Scudo Sports

Ipek lastik kullanmanın avantajı dezavantajı

Cem Tunç

@bike33travel
Tepki
369
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Arkadaşlar ipek lastik kullanmıştım diğer bisikletimde, çoğu patlakta anında içindeki tüm hava boşalıyor, hızlı bir şekilde giderken başımıza gelirse hele ki virajlardaysak çok tehlikeli, ki bir abimizin başına gelmiş, tam virajdayken patlamış ambulans çağırmışlar taa dağın başına, birçok kemikleri kırılmış, bisiklete mi yanacan canına mı, kaybedeceğin zamana mı? Ayrıca en ufak birşeyde hemen patlıyordu. Yol tutuşu fena değil ama bu tehlikesinin yanında pek ilgi çekici değil açıkçası, başkaca faydası var mıdır bilmiyorum.

Scudo
Başlığa istinaden Avantajı nedir o zaman? (fena olmayan yol tutuş bir avantal değildir. Çok iyi yol tutuyor olsaydı tamam)

• Beğen
Tepkiler: pilot ve Cem Tunç
Sakın bir çevirme hatası olmasın bu?

Slick ile Silk karıştırılıyor olmasın?

• Beğen
Tepkiler: pilot ve Uğur S.
Şöyle bir şey olabilir mi?

(link)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bizim bisiklet aksesuarlı olarak o kadar etmiyor :(

Tubular sanırım bir çok marka ipek kullanıyor daha ucuz ipek pamuk karışımı. Genelde de ani patlama durumu tubulura ait bir durumdur. Yarışta ve veledromda kullanılır. Yarışta arkada hazır jant vardır bu yüzden mantıklı ama normal kullanımda yamanmaz yolda bırakır janta yapıştırıldığından değişimde olmaz. En iyi secenek yine normal lastik sistemi. %12-20 arasında daha iyi bir devrilme katsayısına sahiptir. Bunun için o dert çekilmez.

(link)

@EK-73
@evrenozbilen@redwolf

Kenarları bez gibi ince, bendekilerden biri söküp takmaktan biraz tahriş olmuştu, hava vururken dış lastik patladı, ki herzamanki bastığım havadan daha fazlasını basmamıştım.

@Cem Tunç

Linkini verdiğiniz Salcano'daki lastiklerin ipek ile alakası yok.

Benim bildiğim sadece tubular yol ve pist lastiklerinin istisnai birkaç örneğinde ipek kullanılıyor. Onlar da Edip Bey'in gösterdiği örnek gibi son derece pahalılar. Biraz daha makul fiyatlı olan pamuk lastikler bile oldukça nadirler.

Bunların tanesi 500 dolar olmayanlarını merak ediyorsanız:

İpek:
(link)

Pamuk:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Bende salcano bisiklet vardı, aynı lastikler vardı, kenarları ince olan, ben onları ipek olarak biliyorum, daha doğrusu bana ipek olduğu söylendi. Yol bisikletlerindekileri hiç bilmiyorum.

Şu an elimde olmadığından fotoğrafını da gösteremiyorum.

Geri