Scudo Sports

İnternet explorer tarayıcısından youtube a erişememek

Ömer KARAN

Forum Bağımlısı
Tepki
1.646
İsim
Ömer KARAN
Bisiklet
Bisan
Saygı değer forum üyeleri bilindiği gibi bir süre önce You tube sitesine erişim engellendi. Bir çok kişide bunu kendi yöntemleriyle aşıyor. Genelde Google Crome tarayıcısı kullanıcıları bazı eklentiler kurarak bu sorunu aşabiliyorlar ancak internet explorer tarayışında bu sorunu bir türlü aşamadım ve foruma girdiğimde konulara youtube dan eklenen videoları göremiyorum. Bu sorun hakkında yardımcı olabilecek olan arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse çok memnun olurum.
*
Not: Bilgisayar işindeki özellikle yazılımsal gelişmeleri pek takip eden biri değilimdir. Bu yüzden yıllardır alışageldiğim İnternet explorer tarayıcısını kullanıyorum. Ve ne yalan söyleyeyim başka tarayıcı kullanmak istemiyorum. Bu yüzden crome kullan, internet explorer dan vazgeç, explorer hiç bir işe yaramaz, zaten çok yavaş çok kötü hep dalga geçiliyor gibi mesajlar yazmazsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Süleyman GÜNGÖR
Scudo
Hocam DNS Değiştirin Bunları Yazın
1 Boşluk:208.67.222.222
2.Boşluk:8.26.56.26

@MustafaNR

Mustafa Bey verdiğiniz DNS leri denedim ama yine olmuyor maalesef.

Hocam Nasıl Olmuyor Şuan Ben Sorunsuz Youtbeye Giriyorum,W8 De Şuan İE 8 İle de Denedim Sorunsuz Girdi
Şu Resimde Sayılı Olan Yerdekiler Değişik Sorunsuz Normal Şek. Girebiliyorum.
(link)

@Ömer KARAN

Chrome'da yüklenilen bir eklenti vardı , IP adresimizi londradaymış gibi gösterip , istenilen siteye sorunsuz bir şekilde girebiliyorduk. Hatta yüklenildiği zaman chrome penceresinin sağ köşesinde yeşil kalkana benzer bir logo çıkıyordu. Bu eklentinin adı neydi biliyor musunuz

@Engin ATAL

zenmate.

dns ayarlarına gelincede en hızlı dns ;
8.8.8.8 alta 8.8.4.4 deneyin..

Yine mi kapandı?!

DNS'lerin işe yaramama nedeni; tarayıcınızda, youtube çerezleri kalmış olması. Tarayıcınızın ayarlarından "çerezleri sil/remove cookies" sekmesini bulun. Geçmiş'den de youtube linklerini kaldırırsanız sorunsuz açılacaktır.

Ama bence şu atasözüne kulak vermekte büyük fayda var: Internet Explorer is the best browser to download Firefox.

@kivilcimb

Gerçekten çok teşekkür ediyorum.

@ERTĞRL

Çocuk oyuncağına döndü iyice.

Ben de bilgisayardan girebiliyorum ama telefonda açılmıyor. Telefon wi-fi ayarlarında DNS ayarı da bulamadım. Bu forum da dahil bazı yerlerde okumuştum ama yok, olmuyor.

@Engin ATAL

Engin Bey o eklentinin ismi Zen mate

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
Öncelikle yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ediyorum. Konuda söylenen tüm DNS leri denedim ama bir türlü giremiyorum. Sonradan bir şeyin farkına vardım. Gençlik ve Spor bakanlığına bağlı olan KYK yurtlarında kaldığım için Bakanlığı Güvenli İnternet kapsamında sunduğu interneti kullanıyorum. Acaba bunun yüzünden mi DNS değiştirmem işe yaramıyor?

@kivilcimb

Kıvılcım Bey ilginize teşekkürler zaten bu DNS leri kullanıyordum. Bunlarla da giremiyordum.

@ERTĞRL

Ertuğrul Bey ilginiz için teşekkürler. Çerezleri falan komple sildim. İnternet geçmişini tümden sildim. Ama yine erişemiyorum.
İngilizcem berbat durumda olduğu için yazdığınız sözü tam çözemedim ama anlayabildiğim kadarıyla ''İnternet explorer Firefox u indirmek için in iyi tarayıcı'' diyor galiba. İnternet explorer ın yerine firefox kullanılması gerektiğini belirten bir söz olarak algılıyorum. İnşallah doğru anlamışımdır :)

@kivilcimb

Hocam Bu DNSLERİ Kullanmayı Biran Önce Bırakın Bütün Bilgileriniz Yine TTNETE Gidiyor Yönlendirmeli Bunlar.

http://www.flixya.com/files-photo/A/H/S/AHSAN_7-2489558.jpg

İE için microsoftun özel olarak ilgilenmesi lazım. Yavaş olmasının yanında eklenti sorunları da yaşatıyor. html 5 desteğide daha az diye biliyorum.

merhabalar, youtube a erişim mahkeme kararı gerekmeksizin TİB tarafından yasaklanmıştır. youtube a girmek suçtur. girmenin yöntemleri illa ki vardır ancak IP adresiniz temelli olarak takip ediliyor ve IP niz kaydediliyor. yapmamanız gerekiyor. bilgilendireyim istedim. youtube erişiminiz ileride karşınıza suç unsuru olarak çıkartılabilir.

ben bu dnsler ilede chrome zenmate ilede girebiliyorum.
ama benim sağlayıcım ttnet değil,uydunet ondan olabilir.

@Mehmet Levent

ipden ziyade artık bulunmalar hardisk seri numarasından oluyor.
onu değiştiren programı geçen bir çocuk üretti,fakat bilgisayar hardisk seri numarası değiştirme işinden sonra biraz aptallaşıyor.
hatta artın ban'larda hardisk seri numarasına atılıyor , bu program ile ban'lardan kurtuluyorsunuz fakat çok bilmiyorsanız kurcalamayın :)
ben bikaç defa yaptım pc kendine gelmekte zorlanıyor ;)

@Mehmet Levent

Mehmet Bey ilginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Evet söylediğiniz hususların tamamını çok iyi biliyorum. Youtube gibi bir sitenin kapatılmasını şahsen yanlış buluyorum. Çünkü çok faydalı videolar var. Bir çok şey öğrenebiliyor insan. Bu yüzden yeri geliyor girmeye ihtiyaç duyuyorum. En basit örneği forumda konulardaki paylaşılan videoları göremiyorum.

@Ömer KARAN
İstersen hotspot shield kur yine de giremezsin; çünkü modemin veya donanımsal bir sistemin(Fortigate, Fortinet, Cyberoam vb.) güvenlik duvarının geçemeyen site hiçbir şekilde son kullanıcıya ulaşamaz. Yani sorunun sebebi tam da tahmin ettiğin gibi. Boş yere de internet explorer'ı kurcalama. Sonra giren yerlere de giremezsin ona göre :)

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Halil EROĞLU

Yardımınız için teşekkürler Halil Bey. Zen mate eklentisi ile Google crome dan girebiliyorum. Belki internet explorer içinde bir çözüm bulabilirim diye açmıştım konuyu.

Girebiliyorsanız site engellenmemiş demektir. Explorer mevcut dns ve proxy ayarlarını tanımıyor olabilir. Son çözüm olarak C:\windows\system32\drivers\etc\host dosyasını kopyalayıp masaüstüne yedekle. Sonra bu konumdaki host dosyasını sil. Bu arada tarayıcılar kapalı olsun ve ie'yi açar açmaz tüm geçici internet dosyalarını ve cache belleği sil. Hala girmiyorsa sorun başka bir yerde demektir...

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Geri