Isparta'da bisiklet yolu kaldırılıyor mu?

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Merhaba arkadaşlar.

Uzun zamandır Isparta'ya bisiklet yolu yapacağım diyen belediye baskanı, sonunda dediğini yaptı ve yolun bir kısmı tamamlandı. (Sanırım şuan boyalı alan 5 km olmuştur.)

Yolun bir kısmının tamamlanması ile tartışmaları da beraberinde getirdi.

Esnaf mal indiremediğinden şikayetçi (Öğleden sonra mal indirme yaparsan trafiği tıkarsın.), Araçlar yolun daraldığından şikayetçi (Esnafın ve araç sahiplerinin akşama kadar ellemediği araçlarla dolu olan bir yerdi orası, karşıda da otopark var onu da belirteyim, kimse bırakmak istemiyor), Yürüyen insan kaldırımın darlığından şikayetçi-o yolun kaldırıma eklenmesini istiyor (Esnaf kaldırımı işgal etmesin demiyorlar da).

Bisikletliler hariç herkes şikayetçi, ki ben de bir bisikletli olarak bisiklet yolunun benim için engel olduğu kanısındayım. Ancak burada taşıt olarak kullanmak isteyen yaşlı insanlar, çocuklar, işe gidenler var ve bisiklet yolu olmadığında trafiğin akışına göre hareket etmek bir hayli zor. Ben bile çok zor durumlarda kalabiliyorum.

Şimdi yol yapıldı, belediye başkanı açıklama yaptı "Halk istemiyorsa kaldırırım" diye. Öncesinde de "Halk istedi diye yaptım" diye bir açıklaması vardı. Kandırıldık mı ?

Kırk yılın başı güzel bir iş yapılmış şu şehre ancak illa saldırılacak.

Bakın Isparta'yı bilmeyen birisi için şehri şu şekilde açıklayabilirim. Düz bir çizgi düşünün, bir ucunda üniversite, diğer ucunda çarşı, ortasında otogar. Bu kadar işte. Bu düz çizginin de toplam uzunluğu en fazla 10 km. Yani normal bir Isparta'lının gün içerisinde yapacağı en fazla yol bu kadar.

Bunu araçlarla yaptıkları için:

1- Trafik sıkışıyor
2- Park sorunu ortaya çıkıyor
3- Yollar araçla dolup taşıyor
4- Avrupanın en pis havasına sahip 10 şehrinden birisi hali hazırda(Bunun en büyük sebebi kömür kullanılması olsa da araç popülasyonun fazlalığı da büyü kbir etken)


İnanın ki Isparta rahatlıkla bisiklet şehri olabilir ancak insanları çok cahil, arabayı gelişmişlik sanıp bisikleti geri kalmışlık olarak gören, apart dikmekten öteye geçemeyen hayalleri olan insanlar. Yorum size kalmış, yazık ediyorlar.

Bu arada şurada anket var, orada HAYIR ı seçerseniz sevinirim.
(link)

(link)

146296 dosyayı görüntüle 146297 dosyayı görüntüle
 
Scudo

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.655
Tepki
20.610
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Sahsen Afyonkarahisar/Dinar'liyim. Ve bir kac defa Isparta'ya geldim ve ya icinden gectim. "Insanlari" ile ilgili dusunceniz de sadece Isparta degil o bolgenin tumuyle ilgili konusabilirsiniz. Hepsi degil de usgunum ki yuksek oranda boyle :uzgnm:
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

metegur

Üye
Kayıt
24 Şubat 2016
Mesaj
79
Tepki
53
Yaş
35
Şehir
samsun
İsim
mete gür
Bisiklet
Giant
Dünyanın en pahalı yakıtını kullanmak insanlara cazip gelebiliyorsa elden bir şey gelmez.Biz şimdilik yel değirmenlerine karşı savaşan don kişotlar gibi gözüksek de dışarıdan bakınca avrupada yaygınlaşan bisiklet kullanımını elbet ülkemizde de yaygınlaştırmayı başaracağız.Böyle vizyonu olmayan açıklamalar için de gelecekte utanan onlar olacaktır.
 

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Kayıt
1 Mart 2016
Mesaj
2.213
Tepki
12.350
Yaş
52
Şehir
antalya
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Ahmet Bilge Kaan AKIN


20 yıl önce Bir kış günü Isparta da gezmiştim. "Havası ne kadar kirli bir şehir " dediğimi hatırlıyorum. Bugünkü hali felaket boyutuna gelmiş demek.

İleriyi görüp önlem almazsan kendi çöplüğünde boğulursun.
ATASOY

(Bu densizler adamı filozof yapar)
 

Sercan Sözer

Forum Demirbaşı
Kayıt
14 Mayıs 2009
Mesaj
581
Tepki
409
Şehir
İstanbul/Tuzla
İsim
Sercan S.
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Katlanır
Saçmalık.
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@atasoy
Hocam kışın dışarı çıkıp eve gelsem, her yerime is kokusu siniyor. O kadar kirli bir hava.

@metegur

Malesef öyle, bunu dediğinizde bile savunmak için saçma sapan şeyler söylüyorlar. Bilmiyorlar ki bisikletin kullanım kolaylığını+ceplerine kalan yakıt parasını+ çevrenin daha temiz olmasını+ araçların gürültüsünün azalmasını önleyebileceklerini.

@CmlCLK
Hocam Dinar buraya tam 60 km uzaklıkta, antreman sırasında gittiğim rotalardan birisi. Dediğiniz gibi o tarafın insanı da aynı.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Arkadaşlar konuda da güncelledim ancak şuraya da iliştireyim, şu sayfada bir anket var, orada HAYIR ı işaretler misiniz?

(link)
 

Buğra C

Buğra Hoca
Kayıt
15 Mart 2017
Mesaj
189
Tepki
705
Şehir
İstanbul
İsim
Buğra Canata
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

Tam olarak burada bahsettiğimiz sorunlar oluşmuş, ama orda yine 'yapılsın da ne olursa olsun'dan ileri geçemedik.
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Buğra C
Hocam elinize sağlık güzel yazmışsınız. Yazınızda d bölümündeki durum burada söz konusu. Yazıda dediğiniz gibi benim için de bir engel çoğu yönden bu yol. Buradan gitmek zorunda olmam, bu yol üstündeki su giderlerinin teker yönüne bakması, gidiş dönüş yapılan bu yolun ters yönde benim hem hızımı yavaşlatacak olması hem de ters yönde trafik ışıklarının olmayışından dolayı hangi araca göre gideceğimi beklemek. Ancak kendim için düşünmedim zaten bu yolu, malesef çarşı tarafına doğru yol çok tehlikeli bir hal alıyor. Kendim de defalarca kaza atlattığım o yolda başkası olsa ne yapardı diye düşünmeden edemiyorum. Yapılmak için yapılan, üzerinde pek düşünülmeyen bir yol olsa da çok gerekli malesef :(
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.966
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bence bisiklet yolu ile ilgili anket yapılması bile başlı başına hata .Eğer bisiklet yollarını çağdaşlaşmanın bir ölçütü gibi görüyorsak,modern dünyada herkes bisiklet yolunun gerekliliği üzerine fikir birliği etmişse;tek amacı ekonomik çıkar sağlamak olan esnaf,tüccar elbette bisiklet yoluna hayır diyecektir.Ülkemizde bisiklet yollarını yaygınlaşması gelişmesi, kabul görmesi için;yönetime sahip olanların emrivakisiyle de uygulamaya geçilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.Yoksa toplumun bisiklet yoluna ihtiyacının olması, talep oluşması beklenirse çok zaman kaybederiz.Bunu biraz inkilap gibi düşünebiliriz her zaman halkın mutabakatı aranmaz,yapılacaksa yapılır daha sonra herkesin buna uyması beklenir.Eski çağdışı olan yıkılır yeni modern olan getirilir.
Isparta'da durum Türkiyenin diğer illerindeki gibi işlemiştir diye düşünüyorum.Devlet belediyelere bisiklet yolu için teşvik veriyor.Daha sonra belediye başkanı bakıyor duruma başlıyor eyyam yapmaya.Aslında Isparta Belediye Başkanı sevilen bir adam diye duyuyordum ama
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@hamlet2006
Hocam buranın belediye başkanı şu sıralar şehri geliştirmeye çalışıyor ancak halk cahil olunca "ne gerek var- işe aramaz- nasılsa ben kullanmıyorum o zaman olmasın" gibi bir düşünce içerisine giriyorlar. Adam da haliyle yanlış mı yaptım diye düşünüyor, şikayetler üst üste gelince bir de. Bu yol kalırsa, hatta daha da uzarsa eminim ki bisiklet süren sayısı kat ve kat artacaktır.
 

Cemal Ç.

Sadece sürüyorum. 😒 𐱅𐰇𐰼𐰰- 🚵‍♂️🚴‍♂️
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesaj
4.655
Tepki
20.610
Yaş
38
Şehir
Türkiye Türkü
İsim
Cemal ÇELİK
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
Hatırladığım kadarıyla Isparta çok inişli çıkışlı değildi. Tabi istisna olan yerleri vardır. O zaman niye araba o_O

Cemal Ç.
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.987
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@CmlCLK
İnsanımızın ilginçliği işte. Ben çevremdeki arkadaşlarla konuşurken illa muhabbet bisiklete ve verdiğim paraya bir şekilde gelir, ua da ben şunu şunu yükselttim derim. Sonra onlara "şu kadara arabayı alıyorsunuz, şu kadar şu kadar vergisi, şu kadar benzini falan filan diyorum. Ayrıten arabayı kampüse sokmak için dönemlik 75 ya da 150 lira veriyorlar. ( fiyatı hatırlayamadım, birinden biri) aslında onların da aklına yatıyor da güzel, havalı arabalarından vazgeçemiyorlar.

Bir de şöyle bir şey yapıyorum, mesela önümde tıklım tıpış dolmuş gidiyor, arkada hızlanıp, yakaladığım ivmeyle yanından sakin sakin geçiyormuş gibi yapıyorum ki içindekiler "la bu hem beleşe, hem sıkış tıpış olmadan gidiyor" desinler. Cidden yapıyorum bunu :D ve ben okula ortalama 10-11 dakikada varıyorum. Bisikelti bağlayıp biraz dışarıda oturuyorum, sonra derse geçiyorum. Bunlar da bir 10 dakika sürüyordur. Önceden evden çıkıp 5-6 dakika durağa yürüyordum, orada 3-10 dakika otobüs bekliyordum, 15-20 dakika sıkış tepiş otobüs yolculuğu, otobüsten inince 3-5 dakika fakülteye yürüyüş. Yazarken yaşam enerjim eksildi :ckskc: bisiklet cidden hayatı çekilebilir kılıyor. Okula bisikletle gittiğimde ruh halimin değiştiğini hissediyorum.

Ulaşım masrafı ve ulaşım zamanından tasarruf ediyorum. (bazı günler 3 bazı günler 6 lira) Daha erken uyanmak zorunda kalmıyorum. Hiç yoktan haftada minimum 60 kilometre sürmüş oluyorum. Say say bitmez faydaları. Ama insanlar anlamak istemiyor :snzdglsn:
 

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesaj
1.312
Tepki
1.426
Yaş
27
Şehir
KAŞ/OLSZTYN
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Mustafa Zeybek benim en büyük eğlencem de dobolu lu-connect li dayılara sataşmak.ışıklarda dururum yanımda bir doblo,fiorina felan bir ticarı araç olursa yarış ediyorum 5-10 metre başa baş gidiyoruz sonra doblodaki dayı gazı kökleyip gidiyor hahaha ileride tümsekte,ışıkta duracak ama beni geçmek için gaz verip boşuna ekstra yakıt yakıyor nedense hoşuma gidiyor anlamadım :).

otobus duraklarının yanında geçerken ben de bir süzülürüm ya 2 durak için tam ücret basan akıllılar var (!) 2 durak yürüse max 10 dk da gidersin herhalde bir tek ben fakirim ki yeni bisikleti aldıgımdan beri şehiriçi otobus kullanmıyorum (belki 1-2 kere anca)

ben de burdur dayım bizim kampüs yolu full rampa bakalım azıcık daha havalar ısınsın gidicem günlük 3,4 liraya acıyorum.
 

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.987
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Desert Fox
Doblo falan tehlikeli :confused: bu daha manyakçaymış :D
Ben de Mart' tan beri(bisikleti alış zamanım) doğru dürüst otobüse binmedim. Hatta kartı yeniletmemiştim, annem yeniletip 5 lira yüklemiş, hala para vardır içinde.

Bugün diz ağrısından hastaneye giderken yine bisikletle gittim. Cumartesi mr çektirmeye yine bisikletle gideceğim. Umarım bir süre hiç binme demez. Otobüs çekemem hiç... Artık alışkanlık oldu.
 
  • Beğen
Tepkiler: hamlet2006

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesaj
1.312
Tepki
1.426
Yaş
27
Şehir
KAŞ/OLSZTYN
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Mustafa Zeybek ben kampüse gitmek için aylık 60 tl civarı harcıyorum hocam.bilirsin burdur çıkışında antalya yolunda bizim kampüs ve baya yokuş ama kafaya taktım gitmek istiyorum ama sabahları çok soğuk oluyor donuyorum :(
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Ben üniversiteye yazıldığım zaman öğrenci kartı 90 kuruştu. Şuan 1.5 liraya yükseldi ki kartsız binişlerde 2.25. Evimle okul arası 7 8 km, yürüsem 30-40 dakikada okuldayım (lastiğim patlamıştı bi keresinde dönüşte yürüdüm :D), çok pahalı bu kadar kısa bir mesafe için bu miktar. İşin komik tarafı bisikletle otobüsten en az 2-3 dakika erken varıyorum. Bunun içerisine durakta bekleme süresi dahil bile değil ki onu dahil ettiğimizde en az 10 dakikaya varıyor bu süre. Bir de işin para verip ayakta tıkış tıkış yolculuk etme kısmı var. Balık istifi resmen otobüsler! Ayakta duracak yer bulsan şükredersin. Durum böyle iken bisiklet gibi mükemmel bir icat neden kullanılmasın :D
 

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesaj
1.312
Tepki
1.426
Yaş
27
Şehir
KAŞ/OLSZTYN
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Ahmet Bilge Kaan AKIN burdur da hocam şehiriçi ve kampüs aynı fiyat 1,70 tl ya bu parayı antalya da versem daha uzun mesafe gidebiliyorum anlamıyorum.hem pahalı hem de kışın kalorifer açmazlar otobusun içi dışarıdan soğuk olur yazın da klima açmazlar terlersin bir güzel.bizim burada belediyeye bağlı değil özel oldugu için kimse bir şey diyemiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek