Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
Arkadaşlar yeni üye oldum foruma, yeni mesaj açma hakkı tanınmadığı için buradan yazıyorum.
Her sabah işe giderken 5 dakikalık bir yol için dolmuşa para vermekten yıldım, yürüyünce de aşırı terliyorum sabahları ve gün boyu kalıyor öyle.
Yol düz, yokuş yok ve 2 km.
Boyum ve kilom da 1.78 e 80 kilo. Sadece bu yolda kullanabileceğim, maliyeti uygun bisiklet önerir misiniz? Bilgim az bu konuda. Şimdiden sağolun.

Yeni konu açmanıza gerek yok zaten, açsanız da doğru konuya taşınır.

Kullanım amacınıza uygun olarak bu konuya: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Genel olarak bu konuya: Bisiklet önerileri
yazarsanız öneriler gelir. Hatta bu konuların son sayfalarına bakarsanız birçok hazır öneri de bulabilirsiniz.
Her durumda bütçenizi de netleştirmiş olmanız gerekir. Amacınıza uygun olarak 3 bin liradan başlayıp 30 bin lira üstüne çıkan modeller var. "maliyeti uygun" yeterli bir tanım değil, kimine 8000 uygun, kimine 20000.

Scudo
Üstteki mesaja binaen şifahi yazılmıştır.

IMG_20231127_201837.jpg

Ev Göztepe'de iş Sefaköy'de olunca işe tam olarak bisikletle gidiş mümkün olamıyor mecburen metrobüs destekli bir bisikletli ulaşımı benimsemiş durumdayım. Patron da bugün bayağı geç salınca Vatan Şaşmaz'ın oynadığı metrobüs reklamının gerçek olabildiğini de görmüş oldum, normalde işten dönerken katlanmış bisikleti koçbaşı gibi kullanarak araca biniyordum. Araç kalabalık değilken hazır bu fotoğrafı çektim yoksa fordçu falan sanan olur başıma iş alırım vallahi. Artık evden işe komple bisikletle gidebileceğim bir işe geçiş yapmadığım sürece bu konuya yazdığım mesajlarda sabit bu fotoğrafı paylaşacağım

Son düzenleme:
Herhangi bir sağlık sorununuz var mı peki? 27yaş bir insanın 2 kmde çok terlemesi hem de düz bir yolda normal değil bence, nabzınız da yükseliyor mu o yolda bakabildiniz mi?

Kullandığım psikiyatrik ilaçlardan dolayı ama ağır değiller sadece terleme yan etkileri var. OKB için kullanıyorum. Tabi bir de kas güçsüzlüğü ve sıkışıklığı var, onun için de pilatese yazıldım.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Kullandığım psikiyatrik ilaçlardan dolayı ama ağır değiller sadece terleme yan etkileri var. OKB için kullanıyorum. Tabi bir de kas güçsüzlüğü ve sıkışıklığı var, onun için de pilatese yazıldım.
Çok geçmiş olsun, spora devam edin çok iyi gelir size yavaş yavaş metabolizmanızda alışır, imkan varsa yüzmeyi de ekleyin

• Beğen
Tepkiler: Alpacino40
Yaklaşık üç aydır işe hep bisikletim ile gidiyorum.Sadece yağmurlu havalarda bisiklet ile gitmiyorum.Yürüyerek gidiyorum.Bisiklet kullanmaya başladığımdan beri hem arabaya yakıt alma derdim kalmadı hem de vücudumdaki eklem ağrıları ortadan kalktı diyebilirim.

Bugün sabah işe giderken kavşağa gelip bir arabanın yanında durdum ve karşıya geçmek için beraber beklemeye başladık. Derken yanımda ki araba harekete geçti ve tabi bende araç geliyor mu diye iyice bakmadım yada uzakta olduğunu düşündüm tam hatırlamıyorum, sanki otomatikman harekete geçtim. Sonra ne oldu anlamadım yanımda ki araç birden durdu ben de kendimi birden yolun ortasında tek başıma buldum ve baktım ki bir araç korna çalarak geliyor. Allah'tan pek hızlı olmadığı veya frene bastığı için sağa salim geçtim. Kısacası insan bazen trafiğin akışına kendini kaptırıyor ve otomatiğe bağlıyor ama her zaman kontrollü davranmak ve sabırlıca beklemek gerekiyor. Bana iyi bir ders oldu daha dikkatli olacağım İnşallah.

Cumartesi mesai öncesi ufak bir bursa gezinti videosunu paylaşıyorum.
Hamitler - Acemler - Çekirge - Muradiye - Tophane - Heykel(Çarşı) - Şehreküstü - Altıparmak - Kültürpark - Kükürtlü

Cumartesi mesai öncesi ufak bir bursa gezinti videosunu paylaşıyorum.
Hamitler - Acemler - Çekirge - Muradiye - Tophane - Heykel(Çarşı) - Şehreküstü - Altıparmak - Kültürpark - Kükürtlü

35:17'de benim evin oradan geçiyorsun. :komik:

2 hafta sonunda, akşamdan niyet edip kıyafetlerimi bile hazırladım. Sabah çıktım yola ve 3 km olmadan resmen içim buz tuttu. Gerisin geri eve döndüm ve sıcak suya attım kendimi. Akabinde araba ile çıktım ve trafiğe de kaldığımdan işe de geç kaldım. Motor da bile bu kadar üşümemiştim uzun zamandır. Hasta olmak çok korkuttu daha yeni iyileşmişken. Şimdi oturdum kafamda daha kalın kıyafet seçiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
2 hafta sonunda, akşamdan niyet edip kıyafetlerimi bile hazırladım. Sabah çıktım yola ve 3 km olmadan resmen içim buz tuttu. Gerisin geri eve döndüm ve sıcak suya attım kendimi. Akabinde araba ile çıktım ve trafiğe de kaldığımdan işe de geç kaldım. Motor da bile bu kadar üşümemiştim uzun zamandır. Hasta olmak çok korkuttu daha yeni iyileşmişken. Şimdi oturdum kafamda daha kalın kıyafet seçiyorum.

Kıyafet seçimini doğru yapamadınız sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Kıyafet seçimini doğru yapamadınız sanırım.
Aslında base layer üstüne kışlık forma ve üstüne de rüzgarlığımı giydim ama sanırım vücudumun direnci düşüktü hastalık sonrası. Hava da 10 derece idi ama karanlık ve rüzgarlı olunca gözümü çok korkuttu.

• Beğen
Tepkiler: makaram
İşe bisiklete gidip gelebildik bu hafta İstanbul'da yağışlar durunca, iş bahanesiyle işyerinde (M.Ü.) de bisiklete bindik roller üzerinde. Öğrenci kulüplerinin tanıtım haftasıydı, öğrencilerimi yalnız bırakmadım :)

Foto çekilirken kime bakacağını şaşıran ben :D
1702460273157.jpeg

Şehirde mi yaşıyorum yoksa çılgın bir offroad tutkunu muyum bilmiyorum.
1702539629421.png
1702539681870.png
Bisikletiniz böyle çamur içinde kalıyor mu sizin de, yoksa ben mi birşeyleri yanlış yapıyorum?

Geri