Scudo Sports

İsbike yeni istasyonu (sürpriz bir yerde)

waafy

Daimi Üye
Tepki
307
İsim
Mustafa
Bisiklet
Giant
İki gündür şaşkınlıkla istasyon konumuna bakıyorum işe gidip gelirken. Karaköy meydanın ortasına yaklaşık 10 bisikletli bir istasyon kurmuşlar. Ne sağında ne solunda bir yerde bisiklet yolu olmadığından Bostancı daki gibi gezinti bisiklet modundan çıkıp ulaşım modunda atılmış ileri biri adım mı yoksa daha az buçuk gelişim gösteremeden bu konuda fazla keyfi bir istasyon mu kurdular acaba? Buradan aldığınız bisikleti nereye birakacaksiniz bilemiyorum . Belki eşzamanlı başka istasyonlarda açacaklardir. Sitesinde bilgi göremedim.

Scudo
@waafy
Beşiktaş - Ortaköy arası Çırağan Caddesi'ne de istasyonlardan kurmuşlar, bugün okuldan çıkınca fark ettim. :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Ben de bugün Yeşilköy-Florya sahiline yeni bir istasyon daha yaptıklarını gördüm. Eski istasyonlar bisiklet yolunun üzerine inşa edilmişti. Yeni istasyonu yoldan biraz daha içeriye kurmuşlar. Herhalde İstanbul'da bazı bisiklet istasyonlarını yeniliyorlar ve yenilerini ekliyorlar.. Yalnız Karaköy-Ortaköy güzergahında bisiklet yolu yapılamayacağına göre (uygun cadde genişliği yok) bu kez ulaşım amaçlı atılmış bir adım gibi duruyor bu. O açıdan sevindirici. Güzergahtaki bisikletli sayısı artacak, dolayısıyla görünürlüğümüz de artacak..

Ve dolmabahçe ye de kurmuşlar bir istasyon . Sahil çay bahçesi otoparkın yol kenarında oldukça görünür bir yerde .

Cok guzel işler bunlar.
Birde eti markasinin sari bisiklet projeside mutis gercekten.

Günübirlik şehir gezisi için çok güzel olmuş. Beşiktaş+Haliç+tarihi yarımada eserleri böylece bir günde rahatça gezilebilir. Bir dahaki gidişimde düşünebilirim mesela. :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@PsyBeowulf

Bunları alıp direkt Kadıköy'e geçmek en güzeli sanırım.

Dolmabahçe-Ortaköy arasında bisiklet acemisi insanların gidonu saniyede bir bi sağa bi sola çevirip yalpalayarak gittiğini hayal ettim de umarım birilerinin başına bir iş gelmez. Yollar genel olarak çok geniş değil ve çok fazla araç oluyor özellikle Ortaköy'e doğru. Yine de güzel iş, geçen hafta Çırağan'daki istasyonu monte ediyorlardı çok sevindim nedense.

@PsyBeowulf İstasyonu öyle bir yere kurmuşlar ki, yoğun saatlerde bazen oradan yürüyerek ana yola çıkmak bile zor oluyor. Araç ve yaya trafiği çok fazla. Olumlu bir gelişme olduğuna şüphe yok ama çevresel etkenler çok değerlendirilmeden çalakalem hazırlanmış bir projeye benziyor.

Bakırköy 'e de geliyor, bakalım

Dosyalar

• Screenshot_20180324-235525-01.jpeg
    Screenshot_20180324-235525-01.jpeg
    117,4 KB · Okunma: 51
İsbike genişlemeye devam ediyor. Maltepe’deki sahil parkına yeni istasyonlar eklemişlerdi. Şimdi de Bağdat Caddesi, Fenerbahçe taraflarında aralara da eklemeye başlamışlar. Umarım her yere koyarlar, insanların gözü daha çok alışır bisiklete.

140f1f58d473d03d0878e247adf5216a.jpg

Bu istasyonların aktif hale geleceği günü sabırsızlıkla bekliyorum . Benim tahminim kısa sürede bazı istasyonları kaldıracaklar .

@waafy

umarım çokça çalıntı, kırık vs olmaz da kalırlar. Bir de sahildeki bisikletlerin durumu pek iç açıcı değil açıkçası. İnsanların kullanması için bakımlı da olması gerekiyor. İstasyonu kurup bırakırlarsa ki Caddebostan-Maltepe taraflarında biraz öyle şu an için maalesef sistem yürümez, yatırım boşa gider. Ancak bir Avrupa bir Anadolu yakasında gezici bir tamir ekibi kursalar bir günde tüm istasyonlara hızlıca bakıp tamir gereksinimi olanları toplar hallederler. Paris ve Berlin'deki sistemlerde bisikletler çok bakımlı mesela, bu nedenle insanlar bisiklet satın almaktansa bu sistemlere rahatlıkla yönelebiliyor, o motivasyon sağlanıyor. Burada da inşallah öyle olur. İstasyonların bu denli artması bile çok geç de kalınmış olsa güzel haber.

@mcb

Paris'in bisiklet kiralama sistemi bütün dünyaya örnek olabilecek kadar başarılı bir sistem. Ancak bu sistemin arkasında cesur ve idealist bir belediye başkanı ve entegre bir ulaşım planı var. Bizdeki sistemin kafası karışık; gezinti amaçlı mı, ulaşım amaçlı mı, yoksa spor amaçlı mı belli değil. Bisiklet parkları ulaşım ağının düğüm yerlerini değil de, gezinti merkezlerini birbirine bağlıyor gibi görünüyor. Kadıköy-Maltepe ve Dolmabahçe-Sarıyer güzergahlarına hizmet etmesi için planlanmış gibi (varsa tabi öyle bir plan).

Edit: varmış öyle bir plan.
(link)
bisiklet yaya ulaşım sistemi.JPG

Ne zaman koyacaklar bu bisikletleri arkadaş. Yaz bitince mi? Bizim oraya da (zeytinbunu) birsürü istasyon kurdular ortada bisiklet yok.

Istasyonlar besiktastan sariyere kadar bir suru yerde mevcut. Bunlar bence istanbuldaki bisiklet yolunu 1000 kusur km ye çıkaracak proje ile ilgili. Projenin haberide 2-3 sene once cikmisti. Umarim bisikletlerin koyulmasi ve yollarin cizilmeside 3 seneyi bulmaz.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu bisikletlere binenlerden çok korkuyorum. Sistem çok güzel ama insanlar kendi bisikleti olmadığından mıdır yoksa bisiklet sürmeyi tam bilmediğinden midir bilmiyorum ama ne yanından geçerken, ne de karşıdan geldiğini gördüğüm zaman kendimi güvende hissetmiyorum. Geçen kafa kafaya giriyorduk bi tanesiyle havaya baka baka sürüyordu.

Bugün Kuruçeşme'de gördüğüm kadarıyla sistem etkin olarak çalışmaya başlamış. Zaten son zamanlarda istasyonlara bisiklet taşındığına sıkça tanık oluyordum. Sizlerle birkaç fotoğraf paylaşıyorum.

IMG_20180704_065059.jpg IMG_20180704_065113.jpg IMG_20180704_065118.jpg IMG_20180704_065133.jpg IMG_20180704_065202.jpg IMG_20180704_065206.jpg IMG_20180704_065218.jpg IMG_20180704_065230.jpg IMG_20180704_065241.jpg IMG_20180704_065336.jpg IMG_20180704_065422.jpg

Geri