Scudo Sports

Işıklardaki Küçük Çocuklar

Böyle konularda empati yapmak lazım. Allah, bizleri kardeş kılmışken milliyetçilik yapmak uygun değil.
Geçen bir örnek verilmişti, Ankara-İstanbul patlamalarından sonra alışveriş merkezlerine vs. kimse çıkmamıştı.
Suriye'de evlere, sokaklara, hastanelere vs. heryere bombalar yağıyor. Şu anda Ramazan'da bile.
Gücümüz yettiğince yardım edebiliriz, bunu da sadece Allah rızası için yaparız.
Asıl yapılması gereken, onların ve diğer İslami beldelerdeki Müslümanların neden bu durumlara düştüğünü düşünmek ve bu durumu ortadan kaldırmaktır.
Ben düşünüyorum, Müslümanların demokrasi, laiklik, kapitalizm ile yönetilmesi ile bu durumda olduğunu görüyorum.
Allah'ın yarattığı kullarının, Allah'ın yarattığı yeryüzünde, Allah'ın hükümlerini uygulamıyor olmaları sebebiyle şu an sahipsizler ve tüm sömürgeciler gizli/açık saldırı durumundalar.
Allah, sonumuzu hayreylesin inşaAllah.
@CengizCelik kardeşim, senin zihnin henüz ferdiyetçilikle, milliyetçilikle, makyevelizm vs. ile henüz kemikleşmemiş. Onun için, içinde merhamet var. Böyle devam etsin inşaAllah, sen iyi ol, Allah bilse yeter.

• Beğen
Tepkiler: CengizCelik
Scudo
yıllar önce para verdiğim dilenci eleman, benimle birlikte belediye otobüsüne binip cep telefonunu çıkarttı bi arkadaşıyla konuşmaya başladı, "akşam içiyoz mu" muhabbeti dönüyordu.. düşün artık durakta içleracısı bi halde para dilenen adam mesaisini tamamlamış bambaşka biri olmuştu.. zaten o günden sonra bi daha kimseye para vermedim.

geçen hafta ise, starbucks'ın bahçesinde otururken suriyeli çocuklardan bi tanesi gelip sandalyeyi havaya kaldırdı, herkesin gözünün içine baktı, sonra da sandalyeyi oturanların üzerine atıp kaçtı. daha o yaşta böyle patlamalar yaşıyor, bunlar büyüyecek ve birer suç makinasına dönüşecekler.

@cetinbudak Benim icimde asla milliyetcilik duygusu olacagini dusunmuyorum. Cunku babamin isi geregi dunyaya geldigimden beri dogu agirlikli olmak uzere her tarafta bulundum. Bu sayede her irkin icinde kotu insanlarin olabilecegi kanisina vardim. Benim icin onemli olan insanlik. Sureyili gibi bir ayrim yapmak istemiyorum o acidan. Bence bu yardim ettigi dilencinin farkli halini gorenler o dilenciyi gordugu zaman bunu ona sormali hakkini aramali. Ayrica savaa durumu cidden cok degisik psikolojilere yol acacak bir durum o insanlarin orada gozlerinin onunde anneleri, kardesleri oluyor. Belki 5 metre yakinina bombalar dusuyor. Ve o insanlar o manzaradan kacip "yasayabilmek" icin ne var ne yok birakip geliyorlar. He kotusu de var, iyi niyetini suistimal eden de var. Ama dedigim gibi o cocuklarin yaptiginin 10 katini yapan Turkler var.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Cetinbudak
Olayı Suriyeli lerin dışına taşımak istiyorum. Onlar iyice arsız oldular zaten. Normal dilencilerede gerçekten acımanızı gerektirecek hiçbirşey yok. Aldıkları parayı görebileceğiniz uzaklıktan izleyin kendilerini yarım saat. Yarım saat sonra " la bu yarım saatte bu kadar kazanıyorsa akşama kadar deli para yapar laaaooov " tepkisi vereceksiniz, emin olun. Yaklaşık 10-15 dk da bir 5 lira ve üstü veren hanım ablalar var. Ki yarım saatte 5 lira alsa bile 8 saatte 80 lira yapar ki aya vurduğunuz zaman ikibin lira üzeri bir gelir demek.Ve bu tarz aileler 4-5 cocuktan aşağı yapmıyor.Ayrıca gerçekten aç olan birisine verilmiş 1 lira bile gidip alacağı 1 yavan ekmeği bir çeşme başında yiyip sonra iş araması için yeterlidir. Vicdanen rahat olmak istiyorsanız kendi inancınıza göre yardımlar yapabilirsiniz. Camilere, derneklere,vakıflara..

Allah düşürmesin ama dilenmenin alternatifi olacağını düşünüyorum. Ayrıca mendil satanlardan alın deniyor. Almayın efendim onlardanda almayın. 10 kuruşluk mendil satmak üzerinden akşama kadar 10 paket mendil satmadan onlarca lira kazanıyorlar. Herşeye eyvallah nerde bu işin algısı vergisi. Kesinlikle para vermenizi tavsiye edeceğim yer ise trafikte lambalardır. Araç içinde bulundurduğunuz bozukluklardan veriniz efendim. Hele ters hareket yapmayın, yaptırmayın. Kaportanıza zarar verebilecek bir darbe alırsanız sonradan atacağınız dayak ortadan kaldırmaz aldığınız hasarı. Düşünsenize abi bu kaç basıyor diyen velede ters yaptınız arka aktarıcınıza bastı tekmeyi kaçtı. Vuhu..

Not : Suriyeliler le alakalı ise sunu söylemekde yarar var... " bunlar daha iyi günlerimiz "

• Beğen
Tepkiler: CengizCelik
@Emre1606

Haklisiniz diyecek bir sey bulamadim.

• Beğen
Tepkiler: Emre1606
Sokaklardaki dilenciler başıboş köpeklerden daha fazla tehdit oluşturuyor. Sokakta gezmek bile tehlikeli bir hal aldı.

Geldiler Türkiye'ye vatanlarını satıp.Bizim başımıza gelseydi emin olun kimse almayacaktı bizi kendi ülkesine ve ölecektik.Şimdi Türkiye'de kendi egemenliklerini kuracaklar.İyilik meleği olmaya devam edin.Türkiye Türk'ün elinden gidiyor. (Siyasi bir yazı yazmıyorum ve vurgulamıyorum tamamen kendi düşüncem)

@TuzluNişasta52 Aslina bakarsaniz ben bu durumdan bir hayli rahatsizim. Lakin insanlarin bu kadar cikarci olusu bu kadar bencil olusu bu kadar milliyetci olusu yuzunden yillardir dunyada savaslar bitmek bilmiyor. Benim rahatsiz oldugum bu. Suriyeli de insan degilmi ? Yaptiklari davranislar kotu olabilir, hatta cok kotu onlar yuzunden ulkemden nefret etme haddesine geldim. Fakat dedigim gibi bu kadar hirsli olan yine biziz yine diger devletler. İnsanlara elindekilerinin yetmesinin urunu bu yasadiklarimizin hepsi. İnsanlarin kotu olusu zamanla terbiye ve ahlak kurallarin bozulmasi, ilk insanlarin zamaninda herkes beraber yasiyorlardi. E peki devaminda ne oldu buyuk ihtimal iclerinden biri cikarlari icin bencilce bir hareket yapti ve akabinde zitlasmalar bas gosterdi. Benim uzuldugum suriyeliler degil, uzuldugum dunyanin bu kadar umursamaz hale gelmis olmasi.
Ki bende 5 yil once suriye de dogmus bir cocuk olabilirdim. Belki ailemden fertler olmus olabilirdi akabinde turkiyeye tahmin edemeyecegimiz nedenlerden dolayi gelmis olabilirdim. Ve hicbir seye sesim cikamazdi. Belki o insanlar neler yasadi oralarda gozlerinin onunde annesi babasi kardesleri olduruldu. Onlarin psikolojisi ne alemde bunlari dusunen yok. Suriyelilerin bu kadar sorun yaratmasi yonetilememelerinden oturu bana kalirsa. Yonetemeyen insanlar yuzunden bakiniz onlarca mehmetcigimiz sehit oluyor. Ne icin peki ? Farkli gorusteki insanlarin ortaligi galeyana getirdiginden dolayi.

@CengizCelik
Ne yazdım ben hepimiz ölecektik yazdım,kimse bizi ülkesine almayacak dedim.Yönetilmemesinden değil bu.Onlar Türkiye'yi kendi ülkeleri yapmaya çalışıyorlar.

@TuzluNişasta52 Sonucta bizim ulkemizdeler ve yonetim bizim elimizde. İstenirse cok rahat susturulabilecekleri kanisindayim.

Susturma söz konusu değil.O zaman ne yapacağız bu mahlukatlardan kurtulmak için? Kaçacakmıyız?

Geri