bir ders olmuştur umarım. Bisikletçi arkadaşlar yine sakin kalmış. Kendi gibi öküz birine denk gelseydi kurşuna dizerlerdi.

Ah 67 plaka ah İstanbul a yeni mi geldi acaba, haberi yok muydu organizasyondan :(

@Kudret Kurtcebe
Abi o zaman şurada bekleyen siz oluyorsunuz değil mi? videodan kestim ,görünce tebrik etmiştim:alkis: zira çok dağınıktı arka taraf öylece kestik yolu girdik bir garipti son kısım yönlendirme gerekliydi
(link)

@Ekrem Yılmaztürk

oo yol açılmış arabalar geçmeye başlamış,biz tünele girişe geldiğimizde,yolun karşısına geçmeye çalısan 4-5 kişi kalmıştı, ve tünele girişte acaip yığılma olmuştu,karşı yolda bekleyen 4-5 kişi dışında gelen olmayınca görevliler köprü yönünde açtılar en sol şeridi.
bu kadar geri kalan tayfa bogazda resim çekme telaşında olanlardı galiba :)

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
@Ekrem Yılmaztürk

evet bendeniz ,yalnız dediğim gibi beylerbeyinden yukarıya trafiğin açılması bence iyi olmadı ,birde basından bu tip organizasyonların duyumu 1 hafta öncesinden yapılmalı ,tv kanallarında olmalı, basın keza ,derneğin bi görevi bu olmalı
yalnız dediğim gibi seneye ya güzergah altunuzadede bitmeli ya da caddebostan migrosta ,,,

Yahu birakin 67 plakayi, gecen adamin tekine bisiklet yolundan cekilir misiniz dedim, tamam hava atma dedi, donup ters ters bakinca da "ne artistlik yapiyorsun, nerden bileyim, ben fatih'te oturuyorum" dedi!

Beyler kusura bakmayin, ulke insani bildigin okuz, bildigin hoduk. Alinmaca gucenmece yok. Hayvanlar alemi adeta. Medeniyet yok, saygi yok, kibarlik yok, egitim yok. Kim bunun pazarlamasini yapiyor bilmiyorum ama bu ulkede kabadayi olmak, asarim keserim olmak, gelene gecene homkurup posta koymak prim yapiyor adeta.

Bu ornekte misal otomobil uzerinden gidiliyor ama otomobillerle girdigim diyaloglar kadar yayalarla ve hoduk bisikletlilerle girdiklerim de var. Mumkun oldugunca polemige girmemeye calissam da, cok azi hatasini kabul ediyor. Daha vahimi bir cok kisi "naparsin, dover misin?" falan gibi kaba kuvvete dayanan giderler yapiyor. Isin ilginc tarafi boyuna posuna bakmadan bunu diyecek kadar da cahil cesareti var bu arkadaslarda.

Bugun sevgilisiyle bisiklet yolunun ortasindan yuruyen ve israrla bisiklet yolundan cikmayan bir cocuga, "cikar misin surdan" dedim, "hadi gec birader, tatava yapma" dedi. Cikacaksin ordan deyince de naparsin dover misin, gelsene diye cevap verdi. Kiz arkadasina donup "bu medeniyetsizle kendine yazik edersin, bir daha dusun bence" deyip bastim gittim.

Artk bu da ise yaramiyorsa, hic birsey yaramaz.

Konuyu dagittim ama aslinda isin ozu bu. Millet olarak komple cinnet geciriyoruz. Kimsenin kimseye ne saygisi var ne sevgisi.

Yahu birakin 67 plakayi, gecen adamin tekine bisiklet yolundan cekilir misiniz dedim, tamam hava atma dedi, donup ters ters bakinca da "ne artistlik yapiyorsun, nerden bileyim, ben fatih'te oturuyorum" dedi!

Beyler kusura bakmayin, ulke insani bildigin okuz, bildigin hoduk. Alinmaca gucenmece yok. Hayvanlar alemi adeta. Medeniyet yok, saygi yok, kibarlik yok, egitim yok. Kim bunun pazarlamasini yapiyor bilmiyorum ama bu ulkede kabadayi olmak, asarim keserim olmak, gelene gecene homkurup posta koymak prim yapiyor adeta.

Bu ornekte misal otomobil uzerinden gidiliyor ama otomobillerle girdigim diyaloglar kadar yayalarla ve hoduk bisikletlilerle girdiklerim de var. Mumkun oldugunca polemige girmemeye calissam da, cok azi hatasini kabul ediyor. Daha vahimi bir cok kisi "naparsin, dover misin?" falan gibi kaba kuvvete dayanan giderler yapiyor. Isin ilginc tarafi boyuna posuna bakmadan bunu diyecek kadar da cahil cesareti var bu arkadaslarda.

Bugun sevgilisiyle bisiklet yolunun ortasindan yuruyen ve israrla bisiklet yolundan cikmayan bir cocuga, "cikar misin surdan" dedim, "hadi gec birader, tatava yapma" dedi. Cikacaksin ordan deyince de naparsin dover misin, gelsene diye cevap verdi. Kiz arkadasina donup "bu medeniyetsizle kendine yazik edersin, bir daha dusun bence" deyip bastim gittim.

Artk bu da ise yaramiyorsa, hic birsey yaramaz.

Konuyu dagittim ama aslinda isin ozu bu. Millet olarak komple cinnet geciriyoruz. Kimsenin kimseye ne saygisi var ne sevgisi.

koordinasyon bozukluğu en arkada kalanları bilmemekten geldi, bunun için kesinlikle en arkada görev yapacak telsizli arkadaşların olması lazım idi,bu arkadaşlar yolları kesen polislere en arkada kimsenin kalmadığını söyleyecek kişilerdir polisler bilemez tabide ama genede en arkada görevli gönüllü ve de telsizli arkadaşlara refaket edecek bi adet motorlu polis olması gerekir idi,ayrıca kortejde lastiği patlayanlarada görevli arkadaşların yardım etmesi şarttır

@Sinan Ş
çok kişi vardı aslında daha ben erken ayrıldım,kaldırımdan yolun karşısına geçmek için bisikletli geçişini bekledim baya da bekledim ama rota çok çok kötüydü az bile olsa insan orada kalabalık hissedilir maalesef:confused:

Geri