Bir vatandaş
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.306
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Scott

Merhaba arkadaşlar, aranıza bugün katıldım. 2 senedir Mayıs - Kasım ayları arassında işe bisikletle gidip geliyorum, toplamda yaklaşık 5 er km den 10 km. Haziran sonundan başlayarak artık otların kurumasıyla bu demir dikeni ismindeki dikenler yola saçılmaya başlıyor ve her hafta hatta bazen haftada 2 kez lastik patlatmaya başlıyorum. Bu sene de ilk patlak dün gerçekleşti ki, bu daha başlangıç.
bu sıkıntıdan kurtulabileceğim f/p bir çözüm öneriniz varmı? lastik zırhı, zırhlı lastik v.s..
edit : kullandığım yol tamamen şehir içi asfaltı ama dikenler yol kenarındaki boşluklardan yola savruluyor.
Ben zırhlı lastik almanızı tavsiye ederim. Zırhlı lastikler biraz ağır oluyorlar ama sonuçta yarışmıyoruz 3-5 gramın hesabını yapmıyoruz.Merhaba arkadaşlar, aranıza bugün katıldım. 2 senedir Mayıs - Kasım ayları arassında işe bisikletle gidip geliyorum, toplamda yaklaşık 5 er km den 10 km. Haziran sonundan başlayarak artık otların kurumasıyla bu demir dikeni ismindeki dikenler yola saçılmaya başlıyor ve her hafta hatta bazen haftada 2 kez lastik patlatmaya başlıyorum. Bu sene de ilk patlak dün gerçekleşti ki, bu daha başlangıç.
bu sıkıntıdan kurtulabileceğim f/p bir çözüm öneriniz varmı? lastik zırhı, zırhlı lastik v.s..
edit : kullandığım yol tamamen şehir içi asfaltı ama dikenler yol kenarındaki boşluklardan yola savruluyor.
Alt geçidi kullanmayacan, üstte ki ışıklı yan yoldan gidecen. Mümkün mertebe can güvenliğini ön planda tutacan. Yada bisiklet ile durup arkanı kolacan edip gececen. İşte kilitli pedalda varsa tabi bunları yapmak işkence gelir ama dediğim can güvenliğini ön planda tut.Arkadaşlar bir sorum olacak. Alt geçitin çıkışında sağ tarafta ana yola giren bir yol var. Ben alt geçitten çıkıp kaldırım kenarına girerken oradan 80-100km/h hızla arabalar geliyor. Bayağı bir tehlike arz ediyor arkamı kontrol ederken. Nasıl yapmam gerekiyor ?
Konuşma tarzınızı beğenmedim. Alt geçitten geçmezsem yolum 5km uzuyor. Ama yine de teşekkürler.Alt geçidi kullanmayacan, üstte ki ışıklı yan yoldan gidecen. Mümkün mertebe can güvenliğini ön planda tutacan. Yada bisiklet ile durup arkanı kolacan edip gececen. İşte kilitli pedalda varsa tabi bunları yapmak işkence gelir ama dediğim can güvenliğini ön planda tut.
Yeri bilmediğim için alternatifler olup olmadığını bilmiyorum ama 80-100 km/h hızla gelen arabaların önünden geçeceğime 5 km daha sürerim şahsen.Konuşma tarzınızı beğenmedim. Alt geçitten geçmezsem yolum 5km uzuyor. Ama yine de teşekkürler.
Haklısınız. Bölgeyi iyice tanıdığımda yeni alternatifler deneyeceğim.Yeri bilmediğim için alternatifler olup olmadığını bilmiyorum ama 80-100 km/h hızla gelen arabaların önünden geçeceğime 5 km daha sürerim şahsen.
Bölgeyi bilseydim bir şey önerebilirdim belki; ama öncelikle kendi güvenliğinizi düşünün.Arkadaşlar bir sorum olacak. Alt geçitin çıkışında sağ tarafta ana yola giren bir yol var. Ben alt geçitten çıkıp kaldırım kenarına girerken oradan 80-100km/h hızla arabalar geliyor. Bayağı bir tehlike arz ediyor arkamı kontrol ederken. Nasıl yapmam gerekiyor ?
Çocuğu ailenize bıraktıktan sonra (mesafe uygunsa tabi) bisikletle işe gidebilirsiniz.Hep yapmak istediğim şey, ev ile iş yerim arası 7/8 km. ama sabahları çocuğu aileme bıraktığım için mecbur servis kullanıyorum.
yoksa iş yerinde biraz erken gelip duş alma imkanımda var ama ne yazık ki bir türlü yapamadım
Çocuğu ailenize bıraktıktan sonra (mesafe uygunsa tabi) bisikletle işe gidebilirsiniz.
Çocuğu araba ile bırakıyorsanız bisikleti de arabaya koyup, arabayı ailenizde park edip işe bisikletle devam edebilirsiniz.
Bisiklet ailenizin evinde de kalabilir ara sıra. Çocuğu bırakıp bisikletle devam edebilirsiniz.
Akıl vermek gibi olmasın lütfen yanlış anlamayın, ben de zaman zaman yukarıdakilerin hepsini yapıyorum o nedenle yazdım. 😊 ama çocuğu bıraktığım yer de iş yerime bisiklet sürebileceğim bir mesafede olduğu için yapabiliyorum. Sizin durum farklı olabilir.