Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Intel'den yepyeni işlemciler

riforma

Üye
Tepki
0
Özellikle son bir kaç yıldır rakip AMD'ye kaptırılan müşterilerin en büyük sebeplerinden biri uygun fiyatlı bir alternatif sunamamasıydı Intel'in. Şimdiyse hiç beklenmedik bir anda değişim rüzgarları esmeye başladı.

Yeni Prescott çekirdeği Pentium 4'e pek uğurlu gelmese de (şimdilik) yeni nesil Celeron'lar onun sayesinde prestijlerini geri kazanabilecek gibi gözüküyor.
Bunun en önemli kanıtı da Anandtech'in yeni Celeron 325 (2.53 GHz), Celeron 330 (2.66GHz) ve Celeron 335 (2.8GHz) yaptığı testler.
533 FSB, 16kb L1 önbellek, SSE3, 90 nm üretim gibi yenilikleri barındıran Celeron D'ler yaşlanmaya yüz tutmuş rakip Athlon XP'lere meydan okuyup onları geçmeyi başarmışlar.
Özellikle Celeron 335, AMD'lerin en önemli kozu olan oyun performansında bile rakip Athlon XP 2600+'ı geçebiliyor.
Ofis ve iş yazılımları da devreye girdiğinde genel olarak yeni Celeron D'ler en kötü ihtimalle Athlon XP'ler ile başa baş bir performans sergilemeyi başarıyor ve bu sonuçlarla büyük sürpriz yapıyor.

Ama Celeron'ların AMD'lere karşı bir kozu daha var yükselen performansları haricinde o da yeni chipsetler ile gelen pek çok önemli teknolojik gelişme ki sırf yüksek kaliteli entegre 7.1 kanal 192Khz/24 bit ses bile marketin uygun fiyatlı alıcıları için iyi bir seçim sebebi olabilir.

Toplam satın alma maliyetlerinin Asrock, ECS, vb. anakart üreticileri (bu firmalar 40-50$ aralığında anakartlar üretiyor) ile Intel lehine iyice azaldığı şu günlerde AMD'de makyajlı Athlon XP'ler Sempron'lar ile pazarını korumak istiyor.

Eğer Intel en pahalısı (Celeron 335 - 2.8 GHz) 117$ olan Celeron D'lerin fiyatlarını biraz daha düşürürse özelikle gelişmekte olan ülkelerdeki pazar payını bir miktar daha arttırabilir.

Scudo
bır celereon cache bellek te alsa hıcbır zaman AMD 2500+ olmamaz olamayacak 640 kb cache su an pıysada yok ve bı daha da gelmeyek bu sebeple ne p4 taban ne de celeron ..tek gecerım amd

:boese157: amd 2500 artık üretilmemesi sebebi ile amd firması şu anda 2600+ xpye 640 k L1 cache eklemkte ancak buda 2500+ tarzında ve hızında çalışmasına yetmiyor amd nin yapması gereken tek şey 2800+ fiyatını aşağıya çekmek

şu an amd lerde ki tek sorun fazla ısı. hız olarak iyiler. bence p4 ler daha ideal. su an amd lerin fazla tutulmamasının diğer nedeni ise pahalı olması. benim fikrim en ideal celeron d

Masaüstü işlemci pazarının iki büyük ismi AMD ve Intel arasındaki hız yarışı sürüyor. AMD'nin ardından Intel de başta oyun sistemleri olmak üzere yüksek performanslı masaüstü PC'ler için yeni çipini dün duyurdu. 3.46 GHz'lik yeni Pentium 4 Extreme Edition'ın yüzde 33'e varan performans artışı sağladığı iddia ediliyor.

16463 dosyayı görüntüle

Yeni Pentium 4 Extreme Edition önceki versiyona göre saat hızında az da olsa bir artış sağlarken. performans artışı sağlamak için 2 MB'lık önbellek ve 1066 MHz veriyolu hızını kullanıyor. Normal masaüstü sistemlerde kullanılan Pentium 4'lerin önbelleği 1 MB ve veriyolu hızı 800 MHz.

Yeni Extreme Edition muhtelemelen Intel'in P4 ailesinde yaptığı son saat hızı değişikliği olacak. Yarı iletken devi ekim ayında yaptığı açıklamada, bundan böyle çiplerin performansını saat hızı ile artırmak yerine farklı özelliklere odaklanacağını belirtmiş ve 4 GHz Pentium 4'ten vazgeçtiğini duyurmuştu. Intel, 2005'ten itibaren standart Pentium 4'lerde de 2 MB önbellek kullanacak.

Donanım uzmanları yeni 3.46 Extreme Edition'ın 3.4 GHZ/800 MHZ'lik eski versiyondan daha fazla performans sunduğunu belirtmekle birlikte çok da fazla bir gelişme sağlamadığını belirtiyor.

OYUN VE MULTİMEDYA CANAVARLARI

AMD'nin 19 Ekim'de duyurduğu yeni Athlonz 64 FX-55 ve Intel'in Extreme Edition'ı masaüstü pazarında oyuncuların yanı sıra ses ve video dosyalarını kurgulamak için yüksek performans isteyenlere hitap ediyor. Örneğin bilgisayarda yüksek kalitede bir film izlerken bir yandan da başka bir görüntü kaydetmek isteyenler (çoklu görev) bu tür işlemcilere ihtiyaç duyuyor.

PC üreticileri pahalı olan bu sistemleri standart PC'lere göre daha az üretiyor, ancak oyunlar, masaüstü PC pazarının en karlı alanlarından birisi olduğu için üreticiler yüksek performanslı çip geliştirmekten geri kalmıyor.

DELL YENİ ÇİPİ KULLANACAK

Intel'in yeni oyun çipini duyurmasının ardından bu işlemcinin kullanıldığı PC'leri satışa çıkaracağını açıklayan ilk firma Dell oldu. Dell dördüncü nesil Dimensions XPS sisteminde 3.46 GHz Extreme Edition işlemci, 512 MB RAM, 80 GB sabit disk kullanacak. Sistemin fiyatı 2 bin 759 dolardan başlıyor, ancak yüksek performanslı grafik kartı gibi yan ürünler de eklendiğinde fiyat çok daha yukarılara çıkacak.

Intel'in yeni Extreme Edition'ı tek başına 999, AMD'nin 64 FX-55'i ise 827 dolardan satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
AMD'nin ısınma sorunu iki yıl öncede kaldı. Benim Athlon 2200+ kutusundan çıkan fanla gayet güzel çalışıyor.

Isınma sorunu zaten hiçbir zaman işlemciden kaynaklanmadı, doğru kasa, doğru soğutucu, doğru montaj ile amd'ler hiçbir zaman ısı problemi yaratmadılar..

hayırlı uğurlu olsun..ben pentıum 4 ile çok mutluyum..:D:D:D:D

Tam olarak katilmiyorum fakat bir ölçüde ayni fikirde oldugumuza göre uzatmam anlamsiz olur.

Su anki durum söyle:

Athlon 2200+ (~1.8 Ghz)
Islemci ile birlikte gelen fan (o bir coolermaster)
en ucuzundan kasa
montaj konusunda tecrübeliyim ama hiç özenmedim, taktim gitti.
ve sürekli kod derleyen hiç bos duramayan sistem.

sonuç: Şu sıralar Antalya'nın korkunç sıcağında 50 dereceyi bulduğu oluyor ve bu sıcaklıkta mükemmel çalışabiliyor.

arkadaşlara celeron d çıkmış diyorum.adamın bana ıyyy celeron mu alacan yürü git işne mis gibi P4 var birak böyle boş işleri diyor.bende sadece gülüp geçiyorum..

bence AMD'lerdeki ısınma sorunu sorun değil...bu bir...

ikinci konu ise mevzulara tam hakim olamayanların çıkardığı söylentiler.ben AMD 1800+ kullanıyorum. default değerlerde 45decere civarlarında, ki bu da gayet makul.ancak ben biraz daha performans istiyorum çeşitli işlemlerde ve 1800+ CPU'yu 2400+ yapıyorum BIOS'dan..bunun olabilmesi için de hem frekans ayarlarını hem de CPU'ya verilen voltajı değiştirmem gerekiyor, ki bu değişiklik de çok çok küçük rakamlar aslında bizim için.ama CPU için iyi değerler.eh voltaj da artınca CPU değil ben olsam ısınırım...

twist of faith e katılıyorum,
çok uzun yıllardır intel işlemcim olmadı. Isınma sorunları ile boğuştuğum zamanlarda dahi AMD kullanıyordum. Şimdi AthlonMP işlemcili bi server'im we XP işlemcili oyun pc'm war. Termal problemler mantıklı tasarlanmış kasa soğutmaları ile ortadan tamamen kalkıyor.
Bunun dışında XP tasarlanırken microsfot & Epox & NVidia işbirliği ile DX8 ve DX9 komutlarını ekran kartından önce işlemcide hızlandıracak we render süresini nerdeyse %30 kısaltacak komutlar intelin hiçbir işlemcisinde yok. İnter veriyolu hızından we virtual multi thread yapısı (hyper Thread die iteledi) ile kurtarmaya çalıştı. Fakat L-Cache de hala minik önbellek oyunları ile pazarda yeni stratejilerle yeralıyor.. Makyajlı XP lere yanı sempronlara bakarsanız, mimarinin aynı kaldığını fakat daha hızlı transistörlerle oluşturulmuş hızlı process block'larının eklendiğini görürsünüz, özellikle işlemci üzerinde zaman kaybettiren ses ve görüntü matematiği işlemleri bu bloklarda işlenmektedir. Yani "Makyaj" yerine "modifiye" diyebiliriz.

Bu nedenele gamespot ürün testlerinde sempronlu amdlerle alienware kullanıyor. Daha öncede AthlonXP kullanıyordu..

Şunu söyleyebilrim, eğer grafik we ses performansı yüksek işlemler yapcaksanız (oyun, grafik tasarım, sound processing flm) AMD en iyi işlemci seçiminiz olacaktır. Ama ofis ortamlarında kullanacaksanız we yüksek matematiksel işlemlere ihtiyacınız yoksa ucuz intel tabanlı pc'ler maliyet olarak daha uygundur.

Saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
Intel® Core™ i7 İşlemci Extreme Sürümü

(link)

Gezegendeki en hızlı işlemci ile uç noktalardaki oyun dünyasını keşfedin: Intel® Core™ i7 işlemci Extreme Sürümü.¹ İş yükünüze uyan performansı dinamik olarak hızlandıran hızlı, akıllı çoklu çekirdek teknolojisi ile, oyun performansında mükemmel bir iyileşme gösterir.

Ancak performans oyun ile sınırlı değildir. Yüzde 25 daha hızlı çoklu görev yapacak, yüzde 79 daha hızlı mükemmel dijital medya yaratımında bulunacak ve yüzde 46 daha hızlı resim işleyeceksiniz, ayrıca fotoğraf rötuşlama ve düzenleme için mükemmel performans.¹

Aslında ne yaparsanız yapın maksimum performansı en fazla ihtiyacınız olan yerde ve zamanda etkinleştiren Intel® Turbo Boost teknolojisi² ve Intel® Hyper-Threading (Intel® HT teknolojisi)³ teknolojisi kombinasyonu sayesinde yaşayacaksınız.

Ürün bilgisi

3,20 GHz çekirdek hızı
Intel® HT teknolojisi ile 8 işlemci parçacığı
8 MB Intel® Smart Cache
3 adet DDR3 1066 MHz bellek kanalı

Özellikler ve avantajlar

Oyun ve gelişmiş multimedya sınırlarında gezinin.
Intel Core i7 işlemcileri dört çekirdek performansına inanilmaz performans katar ve işlemci teknolojilerinde en son yenilikleri içerir:

Intel® Turbo Boost teknolojisi talepkar uygulamalardaki hızı artırır, bu da en cok ihtiyacınız olduğu zamanda iş yükü performansınıza uyacak performansı dinamik olarak hızlandırır.²

Intel® Hyper-Threading teknolojisi yüksek işlem parçacıklı uygulamaları daha fazla işi paralel olarak yapmak için etkinleştirir. İşletim sistemine sunulan 8 işlem parçası ile çoklu görev daha kolay hale gelir.³

Intel® Smart Cache daha yüksek performans, daha etkili önbellek alt sistemi sağlar. Sektör lideri, çok parçalı oyunlar için geliştirilmiştir.

Intel® QuickPath Interconnect daha fazla bant genişliği ve daha az gecikme icin tasarlanmıştır. Extreme Sürümü işlemcisi ile 25.6 GB/saniyelik veri aktarımı hızına erişin.

Entegre bellek denetleyicisi 3 adet DDR3 1066 MHz bellek kanalı etkinleştirir, bu da 25,6 GB/saniyelik bellek bant genisliği sağlar. Bu bellek denetleyicisinin düşük seviyedeki gecikmesi ve yüksek bellek bant genişliği veri yoğunluklu uygulamalar için mükemmel performans sunar.

Intel® HD Boost birçok multimedya ve işlemci ağırlıklı uygulamalarda iyileştirme sağlar. 128 bit SSE talimatları, SSE4 ile optimize edilmiş uygulamalarla yeni bir işlemci etkinliği seviyesini sağlayan, her bir saat döngüsü başına mükemmel oranlarda dağıtılır.

alıntıdır :
(link)

Çok tatlı duruyor:):):). İnsanın sırf görüntüsü için alası geliyor. Paylaşım için teşekkürler:).

@Uğur Çakırlar

kesinlikle haklısın, insanı heyecanlandırıyor fakat fiyatı 2250 lira :)

İntel'ın uzun süredir beklenen Broadwell kod adlı yeni nesil Core işlemci ailesi tanıtıldı. Broadwell işlemciler artan grafik performansı ve güç tasarrufu ile dikkat çekiyor. Intel'ın uzun süredir merakla beklenen ve gecikmeler yaşayan Broadwell kod adlı işlemci ailesi tanıtıldı. 5. nesil Core işlemciler, daha üstün grafikperformansı ve güç tasarrufu ile dikkat çekiyor. Yeni işlemciler mobil cihazlardan üst sınıf bilgisayarlara uzanan 14 farklı model ile tüketicilerin ve cihaz üreticilerinin karşısına çıkıyor.

295 dosyayı görüntüle

Performans ve 14nm ile pil süresi artışı
14nm mimarisi üzerine inşa edilen Broadwell işlemciler, önceki nesil Haswell işlemcilere göre grafik performansı, pil süresi ve genel performans artışı sağlıyor. Yeni nesil işlemcilerin performans hızı ve pil süresinde mütevazı artışlar sağladığı ancak grafik performansında dramatik bir artış oranı yakaladığı belirtiliyor.

Haswell'den ne kadar farklı?
Neowin.net sitesinin verdiği bilgilere göre, 5. nesil Core işlemcilerin 4. nesil Core işlemcilere göre sağladığı genel performans artışını birkaç puan olduğu, pil artışının ise en iyi senaryolarda yarım ya da 1 saatten fazla olmadığı belirtiliyor.

283 dosyayı görüntüle

Grafik performansında önemli yükselme
Broadwell işlemcilerin asıl başarım sağladığı nokta ise grafik performansıkonusunda. Yeni nesil işlemcilerin önceki nesile göre yüzde 22'ye varan bir performans artışı ile geldiği verilen bilgiler arasında.

Önce dizüstüne gelecek
Intel'ın mobil cihazlar için duyruduğu yeni nesil işlemciler ise Cherry Trail Atom olarak adlandırılıyor.

Temel olarak Broadwell mimarisini alan yeni Atom işlemcilerin tabletlerde diğer mobil cihazlarda kulllanımı amaçlanıyor. Buna rağmen, Broadwell işlemcilerin öncelikle dizüstü bilgisayarlara geleceği, mobil cihazlarda ise yılın ilk yarısında kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor.

KAYNAK; (link)

Geri