Scudo Sports

İspanya'dan Türkiye'ye

@Soner Sarihan

Dogru ama bir kisiler bulmak için 10 kere telefon etmek lazim;ne zaman gelecesin tam bilmelisin ; bi de couchsürfing, hospitaltyclup uyeleri genellikle universiteli : bu mevsimde tatile gidiyorlar;
Bence en iyi ormada çadir.

• Beğen
Tepkiler: Giray Koç
Scudo
Sırtta çantayla seyahat nasıl olur? Arkadaşlar yorumlarınıza teşekkürler, benim için moral kaynağı oluyorlar, özellikle çevreden ve ailemden gelen tepkilerle kıyaslanınca :D

@Devrim Gezer

Bir problem çıkmassa Haziranın ilk haftasında yola çıkmayı düşünüyorum, merak etme bende tecrübeli değilim; bisikleti Ocak ayında aldım şu ana kadar 600 km civarı yol yaptım. Nerelisin? Kaç yaşındasın? Ne işle uğraşıyorsun? görüşmek üzere

@Giray Koç

Bizler bisikletçiyiz, "taşıyıcı" değiliz ki... Günlerce sırtta yük... Bırakalım bisikletimiz taşısın, biz de yolculuğun keyfini sürelim... Ama yapanlar yok mu, var tabii...

Güzergahı kontrol etmedim ama İtalya'dan Hırvatistan'a geçip Dubrovnik, Karadağ vs. görerek gelmek de çok keyif verici olabilir.

• Beğen
@Giray Koç

Ben de sadece 35 litrelik çantayila portbagagsiz seyahat etmeye dusunuyorum; ama bunu ancak ve ancak çok az ve çok hafif malzemelerle konfor aramadan olur;En fazla 6-7 kilo tasiyacaksin;ornegin yemek hazirlamak için esya tasimayacagim;yada marketten yada restorandan yemek alacagim;yikanma restaurantin lavabosundan;giyim az.

• Beğen
Başta İtalya üzerinden feribot ile Yunanistan olarak düşünüyordum, sonra Balkanlar üzerinden daha zevkli olabileceğini düşündüm. Büyük ihtimalle Fransa, İtalya, Slovenya, Sırbistan, Bulgaristan üzerinden bir rota düşünüyorum deneyimi olan varsa paylaşırsanız çok memnun kalırım

@Frédéric LAPOİNTE

@Giray Koç

Ben şahsen, yıllardır, binlerce turcunun bloğunu, sitesini okudum, yüzlercesi ile yazıştım soru sordum cevap aldım, onlarcasını evimde misafir ettim.

Bahsettiğiniz gibi bir mesafeyi sırt çantası ile kat eden kimse görmedim.
Bana denk gelmemiş olabilir. Muhakkak vardır. Örnekler aranırsa bulunabilir. Ancak ülkeler arası turda bagaj kullanmayıp , binlerce km yi sırtında çanta ile geçmek çok tercih edilen bir yöntem değil bu açıkça görülebilir.

Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok. Yükün bisiklette olması ile sırtınızda olması arasında çok büyük fark var.

Böyle bir turda yüzlerce kere mola vereceksiniz, her durduğunuzda çantayı çıkartmak bile problem olur. Bu yük ile yokuşlarda bisikletin üzerine çıkıp tempo yapamazsınız, çantayı salınmasın, sağa sola yalpalamasın diye çok sıkarsanız rahatsız olursunuz, sıkmazsanız da sürekli dengenizi bozar.

Ben tavsiye etmiyorum.

Bu kadar insan , öne, arkaya, gidona bagajları , bisikletin arkasına römorkları boşuna bağlamıyor.

@Soner Sarihan

Simdi konu interesan oluyor; ben fransizcasi MUL (marche ultra légère) (asiri hafif yuruyusler) ya da VTTBUL (velo tout terrain bivouac ultra léger) (dag bisikletle asiri hafif kamp yapmak) 'den ornek aliyorum;
Birkaç kere ucuz bisikletle ve bol ve agir malzemelerle tur yaptim ;yukten bazen çile çektim ve çok fazla zevk alamadim;Simdi konfora çok az onem veriyorum (ama uyku tulumun alti 130 euroluk TERM A REST aldim:) :) :) :) ) ;çok hafif ve az esyayla tur yapmayi dusunuyorum(çadirim 900 gram).Soylediklerim
tabi sadece birkaç haftalik ve yazinda bir tur için.(Nice-izmir turu planliyordum ,planiyorum)
Zaten bazi VTTBULculer 4 gun yiyecekle toplam malzemeler 6,7 kilo geçmiyor;
cadir kullanmiyorlar sadece bir tarp ( turkçesi bilmiyorum)
Hafif gezmek çok daha zevkli oluyor ama tabi hafif gezmek için tecrube lazim.

@Giray Koç

25 yasindayim, Basel sehrinde moleküler biyoloji okuyorum. Aslen Gaziantepliyim, Istanbulda büyüdüm. 7 yildir isvicrede yasiyorum. Spora, ve doga ya bayiliyorum.
Ben Agustosun 1 i (balkan üzeri) yada 15 inden (gemi ile) itibaren yola cikmayi düsünüyorum. Su anda iki kisiyiz. Kondüsyon durumumuz cok kötü degil(Haftada 100 km yol aliyorum). Acikcasi ne kadar kalabalik olursa o kadar güzel gecer diye düsünüyorum. Umarim heybende bol aniyla yolunu bitirirsin. Iyi aksamlar

yanınıza fazla para alın ve iyi saklayın ummadığınız yerlerde ihtiyacınız olabilir :)

Ben yazının hepsini şu an okudum. Gerçekten çok güzel düşünmüşsün. Bence bu turu gerçekleştir. Yazılanların hepsinin doğrultusunda baktığım zaman çok mantıklı bilgiler ve deneyimler var. Ben de sana destek veriyorum canı gönülden dostum. Başarılar. Belki de çıkmışsındır yola....

Bu arada merak ettiğim birşey var. Bunca ülke sınırlarına girilip çıkılacak vize olayı nasıl oluyor ?

• Beğen
@Frédéric LAPOİNTE

Bahsettiğiniz şeyin adı Bivak olsa gerek.

Giray yolculuğa başladı mı haber alabilen oldumu acaba ?
Başladıysa yolculuğunda, henüz başlamdıysa hazırlıklarında başarılar diliyorum.

@psychologicalmaniac

Avrupa Birliği için ortak vize var "schengen" diye bir anlaşma dahilinde, şu anda avrupa birliği içinde 3 ülke hariç hepsi bu ortak vizeye dahil bir ülkeden vize aldığında diğerleri içinde geçerli oluyor ayrıca avrupada kara ve hava sınırları artık yok Avrupa Birliği tek bir ülke gibi olmuş, Balkanlarda daki ülkelerde Türkiyeden vize istemiyor

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Arkadaşlar cesaretlendirici mesajlarınıza tekrar teşekkürler, şu an tam bir dönüm noktasındayım ya bisikleti satıp uçak biletini alıcağım veya hazırlıklarımı tamamlayıp temmuz sonuna doğru yola çıkacağım, gerçekten ne yapacağımı bilemiyorum ailem bu olaya her aile gibi karşı çıkıyor tabi bu beni moral olarak etkiliyor ve biliyorum ki uçakla eve dönersem bu turu yapmadığım için hep pişman olacağım.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Geri