Bir vatandaş
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.271
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Scott
Benimde hayatıma en büyük katkısı gün boyu daha enerjik hissetmemi sağlaması oldu. Sabah sporu manasında gerçekten çok faydalı oluyor. Yataktan çıkmanın verdiği o uyuşukluk ve durgunluğu üzerinden atıyorsunuz ve gün boyu çok daha enerjik ve mutlu hissediyorsunuz.Merhaba yaklaşık 1 aydır işe bisikletle gidiyorum ve inanılmaz güzel birşeymiş daha enerjik ve daha verimli bir şekilde güne başlıyorum.
Ben de bugün işe bisikletle gelirken kot-tshirt ile üşümeden geldim. Biran, kışın -10 larda işe bisikletle geldiğim aklıma geldi ve bugün müthiş keyifli hissettim.2 gün işe gitmedim. 2 günde değişen havanın ardından ilk defa yazlık kısa kollu forma, şort, yazlık eldiven, bandanasız ve püfür püfür hafifçe esen fakat üşütmeyen serin rüzgarın tenime dokunuşu edasında tatlı minik ürpertiler ile işe geldim.
Bu kişiden kişiye çok değişken cevapları olan bir soru. Kendi tecrübemi paylaşayım: Bisiklete biraz alıştıktan sonra işe gidip gelmeye cesaret etmiştim. Bisiklete başlar başlamaz işe gidiş gelişlerde bisikleti kullanmadım. İşe gidiş geliş rotasını hafta sonu test etmiştim. İşe gidiş geliş rotasından biraz daha uzun mesafeyi rahat sürebilir olduğumda işe gidiş gelişlere de başlamıştım. Bu ne kadar sürdü derseniz 200 - 300 km sürdükten sonra başlangıçtaki performansıma göre artışı hissettim. Manevra ve denge kabiliyetimin de arttığını hissetmiştim. Sonrası zaten her geçen gün daha da iyi gidiyor. Bir zaman sonra plato çiziyorsunuz. Ondan sonrasında hedefe yönelik özel antrenmanlar yapmak gerekiyor.Merhaba tahmini olarak yaklaşık kaçıncı gün yola ve bisiklete alışıyorsunuz. Yol yormamaya ve ort. hız artmaya başlıyor. Hafta içi 5 gün sabah 9 akşam 9 toplam günlük 18km sürüş yapıyorum.
288551 dosyayı görüntüle288552 dosyayı görüntüle
Sizinle aşağı yukarı aynı mesafede işe gidiş geliş yapıyorum. Şehir bisikleti kullanıyorum işe gidip gelirken, kilitli pedal olmadığı için ayakkabı değişmek gerekmiyor. Yol bisikleti ile gittiğimde iş yerinde sabit duran ayakkabımı giyiniyorum, yanımda ayakkabı taşımıyorum. Laptop, iş forması gibi eşya taşımam gereken durumlarda sırt çantası kullanıyorum. Yol ortalama 30-40 dakika sürüyor, sırt bel ağrısı yaşamıyorum. Çantanın verdiği en temel rahatsızlık sırtımın daha fazla terlemesi oluyor. Öyle ki sanki sırtımda bir kat daha giysi varmış gibi oluyor. Kışın çanta taşıyacaksam bir kat eksik giyiniyorum çantayı avantaja çeviriyorum. Yazın bunu yapmak mümkün değil. Mesafe ve süre uzarsa bel ve sırt ağrısı da başlar. Bagaj takmak bir seçenek olabilir; şahsen şimdilik düşünmüyorum. Onun yerine sırtı fileli, hava akışı iyi olan, daha az terlettiği iddia edilen sırt çantalarına bakınıyorum (Forumda başka yerlerde kullananların memnun olduğu bir marka olarak Deuter var mesela). Henüz bagaj mı sırt çantası mı tam karar vermedim; ama sırt çantasına biraz daha yakınım. Çantayı günlük hayatta da kullanabileceğimi düşünüyorum. Sırt çantasını istememin bir nedeni de mesela bisikletle koşmaya veya yüzmeye gittiğimde çantayı sırtıma takıp bisikleti güvenli bir yere kilitleyip, ekipmanımı yanıma alarak sporumu yapabilirim. Bisikletle kamp yapmalı uzun tura çıkmayı da düşünmediğim için bagaj yerine sırt çantası diyorum şimdilik.Uzun zaman sonra tekrar bisikletle işe gitmeye karar verdim (15 km) gidiş dönüş 30km.. Yalnız bagajı hazırlarken onu koy bunu derken sanki kampa gider gibi oluyorum. Notebook v.b sırt çantası kullanmam fazlalık yaratıyor. Heybe kullanıyorum, akşam iş çıkışı için yedek spor kıyafetleri, Kitlenebilir bisiklet ayakkabısı kullanıp çantaya iş yerinde giyeceğim ayakkabıları koymam gerekiyor. İş kıyafetleri falan.. Yaz kıyafet uygulaması olduğu için kamu da çok sorun olmuyor ama soyunma kabini gibi yer yok pek. Erken gitmek gerekiyor iş yerine. Siz nasıl yapıyorsunuz. İş yerinde mi bırakmak gerek. Sırt çantası olayı çok yorar diye düşünüyorum.
Benim tavsiyem heybe yerine çok küçük bir sırt çantası götürmeniz olur. Ben kadro çantasına kahvaltımı, suluklardan birine de yedek iç lastik pompa vb. gerekli ekipmanları koyuyorum.Uzun zaman sonra tekrar bisikletle işe gitmeye karar verdim (15 km) gidiş dönüş 30km.. Yalnız bagajı hazırlarken onu koy bunu derken sanki kampa gider gibi oluyorum. Notebook v.b sırt çantası kullanmam fazlalık yaratıyor. Heybe kullanıyorum, akşam iş çıkışı için yedek spor kıyafetleri, Kitlenebilir bisiklet ayakkabısı kullanıp çantaya iş yerinde giyeceğim ayakkabıları koymam gerekiyor. İş kıyafetleri falan.. Yaz kıyafet uygulaması olduğu için kamu da çok sorun olmuyor ama soyunma kabini gibi yer yok pek. Erken gitmek gerekiyor iş yerine. Siz nasıl yapıyorsunuz. İş yerinde mi bırakmak gerek. Sırt çantası olayı çok yorar diye düşünüyorum.
Bunu yazan ben, dün ağır çanta ile biraz uzun mesafe sürüş yaptıktan sonra bel ağrısı ve terlemenin etkisi ile bisiklete bagaj taktırma konusuna artık daha sıcak bakıyorum.Sizinle aşağı yukarı aynı mesafede işe gidiş geliş yapıyorum. Şehir bisikleti kullanıyorum işe gidip gelirken, kilitli pedal olmadığı için ayakkabı değişmek gerekmiyor. Yol bisikleti ile gittiğimde iş yerinde sabit duran ayakkabımı giyiniyorum, yanımda ayakkabı taşımıyorum. Laptop, iş forması gibi eşya taşımam gereken durumlarda sırt çantası kullanıyorum. Yol ortalama 30-40 dakika sürüyor, sırt bel ağrısı yaşamıyorum. Çantanın verdiği en temel rahatsızlık sırtımın daha fazla terlemesi oluyor. Öyle ki sanki sırtımda bir kat daha giysi varmış gibi oluyor. Kışın çanta taşıyacaksam bir kat eksik giyiniyorum çantayı avantaja çeviriyorum. Yazın bunu yapmak mümkün değil. Mesafe ve süre uzarsa bel ve sırt ağrısı da başlar. Bagaj takmak bir seçenek olabilir; şahsen şimdilik düşünmüyorum. Onun yerine sırtı fileli, hava akışı iyi olan, daha az terlettiği iddia edilen sırt çantalarına bakınıyorum (Forumda başka yerlerde kullananların memnun olduğu bir marka olarak Deuter var mesela). Henüz bagaj mı sırt çantası mı tam karar vermedim; ama sırt çantasına biraz daha yakınım. Çantayı günlük hayatta da kullanabileceğimi düşünüyorum. Sırt çantasını istememin bir nedeni de mesela bisikletle koşmaya veya yüzmeye gittiğimde çantayı sırtıma takıp bisikleti güvenli bir yere kilitleyip, ekipmanımı yanıma alarak sporumu yapabilirim. Bisikletle kamp yapmalı uzun tura çıkmayı da düşünmediğim için bagaj yerine sırt çantası diyorum şimdilik.
İş yerinde kıyafet değiştirecek bir yer olması ve müsait bir dolabınızın olması size çok rahatlık sağlar. Gerektiğinde kıyafetinizi değiştirir, terli olanı kurutursunuz, hem de yanınızda daha az eşya taşırsınız.
Bunu yazan ben, dün ağır çanta ile biraz uzun mesafe sürüş yaptıktan sonra bel ağrısı ve terlemenin etkisi ile bisiklete bagaj taktırma konusuna artık daha sıcak bakıyorum.
Bisiklet çantası aldığımda belki terleme azalacak evet ama bel ağrısı beni çanta taşımaktan uzaklaştırdı. Ancak bagaj hakkında pek bilgi sahibi değilim.
Bisikletim disk frenli, kadroda bagaj deliği olan bir şehir bisikleti. Bagaja takılan heybe şeklinde çantalar var onları biliyorum. Ama benim taşıyacağım eşyalar bilgisayar, şarj aleti, yedek kıyafet belki ayakkabı olacak. Bunlara heybe fazla gelir. Tek taraflı bir çanta mı olsa yoksa mesela bagajın üstüne sırt çantamı monte edebiliyor muyum? Yani sadece bagaj alıp, mevcut çantamla devam etsem daha ekonomik olur. Konu hakkında tecrübelerinizi marka model olarak paylaşırsanız çok memnun olurum. Kaliteli bir şey olsun, beni uğraştırmasın, bisiklete veya taşıdığım eşyalarıma zarar gelmesin istiyorum. Önerilerinize açığım.
Çok teşekkür ederim önerileriniz için, tam aradığım türden ekipmanlar bunlar. 🙏🏻👍🏻Oğlumu okuldan aldığım zamanlarda onun çantasını bagaja (link) ile tutturuyordum. Alternatif olarak (link) ile de tutturulabilir ama 2 tane ancak dengede tutar.
(link) ya da (link)ı da kullanılabilir. Ben tek taraflı kullanımı dengesiz buluyorum ama kullanıp sorun görmeyen de çok var. Boşken derli toplu duran çift taraflı (link)ler de var ama onlara bilgisayar sığmaz diye düşünüyorum. Sert olmayan normal bir (link) de boşken bagaj lastiği ile sıkıştırılarak derli toplu tutulabilir.