Scudo Sports

Ironman'e katılıyorum, bisiklet seçimi konusunda yardım lütfen.

@Murat B.

Size zahmet olmazsa, arkadaşınızdan bir öneri alabilir misiniz bana. Çok mutlu olurum.

• Beğen
Tepkiler: Cocu
Scudo
@uslsy

Nice 70.3'ü Specialized Tarmac ile bitirmişti, sonra bir de Canyon Speedmax aldı.

• Beğen
Tepkiler: Cocu ve uslsy
@uslsy
Ülkenin döviz sıkıntısı çektiği birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde salcano ile gidip katılın bence.

@Murat B.

Tarmac'ın ve Speedmax'in grupseti, aynakolu ve rublesini de öğrenmek istesem. Ayıp olmaz umarım. :huhuu:

@Mehmet Metin Levent

Önerdiğiniz modeli inceleyebilirim. Neden olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi ve Cocu
@uslsy

Ben yanlış hatırlıyormuşum, tarmac değil Venge'miş. Venge'de Ultegra (6800) 52/36 ve 11-28. Speedmax'te ise Dura-Ace Di2 (9150) 53/39 ve 11-25 varmış.

• Beğen
@Murat B.

Teşekkür ederim dostum Murat B. Tavsiye ettiğin bisikletin fiyatını gördüm ve konudan ışık hızıyla uzaklaşıyorum.

@mehmetsunu

Sizin tavsiyeleriniz nelerdir. Ciddi bilgilenmeye ve desteğe ihtiyacım var.

• Beğen
@hasanalparslang

Teşekkürler. İncelemeye alıyorum.

Attığım linklerden şunu inceleyen var mı? (link)

• Beğen
(link)

Öncelikle bisikletiniz bu sanırım. Yazdıklarınıza bakılırsa yarışta iddialı olmadığınız anlaşılıyor vede ayakları yere basan, gerçekçi bir yaklaşım. Bana bisikletiniz yarış için yeterli görünüyor. Yeterli bütçeniz var iseki var olduğu görülüyor vede bisiklet sporunu daha uzun yıllar devam ettirecekseniz yazmış olduğunuz modeller son derece tatminkar modeller. Ben bir su yeşili bianchim olmasını isterdim doğrusu.

Bence yapabileceğiniz en iyi şey @Mehmet Metin Levent abi in dediği gibi gidip bir Salcano xrs001alıp üzerine ekleme yapmak mesela bu (link) üzerine ful karbon bir jant seti aero bar suluk falan takmak olur bu bisikletin hem kadrosu aero bir kadro hemde bence fiyatı gayet uygun hemde elektronik bir vites sistemi var yani yabancı markaların çok pahalı olduğunu düşünürsek :(

@Bisiklet sever 93

PEki bu bisikleti bu kadar ucuz yapan nedir? Bilginiz var mı?

@mehmetsunu

En gerçekçi yorumlardan biri. Çok teşekkür ederim nezaketinize. Mevcut bisikletim bu: (link)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu ve Cocu
Durumunuz müsaitse, iyi bir Triathlon bisikleti her zaman sizi yarışlarda öne geçirir.Öncelikle mental olarak aklınızda ''keşke TT bisiklet alsaydım'' diye bir yargı kalmayacak.
Performans olarak çok daha konforlu ve tamamen hıza odaklanmış bir bisikletinizi olacak.

Ama işin aslı şu ki; triathlon için illa afilli bisikletiniz olacak diye bişey yok.İyi bir karbon yol bisikletiyle çok iyi performans sergileyebilirsiniz, sergileyen çok kişi tanıyorum.Trek Emonda'ya(2013) aerobar takıp katılanlar vs. Ama neye binerseniz binin en iyi yatırımınız iyi bir bike fite, iyi bir koça ve iyi bir beslenme/antrenör planına olmalı.

Keyfine sprint mesafe yapmış biri olsamda, bir çok ironman tanıdığım ile ettiğim hasbihallerde edindiğim deneyimler bunlar ve daha sayfalarca bilgi :)

@uslsy
Yanlış anlaşılmasın benim ki sadece yol bisikleti ilede yarışabileceğinizi belirtmek için örnekti, madone önermedim :)

• Beğen
Etaba göre değişiklik gösteriyor. TT bisikletler yokuşlu etaplarda ciddi dezavantajlar doğuruyorlar. Bu arada sadece bisiklet değil ekipmanların da TT üzerinde ciddi etkisi var. Tabi ironmande sanırım kask harici pek bir ekipmanda değişikliğe gitmeniz mümkün değil.

Eğer yokuşlu parkuru da göz önünde bulundurursanız ve harici antrenmanlarınızda da kullanmak isterseniz.

Sizin attığınız Scott Foil + profil jant veya

Giant Propel Advanced
(link)

Eğer daha düzlük bir parkur ise elektronik sistem olması dolayısıyla
(link)

Üzerindeki sistem 10lu sistem dura-ace. 11li sistem olsun gibi bir takıntınız varsa bu seti satıp, yeni nesil elektronik bir set taktırdığınızda fiyat 20binlere yakın çıkar diye tahmin ediyorum.

@uslsy

Ömer Bey,

Net pedalsız kaç kg bu bisiklet , sorabildiniz mi?

Selamlar,
Tolga Gürgün

• Beğen
@Bigpatron

O zaman bir öneri alalım hemen. TT almam kuvvetle muhtemel. İyi bir aero bike işimi görür diye düşünüyorum.

@Tolga Gürgün

Net bilgi elimde yok. Bu özelliklerdeki ve fiyatlardaki bisikletler genelde 7 - 8.5 arası seyrediyor.

@Özhan Akgöğ

Bu ilgimi çekti. Teşekkürler. (link)

Tt bisikletler ile hem rüzgara karşı daha avantajlı olursunuz ayrıca aero kadro oldukları için birkaç watt ta olsa avanraj sağlarsınız ancak kadroları aero olduğu için çokta hafif değillerdir
Bir diğer avantajı üzerindeki pedal basma pozisyonuz sayesinde bisikletten indiğinizde koşuya daha rahat adapte olursunuz.

Tt pozisyonun da normal bisiklete göre daha değişik kas grupları da çalışıyor

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@uslsy
Çin'den ithal kadrosu tabiki :islik: (Deng-fu diye bir marka sanırım orjinali)

Geri