Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    707
Scudo
Şu duş imkanını olmaması çok yordu beni. En az 1 saat önce iş yerinde olmam gerekiyor ki duş alıp üstümü kurutup kıyafetlerimi giyeyim. Yol 15 km olunca ister istemez terliyorum. Yaz ayında 1 ay kadar gittim geldim çok güzel oldu ama kamp duş torbasına kettle dan su koyup duş işini çözüyordum. Duş imkanım olsa çekinmem hiç :) Tekrar bu aralar başlamaya niyetlendim. Geçen yıla göre 17kg verdim. Belki daha az terlerim eskiye nazaran.

Şu duş imkanını olmaması çok yordu beni. En az 1 saat önce iş yerinde olmam gerekiyor ki duş alıp üstümü kurutup kıyafetlerimi giyeyim. Yol 15 km olunca ister istemez terliyorum. Yaz ayında 1 ay kadar gittim geldim çok güzel oldu ama kamp duş torbasına kettle dan su koyup duş işini çözüyordum. Duş imkanım olsa çekinmem hiç :) Tekrar bu aralar başlamaya niyetlendim. Geçen yıla göre 17kg verdim. Belki daha az terlerim eskiye nazaran.

Hocam ben her sabah duş alıyorum duş aldıttan sonra temiz kıyafetlerle terlesiniz dahi koku olmuyor, o günü kurtarabiliyorsunuz.

Hocam ben her sabah duş alıyorum duş aldıttan sonra temiz kıyafetlerle terlesiniz dahi koku olmuyor, o günü kurtarabiliyorsunuz.

ben de sabah duş alıp çıkıyorum, ofiste yedek tişört ve pantolon bulunduruyorum. bisiklet giysilerini değiştirip, roll-on vs kullanınca bir sorun olmuyor. fakat mesafe kısa 9km ama izmir sıcağında yazın bile bunu düzenli yapıyordum. yazın sadece nabızı sakin tutup ekstra terlememek için uğraşıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
C47A272D-9142-456D-8FBA-611662B03861.jpeg

topladıktan sonraki ilk sürüşümü yağmur altında yapmış olmak gerçekten ikimizi de mutlu etti ☺️

ancak işe gelişte ıslanmak büyük risk gerçekten. Sabah hem ıslak hemde çamur içinde idim. İş yerimde sıcak su ve temiz kıyafet olması büyük avantaj, yoksa binmem mümkün olamazdı.

Yağmulu havada bisiklet ile işe gelmek gerçekten zor, ben daha çok kuru havaları tercih ediyorum.
Aslında bende, ama bugün kumar oynadım sadece yerler ıslak diye ama sonra bende şırk ıslak oldum 🤷🏻‍♂️

İşe değil ama okula 2 yıldır bisikletle gidiyorum. Geçen yıl 750km emekli Bianchi'm ile,
1400km Mossocuğumla yapmışım... :D
IMG_20230127_135338.jpgIMG_20230114_125254.jpg
Çamurluk yok tabii, insanların yüzlerce para verdiği çamur banyosu beleşe geliyor.

Bu hafta 2 gunluk hava muhalefeti sebebiyle 1/3...

(link)

Bu durumu firsat bilerek bisikleti de bana onerilen bir bisikletciye bir anlamda agir bakima verdim. Bisiklet resmi olarak 5.960.3 km`de, +-50 oynayabilir. 6000 diyelim ozetle. Bisikletcinin ilk izlenimleri: zincirin bittigi, degistirilebilecegi ancak istersem bir bakla eksiltebilecegini de soyledi. Degistirilmesinin daha uygun olacagini soyledim ancak 6000 kilometre, omur olarak bana biraz az geldi ancak problem degil. Ancak benim izlenimime gore de zincir baya gevsek duruyordu gercekten de... Ankara`da iken ise giderken 40, isten donerken ortalama 150 metre tirmanis vardi. 4250 kilometre boyle gecti. Burada ise git-gelde toplam 15 metre yoktur, resmi kayitta boyle ancak yol hic boyle degil, santimetreleri, milimetreleri sayiyorsa bilemeyecegim tabi... Yine de zor. 1750 kilometre de boyle gecti.

Pedaldan tak tak sesler geliyordu, ona bakilacak. Kendim bir turlu cozemedim. Ruble koruyucu plastik parca, kismen de olsa adeta erimisti, o cikarilacak veya degisitirilecek. Zincirin atmasini engelleyen(!) siyah plastik parca ayarlanacak. Mentese takozu kirilmisti, elinde parca yokmus ancak yine de bir bakacak. Zaten pek problem cikarmadi da denilebilir. Sonra da bakilabilir ona.

Mesai saatlerimde avantaj yaratmasi amaciyla 3-4 dakika hizlanmaya ihtiyacim var(gidis suresini 32-33 dakikadan 28-29 dakikaya inmem lazim), ruble ve lastik degisimiyle cozulebilir mi diye genel bir soru sordum. Elbette denenebilir ancak ise yaramayabilecegini, tekerleklerin kucuk olmasi kaynakli olarak basilan pedal/alinan yol oraninin az oldugunu soyledi. Ben de bu sekilde dusunuyordum zaten: Bu yontem de ise yaramaz ise, katlanir bisiklet daha cok hobi bisikleti statusune gececek. Zaten esimin Bianchi folding retrosu ile 2013 Ford Focus HB`nin bagajina gayet rahat sigiyor, hem de ikisini de katlanmis halde yan yana koyabiliyorum. Bosluk bile kaliyor. Ise bisikletle gitmede ise sirketin sagladigi olanakla adima bisiklet lease ettirecegim gibi gorunuyor. Bu islem(ler) icin acele edip etmemekte kararsizim.

Dahon veya herhangi bir 20' katlanir ile ise bisikletle gidip gelenler icin referans olabilir diye dusunerek yaziyorum bunlari, bilginiz olsun.

Bu hafta 1/3...

(link)

Geçen hafta bisiklet servise verilmişti. Kaset Shimano CH-HG31-8 ile ve zincir de Sram PC850-8 ile değişti. Dün sabah bisikletle gittim ancak aşırı rüzgardan bir fark göremedim. Tabi bisiklet akıyor bakımın hemen sonrası olduğu için. Önümüzdeki hafta denemeye devam.

Herkesin bayramını kutluyorum...

bugün izmirde biraz yağmur atıştırıyor, akşam da sağanak bekleniyor ama yine de bisikletle geldim. dönemeyecek kadar yağarsa bir akşam ofiste bekletiriz yapacak bir şey yok.

WhatsApp Image 2023-04-26 at 11.05.16.jpegWhatsApp Image 2023-04-26 at 11.07.22.jpeg

Bu hafta 2 günlük hava muhalefeti sebebiyle 2/4... Herkese hayırlı hafta sonları.

(link)
(link)

Kaset ve zincir değişiklikleri sonrası Vites geçişleri ve vites aralıkları da baya iyi oldu gibi, oranlardan anlamam pek ama sıralı vitesler arasında çok boşluk yok oysa önceden sanki hep ara vites olsa daha iyi giderdi sanki diyordum. Şu an baya iyi. İşe gidiş 31 dakika civarına düştü. İstesem elbette 29 yapabilirim ancak terlemek istemiyorum. Terlemeden bu süreye inemeyeceğim gibi duruyor. Çok bir beklentim de yoktu zaten daha önce yazdığım üzere. Bisiklet leasing işlemlerini başlatacağım gibi. Zaten gravel merakım vardı e burada da herkes elektrikli kullanıyor. Scott son dönemde 13 kg civarı e-gravel bisikletleri çıkarmış, düşünülebilir, bakalım.

Son düzenleme:
Ben de 5/4 yaptım bu hafta. Pazartesi günü nişan vardı akşam. Bisikletle gelmedim o yüzden. İstanbulda rüzgar fena yoruyor insanı. Resmen hırpalıyor. Dün de bacaklarımın çok üşüdüğünü hissettim. Kışlık tayt ile geldim bugün. İyi ki giymişim. Geçen hafta yazlık kısa bacak tayt giyerken bugün uzun bacak kışlık tayta geçmek üzdü açıkçası.

Geri