Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    708
Snr U yatak odam sizinki gibi geniş değil, ardiye kısmına aldım sonradan ben :) :) bir de aksesuar aldım, onlar d agelsin son halini de paylaşırım buradan :hhhhhh:

Scudo
Bana ulaşım bedava olduğu halde 2.5 yıldır gidip geliyorum :)

Engelli kartım sayesinde türkiyedeki tüm otobusler bedava oduğu halde 4yıldır pisletle gidip geliom :koptum: Cimri muamelesi gösteremiyorlar, altımda tarmac olunca :koptum:

Bu hafta 5/6. Bir gün bisikletsiz döndüm. Yeni makine ile yağmurlu havalarda da işe bisikletle gitme niyetindeyim. Henüz uygun kıyafetim yok. Decathlon'dan bakacağım bir ara. Çamurluk epey koruyor, sadece ayakkabıya çok az sıçrama oluyor. Bir de bisikletin 13 kg olması eve çıkarırken zorluyor. Biraz hafifletmeye çalışacağım.

283461 dosyayı görüntüle
Sayesinde bu hafta 5/6. Bütün hafta hava kötüydü. Sadece yoğun kar yağışı olan bir gün bisikletle gitmedim. Günde iki otobüs parası tasarruf + spor oluyor. Öğlen yediklerimle normalde kilo almam lazım. Ama almıyorum.

Ben de imreniyorum ama işe bisikletle gidince insana cimri muamelesi yapıyorlar, hemen aşağılar tarzda : "Terlemiyor musunuz?" gibi sorular 😁
Ekonomimizin bu kadar berbat duruma düştüğü şu dönemde halen size cimri muamelesi yapılıyorsa,o insanlar ya çok iyi para kazanıyor,ya cahil yada Türkiye'de yaşamıyorlar demektir,böyle saçmalıkmı olur! otobüs veya başka ulaşım aracına ble binseniz en az10tl günlük gideriniz olur,kendi aracınızla gitseniz benzinin mazotun 20tl ye vardığını düşününce...Bizim insanımız garip gerçekten çok garip!
Kendim bir mağazada yöneticiyim,takım arkadaşlarım benden yaşça küçük ve hepsi arabalarıyla işe geliyorlar,benim aracım var ve imkanım hepsinden iyi olmasına rağmen havada yağmur yoksa katlanır bisikletime binip işime öyle gidiyorum,hayat tarzıma ve bisiklet için harcadıklarıma bakınca sanırım bana cimri diyecek bir babayiğit yok aralarında :komik: Ama işte bu görgü meselesi herkes bizim gibi düşünecek diye birşey yok,belkide ''tipe bak arabası var yinede işe bisikletiyle geliyor'' diyebilirler.

Ekonomimizin bu kadar berbat duruma düştüğü şu dönemde halen size cimri muamelesi yapılıyorsa,o insanlar ya çok iyi para kazanıyor,ya cahil yada Türkiye'de yaşamıyorlar demektir,böyle saçmalıkmı olur! otobüs veya başka ulaşım aracına ble binseniz en az10tl günlük gideriniz olur,kendi aracınızla gitseniz benzinin mazotun 20tl ye vardığını düşününce...Bizim insanımız garip gerçekten çok garip!
Kendim bir mağazada yöneticiyim,takım arkadaşlarım benden yaşça küçük ve hepsi arabalarıyla işe geliyorlar,benim aracım var ve imkanım hepsinden iyi olmasına rağmen havada yağmur yoksa katlanır bisikletime binip işime öyle gidiyorum,hayat tarzıma ve bisiklet için harcadıklarıma bakınca sanırım bana cimri diyecek bir babayiğit yok aralarında :komik: Ama işte bu görgü meselesi herkes bizim gibi düşünecek diye birşey yok,belkide ''tipe bak arabası var yinede işe bisikletiyle geliyor'' diyebilirler.
Aslında kıskançlık ve başkasını yaptığı iyi davranıştan alıkoyma isteği. İnsanların çoğunda var bu. Okul yıllarımda da haftasonu gezmeye gitmeyip yabancı dil çalıştığımda da alırdım böyle tepkiler. Hele bi de yatılı okuduysaniz bütün okulda sizin adınıza saçma sapan dedikodular çıkmış: " Duydunuz mu falan sınıftaki @Tuurok dönem başından beri hiç dışarı çıkmamış" :uyku::huhuu::kptmya:

herkese selam, arkadaşlar bende makat çatlağı mevcut seleye oturmakta sıkıntı yaşıyorum. bisiklete binmeyi baya severdim öncesinde ama bu rahatsızlıktan sonra zülum gibi geliyor. Bu sıkıntıyı yaşayan ve uygun sele ile çözebilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim

herkese selam, arkadaşlar bende makat çatlağı mevcut seleye oturmakta sıkıntı yaşıyorum. bisiklete binmeyi baya severdim öncesinde ama bu rahatsızlıktan sonra zülum gibi geliyor. Bu sıkıntıyı yaşayan ve uygun sele ile çözebilen varsa beni aydınlatırsa çok sevinirim
Öncelikle geçmiş olsun,
Fissur kronik durumdayken derdinize çare sele yada taytla bulmanız imkansız.
Profilinizde yazdiginiz kadari ile saglikci oldugunuz anlasiliyor.
Merhem ve ilac tedavisi ile oncelikle normale dondukten sonra tekrarlamamasi icin dogru beslenme ile normal hale gelmeniz lazim. Sonrasinda uygun sele ve tayt secimi ile rahat edersiniz.
Sele de anal bolgede baskiyi azaltmak icin orta kismi acik olan seleler sizi rahat ettirecektir. Tabiki uygun (manta ped olabilir) bir tayt secimi ile tekrar gecmis olsun

,
Öncelikle geçmiş olsun,
Fissur kronik durumdayken derdinize çare sele yada taytla bulmanız imkansız.
Profilinizde yazdiginiz kadari ile saglikci oldugunuz anlasiliyor.
Merhem ve ilac tedavisi ile oncelikle normale dondukten sonra tekrarlamamasi icin dogru beslenme ile normal hale gelmeniz lazim. Sonrasinda uygun sele ve tayt secimi ile rahat edersiniz.
Sele de anal bolgede baskiyi azaltmak icin orta kismi acik olan seleler sizi rahat ettirecektir. Tabiki uygun (manta ped olabilir) bir tayt secimi ile tekrar gecmis olsun

teşekkür ederim hocam.
baya bir süredir yaşıyorum , ilaç tedavisi ve doktor tanıları ile pek bir noktaya varamadım açıkçası modern tıpta bu hastalığa net bir çözü sunamıyor. alternatif tıp ile baya bir düzelme yaşadım fakat net geçti diyemem , niyetim burda benle aynı sorunu yaşayıp bisiklet sürebilen biri var mı , varsa nasıl sorularını sormaktı.
bu süreci tamamen atlatmadan sanırım dediğiniz gibi bisiklet işini askıya almam gerekecek bir süre daha. ilginiz için çok teşekkür ederim.

,

teşekkür ederim hocam.
baya bir süredir yaşıyorum , ilaç tedavisi ve doktor tanıları ile pek bir noktaya varamadım açıkçası modern tıpta bu hastalığa net bir çözü sunamıyor. alternatif tıp ile baya bir düzelme yaşadım fakat net geçti diyemem , niyetim burda benle aynı sorunu yaşayıp bisiklet sürebilen biri var mı , varsa nasıl sorularını sormaktı.
bu süreci tamamen atlatmadan sanırım dediğiniz gibi bisiklet işini askıya almam gerekecek bir süre daha. ilginiz için çok teşekkür ederim.
Rica ederim, tamamen tedavi kesin cozum yok sanirim. (Ameliyat ile de bir sure sonra tekrar ortaya cikiyor) Kronik halden kurtulduktan sonra, alinan gidalara dikkat, spor, dogru beslenme ve tabi en onemlisi kabiz olmamak! kurtulduktan sonra (kronik halden) hic olmamis gibi hayatiniza devam edebilirsiniz. Bu haldeyken kesinlikle bisiklet kullanmayin

Son bir ay sanırım bir kez bisikletle gidemedim. Yoğun kar yağışı vardı o gün. Bugün de fotoğrafı çektikten birkaç dakika sonra kar yağışı başladı. Gözlüksüz biraz zorlandım.
Bisikletteki ağırlık ve ivmelenme sorununu yol jantı ve lastiği takarak çözdüm. Güzel yokuş çıkmaya başladı. Tabii havalar düzelince jantı yol bisikletine takacağım tekrardan.

20220312_180656.jpg

Geri