Scudo Sports

İranlı Ferhat ve Davud

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
Arkadaşlar İran' dan iki dostumuz şu an Türkiye yollarında.

Trenle geldikleri İstanbul' dan yola çıkan İran Türkü arkadaşlarımız önceki akşam Kerpe' ye geldiler ve dün Karasu' ya doğru yola çıktılar. Karadeniz sahili boyunca Trabzon civarına kadar gidip, Ağrı' ya çıkacaklar ve memleketleri Tebriz' e varacaklar.

Anlaşılır düzeyde Türkçe biliyorlar. Yaşadıkları şehirde bisiklet tamirciliği yapıyorlarmış. Bir gün dinlenip, bir gün yol alacaklarını söylediler. Ferhat, Magnum marka bir yol bisikleti, Davud ise Giant Iguana marka bir dağ bisikleti ile seyahat ediyor. Çok dost canlısı arkadaşlarımız. Ferhat 1982, Davud 1986 doğumlu. İkisi de kask takıyor.

Onlara yardımcı olmak isteyenler 0538 3438541 nolu telefondan kendilerine ulaşabilirler.

Bu Türkiye' deki ilk turları değilmiş. Daha önceden Van Gölü' nün doğusunu içine alan bir İran-Türkiye-İran turu yapmışlar.

Fotoğraf makinemin USB kablosu şu an yanımda olmadığından fotoğraf ekleyemiyorum.

Kendilerini cuma akşamı iftar sonrasında Kefken-Kerpe yol ayrımında karşılayıp, Kerpe' deki orman kampına yerleştirdim. Cumartesi sabahı Kerpe kayalıklarını gezdirip, Kefken-Kandıra karayolundaki Kaynarca yolunun başına kadar eşlik ettim.

Türklerin çok misafirperver, çok dost canlısı olduklarını söylediler. Bende "siz yine de dikkatli olun" dedim.

Sevgiler..

Scudo
dikkat etmelerinde fayda var, ordudaki gibi köylülerden dayak yememeleri lazım.

@Baki Berk Kayalar

Merhaba,
Teşekkürler,
Fotoğraf paylaşmanı sabırsızlıkla bekleyeceğiz.
Misafirperverliğin için teşekkürler.

İran lı arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum.

@serisonu

Aynen yani :D

İran'lı arkadaşları tebrik etmemek elde değil yani.

İranlı dostlarımızı karşılama aktivitemi bloguma ekledim.

(link)

iranlı arkadaşları tebrik ediyorum turlarını kazasız belasız bitirmeleri dileğiyle

• Beğen
Tepkiler: seda ak
Tebrikler ve teşekkürler. Bu insanlar gibi 100'lercesini göreceğiz inşallah. Misafirperver olmanız artı puan ve saygıdır benim için...

Gönülden tebrik etmek istiyorum İranlı dostlarımızı ve Baki Berk Kayalar kardeşimizi.Avrupayı ve diğer nice ülkeleri gezip gören vatandaşlarımızın İran ve diğer komşumuz olan ülkeleri gezip görmesi gerek bence.Bizi misafirperver olarak görmeleri çok güzel.Baki Bey e çok teşekkürler.

İran'ın vizesiz gezilebileceğini de eklemiş olalım.
Tebriz'e kadar genel anlamda "Türkçe" konuşarak iletişim kurmak mümkün.

Belirli aralıklarla işim dolayısıyla İran'a gittiğimden İran halkının ne kadar misafirperver ve dost canlısı olduğunu belirtmek isterim. Onlardan görüp de ders çıkarmamız ve örnek almamız bir çok konu bulunmaktadır. Urumiye, Tebriz ve Türkiye'ye sınır olan bölgelerde Azeri Türkçesi konuşulmaktadır. Türk olduğunuzu söylediğinizde sizi evlerine kadar buyur ederler. Para almazlar. Bu kardeşlerimizi göz ardı edemeyiz.

Unutmayın ki "Güneş bile doğudan doğar."

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@karatascaner

Teşekkürler Caner,
Evet, "konak olun" derler. "konuğumuz olun"
Bakkalda bile alışveriş yapıp para vermediğimiz olmuştu bizim.:)

• Beğen
Tepkiler: karatascaner
@Soner Sarihan

Gitmeden sadece televizyondan öğrendiklerimizle yaşamaya çalışamak bu dünyadaki yaşam adına yapılabilecek en büyük hata olacaktır. Önyargılarımızdan kurtulup hissederek yaşamalı ve öğrenmeliyiz.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
irandan böyle kişilerin çıkması sevindirici.

Geri