Scudo Sports

İnsanımızın kültürsüz bilinçsiz ve cani olması

@Hakan Alpaslan

kanunlar polisin elini kolunu bagliyor maalesef. herkes polise gitmektense sineye cekmeyi tercih etmeye basladi.

Scudo
@derşan sezer
hukukun olmadigi bir ulkede, herkes kendi cozumunu bulur. dersan a katilmamak isterdim ama ben de silah ve ruhsatini almayi dusunmeye basladim. bu kisiler, sosyologlar ve psikologlar epey bi incelemeli aslinda.

sedat linki okudum olay ayni, her ihtimale karşı polise gittim belki bir ihtimal diyerek. bu ülkenin her bir kentinde kasabasında köyünde bu tip saldırganlar cıkar hangi birini vuracaksın derşan yada hangi birini vurup 30 sn ye erkeklik icin 30 sene içerde kadın olacaksın?hadi burada nefsi müdafa oldugu icin ceza olmayabilir ama serefsizde olsa bir insanin canını alabilecek misin? birakalim bu karsilik verme isini.
decathlona girdim donuste 2200 tl rock rider 8.1 indirimli fiyat 1200 tl ustunde rock shocks maşa , sram set var,large kadro kalmis 1 tane ayirttirdim yarin aksam teslim alacagim. Bu sokaklarda caddelerde bisiklete binmek insan hayatını hiçe sayanlar tarafından belki akşam ki turda harcanabilirsin demek. Canimi sokakta bulmadim 30 yasindayim manen ve madden kendimi gelistirmeye calisiyorum itin birinin eglencesi yuzunden harcanamam yeni bisikletimle eymir golu etrafinda doner dururum daha iyi.

@Hakan Alpaslan

en doğrusunu yapmışsınız. Bu tür şiddet olaylarını düzeltmek sizin işiniz değil. Siz polise şikayet edersiniz bir yardımları dokunursa dokunur, yok eğer uğraşmazlarsa günahları kendi boyunlarında olur..

Bisikletini değiştirerek bunlardan kurtulamazsın. Her yerdeler.

gunde 5 kisiye degil de, 5gunde 1 kisiye sinirlenirim. ayni oranda daha az kaza atlatmis olurum.

Pazar günü de yanımda bi araba benle hızını eşitleyip bi süre sonra az hızlandı ve tam ben yanından geçerken patlayacak şekilde camdan yere torpil attı. İyi ki ben atarken gördüm de patladığında boş bulunup düşmedim.

@RahmiEmir

Yanında torpil varmış demek,hazırlıklı geziyorlar.

Memlekette kimin evladı, ne evladı olduğu belirsiz bir dünya insan kırması varken bizlerin iki teker üzerinde seyretmesi bile büyük cesaret. Şiddet den şiddet doğar, polisine de askerine de gram güvenmiyorum bir arkadaşın dediği gibi taşıma ruhsatı konusunda birşeyler yapmaya çalışacağım. Bisikletli olduğumuzdan çevirmeye ya da aramaya girmiyoruz rahatça gezdiriyorum zaten ama böyle bir durumda ruhsat farz oldu. Çok geçmiş olsun.

Bence silahlanmak bir çözüm değil. Michael Moore'un "Benim Cici Silahım" filmini izlerseniz ne dediğimi anlarsınız. İnsanlar silahlanarak kendini koruduğunu veya şiddetin önüne geçtiğini düşünüyorlar ama tam aksine ülkede şiddet ve suç olayları artıyor...

öncelikle geçmiş olsun şimdiye kadar rahatsız edilmek tahrik edilmek adına pek çok olay yaşadık dinledik hatta gözlemledik ama şu olay inanın insana yuh dedirtecek cinsten ... benim anlamadığım kimseyle bir sorunumuz olmadığı halde neden insanların bizimle uğramaya çalıştıkları sanırım bu kendi halimizde ilerleme tavrımız sinirlerini bozuyor yanımızda biber gazı taşıyalım demek vicdanımı rahatsız etsede sanırım artık buna mecburuz olaylar karşısında sessiz kalmayı sürdürdükçe mağdur olan hep bizler oluyoruz lanet ediyorum bu apaçi ruhlu sütü bozuklara

Geçmiş olsun öncelikle,Ufak tefek cahil sataşmasını anlarım güler geçersin de bu olay cidden korkutucu. Kuru sıkı yerine gerçek silahta olabilir bu günün birinde,eğer devlet kendi insanını koruyamıyorsa iplemiyorsa kendi kendimizi korumanın gayet gerekli bir davranış olduğunu düşünüyorum,silahlanmak yada biber gazı ne derseniz artık hak veririm bu konuda. Karşı taraf senin canına kastediyorsa aman o da insan ben içime atayım,o yaptığıyla kalsın mı diyeceksin ?

@Samet Şenel

Kan akıtıcı tarzda yaralayıcı veya öldürücü özelliği bulunan silahların taşınması soruna çözüm olmak yerine insanın başını daha da belaya sokan bir uygulama olur. En doğrusu karşıdaki kişiyi caydırıcı silah kullanmaktır. Nedir bunlar; göz yaşartıcı sprey(biber gazı vs.) elektro-şok tabancaları, ses tabancaları vb. Bunları gören zaten bir kere düşünür, geri çekilir şaka kaka olmasın diye. Bu arada hiçbir devlet ve hiçbir kanun/yargı tüm insanları koruyamaz. İnsanı koruyan yine kendisidir. Ben istedikten sonra hiçbir güç istediğimi yapmama engel olamaz, caydırıcılığı ne olursa olsun. Bak ş.refsizler dün de bombalı saldırı gerçekleştirdi. Bu olaylar hiç bitmez. Kötülük, kıskançlık, mal sahibi olma arzusu sadece insana özgü özelliklerdir. İnsanın olduğu yerde de sorun çıkma potansiyeli hep mevcuttur. Neyse felsefeyi bırakalım...
Kısacası, insanın kendi başının çaresine bakması gerekiyor ama dediğim şekilde karşıdakine zarar vermeden caydırıcı ve uzaklaştırıcı unsurlarla beraber...

Sen dağ bisikleti alıcan şimdi,düşünüyorsunki ordada rahat ediceğim.Görürsün rahat ediyormusun etmiyormusun.O kıroların arazide dolaşanlarıda var dediğim gibi her insan kendini savunabilmelidir savunamıyorsa zaten böyle şeylere maruz kalır yada öldürülür.Bunun onlarca örneğini gördük.Seni ıssız ormanda yakaladıklarında napıcaklar sanıyorsun,yardımmı bulucaksın?Ya grup sürüceksin yada tek çıktıgında kendini korumayı biliceksin.Bir erkek kendini ve çevresindekileri koruyabilmelidir,caydırıcı olmalıdır.sana silah çekenler yarın gerçeğini çekerlerse napıcaksın??* Onların merhametinemi sıgınıcaksın?
Gelecek daha kötü olucak arkadaşlar suriyede irakda olanlar burdada olucak.Sanmayın bu hayat böyle devam edicek kendini savunmayı bilmezsen telef olur gidersin.
Dediğim gibi ben çiçek çocuk değilim bsiklete binerim hipi gibi ama bulaşık olursa 2 kere düşünür.
Silahlanmaya karşı olabilirsiniz ama silahı kullanmak zorunda değilsiniz osadece son savunmanızdır sizin.Benim adam vurmuşlugum yok şimdiye kadar silahımı göstermişliğim bile yok kimseye.Ama ben kendimi silahsız güvensiz hissediyorum bu ülkede.

@derşan sezer

Korkarım çok doğru :(

Aklıma şu geliyor:

http://oi49.tinypic.com/2monght.jpg

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
ankara ulkealan pasaji 2. katta avcilik , doga sporlari ve askeri malzemeler satan magazam var . silaha cogunuzdan daha yakinim . bu sporlarla ugrastigim icin vurana diger yanagimi donmeyecek dusuncede ve kendimi koruyabilecek gucteyim ancak bisiklet uzerindeyken kavgaya bir kademe daha megilliyim bu memlekette caddelerde bisiklete binmek sakincali. kimseye karsiniza dikildiginde delikanli olda yumruk yumruga girelim diyemezsiniz silahli bicakli bir durumdada silahin sorumlulugunu tasiyamayabilirsiniz , o yuzden en guzeli arazi de binmek. derşan ilgine tesekkurler birgun dukkana gelirsen sana tabanca kılıfı yada hucum yeleginde guzel indirim yaparim , kabul edersen.

ben şiddet eğilimi olan bi insan hiç olmadım... polemikçi bi insanım, çok tartışırım... sündürürüm... beyin yerim.. ama şiddet sevmem...

ama bazı insanlar için gerçekten, "....hakkı kötektir" çok geçerli bi atasözü... başka dilde anlama ihtimalleri yok çünkü... vicdanları yok, onların içinde sadece korku kültürü var... bi gün birine bunu yaptıklarında, o kişi sıkıcak bacaklarına iki tane, ya da ne biliyim, yakalıycak bi'şekilde evire çevire... o zaman korktukları için geri adım atıcaklar... şart bence... (ben de daha uzun km'li sürüşlere başladım... yolları da daha çok kullanmaya başladım... kick box'a falan mı başlasam, çakı mı taşısam, silah mı alsam.... n'apsam... :S)

çok çok geçmiş olsun... şimdi nasılsınız?

böyle şeyleri duyunca konuşma isteğim bile kalmıyor gerçekten. Daha geçen gün bakırköy sirkeci arasında sahil yolundan geçiyorum sabahta 5 gibi uyku tutmadı dedim çıkıyım bari.Herşey çok güzel sürüyorum falan yanımda karavanından inen turist amcalar koşuya çıkmış ohh ne güzel derken kenara kartal çekmiş bir grup bira içmeye devam ediyo (içsin konu içki değil tabiki) tam geçerken önüme atladı son anda kırdım direksiyonu birşeyler söylüyo anlamadım . Durdum gittim yanıma işte dedim nedir derdin falan , aman abi kusura bakma dedi diğerleri falan olay kapandı. geçen günde metrobüsten iniyorum biri arkamdan inmiş kolumu tuttu işte sen geçerken bana omuz attın ters bakıyosun diyo, dedim kardeşim ben seni tanımıyorum bile neden ters bakıyım o kalabalığı görüyosun zor çıktım dedim ,çocuk hemen aman abi iş çıkışı işte stres falan öpüşüp özür diledi .Yani yaptıkları hareketin sorumluluğunda değil kimse .Ben artık nasıl bir evrim yaşanıcak ne zaman yaşanıcak çokta umutlu değilim açıkçası

Bugün dediğiniz parkurda kullandım, bu memleket bisiklet için doğru yer değil malesef, bisiklet yolu yok olanlar yarım yamalak yapılmış, insanlar cahil böyle olaylarla karşılaşıyorsunuz, yoldan gideyim diyorsun adam inadına dibinden geçiyor, o parkuru sahilden gitinmi karşılaştığın manzara hayret verici gerçekden, arbayla anlaşılmıyor, cehalet diz boyu
3 çocuk yapılsın hatta 5 çocuk yapılsın ama o çocuklara doğru düzgün bir eğitim verebilecekmisin, spor yapma imkanı sunabilecekmisin, iş imkanları ne alemde, sağlık hiç biri doğru düzgün değil, saldım bayıra mevlam kayıra dersen böyle olaylar olur

Geçmiş olsun.Çok üzücü bir durum.Daha kötüsü olmamış en azından şükür,düşüp yaralanabilirdiniz de.

Şerefsizler istediklerine ulaşmışlar.İstediklerini yapmışsınız.Kötü insanları korku besler diye boşuna söylememişler.

Bisikletli arkadaşlarımızı kaybediyoruz hep.Dünya'da her fikir bir savaştır,asiliktir,isyandır.Korkup güç kaybettikçe diğer bisiklet süren arkadaşlarımıza zarar veriyoruz aslında.

Ben şehirlerarası ulaşımımı da bisikletle sağlayan birisiyim.Yollarda neler başımıza geldi neler,kitap yazılır.

Yollardayız,dağlardayız.Çekemeyenler inadına görecekler bizi.Biz her yerdeyiz;ne yaparlarsa yapsınlar.

Daha fazla yoruma gerek yok.

Geri