Scudo Sports

İşsizliğin hat safhada olması

Allah 'ın izniyle orta sınıf ortadan kalktığında, süper zenginler ve hiper fakirler olacak.

Evrilmemiz o yönde zaten. Bilgisayar kontrollü uretim ve kalite kontrol. Robot teknolojisinin gelistirilmesi. Yapay zeka alanındaki çalışmalar...
Düşünen ve insan gibi hareket eden robotlarin devri başlayınca işçi sınıfi, orta sınıf ihtiyaç dışı olacak. Kendi kendini ureten ve tamir eden işçileri olunca üreticiler neden insan işçi istihdam etsin?
Böylece super zenginler ve fakirler kalacak geriye.
Ondan sonrası biraz karmaşık olacak. Super zenginler genellikle kaynak olarak, urettiklerini sattıkları orta sınıf ve fakir halkı hedefler. Ve fakat bu durumda kazanci olmayan fakir sınıf neyi satın alacak?
Uretileni satamayacaksan üretmenin ve güç sahibi olmanın anlamı nerede? Urettiklerin ulasilamiyor ve dolayısıyla ihtiyac duyulmayan seylere donusuyorsa, sanada ihtiyac yoktur ve artık gücün yok demektir.
Bunun yanısıra ihtiyaci icin insanlar calmaya, zarar vermeye, gerekirse öldürmeye başlayacak.
Nufusun azalması ve ozellikle su, yiyecek, temiz hava ve doganın yenilenmesi için fırsat dogması teknolojiyi kontrol eden super zenginlerini işine gelecek.
Ancak; yapay zekanın kontrolden çıkması, açlık ve ölüme itilen insan kitlelerinin ayaklanması vb. pek cok kötü senaryoda mümkün...
Kısacasi eglenceli bir gelecek için hızla gidiyoruz :)
Bir virus ile alt ust olan dunya duzenimiz bu tip degiskenlere maruz kaldigimizda medeniyetimizi ne hale getirecek acaba?

Son düzenleme:
Scudo
@suat akman hocam fakirler çalamadıkları için mi fakirdirler yoksa organize olamadıkları için mi ? 😁😁😁

Evrilmemiz o yönde zaten. Bilgisayar kontrollü uretim ve kalite kontrol. Robot teknolojisinin gelistirilmesi. Sanal zeka alanındaki çalışmalar...
Düşünen ve insan gibi hareket eden robotlarin devri başlayınca işçi sınıfi, orta sınıf ihtiyaç dışı olacak. Kendi kendini ureten ve tamir eden işçileri olunca üreticiler neden insan işçi istihdam etsin?
Böylece super zenginler ve fakirler kalacak geriye.
Ondan sonrası biraz karmaşık olacak. Super zenginler genellikle kaynak olarak, urettiklerini sattıkları orta sınıf ve fakir halkı hedefler. Ve fakat bu durumda kazanci olmayan fakir sınıf neyi satın alacak?
Uretileni satamayacaksan üretmenin ve güç sahibi olmanın anlamı nerede? Urettiklerin ulasilamiyor ve dolayısıyla ihtiyac duyulmayan seylere donusuyorsa, sanada ihtiyac yoktur ve artık gücün yok demektir.
Bunun yanısıra ihtiyaci icin insanlar calmaya, zarar vermeye, gerekirse öldürmeye başlayacak.
Nufusun azalması ve ozellikle su, yiyecek, temiz hava ve doganın yenilenmesi için fırsat dogması teknolojiyi kontrol eden super zenginlerini işine gelecek.
Ancak; sanal zekanın kontrolden çıkması, açlık ve ölümeitilen insan kitlelerinin ayaklanması vb. pek cok kötü senaryoda mümkün...
Kısacasi eglenceli bir gelecek için hızla gidiyoruz :)
Bir virus ile alt ust olan dunya duzenimiz bu tip degiskenlere maruz kaldigimizda medeniyetimizi ne hale getirecek acaba?
Suat Bey, fakirlere gerek kalmayacaksa, ki öyle görünüyor, fakirleri ortadan kaldıracaklar. aşılara duyulan tepki bu yüzden zaten, kısırlaştırırsın, covid-19 benzeri ilacı sadece sende olan salgınlar denersin, vs. yaşanılabilir bir dünya için bu nüfus fazla derse güç sahipleri, benim gibiler veda eder bu dünyaya.

@suat akman hocam fakirler çalamadıkları için mi fakirdirler yoksa organize olamadıkları için mi ? 😁😁😁

Bu konuya girersem benim görüşlerim ortalıkta sagci, solcu, kapitalist, bilumumist herkesi karistirir. Bu konuyu o kadar irdelememek lazim :)
Mevcut ülke duzeninde calamayanlar fakirdir. Ama ahlak ve vicdan calmamayı gerektirir. Bunun kontrolunu bazilari oto kontrol ile, bazilari dinsel ve hukuksal kontrolun yarattigi endise ile saglar.
Esas olarak egitim ve organizasyon eksikligi bazilarinin zengin, bazılarinin fakir olarak kalmasina neden olur.

michio kaku aleyihisselam, günümüzün aynştaynı olarak bahsi geçiyor. gelecek ile ilgili öngörüleri var. insan ömrü 900 yıl olacak diyor mesela. eğer diyor, 3 boyutlu yazıcılarda insan yedek organlarını basmaya başlarsak, insan ömrü beklenmedik şekilde 900 yıla kadar çıkar diyor. adamın gözü bozuldu, basar yeni gözü oh mis devam eder kaldığı yerden. o zaman, 900 yıl yaşayan insan bu dünyadan çok şey alır götürür hele hele dünya nüfusu 10 milyarı aşarsa. bu nedenle artık dünya nüfusunun 500 - 900 milyon a indirilmesi dillendiriliyor. madem 500-900 milyona inecekti, bu anglosakson gavuru bunu 1800 lerin sonunda akıl edemedi mi? etmiştir. peki bu kuru kalabalık neden? bu kuru kalabalığı organ deposu olarak kullandılar, testler için kullandılar. yabana gitmedi anlayacağınız. rotşild mi rakıfellır mı biri 103 yaşında öldü ya geçen sene, 3-4 kez böbrek, 3 kez kalp değiştirmiş, herhalde bu tedariği gidip mahallenin şen kasabından yapmadı.

size bir dipçe yazayım, avrupanın köpeği yunanların egede ne yaptığı dillendiriliyor. eğer göçmen botunda çocuklar ve gençler varsa denizin ortasında batırmıyorlar, avrupaya girişlerine izin vermeleri emredilmiş. geneli yaşlı olan zodyak botlar batırılıyor ve içindekiler ölüme terkediliyor. avrupa organ mafyası yaşlı hastalıklı sığınmacı istemiyor.

kalabalık değil kaliteli nüfus yetiştirme trenini kaçırdık. auschwitze gidecek trenlere doldurulacağımız günleri bekliyoruz tren istasyonunda.

@Mehmet Metin Levent savaslari fakirler cikarmiyor ki . Zenginlerin paylasamamasi yuzunden oluyor. Fakirler olmaz ise ne tipda ne teknolojide ne askeriyede ....hiç-bir alanda gelişme olmaz. En başta insan kaynağı nereden bulacaklar? Bilimadami, mühendis, doktor, kobay, beta kullanıcı ( müşteri ) , yok edilecek askeri hedef,...... organ ,......... aynı çiftlik gibi. Etinden, sütünden, tüyünden,........

@Mehmet Metin Levent savaslari fakirler cikarmiyor ki . Zenginlerin paylasamamasi yuzunden oluyor. Fakirler olmaz ise ne tipda ne teknolojide ne askeriyede ....hiç-bir alanda gelişme olmaz. En başta insan kaynağı nereden bulacaklar? Bilimadami, mühendis, doktor, kobay, beta kullanıcı ( müşteri ) , yok edilecek askeri hedef,...... organ ,......... aynı çiftlik gibi. Etinden, sütünden, tüyünden,........
Endüstri 4.0
Bir bisiklet dükkânı dedi ki, ankarada 6, istanbulda 15 milyon insan var. Bunların 6 bini ankarada 20 bini istanbulda zengin olsa, onlara satış yapsam Allah bereket versin dedi. Fakirlerin karnını doyurmayacaklar

Cidden parası olup alabilen müşteri olmayacaksa üretmeninde anlamı kalmaz...Robot vs bir yere kadar..Dünya nüfusunu 100 e indirgesen 100 zengin kalmaz, 0 (sıfır) kalır (birkaç 50 yıl sonra)...

İşsiz diye bir kavram yok.
İş beğenmeyen çok.

Üniversitesi mezunu var,
İnşaatta çalışan yok.

Okuyan amele olmazsa tabi ülkede işsiz çok olur. Okur kapasiteli meslek dallarımız yok. Devletimize suç bulmayın, suç bizde. Beğenmiyoruz. Okuduk diye okuduğumuz mesleğin işini yapmaya çalışıyoruz. (Ünlem)

Son düzenleme:
@suat akman
Bir şeyi düzeltmek istiyorum. Sanal zeka diye bir şey yok, sanal gerçeklik var. Yapay zeka o dediğiniz.

@Mehmet Metin Levent Haydar Dümen i herkes cinsel sağlık doktoru olarak bilir. Ama adam daha çok insan ilişkilerinden insan olmaktan bahsediyor, sonra cinsel bilgi kısmına geliyor. Yanı aslinda daha ilk adımda sorun var neyse.
O da kendi alanına göre bu uzun ömür konusunda şuna benzer şeyler demişti : " insan omru çeşitli sebeplerle uzuyor ve bunun insanların evliliklerinde de muhakkak etkisi olacaktır. 30 yaşında evlenen bir çift 90 sene evli kalabilecek mi ? "
Kışa bir not düşeyim. Burada adam neleri düşünüyor hesapediyor değil mi ? Üstelik bu adam üniversitede falan değil. Peki üniversiteler nerede ? Benim sosyolojiden mezun arkadaşım iş ,para, gelecek , evlilik sebepleri yüzünden formasyon olup öğretmen olup kendi yoluna baktı. Yanı biz daha o bahsedilen şampiyonlar liginde değiliz. Arada eskaza gol atarsak desibel rekoru kırarız o kadar. Zaten devlet de hükümet de 1930 lar haric hicbir zaman umursamadı.
Haydar Dümen burada bir ilave yapar . Der ki : " yalniz insan vücudunda yenilenmeyen tamir edilemeyen, değiştirilemeyen tek bir organ var . O da beyindir. Yanı tamam vücut 120 yıl sağlıklı ve dinç olacak . Peki beyin işlev göremez ise; konuşma, hafıza, ... gerilemiş ise ne olacak yürüyen sakatlar mi olacak etrafta? "
Galiba bu beyin konusunda da bilinci kopyalama diye birşey üzerinde çalışıyorlarmış. Doğanın kanunları belli. Doğum, yaşam, üreme ve olum. Insan bu döngüden çıkamaz ama insanlık olarak uğraşıyor.

siz zenginliği paraya endekslemişsiniz. zengince yaşamaktan kastınız para ve bu enstrümanla insan çalıştışmakla ilgili. geleceğin mesleği yazılımcılık diyorlar değil mi? değil. adamların derdi, yazılım geliştiren algoritmalar geliştirmek. nasıl ki doktorluk yok olacak meslekler içinde başa güreşmeye başladıysa, şimdi şişirilen birçok meslek zamanla atıl kalacak.

dünyada az bir nüfusla yaşadığınızı düşünün. yapay zekaya size uygun bir bisiklet tasarlamasını emredersiniz sadece, sonra seçenekler arasından beğenir ve bunu yazan yazıcıya gönderir ürettirir ve binersiniz. arada para değiş tokuşuna, servet aktarımına ne gerek var?
avcı toplayıcılar, tarım toplumuna; tarım toplumu köleliliğe; o devir kapitalizme evrildi. şimdi de geçiş sürecindeyiz, bu da daha az sayıda insanın yaşadığı kalabalık sonrası çağa gidiyor. parayı unutun. insanı motive eden tekşey para değil.

@Mehmet Metin Levent onun farkına ben daha önce varmıştım. Bir esnafın bulunduğu yerde sürekli 1000 müşterisi olsa. Ve bu müşteriler - satılan mala göre değişmekle birlikte- günde , haftada ayda yada yılda bir defa alış veriş yapsa esnaf onunla rahat rahat geçinir. Geri kalan 19.000 kişi umurunda olmaz. Zaten insanların belli yerlere toplanmasını isteyenlerden yani şu anki şehirlerde yaşadığımız sorunlara sebep olanlardan biri de esnaflar. Ama sonra ne oluyor. O bölgede aynı işi yapan esnaf sayısı artıyor. Eğer kazanç da tatlı ve kolay ise işin içine catisma yada mafya giriyor.

@Mehmet Metin Levent Haydar Dümen i herkes cinsel sağlık doktoru olarak bilir. Ama adam daha çok insan ilişkilerinden insan olmaktan bahsediyor, sonra cinsel bilgi kısmına geliyor. Yanı aslinda daha ilk adımda sorun var neyse.
O da kendi alanına göre bu uzun ömür konusunda şuna benzer şeyler demişti : " insan omru çeşitli sebeplerle uzuyor ve bunun insanların evliliklerinde de muhakkak etkisi olacaktır. 30 yaşında evlenen bir çift 90 sene evli kalabilecek mi ? "
Kışa bir not düşeyim. Burada adam neleri düşünüyor hesapediyor değil mi ? Üstelik bu adam üniversitede falan değil. Peki üniversiteler nerede ? Benim sosyolojiden mezun arkadaşım iş ,para, gelecek , evlilik sebepleri yüzünden formasyon olup öğretmen olup kendi yoluna baktı. Yanı biz daha o bahsedilen şampiyonlar liginde değiliz. Arada eskaza gol atarsak desibel rekoru kırarız o kadar. Zaten devlet de hükümet de 1930 lar haric hicbir zaman umursamadı.
Haydar Dümen burada bir ilave yapar . Der ki : " yalniz insan vücudunda yenilenmeyen tamir edilemeyen, değiştirilemeyen tek bir organ var . O da beyindir. Yanı tamam vücut 120 yıl sağlıklı ve dinç olacak . Peki beyin işlev göremez ise; konuşma, hafıza, ... gerilemiş ise ne olacak yürüyen sakatlar mi olacak etrafta? "
Galiba bu beyin konusunda da bilinci kopyalama diye birşey üzerinde çalışıyorlarmış. Doğanın kanunları belli. Doğum, yaşam, üreme ve olum. Insan bu döngüden çıkamaz ama insanlık olarak uğraşıyor.
herkeste beyin var hem de çoğu tazecik. kim kullanıyor? kullanılmasına zaten izin verilmiyor.
@Mehmet Metin Levent onun farkına ben daha önce varmıştım. Bir esnafın bulunduğu yerde sürekli 1000 müşterisi olsa. Ve bu müşteriler - satılan mala göre değişmekle birlikte- günde , haftada ayda yada yılda bir defa alış veriş yapsa esnaf onunla rahat rahat geçinir. Geri kalan 19.000 kişi umurunda olmaz. Zaten insanların belli yerlere toplanmasını isteyenlerden yani şu anki şehirlerde yaşadığımız sorunlara sebep olanlardan biri de esnaflar. Ama sonra ne oluyor. O bölgede aynı işi yapan esnaf sayısı artıyor. Eğer kazanç da tatlı ve kolay ise işin içine catisma yada mafya giriyor.
kazandığını çarçur etmeyen ayakta kalıyor. gerisi silinip gidiyor.

@Mehmet Metin Levent zenginlik ilk göze batan ve bizim gibi yerlerde özellikle baskalarinin gözüne sokulan bir şey olduğu için böyle geçiyor. Bunun asli gelişmişlik , hatta bunun indeksi de var. Yasam süresi, bebek olumu,.. gibi gibi. Bizler organize olmuş insanlar insanlar gibi olmak yerine hayvan sürüşü gibi davranırsak bize de hayvan gibi muamele ederler. Pek de suçluyamıyorum .

Utopik futurism.
Biraz karmaşık.
Temel ihtiyaç sıralaması; beslenme, barınma, örtünme, üreme
Bunu saglayacak temel koşullari günümüzde satın alıyoruz. Eskiden? Fizik ve zeka gücümüzle orantılı olarak elde ediyordu bunu atalarımız. Ancak yaşam süremiz kısaydı doğal olarak.
Evrim ve medeniyet dedigimiz gelisim ile fizik gucu yetersiz olanlar zeka veya ailevi guc (asil kan, ticari birikim yapan aile öncülleri) sayesinde ''modern'' dedigimiz dunyaya dogru evrilmeye başladık ve ulaştığımız noktada zenginler ve kullandıkları iş gucu orta-fakir sınıf sistemi oturdu. Sonucta yine herkesin sıralaması aynı, kalitesi farklı oldu; beslenme, barınma, örtünme, üreme.
Egerki teknoloji, robotik ve yapay zeka insanın yerini alırsa, kaynaklarin işlenmesi için üretici insana ve paraya ihtiyac duymaz hale gelecek. Bu durumda teoride birsey satmasına gerek kalmayacak. Cunku temel ihtiyaclari robotlarca karsilaniyor olacak; beslenme, barınma, örtünme, üreme.
Ama diger acidan buyuk bir sistemsel, teknolojik sorun yasadiginda sistemi bastan kuracak bilgi ve beceri gucunu kaybetmiş olması büyük olasilik.
Yarattigi sistemdeki yapay zekanın baştaki döngüye ulaşmasıda olasi;
''Üretici teknoloji ile insan gücüne ihtiyac duymadi ve onu elimine etti. Şu anda bende üreticiye ihtiyac duymuyorum. Onun bana ihtiyaci söz konusu. O zaman üreticiyi elimine edebilirim''
İlginç...
Elbetteki yüzbinlerce yildir varolan insan, içgüdüsel olarak hayatta kalmanın yolunu arayacaktir. Yani fakirleri ve ihtiyaç dışı görülenleri ölüme mahkum edecek bir düzenin plani uygulamaya girerse, yine dinamikler degisecek ve ''fakir'' tabir ettiğimiz, ortadan kaldirilmasi uygun görülen halk ayaklanarak varoluş kavgasini devam ettirecektir. Cunku zengin, fakir, ayırmadan temel ihtiyac sirasi aynıdır ve para olmadanda ulasildigi takdirde yaşam devam eder; beslenme, barınma, örtünme, üreme.
@suat akman
Bir şeyi düzeltmek istiyorum. Sanal zeka diye bir şey yok, sanal gerçeklik var. Yapay zeka o dediğiniz.
Haklısınız, terimsel ve buyuk bir hata. Duzeltmeniz icin teşekkur ederim :) Bende duzelttim metin icerisinde.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
@suat akman hocam geçen Avatar i tekrar izledim. Yemin ediyorum için huzur doldu 3 saat geçirdim. Maraza çıkaranlar olmasa , hayatı huzurla yaşayıp huzur icinde öleceğiz aslında ama ...
Film , sari renk agirlikli kurak duzlukler yerine yeşil ağırlıklı rengarek bir yerdeki avcı toplayıcı bir klanı anlatıyor aslında.

Rekabetçi kur ile çinden daha ucuz iş gücü burada ama batı uyandı, ya biz de çin gibi teknoloji çalarsak diye buraya fabrika açmıyorlar.

@Mehmet Metin Levent ilahi .. güldüm. Bizde üniversite, ordu, KIT( kalmadı gerçi ), özel sektör fabrika , ofis,....... büyük çoğunluğunda farkli insanlarin , sürüden ayrı hareket edenin önünü keserler. Iyileştirme, geliştirme .... O yüzden hakgetire . En yerli ve milli olan sektör ve işletmelerde dahi bu geçerli maalesef.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
milletin dili şişmiş de bu konuyu beklermiş meğer....
HADİ GEL GEZELİM.....

Geri