İSPEK Belgrad Ormanı Turu (16 Şubat - Pazar)

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Grubumuzun eski adı BABİK - Bayrampaşa Bisiklet Kulübüdür, yaz boyunca Belgrad ormanı-Garipçe-Rumeli Feneri-Anadolu Feneri-Çatalca-Karaburun-Riva vb. yerlere haftasonları turlar düzenledik ve hafta içi akşamları Bayrampaşa-Ortaköy rotasında turlar yaptık. Üye sayımızın artması ve farklı ilçelerden üyelerimizin olması sonucu grup adımızı İSPEK - İstanbul Pedal Kulübü olarak değiştirdik. Şu an da 109 adet üyemiz mevcut. Grubumuza (link) katılabilirsiniz. Resmi bir grup değiliz, kendi aramızda hafta içi akşamları ve hafta sonları hava durumuna göre turlar düzenliyoruz, turlarımızın tamamı Bayrampaşa Uluyol Bereç metro istasyonunun hemen yakınında bulunan 3M Store açık otoparkında başlıyor. Grubumuzun demirbaş üyeleri 150-160 km mesafelere kadar günlük turlar yapabiliyor, daha fazlasını henüz denemedik(yakında deneyeceğiz). Ancak yeni üyeler sebebi ile turlarımız genelde orta-yavaş tempo da oluyor, ortalama hızımız 15-16-17 km/h seviyesinde oluyor ve geride kalan tüm üyeleri bekleyerek ilerliyoruz.

Bu hafta sonu da yeni adımız olan İSPEK olarak belki de 50. si olacak Belgrad Ormanı turlarımızdan birini düzenliyoruz. Rota üzerinden herhangi bir yerden katılıp-herhangi bir yerden ayrılabilirsiniz.

Tur bitişi akşama doğru olacağından ön/arka aydınlatma, kask,eldiven,gözlük, zorunludur, üşümemeniz için dikkatli giyinmenizi öneririz. Yedek iç lastik-pompa-yama seti zorunludur.


Başlangıç/Bitiş Noktası : (link)

Güzergah : Bayrampaşa-Eski Edirne Asfaltı-Sultançiftliği-Pirinççi Köyü-Kemerburgaz-Belgrad Ormanı-Bahçeköy-Sarıyer Sahil-Baltalimanı-Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Eyüp Sahil Yolu-Eski Edirne Asfaltı-Bayrampaşa
Güzergah boyunca asfalt üzerinden ilerlenecektir, yol bisikletleri ile katılım mümkündür.

Başlangıç saati olarak şu an 09.00 desek de kesin değildir.

Belgrad Ormanına ulaştığımızda çoğunluğun isteğine göre sucuk ızgara-tavuk mangal-ton balıklı sandwich yada herhangi bir restoran da karnımızı doyurup, biraz dinlenip dönüşe geçeceğiz. Rota üzerinde çikolata-çay molaları da verilecektir.

Not: Uzun bir turdur, 50 km üzerini denememiş arkadaşların biraz daha çalıştıktan sonra katılmalarını rica ediyoruz. Pirinççi köyü çıkışında, Belgrad Ormanı içerisinde, Belgrad çıkışında, Baltalimanında, Eyüp çıkışında orta uzunlukta/eğimde rampalar vardır.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
pirinççi köyü-kemerburgaz arasındaki yolda adım başı köpek sürüleriyle karşılaşacaksınız, hazırlıklı olun :) üstelik bir köpek sürüsü size kafayı taktığında etraftan başkaları da onlara katılıyor ve etrafınızda giderek artan bir kalabalıkla tedirgin tedirgin ilerliyorsunuz :)
iyi eğlenceler, pedalınıza kuvvet.
 
Kayıt
5 Mayıs 2013
Mesaj
82
Tepki
44
Şehir
istanbul Bayrampaşa
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
köpeklerin saldırı mekanizmasından iyi anlarım=) ayrıca defalarca kullandım o yolu. Problem olacağını düşünmüyorum fakat uyarınız için teşekkür ederim=)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@volkan rözet

ben kuçu kuçu falan diyorum, hemen oyun moduna geçiyorlar. bunun ötesinde bir formül bilmiyorum, paylaşırsanız sevinirim :)

bu arada ben de bu gruba dahilim fakat henüz bir etkinliğe katılamadım. ilk fırsatta katılacağım inşallah.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
O köpeklerin yanından defalarca geçtik, sadece 1 defa çok uzaktan havlayarak üzerimize doğru koştular, onda da tepki vermeyince vazgeçip geri döndüler.

Ayrıca 5-10 bisikletli olduğunda köpekler genelde uzaktan izlemekle yetiniyorlar.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Arkadaşlar tur rotası Bereç-Fatih-Beyazıt-Sultanahmet-Eminönü-Karaköy-Beşiktaş-Ortaköy-Baltalimanı-Sarıyer-Belgrad olarak değiştirilmiştir, dönüşte de muhtemelen aynı rota üzerinden dönüş gerçekleştirilecektir.

Şu an facebook grubuna göre 7 katılacak 9 kararsız kişi var.