Akın Bilgin
Üye
- Tepki
- 17
- Bisiklet
- Ghost
Organizasyona ilk kez katıldım, ilk kez köprüden bisikletle geçtim. İlk başta her şey çok güzeldi Avrupa yakasından köprüye gelene kadar bayağı iyiydi, araçsız yolda kendimizi bisikletin havasına bırakıp akıp gidiyorduk, ta ki köprüyü görene kadar. Köprünün sadece tek şeridinin bisikletliler için ayrılmış olduğunu görünce bayağı moraller bozuldu. Sürmeye devam ettik, çünkü biliyorduk 12.000 bisikletli tek şeride sığmaz sığamaz ve sığmadı da zaten. Bir şerit daha kapatıp öyle devam ettiler. Burda suç kimdedir onu başbakanımızın belirleyeceği aklı selim insanlara danışmak lazım, daha doğrusu akil adamlara. Her neyse her köprüden geçen bisikletli gibi bisikletlerimizle, kasklarımızla boğaz manzarasına karşı fotoğraflarımızı çektik bol bol, çünkü bu fırsat kaç kere geçerdi insanların eline. Anadolu yakasına geçtiğimizde ise tam bir hüsran yaşandı ve adeta daha kötülerinin geleceğinin habercisiydi. Yollar trafiğe kapatılmamıştı veya erken mi kapanmıştı geç mi bilemem ama biz giderken yanımızda otobüsler, minibüsler, arabalar vardı. Onların sağından ya da solundan en uygun yer neresiyse oradan gidiyorduk. Fakat birkaç aklıselim arkadaş(akiller, çok bilenler), otobüsün arkasında aralarında on santim var yok öyle gidiyordu, o kadar yakın takip etme diye bağırdım fakat o heyecanla sesimi ne duyduğunu ne de duysa bile dikkate aldığını sanıyorum, kütt iett otobüsüne arkadan tosladı. Femuru kırsa da coxayı dik tutan genç misali canı yansa da bunu belli etmeyerek ayağa kalktı ve bindi bisiklete. Ya daha kötü bir şey olsaydı? Bunun suçlusu otonüs şoförü mü yoksa o aklıselim arkadaşımız mı? Yorum sizin
Arabaların arasından yolumuza devam ettik ve sonunda Harem'e vardık. Fakat burada da gördük ki Harem Yolu'nu trafiğe kapayan polis insanlara gidebilecekleri ekstra bir yol sunmamış, en azından onların o yola girmesini engelleyebilir üstten dolaşmalarını sağlayabilirdi diye düşünüyorum. Öyle bir yol var mı emin değilim tam bilmediğim için ama en azından Harem'e giden tek yol olmadığından eminim. Biz bekleme alanında bekledikçe cart cart korna sesleri birbirini yırtıyordu, sonra bir ses, sonra bir koşuşma, sonra bir uçan tekme, derken artan bir kalabalık.. Ve olan olmuştu, olayın içeriğini ve nedenini bilmediğim için hiçbir şey yazmıyorum bu konu hakkında. Tek diyeceğim biz Türk milletine hiç yakışmayacak görüntüler vardı orada, içeride savunmasız iki canlı ve üzerilerine yumruklar, tekmeler yağdıran birkaç insan, evet birkaç diyorum çünkü büyük çoğunluğun olayı yatıştırmaya çalıştığını düşünüyorum. Hadi bilmiyordunuz, yumrukladınız, tekmelediniz diyelim ya niçin içeride bir kadın varken, bir bebek varken, bunun için çığlık atarken birisi, niçin çabalarsınız daha yumruklar yağdırmaya, camları kırmaya? Kimin canı kimin canından değersiz ya da değerli. Haklıyken haksız olmak niye? Neyse çok uzattım. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Umarım neleri eksik yaptıklarını daha iyi görürler ve bir daha aynı hataları yapmazlar organizasyon düzenleyenler, ona sözde yardım eden emniyet, valilik, belediye her neyse işte
Arabaların arasından yolumuza devam ettik ve sonunda Harem'e vardık. Fakat burada da gördük ki Harem Yolu'nu trafiğe kapayan polis insanlara gidebilecekleri ekstra bir yol sunmamış, en azından onların o yola girmesini engelleyebilir üstten dolaşmalarını sağlayabilirdi diye düşünüyorum. Öyle bir yol var mı emin değilim tam bilmediğim için ama en azından Harem'e giden tek yol olmadığından eminim. Biz bekleme alanında bekledikçe cart cart korna sesleri birbirini yırtıyordu, sonra bir ses, sonra bir koşuşma, sonra bir uçan tekme, derken artan bir kalabalık.. Ve olan olmuştu, olayın içeriğini ve nedenini bilmediğim için hiçbir şey yazmıyorum bu konu hakkında. Tek diyeceğim biz Türk milletine hiç yakışmayacak görüntüler vardı orada, içeride savunmasız iki canlı ve üzerilerine yumruklar, tekmeler yağdıran birkaç insan, evet birkaç diyorum çünkü büyük çoğunluğun olayı yatıştırmaya çalıştığını düşünüyorum. Hadi bilmiyordunuz, yumrukladınız, tekmelediniz diyelim ya niçin içeride bir kadın varken, bir bebek varken, bunun için çığlık atarken birisi, niçin çabalarsınız daha yumruklar yağdırmaya, camları kırmaya? Kimin canı kimin canından değersiz ya da değerli. Haklıyken haksız olmak niye? Neyse çok uzattım. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Umarım neleri eksik yaptıklarını daha iyi görürler ve bir daha aynı hataları yapmazlar organizasyon düzenleyenler, ona sözde yardım eden emniyet, valilik, belediye her neyse işte