Scudo Sports

İnternet Bagımlılığı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Arkadaslar galiba boyle bir sorunum var
Isyerinde aksama kadar elimde telefon surekli google da birseyler arattiriyorum
Evde de boyle
Otobus vb fark etmiyor

Hatta durumun vehametini şoyle aktarayin
Turkcell Platium kullaniyorum
30 gb internet var pakette
Bunun ustune de genelde 10gb yakın paket aşımı yapiyorum
250 tl oluyor fatura
Para onemli degil ama surekli elimde telefon yotube veya google da geciyor zamanim

Bu işe bir cozum var midir

Scudo
Tuşlu telefon kullanın.
Kendinizi zorlayın.
Limit koyun.
İnternet paketinizi değiştirin 30 liraya 3 gb net le idare edin geriye kalan miktarla yoksullara bir şeyler alın hem bu dünyayı hem diğer dünyayı kurtarın. Eğer kötü birşey demişsem affola. İyi geceler

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ayda 40 gb harcamak nedir ya ? Diyecek söz bulamıyorum, ben 2GB ile idare edebiliyorum. Acilen paketleri falan kısın kota aşımına da engel koyun ki faturalar dört haneli gelmesin.

• Beğen
başka hobiler bulmaya çalışın.. mesela kindle gibi ekitap okuyucu alarak her fırsatta daha faydalı şeyler okuyabilirsiniz..

Galiba internet bagimlisiyim
Paketim bitince bosluga duser gibi oluyorum ve hemen yeniliyorum

Zaten bisikletim var ve aktif kullaniyorum
Şuan mevsimden dolayi kullanmiyorum

Ava çık :) (Yıllar sonra bugünlerde gündem olan diğer başlıkları hatırlamayanlar için saçma bir giriş olacak :) )

Şaka bir yana, internet bağımlılığı, diğer bağımlılıklar (madde kullanımına bağlı olmayan) arasında değerlendirilebiliyor(-ebiliyor dedim çünkü sanıyorum psikiyatri başucu kitabı olan DSM 5 e ayrı başlık olarak girmedi, çok da emin değilim). Velhasıl, bağımlılık danışmanlığı yapan bir birimde bu konu ile ilgilenen bir uzman bulabilirsiniz. Buna sebep olabilecek DEHB (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) gibi farklı etmenler varsa onlar da tedavi edilebilir.

Dostum senin derdin alışveriş hastası olman şeklinde bir teşhiste bulunmak istiyorum. Bir başlık açmışsın av tüfeği aslında bura NYNZ. Sonra bisikletli ulaşım konusunda bisiklet yerine motor kullanın şeklinde bir tavsiyede bulunuyorsun. Sonrada 250 tl lik internet kullandığından bahsediyorsun. Şöyle diyeyim o internet kullanımındada alışveriş sitelerini geziyor olabilirsin. Ne yazıkki günümüz insanı böyle alışveriş yapmadıkça, laylanmadıkça yaşamadığı sanrısına kapılıyor. İnternet nerdeyse insanı hayata bağlayan serumun hortumu. Kesildimi öldü zannediyor kendisini. Bisiklet reabilite edecektir seni. Bisiklet ile geçireceğin zaman artıkça elektrodan uzaklaşacaksın. Tabi bisiklet işinide elektroya çevirmezsen...

Geçen bir yazıda insanların kendi sorunlarıyla yüzleşmekten kaçmak için sürekli internette gezdiklerini bir süre sonra bağımlılığın oluştuğunu yazıyordu. Kendinize daha aktif ve kişisel doyum sağlayacak hobiler bulabilirsiniz.

• Beğen
Müzik dinle, kitap oku, telefonu yanına almadan yürüyüşe çık, havalar düzelince bol bol bisiklete bin, puzzle yap vs.. internet, telefon ve pc olmadan da yapacak bir sürü şey var aslında.
İşim gereği bütün gün internet başındayım, akşam mesai bittimi zorunlu haller dışında ve nadir durumlar dışında cep telefonu, pc vs.. kullanmamaya çalışıyorum, imkanım olsa daha da az kullanırım.

Yaban hayat fotoğrafçılığı yapın. Silah hariç tüm ekipman avcılıkla aynı nasılsa, malzemelerinizi değerlendirmiş olursunuz. Trakus.org, tramem.org ve trakel.org sitelerini tavsiye ederim, epey fikir verebilir.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
O bütçe ile kitap okursunuz. Her ay rahat 3 kitap okuyabilirsiniz.

Açıkcası telefon değişmenin hiç bir yararı olmayacak bence limit koymak daha mantıklı sosyal medya faaliyetlerini kısarsak daha az kullanmış oluruz diye düşünüyorum .Aynı olaydan bende müzdaribim.

@mehmet roy

Müthiş bir ironi...:) Toplumun genel fotoğrafını kendi üzerinizden tasvir etmişsiniz.Ama düzeleceğini sanmıyorum. İnsanlar yanlızlaştıkça bu davranışlar gayet doğal... Gerçek dostlarını sanal dünyada ve klavyelerde arıyor..

Paranı ye hacı, sıkıntı yapma, ek 30 gb daha paket ekle, google amcaya dahada fazlasını sor....
yada
hazırcılığa isyan et, üretmeye bak bir şeyler, Maket, modelcilik gibi hobiler edin. İnan iyi gelecektir.

@mehmetsunu

Adaş sen bir dahisin.
Para harcamadan duramiyorum
Asil sorun bu galiba.Hep birseyler aliyorum
Her hafts kargom geliyor
Ama diger turlu de cok kullaniyorum internet ve youtube..

Bugun 40 gb lik paketten 2 gb lik pakete gececegim

(link)

Bunu oku ve karar ver,,,tedavi gerekir mi?, gerekmez mi? diye.

Benimde migrenim ve skilyosum var acaba bir konuda ben patlatsam tedavi olurmuyum???

Geri