Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
_20191211_201321.JPG

Memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

Gâzi M. Kemâl Atatürk

Herkese esenlikler..

Son düzenleme:
Scudo
@el_Aksa_1903 :)

Nasreddin Hoca, yağmurlu bir havada evinin penceresi önünde oturmuş sokağı seyrederken komşularından birinin, ıslanmamak için hızlı hızlı yürüdüğünü görünce ona:
- “Neden böyle koşuyorsun?” diye sormuş. Adam:
- “Yağmurda ıslanmamak için koşuyorum Hocam” diye cevap vermiş. Bunun üzerine Hoca:
- “Yazık! Hiç Allah’ın rahmetinden kaçılır mı?” diye sitem etmiş. Adam bu sözler üzerine yavaşlamış ve sırılsıklam ıslanmış.
Tesadüf bu ya, gene yağmurlu bir havada Nasreddin Hoca hızlı hızlı sokaktan geçerken adam evinin penceresinde imiş. Hoca’ya:
- “Hani bana verdiğin öğüt nerede kaldı. Niye Allah’ın rahmetinden kaçıyorsun?” diye sorunca Hoca:
- “Ben Allah’ın rahmetinden kaçmıyorum. Onu çiğnememek için koşuyorum” diye cevap vermiş.

Tulparımla 2019 bitmeden 60.000 kmyi geride bıraktık. Hedeflerin gerisinde kalsakta yıllık ortalama 10.000 km ile iyi denebilecek bir mesafe yaptık. Trek Fx bisikletimi kendimce yol bisikletine çevirmemin dışında

Bu süreçte
3 takım lastik
1 takım jant,
1 takım pedal
5 takım pabuç
1 kaset değişimi yaptım. Bunların bana toplam maliyeti 700-800 tl civarı oldu. Bu parçaları orta seviyede ve düşük fiyatlı denk getirmeye çalıştım.

Değiştirdiğim tüm parçaları son limitlerine kadar kullandım. Zincir ve aynakolu 60.000 kmdir halen kullanmaktayım. Yakın zamanda bir aksilik olmazsa orta göbeğin çanaklarını değiştireceğim ve yine ekonomik ve kalıcı bir yenileme yapmış olacağım.

DSC_0220.JPG

@Burak B.

Kask kamerası kullanmıyorum. 154 ü birkaç kez aramama rağmen bir türlü hat düşmedi. Olaya sebep olan kamyon tam anlamıyla müzelikti bir de fazla istifleme yapınca..Muhtemelen eksik birşeyleri vardı ve durmak yerine kaçtı..

@Alp Tigin Tengrikut hocam gerçekten tebrik ederim. Benim hedefimin (ki bu yılda tutmadı :) ) 2 katını rahatlıkla çevirmişsin. Süpersin tek kelimeyle. Bizde günde 18-20 km yapınca seviniyoruz :koptum: Sendeki rakamdan sonra kafa gitti benim kolay kolay gelmez yerine :D

Tekerin düz bassın.
Bu da benim "çamur kaplama" modundaki dülon :D

WhatsApp Image 2019-12-12 at 20.24.09 (6).jpeg[/QUOTE]

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Bugün sağanak yağmurda; Islak ama kuru olarak işten geldik.
IMG_20191212_214419.png
Decathlon'dan aldığım yağmur pantolonu iyi işe yaradı. Daha önceki yağmur tecrübelerim de üste kuru Altan tamamen ıslanmıştım. Pantolonun ayakkabı korumalarına bi hayli işe yaradı.
IMG_20191212_214620.jpg
Ayakkabılar nubuk olmasına rağmen kuru idi.
(Decathlon reklamı gibi oldu ama ) Katlanır Bisikletin çamurlukları da iyi iş yaptı. Yağmurda bisiklet ile işe gitmek istemeyen arkadaşlara bu yağmur pantolonu nu tavsiye ederim. Selamlar.

@historiyst
İlginç gelebilir evet:) İşe bisikletle gitmenin dışında iller arası ultra maratonlar yapıyordum Yaklaşık bir yıldır maraton yapamıyorum. Yıllık bazda resmi tatiller hariç yılı neredeyse firesiz tamamlarım forumun eski üyeleri bilir. Hergün ortalama 35-40 km yol yapıyorum ve aylık 1000 km altına hiç düşmedim fazlası bile oluyor.

@haldun sayi

Günlük 18-20 km oldukça iyi bir mesafe. Fazla fire vermezseniz aylık 500 km yapabilir yıllık olarakta en kötü ihtimal 4000-5000 km arası mesafe yapmış olursunuz.

@historiyst
İlginç gelebilir evet:) İşe bisikletle gitmenin dışında iller arası ultra maratonlar yapıyordum Yaklaşık bir yıldır maraton yapamıyorum. Yıllık bazda resmi tatiller hariç yılı neredeyse firesiz tamamlarım forumun eski üyeleri bilir. Hergün ortalama 35-40 km yol yapıyorum ve aylık 1000 km altına hiç düşmedim fazlası bile oluyor.
Estağfurullah ben inanmıyorum demedim şaşırdım sadece helal olsun ne diyeyim.Ben ev-okul arası 25x2=50 km ilkbahar yaz ve sonbaharda ve hafta sonları fırsat buldukça hava müsade ettikçe anca binebiliyorum ve bu yıl baktım 2.300 km civarı anca olmuş ... :(

Günaydınlar, hayırlı işler herkese.
Haftayı sonunda 5'te 5 ile kapatıyorum, kendi adıma sevindim ? . Şimdilik üşüme problemim kalmadı, bakalım ilerleyen zaman ne gösterecek.

Google Weather ve Accuweather beni kandırmasa, bu haftayı 5/5 ile kapatacaktık. Dış güçler... Neyse 4/5 de olumlu.

Herkese hayırlı işler/iyi dersler/kolay gelsin.

(link)
(link)
(link)
(link)

Geri