Scudo Sports

Islak zeminde araçların sağından 35'le geçmek

Zeminin islakligi yada hizindan ziyade arac sinyal vermeden ve buyuk ihtimalle trafik sikisikligindan bodoslama saga donuyor

Scudo
@muratokan
Siyah araç dönmeden önce sinyal veriyor. Trafik de yoğun ama tamamen sıkışmış değil, yavaş da olsa tüm araçlar hareket halinde. Hatta siyah araç, dönmeden önce fren yapıyor, takip mesafesini korumak için onun arkasındaki de fren yapıyor. Çarpışmanın hemen öncesine bakarsanız siyah aracın önünde yolun 15 metre falan boş olduğunu görürsünüz.

@Serkan Mıstınoğlu
Omuz koruması icat etmek lazım o zaman :harika::harika:
Bildiğim kadarıyla omuz ve köprücük kemiği koruyucu yok:kötü::kötü:

En son birkaç gün önce yine kendi mallığım yüzünden ve ekipmansız olarak sol elimle tuttuğum gidonda ön freni ayarsızca sıkınca patates çuvalı gibi yuvarlandım bisiklet üstümden takla attı geçti çok şükür ciddi bişey olmadı ...

Ben e-5'te trafik sıkışıksa sağdan emmiyetten 35km civarı gidiyorum açıkçası.

Ama araçlarla aram daha açık oluyor, yerler kuru, araçların sapacakları ara sokak vs yok.
Birisi emniyet şeridine girmeye kalksa aramda tepki vermek için mesafe olacak. O yüzden bu şekilde devam ediyorum.

En dikkat ettiğim konu iştu bu ara sokaklar vs. Araçların sağına giriyorsanız görülmediğinizi kabul edeceksiniz.

Edit: ben de kilitli pedala alıştıktan sonra kilitli pedal kullandığımı unutup kırmızı ışıkta durup düşmüştüm. Kafamda on tane tilki dolaşıyordu, delta bisiklette iç lastik var mıdır yoksa ileride accell var olmadı Trek var vs kafamfan sayıyorum. Kırmızıda durdum baktım ayağım oynamıyor, sırıtmaya başladım ve yumuşakça kendimi yere bıraktım :) otobüs durağındakiler anlam verememişlerdir :)

@Serkan Mıstınoğlu
Hahaha
Spd yi kullandığım ilk gün ben temsili

Kilitli pedalı ilk kullandığım gün
3 kere düştüm
-İlki spd yüzünden değil yerler ıslaktı ve acil durmam gerekti arka kızaklayınca yapıştım ağırdı biraz eldivenler falan yırtıldı
-İkincisi spd ye bakıyodum nası bişeymiş diye tarlaya dalmışım haberim yok
-Üçüncüsü durdum ve ayaklarımı oynatamadığımı farkettim yan düştüm omzum çıktı
Onun üstüne 50 km yol yaptım
Bi kaç gün omzumu oynatamadım
Buda böyle bir anımdır

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
O tip dönüşlere gelmeden 2 sefer arkamı kontrol ederim . Dönecek varsa dururum. Çok sıkıntılı .

Arkadaşlar herkes o "kadar hızlı gidilmez" , "ben 20 ile giderim" vs demiş ama ben bi yanlış biliyorum? Burada bisiklet şerit dışında. Şerit dışı olan araç (burada bisiklet) araçların sağından geçemez. Hatta normal şeritte bile sol şeritteki araç geçilmez diye biliyorum.

@Serkan Mıstınoğlu

Ekran Alıntısı.JPG

Bir gün sille barajına tırmanıyorum Konya'lılar iyi bilir yer yer % 10-15 eğimde olan yerleri var yokuş sert (daha cesaret edip yol bisikletiyle- 53/39 aynakol- rampaya giremedim) mtb ile çıkıyorum durmam gerekti lanet olsun. Tekrar kalkayım derken diğer kilitli pedalı geçiremedim sağda bulunan demir bariyere doğru devrildim. Dizim pert oldu ama kalkıp sağıma soluma bakıp birşey olmamış gibi aynen yoluma devam ettim. Kuyruğu dik tutmak gerek :koptum:

Sen dur kalk trafiğinde araçlarla beraber mi duruyorsun?

@Ozan k.
Eğer bana soruyorsan cevabım evet. Çünkü trafik kuralı böyle.

Geri