Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
o 7.7kg co2 nerede peki?
O değer, doğaya salınım yapılmayan değeri ifade ediyor. Yani kaynakların tipine göre hesaplama yapılıp, bir değer sunuyor.

(link) ile aracın model ve motorunu girip, yaptığınız yıllık km ile ne kadar CO2 salındığını hesaplatabilirsin. Misal aracımla yılda 7500-8000 km civarı yol gidiyorum. 1.02 ton CO2 salınımına neden oluyormuşum. Bu mesafeyi bisikletle alırsam, doğaya 1 ton CO2 salmayacağım. Tabi ki bisikletin veya arabanın, yediğim yiyecek ve içeceklerin üretiminden kaynaklı CO2 hesapta yok.

Cannondale sensörü yeni bağladım ve sıcaktan dolayı işe arabayla gidiyorum. Kısa sürede gerçekleşen değerleri app bu şekilde gösteriyor:

IMG_0FBE0E0C60D4-1.jpeg

IMG_810DC901AF41-1.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Scudo
işe gidiş.jpegişten dönüş.jpeg

Merhabalar, yılın 6 ayı , havalar bozana kadar, Bodrum Turgutreis'ten Akyarlar'da çalıştığım otele en az 5, başka bir işim çıkmazsa 6 gün git gel yapıyorum.
Toplam 15 km. güzel manzaralı, sahile sıfır ama bol iniş çıkışlı, çok çok fazla asfalt yamalı/kırıklı bir yol. (akord nanay)
Akşam dönüşümde müthiş bir yazlıkçı trafiği var, tehlikeli olabiliyor. yolun 1/4 den azı bisiklet bakımsız bir yolu.
Çok kişiye göre şanslıyım tabi, iş yerimde soyunma odası ve duş mevcut olduğundan mesai öncesi hepsini halledip günü rahat geçiriyorum.

bisikletim tam 40 yaşında, (40 yıldır da bizde), boyası değişeni yok 😄.

Bir kere işe bisikletle gitmeyi denedim çok zor oluyor. Laptop taşımam gerekiyor. Yanına da yedek kıyafetleri koyunca, sırt çantası çok ağır oluyor. Güzergah üzerinde çok iniş çıkışta var. İşe giderken ki veriler aşağıdaki fotoğrafta var. Bir çözüm bulabilirsem bisikletle gidecem. Var mı acaba sırt çantası işini çözen?
1722606524786.png

Bisiklet çantaları bu işe kesin çözüm. Heybe tarzı olan çantalarda ne koyarsan koy. Ben çok mutluyum.

O değer, doğaya salınım yapılmayan değeri ifade ediyor. Yani kaynakların tipine göre hesaplama yapılıp, bir değer sunuyor.

(link) ile aracın model ve motorunu girip, yaptığınız yıllık km ile ne kadar CO2 salındığını hesaplatabilirsin. Misal aracımla yılda 7500-8000 km civarı yol gidiyorum. 1.02 ton CO2 salınımına neden oluyormuşum. Bu mesafeyi bisikletle alırsam, doğaya 1 ton CO2 salmayacağım. Tabi ki bisikletin veya arabanın, yediğim yiyecek ve içeceklerin üretiminden kaynaklı CO2 hesapta yok.

Cannondale sensörü yeni bağladım ve sıcaktan dolayı işe arabayla gidiyorum. Kısa sürede gerçekleşen değerleri app bu şekilde gösteriyor:

319932 dosyayı görüntüle

319933 dosyayı görüntüle
ben şaka yapmıştım, nereye koydun onlar gibi :D

319945 dosyayı görüntüle

Bisiklet çantaları bu işe kesin çözüm. Heybe tarzı olan çantalarda ne koyarsan koy. Ben çok mutluyum.
Sele boyunuzu nasıl ayarlıyorsunuz pratik olarak ? Biz de 2 tane katlanır bisiklet aldık ancak sele yüksekliği konusunda emin değilim. Bir de Yale kilit aldım bisiklet kadar ağırlığı var, aparatı ile de bisikletin herhangi bir yerine sığmıyor :)

Sele boyunuzu nasıl ayarlıyorsunuz pratik olarak ? Biz de 2 tane katlanır bisiklet aldık ancak sele yüksekliği konusunda emin değilim. Bir de Yale kilit aldım bisiklet kadar ağırlığı var, aparatı ile de bisikletin herhangi bir yerine sığmıyor :)
Ben sele boyunu internetteki genel ayarlara göre yapıyorum.
Sonra sürdükçe
* Dizim ağrırsa bir tık yukarı.
* Pedal basarken popom sağa sola sallanıyorsa bir tık aşağı indiriyorum.
Ben kilit değil hareket sensörlü alarm kullanıyorum. Bisikleti bilmediğim yerde bırakmıyorum. Alarm da market alışverişi yaparken iş görür diye tahmin ediyorum.

Bu haftada 5/5. Allah sağlık verdiği müddetçe ve hava şartları uygunsa işe bisikletle gitmeye çalışıyorum. Arabadan da iyice uzaklaştım bisiklet vesilesiyle ve bu durumdan memnunum.

Bende aranıza katıldım 12 saat çalışıyorum özel güvenlik görevlisiyim kilo artışı oldu göbek çıkıyor hafif den. İş yerim git gel 19 km civarın da hafif rampa var benim için zorlayıcı değil total de 640 kalori yaktırıyor arkadaşlar dan 40 dk kadar önce gidiyorum malum taytın altına iç çamaşırı giymiyoruz kimse gelmeden hemen üzerimi değiştiriyorum terleme için de el havlusu ve ıslak mendilim var koltuk altı ve genital bölgeyi siliyorum kafamı yüzümü yıkayıp iş başı yapıyorum :) ilk zamanlar tayt olayına biraz takıldılar ama şimdi hepsi helal olsun iyi yapıyorsun moduna geçtiler (ARAMIZ DA DİYETİSYEN VAR İSE MESAJ ATABİLİR Mİ RİCA ETSEM )

Bende aranıza katıldım 12 saat çalışıyorum özel güvenlik görevlisiyim kilo artışı oldu göbek çıkıyor hafif den. İş yerim git gel 19 km civarın da hafif rampa var benim için zorlayıcı değil total de 640 kalori yaktırıyor arkadaşlar dan 40 dk kadar önce gidiyorum malum taytın altına iç çamaşırı giymiyoruz kimse gelmeden hemen üzerimi değiştiriyorum terleme için de el havlusu ve ıslak mendilim var koltuk altı ve genital bölgeyi siliyorum kafamı yüzümü yıkayıp iş başı yapıyorum :) ilk zamanlar tayt olayına biraz takıldılar ama şimdi hepsi helal olsun iyi yapıyorsun moduna geçtiler (ARAMIZ DA DİYETİSYEN VAR İSE MESAJ ATABİLİR Mİ RİCA ETSEM )
Diyetisyen değilim baştan söyleyeyim. Bisiklet sürmek bence ekstra acıktırıyor. Bisiklet sürmenin kilo verdireceğini düşünenlerden değilim. Hele göbeği hiç eritmez. Bir tane Snickers'ta (50gr) 237 kalori var. Düşün ki bu basit atıştırmalığı, 10 km mesafede ort. 15-20 km/h hızla alacaksın ki eritebilesin. Günlük yediklerinin kalorisini hesaplayabilen uygulamalardan kontrol etmen belki düzen tutturmanı sağlayabilir. Şekeri azaltmak da çözüm değil, vücut adapte olabilmek için ciddi şeker ihtiyacı hissedecektir. Hele rampalarda...

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Diyetisyen değilim baştan söyleyeyim. Bisiklet sürmek bence ekstra acıktırıyor. Bisiklet sürmenin kilo verdireceğini düşünenlerden değilim. Hele göbeği hiç eritmez. Bir tane Snickers'ta (50gr) 237 kalori var. Düşün ki bu basit atıştırmalığı, 10 km mesafede ort. 15-20 km/h hızla alacaksın ki eritebilesin. Günlük yediklerinin kalorisini hesaplayabilen uygulamalardan kontrol etmen belki düzen tutturmanı sağlayabilir. Şekeri azaltmak da çözüm değil, vücut adapte olabilmek için ciddi şeker ihtiyacı hissedecektir. Hele rampalarda...
snickers ve türevlerini yemiyorum. 6 gündür dışardan extra şeker sokmuyorum vücuda yulaf yeterli oluyor.Kilo verebilmek için dahi günde alabilmem gereken kalori 3200 ki 2000 kalori bile alamıyorum.Tam manası ile ne yemem gerek ondan dolayı sordum diyetisyen varmıdır diye kalori almak mesele değil sağlıklı olarak almam gerekiyor onu kovalıyorum :) 10 sene önce bisiklet kilo ve göbek eritmek de gayet yeterliydi şimdi metabolizma daha yavaş çalışıyor tabi 7 kg fazlalığım var önümüz deki aylar da bakacazz :D

Geri