Scudo Sports

İşe takım elbise ve bisikletle gidenler...

gevele

Aktif Üye
Tepki
354
Adamlar yapmış yaw.

http://www.designindaba.com/sites/default/files/imagecache/DI_590xY/news/images/reflector1.jpg
http://www.designindaba.com/sites/default/files/imagecache/DI_590xY/news/images/reflector2.jpg
http://www.designindaba.com/sites/default/files/imagecache/DI_590xY/news/images/refector3.jpg

Scudo
ben de haftada 1-2 kez işe gidiyorum ama takım elbise ile değil...

Paçalar berbat olur böyle giderse... Terli terli iş ortamına girmek de cabası...

Belki, kayseri, konya, antalya gibi şehirlerde mümkün olabilir ama istanbul'da çok zor...

• Beğen
Tepkiler: gevele
İş yerine yakın oturanlar,en azından istanbulda en fazla yarım saatlik mesafeler için, takım elbise ile orta tempoda terlemeden gidilebilir. Zaten mesele terlemek değil, terlersin geçer, mesele takım elbise ile bisiklete binebilmek... İnsanların ezberini bozmak, göstermeci, teşhirci memleketimin yeni nesillerinin putlarını kırmak. Takım elbiseli fotoğrafını çekip akşamında facebooka koymak yerine takımelbiseyi gündelik hayata vurmak, mustafa kemal'in kastettiği avrupalılaşmanın gerçek anlamını ifade etmek, sadece görüntücü olarak değil,köklerini kendini bilerek yetişmek... Almanya da veya diğer avrupa şehirlerinde insanlar iş yerlerine, ofislerine takımelbisesini giyip bisikletine atlayıp gidebiliyor çünkü bizler gibi alafranga zihniyet ile modernleşme küstahlığı arasında kalmamışlar. Bir de kalkıp mevlanadan bahsederler

@Can Erdoğan

bu ara neresi?:rolleyes: ................

iş ile evimin arası 3 km ve iniş çıkış fazla yok öğle arası dahil gidip geliyorum

@Levent_K

İki örnek vereyim o araya.

Deve kesilen atatürk havalanı...
Seksapalitenin temelde olduğu yabancı dizilerin türk tvlerinde öpüşme sahnelerinin bile tepki alması...
Bir çok örneği var bu aranın

iş yerinizde üstünüzü değişcek bir yer varsa giyin formayı taytı ole gidin derim..

@Can Erdoğan

Benim ev Kadıköy merkez'de, işyeri Ümraniye'de

Mesafe 11km ve yaklaşık 30 dakika'da gitmem için saatte ortalama 22km gitmem lazım. Rakım farkı 150m. İstersen terlemeden gitmeyi dene...

İş yeri Bostancı'da olsa belki dediğinde haklı olabilirsin.

Bence İstanbul için en güzeli; bisiklet kıyafetinle işe gidip, en kötü ihtimalle, elini yüzünü, yıkayıp, tuvalette üstünü değiştirmek, ter kokunu gidermek ve sakince işine başlamak...

Duş alma imkanı varsa zaten çok sorun olmuyor.

ben takım elbise ile gitmiyorum ama muhakkak bisikletle gidiyorum.

bende bir devlet kurumunda çalışıyorum kocaelide. Ramazandan sonra işe bisikletle gidip gelmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. Yaz olduğu için takım elbise değilde, kumaş pantalon gömlekle görev yapıyoruz. Üzerimi değiştirebileceğim bir odamda var. Mesafe yaklaşık 14 km. Hafta sonu deneme yaptım 45-50 dakikada gelebiliyorum. Acaba bisikletime bagaj yapıp elbiselerimi ona mı koysam, o tarz kıyafet konulabilecek bir çanta modeli varmıdır, elbise için yapılmış bir model yani.

izmir'deyim. evle iş arası 3 km, yolu uzatırsam 6 km oluyor :)) bu mesafenin bi 500 mt'si araba yolu, kalanı bisiklet yolu... genelde işe arabayla gittiğim günlerde bir kaç yedek kıyafet, havlu, ayakkabı vs götürüp orada bırakıyorum. mesafe kısa olduğu için çok terlemiyorum ama dönüşte istediğim gibi bisiklet sürebilmek için yine de tayt ve forma giyiyorum. işe gelince üstümü değiştiriyorum.

bisikletle işe geldiğim günler iş ne kadar stresli olursa olsun 17:45 olunca bisiklete bineceğimi bilmek çok enerji veriyor. şimdi iş yerine bisiklet parkı da yaptırıyoruz..

başta köpeklerden çekiniyordum o yüzden bisikletle gitmiyordum sonra köpeklere alıştım. en son cuma günü işten dönerken köpekleri atlattım bu sefer karşıdan deli gibi at kişnedi bana.. ne yapacağımı şaşırdım :)) köpek havlamasından daha korkutucuymuş...

• Beğen
Tepkiler: CandanC
evim ümraniye
işim maltepe sahil.

haftada 3 gün bisiklet ile gidip geliyorum.
sabah inişlerden dolayı 17 km - 45-50 dakika
akşam çıkışlardan dolayı 17 km 60-70 dakika

işyerinde giyim sıkıntım yok, varınca kot tişörtüm işyerinde giyiyorum, el, yüz yıkama, deodorant parfüm kolonya devam.
akşam çıkarken yine tayt, şort ve tişörtümü giyip yola çıkıyorum.

Benim de işyerim KADIKÖY Hasanpaşa evlendirme dairesi karşısında.
Evim Atatürk caddesi Sahrayıcedid.

Hiç sektirmeden haftanın 5 günü bisiklet ile gidip geliyorum. Eşofman t-shirt ve spor ayakkabı kullanıyorum.
İşyerinde bir dilsiz uşak var (hani takım elbise asılan ayaklı askılık) elbisem ve ayakkabılarım orada duruyor.
Zaten sabah erken yol iniş neredeyse hiç terlemiyorum. Minibüsler-otobüsler ve bilumum araçlar ile normalden fazla cebelleşmem hariç tabi.
Dönüş zaten sorun değil o tatlı yorgunluk ile bir güzel duş tamamdır..

Kışın da ne gerekiyorsa yapıp aynen devam etmeye kararlıyım. O kadar keyif alıyorum ki bir daha araba veya otobüs çekemeyeceğim gibi geliyor.

Yolum gidiş geliş 4.7 km x 2 yaklaşık 10km her gün. Sabah 15 dakika akşam yokuş sebebi ile 20 dk :)

Şimdi yeni yol lastiği taktım (maxxis overdrive 26x2.00) yağ gibi gidiyorum. Çok sessiz lastikler orijinal cst cheyenne 26x2.10 a göre.

Bu veya yakın güzergahı olan herkesi davet ediyorum bisiklet kullanmaya, dolduralım yolları..

(link)

BENDE linkteki ürünü iş - ev arası gidip gelmek için aldım 2 haftadır özğürlüğün ve eve erken gitmenin tadını cıkartmaktayım.12km x 2 =24 km heybelere yedeklerı katıyorum bastımmıda yağ gıbı gıdıyorum formda tutuyorum bu arada 5 kg gıtmış..otobüs duruklarında beklıyenlerı görünce 2 hafta once ne halde oldugumu görür gibi oldum.duraklarda bekledıgım sürede ortalama 25 dk gıdıyorum vede gelıyorum ev iş arası,şuan bile enerji doldum mesai bitsede bisiklete binsem eve gitsem :)

Dostum çok güzel makine hayırlı ve güzel günlerde kullan..

@Çetin ŞAHİNÖZ

allah razı olsun bende 1 yıldır arayışlardaydım denk geldi ve aldım uygun bir rakama şimdi otobuslere verecegım parayı biriktirip kendi parasını çıkartacagım :)

Bende Kapadokyada haftanın 5 günü bisikletimle günlük 45 km işe gidip geliyorum tamamen bisiklet taytlarıyla gidip orda üzerimi değğişiyorum. Çok memnunum bisikletle gidemediğim günler için adeta üzülüyorum. Bölgemizde bisikletli ulaşımın az olmasını ve böyle bir yerde bisklet yollarının olmayışını kınıyorum

@emrah9700

Bisiklet yolları konusunda genelde dem vurmayı sevmem ama şortla/taytla işe gidebilenlere imreniyorum.Şort giyerek işe bisikletle gittiğim için işimden atılmanın eşiğine gelmiştim.Totaliter rejim kazandı artık kot giyiyorum.

@Barış TURAN

nasıl nasıl?? yani şortu iş yerinde değiştirdiğin halde mi atılmanın eşiğine geldin :S

@CandanC

Milletin karısı kızı da çalışıyormuş orada.GENEL ahlaka aykırıymış. :) Çalıştığım kurum süperlig sponsoru yanlış hatırlamıyorsam,ironiktir :)

Geri