Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    705
Scudo
Bugün de işe bisikletle geldim. Akşam da dönebilirsem ilk defa 5/5 olacak. Haftaya evden çalışacağım, sonraki hafta da izine çıkabilirim. Bir daha işe bisikletle ne zaman gelirim bilmiyorum :D

17 gün sonra işe geldim. :D

1595833304079.png

Ustalar merhaba. Ben 40 yaşındayım bisiklete.merak sardım 3-4 gündür sürüyorum az bişey öğrendim ama bir türlü öğrenemedigim şey vitesler bir iki km hafif balik sırtı rampayı birgün cok fahat çıkarken diğer gun pedal çok sert oluyor çıkamıyorum duz yolda pedal bosa.dusuyor.gibi oluyor v.s. benim sormak istediğim duz yolda.hanhi vitesde gideceğim ramlada hangi vitesde gideceğim daha doğrusu vitesdende anlamıyorum. Önde iki büyük cark var arkada kucukden buyuge dört bes çark var duz yolda nasıl olacak rampada nasıl olacak zincirin sekli bi gacur gucur ses geliyor bi düzeliyor ben bu vites işini nasıl yapacam.bana sade yalın bir sekilde birisi anlatsın vites işine hic kafam
basmıyor

Yetenekli arkadaşları piste alalım :D

Sabah gelirken lastiğim patladı. Yama yapmaya vakit kaybetmeyeyim dedim, yedeği taktım şişirmeye başladım. Sonlara doğru pompayı zorlarken sibop kırıldı elimde kaldı :koptum: Söve söve geri söktüm. Patlayan lastiğe yama yaptım şişirip geldim. 45 dk kaybettim.

IMG-20200730-WA0000.jpg

İyi günler herkese, bu haftayı 4/4 olarak bitiriyorum. Temmuz ayını da firesiz bitirmiş oldum böylece. Darısı Ağustos ayına diyelim. :) @Kalinkafa Sizin için şöyle (link) bir link bırakıyorum, umarım yardımcı olur size. Forumda da vardır konusu elbet arayarak oradan bakabilirsiniz.

Herkese kazasız, kesiksiz hayırlı bayramlar dilerim.

resmi bir kurumda çalışıyorum,duş park vs olayını geçtimde 11 km sürüş iş kıyafetine uygun değil illaki terleme oluyor(izmir) ütülü pantolon giyip çıksam emeğe yazık kıyamıyorum,giyisileri taşıyıp işyerimde üstümü değitiriyorum.(yorucu zahmetli)bu veya buna benzer durumlar için çözüm geliştiren kimseler vardır,ne önerirsiniz???

@omerdogan43 Bende iş yerinde müsait bir yerde kıyafetimi değiştiriyorum. Çok terlememek için yavaş sürüyorum . İş yerinde bana ayrılan dolaplarda elbiseleri kuruması için bırakıyorum. İş yerinde de kıyafet bırakabilirsiniz. Bende yaklaşık 11km sürüyorum. Dönüş daha kolay oluyor tabii ki.

Duş için patrona söyledim. Başka ofise taşınınca senin için yaptıracağım dedi :)

giyisileri taşıyıp işyerimde üstümü değitiriyorum.(yorucu zahmetli)bu veya buna benzer durumlar için çözüm geliştiren kimseler vardır,ne önerirsiniz???
Daha önce de bu başlıkta çokça yazdık esasen. Büyük çoğunluk iş yerinde üstünü değiştiriyor zaten. İmkanı olanlar için iş kıyafetlerini / ayakkabılarını işte bırakmak en pratik çözüm. Hergün getirip götürmeyi düşünenler ise sırt çantası yerine bagaj veya kadro çantasına yönelsinler derim. Sırt çantası her havada fazladan terlemek demek.

resmi bir kurumda çalışıyorum,duş park vs olayını geçtimde 11 km sürüş iş kıyafetine uygun değil illaki terleme oluyor(izmir) ütülü pantolon giyip çıksam emeğe yazık kıyamıyorum,giyisileri taşıyıp işyerimde üstümü değitiriyorum.(yorucu zahmetli)bu veya buna benzer durumlar için çözüm geliştiren kimseler vardır,ne önerirsiniz???

hocam sırf bu sorunlar yüzünden katlanır bisiklet aldım sabah duş alıp, kumaş pantolon ve gömlek ile evden çıkıyorum yolum nispeten yokuş aşağı sayılır zorlamadan terlemeden gidiyorum, iş yerinde deodorant ve parfüm bulunduruyorum, akşam eve dönüşte mahvoluyorum bu sorunu da günlük kıyafet, çamaşır değişimi ve duş ile çözmüş oluyorum.

2 aydır araç sadece 3 kez çıktı sokağa :))
1. seçenek Elektrikli bisiklet :) işe giderken full elektrik dönerken full pedal :)
2. Seçenek Ben evde duş sonrası persprant kullanıyorum mümkünse pudralı olanlardan( sporcular için olanlarda güzel) Bisiklete binerken bisiklet kıyafeti giyiyorum. İşe gelmem gereken zamandan 15 20 dk kadar önce iş yerinde olacak şekilde çıkıyorum evden. Çünkü ne kadar dikkat edersek edelim terliyoruz. İşe gelince 10 - 15 dk kurulanıp (havlu önemli) soğuyorum bol deodorant temiz kıyafetler (komple) giyiyorum.

Samimi arkadaşlarıma ter kokusu vb hakkında sorular sordum kendimle ilgili olarak genelde deodorantı bol kullanmamdan şikayetçiler. Ayda 3 kutu deodorant bitiyor bazen 4 oluyor ama bisikletle işe gelmemin hazzı ve çevremdekileri rahatsız etmemenin mutluluğunun yanında nedir ki 2 3 kutu deodorant.

Son düzenleme:
Geri