Scudo Sports

Islak zeminde araçların sağından 35'le geçmek

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Göz göre göre kazaya karışmış bir pedaldaşın videosunu paylaşıyorum arkadaşlar :) Aslında bu tip çok sayıda videoyu "Günün Videosu" başlığına koydum, denk geldikçe de mutlaka koyuyorum. Ama bu kazadaki hataya çok kişi tarafından düşülüyor ve özellikle konu açıyorum, daha çok kişiye ulaşması açısından. Bu video sayesinde bu kaza tecrübesini, kazayı yaşamadan kazanmış olacağız!

Daha videoyu ilk açışınızda ne olacağını hissetmişsinizdir siz de :) Önüne çıkacak ilk engelde kendini yerde bulacaktı vatandaş. Orası kesindi...

Bunun illa sağa dönen bir araç olmasına gerek yoktu:

• O an karşıdan karşıya geçmeye çalışan, araçların arasından geçmeye çalışmış, aniden ortaya çıkan bir yaya olabilirdi, trafik yavaş akıyor çünkü.
  • Her ne kadar trafik durmuyor, akıyor olsa da, yine de kapı açılabilirdi. Bunu yaşadım, adam hareket halindeki aracın kapısını açtı arkadaşlar. Kapısının düzgün kapanmadığını fark etmiş, kapıyı açıp tekrar kapadı, az daha benim gidona değiyordu.
  • Acil bir durum sebebiyle sağa yanaşmak durumunda kalan bir araç da, benzer bir kazaya sebebiyet verebilirdi.

Çünkü yol aşırı kaygan ve hız 30'dan fazla, 40'tan az arkadaşlar. Bu zeminde, bu hızda durmak için belki de 15-20 metreye ihtiyaç var o_O

Dikkatli olun, her an her şeye hazırlıklı olun, ve denk geldiğiniz bu tip kazaları da mümkün olduğunca paylaşıp, pedaldaşları kazayı yaşamadan tecrübe kazanmaları için uyarın :harika:

Scudo
en cok yaptigim islerden biri ama en coktan bole durumlari hesap ederek geciyorum yaklasik 20 ile

Islak zeminde de iyi cesaret. Ne acelen var yavaş yavaş git.

Ben specialized gitti dedim ama sağlam vurmamış demek ki :)

Yalnız arabadaki adam araçtan inmedi bile :)

En sonda bisikletçi "happy wednesday" mi diyor ?

Bisikletçi başta sadece kendince "f.ck man" dedi, pekte adamla dalaşmadı.

Biz olsak bayağı cümle sayardık adama veya o bize sayardı :)

@Serkan Mıstınoğlu
35 ile mi gidiyor ki? sanki daha yavaş gidiyor gibi geldi de.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
@Taner James videonun ilk saniyesinde, sağda bisiklet yolunda seyreden bir bisiklet var, hızı onunla kıyaslayın :) Bu hız 30 küsür evet

Bisikletten güzel düşüyor, tecrübesi yüksek :D Düşmekte olduğu tarafın omuz ve kolu yardımıyla kendini yuvarlıyor. "Bisiklet sürerken neden dizlik kullanmıyoruz?" sorusuna de cevap olmuş. Çünkü bisikletle düştüğümüzde yere ilk temas eden yer ya kol-omuz, ya kafa oluyor o_O Nadiren bisikleti yan yatırıp, oturarak sürüklendiğimiz de oluyor tabi. Ama bu kaza senaryolarının hiçbirinde dize bir darbe gelmedi gördüğünüz gibi

@Serkan Mıstınoğlu

Aynen düştükten sonra yardıma da geldi.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bu tür videolar gerçekten çok şey öğretiyor. Bazılarını izlerken aynı hataları yaptığımı fark ettiğim oluyor. Ona göre daha dikkatli sürüp aynı hataları yapmamaya gayret gösteriyorum

Trafikte antrenman yapmayı bırakalı epey zaman oluyor sadece tedbirli gidiyorum, çok iyi bildiğim yollar dışında hızımı hep düşük tutuyorum.

Bu videodan öğrendiğim şey bir çok videoda olan bir şey bisikletli kendisini yeterince göstermediği için böyle oluyor araba o yolun boş olacağını düşünüyor aynaya bakmıyor bile.

Mesela araba kapısının bisikletin önüne açılmasının sebeplerinden biride bu video da olan şey, sürücü refleks olarak arabaların geçtiği noktaya bakar bazıları hiç bakmaz sadece ses kasar ve kapıyı pat diye açı verir. Bunların farkında olmamız lazım mümkün olduğunca sanki bisiklet değilde araba kullanıyormuşuz gibi sürmemiz gerekiyor ki insanlar bizi fark etsin

Yağmur konusuna gelince ıslanmaktan korkmayın. Pazar dönüşünde elinde 300 gram patates ile yağmura yakalanan teyzenin depar attığı gibi bisiklete abanmayın yağmurun zevkini çıkarın, ıslanmak güzeldir. Bisiklet aceleye gelmez sakat iş hızlı gidilebilir ama acele edip bir yere yetişmeye çalışmak insanı sadece eceline yetiştirir

ıslak zemini vs geçtim, kazanın olduğu yerde sağa giriş var, kontrollü bir sürücü orada yavaşlardı zaten..

@mahden

Yaya geçidi olması da cabası...

Suclu sucunun farkinda. Aksi durumda ugrasirdi bence :D.

Bisikletin çarptığı siyah panel van, dönmeden önce sinyal de veriyor üstelik. Bisikletçi tabakhaneye yetişiyor gibi gitmeseydi kaza olmazdı diye düşünüyorum.

En sağdan mı gitmek güvenli? yoksa orta şeritten mi sizce? diye düşünüyor insan :)

Sinyal verseydi minivan bence bir problem olmazdı.
Edit: dikkatlice bakınca vermiş olduğunu farkettim. Aslında yağmurlu havalarda fren mesafesi çok uzamıyor ben arkadaşın dikkatsiz olduğunu düşünüyorum.

Burda olsa şoför inip bisikletçiyi döver veya tartaklardı üstüne kapıyı boyat yaptır vurdun diye fatura çıkartıp ''yüru sanayiye gideak'' derdi ...

uçarak geliyor.
yerler kaygan olmasa da çarpardı.
sağa dönüş saçma sapan bir yerde.
araba yürüme hızında gittiği için bisikletliyi şaşırtmış.
araba tamamen suçsuz değil bana göre.

@Serkan Mıstınoğlu
Çok iyiymiş ya. Yol bisikleti aldım ama bu tip durumlara gireceğimi tahmin ettiğim için kilitli pedal kullanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Eroseros SPD kullananlar girdiği durumları oturup yazsa, kimse SPD satın almaz :D Akla hayale gelmeyecek düşüşler yaşıyoruz ilk SPD'ye geçtiğimizde. Durup dururken devrildiğimi hatırlıyorum :D Hayır, etraftaki insanlar da anlayamıyor SPD yüzünden düştüğümü, kendimi Neymar gibi yere attım sanıyorlar. Bakışlarından anlıyorum "abi manyak mısın neden yere attın kendini" :bsmagryr:

Son video asıl tehlikeyi gösteriyor, araçların olduğu yöne düşmek direk intihar çünkü...

@Serkan Mıstınoğlu
kilitli pedal ile ilk zamanlarda öyle düşmüşlüğüm var, birazda eşeklik bende seviyesini en serte getirmiştim :) ama sert yumuşak ne olduğunu bildiğimden değil.

Pedal üzerine ilkten üzerine tam basmıyordum ve kilitlenmiyordu, bende herhalde ayarı filan bozuk diye düşündüm ve ayarlarını kurcaladım +/- ayarı ile :) sonradan öğrendim ama seviyesi en sert seviyesinde kalmıştı :)

neyse bir yerde durayım dedim yanaştım kaldırma iyice yavaşladım ama pedalı unutmuşum :) iyice durdum mal gibi slow motion yanlayarak düştüm :)
Allah'tan çevre çok kalabalık değildi, bozuntuya vermemek için kalktım bisikletin orasına burasına bakıyorum, sanki sorun bende değil de bisiklette bir şey varmış gibi :) (Bknz. bozuntuya vermemek için bisiklete b.k atma teknikleri)

Muhtemelen çevrede gören olmuştur ve anlam verememiştir. Çocuk durdu, durduğu yerde düştü, sakat galiba :) Sokakta 100 kişiye sor kilitli pedalı en fazla 10 kişi bilir :) Kim ne bilir kilitli pedalı..

Ondan başka düşmüşlüğüm yoktur, tecrübe edindikten sonra, sıkışık trafik, dönüş, yokuş vs. durumlarında her ihtimale karşı önceden çıkarıyorum pedalı.

vs.vs.vs.

Not: Kilitli pedal hala en üst sertlik derecesinde duruyor :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Islak zeminde neye güvenipte basıyor anlamış değilim. Hangi fren tutacak o zeminde, hangi lastik duracak :D Ben izlerken korktum kayıp arabanın altına girecek diye. 15 zor basıyorum ıslak zeminden o kadar korkuyorum :D

Geri