Scudo Sports

Islanınca artan fren performansı YARDIM !

Xoqo

Forum Bağımlısı
Tepki
421
Bisiklet
Diğer
Merhba arkadaşlar. Frenlerimden gayet memlunun ancak diski ve balatarı ıslatınca tutuş güçü çok daha iyi oluyor. Kuruyunca fren gücü düşüyor. :eek:ut: Bunu engellemek için ne yapmam gerekiyor? Frenlerin her zaman aynı performansı vermesini bekliyorum. :alkis:

Scudo
@Batuhan Köksal

Aklıma gelmedi değil :D kalıcı çözümler arıyorum.

Balatalar kalitesiz olabilir yada ıslak şartlar için üretilmiştir belki

Islak şartlar için üretildiğini sanmıyorum ancak, ilginç http://www.ozgunresimler.com/data/media/3875/confused-face-smiley-emoticon.gif

@Abdülsamed AKBULUT

Bariz olarak artıyor. nerdeyse 3 katı kadar iyi tutuyor. Bugun çıkmadan önce diskleri iyicene sileceğim. Balatalarıda ufak bi zımpara yapacağım. Sonrasında dik bi yokuştan inerek ısıtacağım iyicene.

Aslında tam tersi olması gerekmez mi? :)

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
ıslanınca rotor felan temizlendiği için daha iyi tutyor ve kavrıyordur diye düşünüyorum eski bisikletimde benimde öyleydi

• Beğen
Gerçekten böyle bir durumla karşı karşıyayım. :D

Şuan balataları söktüm. Metal bradine balatalarım var. Ön balatadan küçük bi parça koptu :D.

@ihsan onur şener

Islata ıslata çürüttün balataları :)

Isınmayla performans düşüşü olur genelde. Islanması soğumasını sağlıyor olabilir.

Metal baradine cok kotu bir balata ben de de vardi tutmuyordu. V fren bile daha iyidir ondan

• Beğen
Balataların yazlık - kışlık gibi modelleri var diye hatırlıyorum. Misal bendeki yazlık balata ısınması daha zor biraz daha sert aşınması da geç oluyor bi süre kullanmayayım gacır gucur ediyor

@ibrahim COLAK

Hangi balatayı önerirsiniz? Bu benim için önemli. Street trial çalışıyorum. Fazla yol yapmakla aram yoktur. Yeterki sağlam tutsun.

Ön fren şimdilik iyi ancak arka sorunlu. Sağlam bi yokuştan inmem gerek. Ozaman yine tam performans alamazsam bir çaresine bakacağım.

Fren setinin markasiyla ayni marka olsa iyi olur, bir de metalik yerine organik olsun cok iyi tutyr o zaman

• Beğen
Arkadaşlar olayı çözdüm. Bu balatalar nemli/ıslak koşullar için üretilmiştir. Kuruyken performans alamıyorum hafif nemliyken çok iyi oluyor.

Geri