@Çetin ŞAHİNÖZHocam suan tahminiolarak soyluyorum , muhtemelen bu paylasima gore ucretlendirme isini istasyona gelen ip adresine gore yapacaklardir ki bilgisayarinizi kabloyla bagladiginizda da bilgisayariniz kendi ip adresi ile baglanti kuracagi icin muhtemelen yine ayni islem yapilacak ve ucretlendirme uygulanacaktir
Şimdi sen, kendi telefonunda,kendi sim kartında,kendi hattındaki kendi internetini, kendi ceptelefonundan bir yakınındakine paylaştırırsan ek para verecekmişsin. Olaya bak.
İyide Türkiyede sınırsız kotalı cep telefonu kullanan kaç kişi varki firmayı zarar ettirsin? Sınırlı kotayı ise paylaşsan nolur paylaşmasan nolur,zaten parasını vermişsin. Bu kural en kötü,cepte sınırsız internet paketi kullananları kapsayacaktır kanımca. Kotalı interneti olan kişi zaten istisnai durumlarda cepten neti paylaştırıyor,o da ya otururken az iki dk face bakayım diyen yancı arkaşlarına ya da evde internetin olmadığı bir yere gittiğinde varsa laptopa interneti aktaracağı zaman. Hani aylık 3gb cep interneti veriyorlar, sen 1gb kullansan 2gb kalsa,kardeşim burada 2gb internet hakkın kalmış.Sonraki ayki paketine ekliyorum,hak geçmesin sen bunların parasını verdin,DEMEZLER. Aslında böyle firmalar suistimali hakkediyor...
@Çağdaş78
Adam olacakları önceden gördüğü için kedince tedbir almak amacıyla dövme yaptırmış,belki korkarlarda es geçerler diye.
@-Skynet- avrupadaki uygulamalardan işine geleni uygulayan şark kurnazlari...
Ben şimdi yeğen tablette oyun oynamak istersem, kendi cebimden interneti paylaşırsam para mi vereceğim? Az daha gayret duduklunun altını iyice yakın bakalım. Sonrası Papin Kanunu.
@Çağdaş78
Kimden görüyorlar dersin acaba? Hoca camide ***sa,cemaat ne yapsın diye bir söz vardır. Sgk primleri olaya misal,oda yurtdışı baz alınarak işlerine gelediği gibi yapıldı. Lakin önemli bir farkla.Orada sağlık primi zorunlu ama adamlar çalışmayan,parası olmayan almıyorlar. Alsalar bile işsizlere her ay para ödenen,ekonomisi bizden kaç kat güçlü olan ülkeler onlar.Kısacası,birilerinden görüp,neden bizde yapmayalım diyen uyanık davranmaya çalışan kesim işte.
@Çağdaş78 Bey ben artık bu ülke de inanın yok artık öyle bir şey olmaz diyebilceğim hiç bir şey yok inanın herşey mükmün gibi geliyor artık bana sizin söylediğinizde olmıcak bişey değil
Resmen soygunculuk.. Bir sivrizekalı "Evreka!" demiş anlaşılan.
Watsapp gruplarına da üyelik aidatı getirebilirler aslında. Hatta grup kuranlara da ötv, stopaj, peşin vergi uygulanabilir. Böylece önüne gelen grup kurup bizi ekleyemez.
Sim kartı alır vınn içerisine takar oradan paylaşırım. Çok gereksiz bir haber olmuş. Takip edemezler.
Kuvvetle muhtemel, bu haberi yayımlayanın Türkçesi yetmemiş ve böyle bir sonuç çıkmış ortaya.
Konuştukları dili bilmiyorlar, yazık...
Takip edebilirler, yapacaklar da. Ancak çözümü de mevcutmuş, hallediliyor yani iki şey değiştirince sorun kalmıyor. Mahkeme vs hikaye, buna hiçbir şey diyemezler onlar. Hizmet veriyorum, bedelini alıyorum diyor adamlar.
İşim saçma tarafı yurtdışında da bu sistem var ancak 10 gb kota varsa sonrası sınırsız oluyormuş bu sistemde. Yani yavaş bile olsa sınırsız bir internet verdikleri için hotspottan ücret alınıyormuş.
Turkcellin 2 gb kotalı hotspotuna da kimse çok mecbur kalmadıkça 9 lira vereceğini zannetmiyorum. Diğer hatlar yapmayacağız demişler bazı sitelere göre, belli olmaz tabi ama yapmazlarsa onlara yarar. Turkcellin sınırsız yapmadığı sürece interneti genç müşteri kaybedeceği çok açık şuan, tabi vardır bir bildikleri, bilerek zarar edecek değiller ya, bakalım
Operatörlerden resmi bir açıklama geldi mi?(Vodofone almayacaklarını belirtmiş benim asıl beklediğim operatör Turkcell)
Bir tane resim ve kim olduğu bilinmeyen bir ses üzerine 1001 haber türetildi
12.sınıflarda ders işlenmeyecek diye de ortaya laf atılmıştı her yerde haber olmuştu böldü yalanlandı bu da ya yalanlanacak ya da bir kısım kullanıcı bu kümeye girecek