Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
Bu haftayı da 4'te 4'le bitiriyorum. Yasakların olduğu dönem artan bisikletli sayısı ise maske alışkanlığı gibi bir anda düşüverdi.

download.png

kinesis_pack2ride.jpg

Kullandığım Durano Plus lastikler 17.000 km'ye geldiler. Artık değişim vakti dedim, yeni bir çift sipariş ettim. Lastiğin güncel halini de aşağıya ekliyorum ibret olsun diye :)

IMG_20200802_184359.jpg

Scudo
(link)
@BerkEvren üstad bu durano lastik hem patlmaya karşı iyi korumalı hem de benim kullandığım luganodan daha hafif. Yaptığınız kmyi de görünce fiyatını hakediyor sanırım sonuna kadar.

(link)
@BerkEvren üstad bu durano lastik hem patlmaya karşı iyi korumalı hem de benim kullandığım luganodan daha hafif. Yaptığınız kmyi de görünce fiyatını hakediyor sanırım sonuna kadar.
Lugano daha hafif olmalı. Gayet ağır lastikler durano plus'lar. Kullanım ömürleri, patlak korumaları ile bu açığı kapıyorlar benim için. Herkesin lastikten beklentisi farklı oluyor. Ben patlar mı, kayar mı diye düşünmeden yıl boyu kullanabilmeyi seviyorum mesela. Sadece işe gittiğim bisiklette değil, hafta sonu uzun turlar, antrenmanlar yaptığım bisiklette de bu lastiği kullanıyorum. Bir haftaya yenileri gelir diye umuyorum. Artık yüzeyleri tutunma yeteneğini kaybetmeye başladı :D

IMG_20200802_184359.jpg

@BerkEvren
Ön lastiğe ayağının burnuyla iki sefer vurdu . Elini gidona yaslayıp eğildi, dikkatle baktı lastiğe. Bisikletin çevresinde dolaşıp arka lastiğe de aynı işlemi uyguladı. Peşinden gidip onunla birlikte inceledim lastikleri.
- "Bunlar iptal" dedi, "kabaklaşmış."
Ayağımın burnuyla ben de yokladım, "yok" dedim. " O kadar da değil bence."
Elini arka lastiğin üstüne koydu, lastiği sıkmaya çalıştı, şap şap vurdu üstüne, sağlam iki yumruk attı sonra. Umutsuz bir ifadeyle bana dönüp "kabaklaşmış," dedi,"değişmesi lazım."
Sabırla iç çektim, üstelemedim. Sonuçta onun uzmanlık alanıydı, Pirelli'nin 1994'ten beri çıkardığı bütün takvimler vardı evlerinde. :ssrtcbya::D

@BerkEvren Nereden sipariş verdin? 1 haftaya gelicek umuduna göre :D
Wiggle. Geçen hafta vermiştik siparişi. Bu hafta içi elimize ulaşır. (Kargo ücreti ödememek için arkadaşlarla birleşip ortak sepet oluşturuyoruz)

(Kargo ücreti ödememek için arkadaşlarla birleşip ortak sepet oluşturuyoruz)

Sepete ben de girem mi?
Siz ne alıyorsanız birer tane de bana alakoyun, dolar düşünce alırım sizden.:D

Lugano daha hafif olmalı. Gayet ağır lastikler durano plus'lar. Kullanım ömürleri, patlak korumaları ile bu açığı kapıyorlar benim için. Herkesin lastikten beklentisi farklı oluyor. Ben patlar mı, kayar mı diye düşünmeden yıl boyu kullanabilmeyi seviyorum mesela. Sadece işe gittiğim bisiklette değil, hafta sonu uzun turlar, antrenmanlar yaptığım bisiklette de bu lastiği kullanıyorum. Bir haftaya yenileri gelir diye umuyorum. Artık yüzeyleri tutunma yeteneğini kaybetmeye başladı :D
Luganodan duranoya geçince bir hantallik hissetmeyecegimden emin olursam ben de geçiş yapabilirim aslında. Yol bisikletinde başka lastik kullanmadığım için de aslında çok yorum yapamıyorum.

Luganodan duranoya geçince bir hantallik hissetmeyecegimden emin olursam ben de geçiş yapabilirim aslında.

Lugano giriş seviyesi bir lastik.Şu siteye baktığınızda Luganonun yuvarlanma direncinin Durano plustan daha yüksek yani kötü olduğunu görüp inceleyebilirsiniz.
(link)

Oh iyi geldi işe giderken antreman.. İşe geldikten sonra o uyuşukluk hissi mükemmel :D Haftanın 6 gunu bu şekilde devam..

Dosyalar

• fgh.PNG
    fgh.PNG
    139,2 KB · Okunma: 31
Luganodan duranoya geçince bir hantallik hissetmeyecegimden emin olursam ben de geçiş yapabilirim aslında. Yol bisikletinde başka lastik kullanmadığım için de aslında çok yorum yapamıyorum.

Durano balon yapınca bu yaz idare etsin diye lugano aldım. Aşırı dengesiz lastik, zor hızlanıyor, yüksek hızda viraja gelemiyor. Islak yollarda kendini bırakmaya yemin etmiş lastiktir kendisi :) Bu yaz biter bitmez ya durano ya one serisine geçicem.

Bugun işe giderken hıfsızsaha-üçyol rotasında Biraz daha hızlanarak performans denemesi yapayım dedim KOM olmuşum farkında değilim :D Zaman farkı 28saniye, 4.1km 77metre tırmanışlı ve ışıklarda durdum.. 2.fotodaki geçen hafta akşamdan makarna yüklenmesi yapıp ertesi gün sabah işe giderken hertarafımdan enerji fışkırdıgı farkedip, bu enerjiyi yola aktarmak için biraz sert çevirdim pedalı :D Şirinyer-Heykel arasında 2kmlik rota 30metre tırmanış, çapraz rüzgar yiyerek ve ışıklarda durup hızlanarak 14 saniye farklı KOM olmuşum.. Diğer rotalarda KOM vardı diye hatırlıyorum :) Seneye yazın granfondoyamı katılsam? yoksa bir takimami girip prof sporcuya dogrumu gideyim :D

Dosyalar

• k1.PNG
    k1.PNG
    111,3 KB · Okunma: 21
  • k2.PNG
    k2.PNG
    103,2 KB · Okunma: 21
Bugun işe giderken hıfsızsaha-üçyol rotasında Biraz daha hızlanarak performans denemesi yapayım dedim KOM olmuşum farkında değilim :D Zaman farkı 28saniye, 4.1km 77metre tırmanışlı ve ışıklarda durdum.. 2.fotodaki geçen hafta akşamdan makarna yüklenmesi yapıp ertesi gün sabah işe giderken hertarafımdan enerji fışkırdıgı farkedip, bu enerjiyi yola aktarmak için biraz sert çevirdim pedalı :D Şirinyer-Heykel arasında 2kmlik rota 30metre tırmanış, çapraz rüzgar yiyerek ve ışıklarda durup hızlanarak 14 saniye farklı KOM olmuşum.. Diğer rotalarda KOM vardı diye hatırlıyorum :) Seneye yazın granfondoyamı katılsam? yoksa bir takimami girip prof sporcuya dogrumu gideyim :D
Naruko Burak 🤪

1597213856786.png

@murat serbet Minibuslerin kullandıgı rotalarda çok dikkatli olmak gerekiyor, Minibus rotalarından mümkün oldugunda kullanmnıyorum, mecbur kalırsam kask aynası ile 4 dört acarak dikkatli gidiyorum. Flaşor lamba ile gözlerine soka soka gidersen seni anca goruyorlar.. Geçmiş olsun ve tebrik içinde teşekkür ederim :)
Naruko Burak 🤪

Güleceğim yoktu :D Naruko bir sprinter :D Yokuşlarda çok başarılı değilim, düz ve inişlerde iyi hızlanıyorum :D takıma girsem muhtemel sprinter yaparlar..

Geri