Scudo Sports

Iron Maiden vs Dj Mario Kaldato (Heavy metalciler rapçılara karşı)

Scudo
Metal dinleyince rahatliyorum . Rap dinleyince psikopatlasiyorum . Bende bi sıkıntı mi var acaba ? Metal dinliyorum diye millet satanist gözüyle bakıyor .
Hüzünlü iken Skillet dinliyorum . Mutlu halime dönüyorum.

Zaten Türkiye'de rap dinleyenler serseri , rock-metal dinleyenler satanist.

Yok sende bi problem yok. Muzik icindeki ruhuda dinleyene aktaran birsey.
Arguman bol bu konuda. Muhim olan dinledigin muzigin ruh halini bozmasna izin verme yeter

• Beğen
Tepkiler: mfmayliba
@mehmetsunu
Ok cute amazing comments thanks bro

• Beğen
Tepkiler: Aloha
@mfmayliba
Tam tersi ben metal dinleyince psikopata bağlıyorum ama dinlenilen metal tarzı da önemli :)

Mesela bu şarkı sprint antremanı yapmak için biçilmiş kaftan. Şarkının ilk dakikasında ısınırsın, 1:02 de sprinti basıp 1:32'ye kadar 30 saniye sprint atarsın. Sonrasında dinlenirsin. Şarkı baştan başladığında yine aynısını yaparsın :)

Burada da uygulamalı örneği var.

bence Türkiye'de iki tür müzik dinleyen insanlar var. Birinci grupta rap veya rock ile başlayanlar bulunmakta.Yıllar geçtikçe dinleyende bu iki müzik kavramı birbirine girer bazen kesmez bunların da dibi eşilir,hatta maden işletmeciliği gibi en dibe kadar gidilebilir (Rock>Metal>Power Metal gibi).Hatta caz,blues,r&b,'lere sapılıp güzel müzikleri keşfetmeye değerli dinleyici .Diğer bir grupta Pop müzikte takılı kalanlardır.Bu dinleyiciler pop şarkılarında döner dururlar.Serpilme,çeşitlenme yok (Pop dinleyen çevremdeki insanların tepkisi genelde pop dışında cahiliyet sınırları dışında kalıyor) Lafın kısası Rap ve Rock dinleyin nasılsa değişecektir bu müzik zevkiniz,şekillenecektir.Ama lütfen 2010'lar sonrası pop dinlemeyin.Çerezlerle karnınızı doyurmayın. (80'ler,90'lar popuna lafım yok.Töbe haşa)

@mariokaldato

dostum raşit rapçiler metalcilere karşı konusuna mesaj atacağım ama önce müzik olayına bi bakalım,
dünyada müzik olayı neydi ve nasıl başladı ,tabi radyo icat edilince uzaklardan her şeyi dinliyor idik ,radyo yok iken ne dinlerdik ,
gidelim taş devrine acaba ilk insanlar nasıl müzik yapıyorlardı valla merak ediyorum ,homo sapiens nasıl müzik yaptı yada müzik yaptımı ,ilk uygarlık mezopotamyada başladı ise orada tarımla uğraşanlar acaba nasıl bir müzik dinlerlerdi ya da yaparlardı elde kayıt yok tabi,en eski müzikler bence halk müzikleri idi fakat elde kayıt yok (orjinal kayıt tabi )
new orleans 'da 1800 sonlarında siyahlar sokakta hem yürüyorlar hemde çalıyor idi ve new orleans sokak cazı ortaya çıktı ,jazz çok uzun zaman gitti acaip gelişti ,ama bu cazın kökleri aynen siyahtır,afrikadan ayakları zincirle bağlanarak getirilen siyah köleler pamuk tarlalarında acılar çektiler ama bu acılardan aynen blues türedi ,gitarı eline alan blues söyledi acıların müziği blues ,acıdan, acı çekenlerden gelen müzik, onların ruhundan ,acı çeken ruhlarından doğan müzik blues,tabi siyah idi ,

amerika eşittir blues ve jazz idi ama siyahtı,,,,,acılardan doğdu ve etkileri büyük oldu
siyah ve beyaz aynı müzik grubunda çaldı eşleşti ,ve baktık chet baker, trompetçiyi gördük daha bir sürü black yani siyah jazz ustalarını gördük 1900 'den sonra acaip bir fırtına oldu jazz 'da 1930 'lar ve 1940 'lar blues ve jazz gümbür gümbür geldi ve 2 .dünya savaşı sonucu patlama yaşadı blues ve jazz ,1950 'lerde louis amstrong nefeslide onu bir çok siyah izledi dizzy gillispie ,charlie parker vs vs ,saymakla bitmez ,1950 'lerde elvis çıktı ortaya kavurdu dünyayı tabi yakışıklı amca bir model yaratıldı ,elvis presley -rock and roll blues etkilerini gördük,

1950 'lerde ortaya elvis presley çıktı rock and roll dedi kavurdu dünyayı burayıda ,
ve geldik 1960 'lara
1942 'de doğanlar ve 45 'de doğanlar savaş sonrası nesil ortaya çıktı bu gençler 68 kuşağı idi yani benim üst kuşağım bu 68 kuşağı aynen jazz ve blues 'dan etkilendiler ,tabi burada klasik müziği yabana atmayalım hepsininde alt yapısında klasik müzik vardı .bilare klasik müzik tarihi ayrı incelenmeli,
hippiler ortaya çıktı bir moda esiyor idi saçı uzun adamlar peydahlandı ,savaşma seviş dediler çok çabuk eridiler 30 'larını göremediler,woodstock festivallerde acaip bir kalabalık abd 'de,

bu arada ,adadan acaip adamlar çıktı ,beatles 60 'larda ortalığı kavurdu, beatles dağılınca 1968 'den sonra ,ingiltereden gruplar fışkırdı ,ingilizler acaip rock müzik yaptılar,abd 'den bu kadar garip gruplar çıkmadı doğrusu ,örnek pink floyd ,allah allah bu ne biçim rock dendi,öyle blues gibi değil jazz da değil bu ne yahu dendi ,bir tarz yaratma derdinde olan syd barret kafayı yemese idi acaip üretecek idi ,fakat roger waters çok yetenekli bir müzisyen ve şarkı sözü yazarı olarak öne çıktı,bas gitar çalıyor idi ,ama yaratılan besteler hiç bir kimseden sanki etkilenmemiş gibiydiler yani saf bir beste var etmişlerdi ,özellikle meddle albümü exhoes 24 dakika bir parça
şimdi bu tarz anlayışlar kalmamıştır bu bakımdan pink floyd 'un yeri başkadır, ve the dark side of the moon büyük bir başarıyı beraberinde getirdiki bu albüm 3 yılda bestelendi ,ve 10 yıl listeden düşmedi albüm çok sattı,bütün dünya halkları pink floyd 'u tanımaktadır,ülkemize roger waters geldi the wall 'ı seslendirdi,
kavgalar oldu tabi, roger, benim pink floyd dedi ve diğerleri üzerinde hakim olmaya çalıştı ,sonunda diğerleri sat bize pink floyd patent ismini dediler ve anlaştılar ,garip değilmi .
pink floyd düşünülecek bir gruptur ,yapılan besteler günümüze kadar gelmiştir ,önemli olan kalıcı besteler yapabilmek her kuşağı etkilemek bu çok zordur,

diğer rock grupları deep purple,emerson lake and palmer,genesis jimi hendrix,crosby stills nash and young ,creedence clearwater revival,america ,alan parsons project,asıa ,animals,rolling stones,rush,yes,eric clapton ,cream ,bob dylan blind faith,lynyrd skynyrd,eagles,frank zappa ,jethro tull ,the who ,led zeppelin ,camel,cat stevens,the doors,janis joplin ,queen ,raflarda yerini aldı 80 'lere geldik dıre straits ,u2,men at work,van halen stevevaı ,joe satriani, 90 'larda yelpaza azalmaya başladı ve 2000 'lerde bir baktıkki pink floyd gene konuşulmakta olay budur ,,,

kıssadan hisse ...

Hiç klasik seven yok mu ya Vagner Mozart (müzik kültürüm yok sadece dinliyorum) filan bence gayet hoş sanatçılar sahil turunda yavaş yavaş pedallarken muhteşem bir huzur veriyor insana (1 saat lik parca da bütün duyguları hissediyorsun ama genel olarak huzur)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@O1tuna

1968 senesinde klasik müzik eğitimi alarak gitara başladım ,yaşım 12 idi ,2 yıl devam ettim ,hocam kalus idi ,kesin bir gerçek var ise klasik müzik, en eski müzik türü olarak her zaman yerini koruyacaktır, mozart ,bethooven, vivaldi çaykovski (türkçe yazdım ),vs vs hepsinin yeri başkadır handel ,johan sebastian bach gibi.

Hocam konu müzik tarihine dönmüş :) müzik birdir detaylar çok fark yaratmaz ama şunları eklemeden de edemedim:
Dünyada iki ana akım klasik ekol var diyebiliriz. Birisi tonal müzik (batı bloğu müziği, klasik müzik) diğeri de makamsal müziktir (doğu bloğu müziği, klasik "Türk" Müziği diye isimlendirilir ki bu isimlendirmenin bir çok haklı sebebi vardır) Etnik müzikleri ayrı tutarsak, konu başlığında sayılan hemen hemen her müzik türü bunlardan ayrılarak veya farklı kollardan birleşerek türemiştir.
Yani hâsılı kelâm, define gömülü topraklar üzerinde defineden bîhaber yaşıyoruz. Yüzeyde kalan çanak çömlek parçaları var ki onları bugün tv ve radyolarda Türk müziği diye dinliyoruz (istisnalar hariç). Bütün dünya sanatsal depresyonuna topraklarımızda ilaç ararken biz de artık yavaş yavaş bu konunun farkına varalım ciddiyetine ulaşalım isterim. Gelecek yüzyıllardan temennilerimiz bunlar.
Sevgiler saygılar :rolleyes:

Onu bunu bilmem ne kadar rock dinliyor olsamda, klasik müzik ayrı bir şey yani nasıl desem üst seviye sanki ,klasik dinlerken seviye yukseliyorum sanki

Потому что я черкес

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Metal dinletilen inekler sütten kesilmiş,bitkiler sararıp solmuştur.
Bilime ve araştırmaya önem verenler beni anlayacaktır:koptum:

@cazci
Ahahaha abiii yapmaA ehehehe :D

@mariokaldato

malesef doğru bu deney yapıldı ,bitkilere klasik müzik dinlettiler bitkiler aynen açtı ama rock-metal dinletince aynen soldular,bunun nedeni frekans olabilir,nitekim polineze gitmiş idim ormanlık bölgeden geçerken bir villadan klasik müzik sesi geliyor idi hava açık güneşli idi aynen durdum o sessizlikte klasik müzik ruhumu dinletti demekki kaçmak lazım dedim şehir gürültüsünden,
raşit şehirler bizi aynen öldürmekte, lakin kaçamıyoruz ,ayrıca ineklere mozart dinlettiler, sütte verim arttı ,bunlar yaşanmış olaylardır.

@Cem cm

katılıyorum,batı müziği doğu bloku müziği ,
yanlız,klasik türk müziği tek seslidir çok sesliliğe doğru gidilmesi gerekir yani klasik türk müziği yerinde saymayacak ve halk müziklerimizde yenilik yapacağız nasılmı ,okay temizin yaptığını yapacağız kendi kabuğumuzdan çıkıp dünyaya bakın bu çay elinden çırayı türküsüdür diyeceğiz ,okay temiz türkülerimizi aynen modern hale getirip isveçte millete dinletti millet şaşırdı tabi,bu dedi türk cazı,

bana göre mükemmel bir çalışma ,sene 1979

@mariokaldato

dinledigin muzigin ruh halini bozmasna izin verme

doğru ,dinlediğimiz müzikler ruh halimizi bozmaktamı ,bu soruya herkesin cevap vermesi gerekiyor ,kendi namıma sadece en iyi parçaları toplar arşiv yaparım bunlar 60 lardan 2000 'e kadar ne kadar rock bestesi varsa arşivdedir en iyi parçalar,örnek led zeppelin örnek deep purple hendrix ccr, vs vs ,

yalnız raşit dostum sele üstünde beni fişekleyen 2000 'lerden aynen hard rock parçalar varki bunları anca nerde dinlerim trafiğin olmadığı sakin yerlerde ,burada araç yoktur valla eğimde iyi geliyor benden söylemesi
örnek aşağıda sadece bu parça, felaket ,ve 15 eğimmiş hikaye aynen devirmece,

bu parça ruhumda şimşekler çaktırır eğimi delik deşik ederim,,,:komik::komik::komik::komik::komik:

sonuçta klasik müzik dinleme olayı aynen durunca ,ama eğimde hard rock ,sert yani ,çünki eğim sert raşit hocam

Geri