İnsan kılığındaki yaratıklar

Scudo

Biltekin

Aktif Üye
Kayıt
6 Mart 2014
Mesaj
164
Tepki
166
Yaş
41
Şehir
Buca/İZMİR
İsim
Biltekin KARAKAŞ
Bisiklet
Salcano
Canlarım,

Temmuz 2015 den bu yana geçirdim kazadan bu yana bisiklet kullanamıyorum. İşe dolmuşla veya kendi aracımla gidip geliyorum. İnanın kimsenin kimseye hiç bir şekilde tahammülü kalamamış. Birbirlerine ana avrat küfür edenler yol kavgası yüzünden bir birlerini öldürenler vs. Git gide yaşanmaz bir ülke haline gelmeye başladık.

Çocukluk arkadaşım, en yakım dostum yolda bisikletli gördüğü zaman küfür ediyormuş. Bunu duyunca dedim ki " Bisikletin tekerleklerini hareket ettiren bilyalar var ya ("Evet" dedi "var"). "Senin o kadar beynin yok işte" dedim...

Şimdi konuşmuyor. Konuşmasın... Böyle kişilere ihtiyacımız yok bizim.

Maalesef kültürsüzlük ve eğitimsizlik aldı başını gidiyor. Bisiklet ile farkındalık yaratacağımıza yaratığımız farkındalık yüzünden ölümle yüz yüze geliyoruz.

Bu işlerin sonu nereye gider bilmiyorum. Ama kendimi feci şekilde değersiz hissetmeye başladım.

@Bahadır EKİCİ Gelmiş geçmiş olsun. İnan verilmiş sadakanız var. O o.... c..... en kısa sürede yaptıklarını misli misli yaşarlar umarım.
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
 

oktayakgoz

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesaj
741
Tepki
507
Şehir
istanbul
Bisiklet
Salcano
Sıkmayın canınızı 75 milyon kişiden birisisiniz. düşün işde sizden 75 milyon daha var. bir eksik bir fazla kimin umurunda. bizim başımıza gelenler cana kastetmediği sürece fazla bir şey sayılmaz. tecavüze uğrayanlar yol verme kavgasında ölenler hakları yenilen bir dünya insan var. Şükredin sadece laf atıyorlar.

Adaletin gravat indirimi yaptığı bir ülkedesiniz. dolayısıyla gravat kadar adalet olan bir ülkede. ve emin olun hepimiz bu durumda suçluyuz. konunun geldiği yere bakın. kan görmek isteyenler akla hayale gelmeyecek fantezi üretenler. bizim farkımız sadece bisiklet kullanıyor olmak. eleştirdiğimiz insanlardan çok farkımız yok.
 
Kayıt
28 Ekim 2014
Mesaj
59
Tepki
176
Şehir
İzmir
Bisiklet
Mosso
@oktayakgoz

Katılmıyorum.Ben her zaman saygılı olmaya çalışmışımdır ki benim tanıdığım bisiklet camiasındakilerin çoğu saygılı insanlardır. Zaten sinirlerimin bu kadar gerilmesinin nedeni "Ulan ben herkese saygılı davranmaya çalışıyorum karşılaştığım durumu bak" şeklinde düşünmemdir.

Ya arkadaş biz bisikletliyiz kimseye bir hava attığımız yok kendi çapımızda takılıyoruz.Zaten bisiklet hava atılacak bir araç değil.En ufak bir hatanda canınla ödersin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hami Bulut

SeçilA

Üye
Kayıt
4 Mart 2015
Mesaj
1
Tepki
3
Şehir
İzmir
İsim
Seçil
Bisiklet
Mosso
Bu olayı yaşayan kişi olarak öncelikle çok daha beterleriyle karşılaşıyorum. Yanlız bisiklet kullandığınız zamanlarınız da oluyor. bu dünya üzerinde başlı başına kadın olmak zorken, bisiklet süren kadın olmanız... Malesef çoğu zaman bisikletin üzerinde aşırı stresli ya da küfredecek veya bağırıp çağıracak kadar sinirli bulabiliyorum kendimi. Aslında çok farklı amaçlarım var bisiklete binerek seyahat edip yolları hissetmek doğayla içiçe olmak isteğim.
Manisa'ya inerken yaşadığımız olay aslında benim çok kanıksadığım bir durum olarak sakin bir şekilde bahsettiğim bir olaydı. 34 plakalı siyah bir araç malaesef yola odaklanmalıydım. plakaya odaklanamadım ayrıca camlarını açtıklarında 2 genci gördüğümde acaba sıkıntılı bir durum mu var bana bunu mu anlatmaya çalışıyorlar diye onlara da odaklanmaya çalıştım. Çünkü hızımız bence az değildi ve üzerimde bulunan her hangi bir şey bisikletime takılıp kaza geçirmeme neden olabilirdi. ben orada yüzlerce senaryoyu düşünürken bu iki serseri sadece korkutma peşindeymiş. O kadar alışmışım ki sadece içsel bir sinir yaşadım sadece.
Bizler etreafını bilinçlendirmeye çalışan bireyler oluyoruz. Eylemlerin bu anlamda çok başarılı olmasalar da ses duyurmak için daha da sık olması gerektiğine inanıyorum ben. Sosyal medya bu anlamda kendimizi ifade edebildiğimiz ve örgütlenebildiğimiz bir alan bence bunları iyi kullanabilirsek bir şeyler elde edebiliriz.
 

oktayakgoz

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesaj
741
Tepki
507
Şehir
istanbul
Bisiklet
Salcano
@Bahadır EKİCİ

biz hep işin bisiklet tarafından bakıyoruz ama yada daha çok onu görüyoruz ama şuan 3 ncü dünya ülkesi halideyiz. bisikletçilerin sıkıntısı bence bisikletliye gösterilmeyen saygı değil. insanların birbirine olmayan saygısı.

bu arada şiddet konusunda genel olarak söyledim ama şuda bir gerçek ki. başınıza gelen olayı cinayete teşebbüs olarak yargılanmalı dense katılırım. fakat kafasını koparalım kan görmek istiyorum gibi açıklamalar çok tehlikeli ve kabul edilemez.
 

Yusuf Z. Şipal

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Nisan 2010
Mesaj
1.792
Tepki
1.476
Şehir
Aydın, İzmir
Bisiklet
Cannondale
Ne buyuk bir tezat, ne buyuk bir celiski.
Bizler burada degil igneyi cuvaldizi kendimize batirip, tepkilerimizin kontrolsuz olabilecegi ile ilgili birbirimizi bile elestirebiliyor hatta kiriyoruz ama olayin oznesi konumdaki suursuz hala ayni pislikleri yapmaya yasatmaya devam ediyor. Burada kendi sorgulayanlar var, otokontrol var. Obur tarafta nefes alip veren ve potansiyel tehlike olarak yasamaya devam eden bir organizma.
Tevazuya gerek yok bence. Tamam kan istemek kafa koparmak uc soylemler olabilir ancak kimse burada bu olaya sebebiyet verenler kadar magdur degil unutmamak gerek.
Anlasilamayan birsey var ortada. Afganistanlara kadar gidip, bizden daha fakir ve gorece cahil topraklarda seyahat etmis arkadaslarimiz var ve sunu soyluyorlardi. Bir Afganli, cok fakir ve cok cahil belli. Ama saldirmiyor, asgari bir tebessum var yuzunde. Isteyince ictenlikle yardim ediyor. Bizde de olan bir insan profili ama bizim kuduz kopeklerimiz de var maalesef. Neyle besleniyor nasil bu hale geliyor bunlar. Cevabi da belli ama...iste egitim vs desek de hukuk kurallari cignenmis, egitim sistemi altust olmus bir modelde farkli birsey beklememek de gerek. Yine de en cok bizim toplumda cikiyor. En iyisi de bizde en kotusu de. Ne enteresan bir toplumuz gercekten.
 

C.Biberci

Tulpar
Kayıt
1 Kasım 2015
Mesaj
1.864
Tepki
5.477
Yaş
43
Şehir
Bursa
İsim
Alp Tigin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Triathlon
@enqinHLC Yazdıklarınızın "kısmen" doğru olabilir fakat burası bisiklet forumu "tıbbiyeliler forumu" değil.Mahrem organ isimlerini "bilimsel adıyla" da olsa yazmanın gereği yok bence buna mecbur değiliz.
 

enqinHLC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2015
Mesaj
802
Tepki
892
Yaş
32
Şehir
İzmir / İstanbul
İsim
Engin
Bisiklet
Beldesan
@Candan Biberci

Candan Bey,

Haklısınız, fakat bunun kendi düşüncem olduğunu belirttim. Kimse okumaya veya yazmaya mecbur değildir. Mahremde olsa herkeste bulunan organ olduğu için genelleme yapalım. Bu kelimeyi okuyan kişi etkileniyor ve hayal dünyasına giriyorsa cinsel meyilleriyle alakalı durum oluşur ve konumuzdan tamamen farklı bir yerdir. Genel anlamda bakarsak sadece organdır. Ayıp kişiden-kişiye, coğrafi olarak bölgeden-bölgeye(kültür farkı (okumuş olmakla alakalı değil sadece çevresel kültür farkı)), insandan-insana, aileden-aileye değişir. Bu benim terbiyesiz veya kötü bir aileden geldiğim, çok rahat bir ortamda yetiştiğim veya bulunduğum coğrafi bölgenin kültürüne göre edindiğim bir düşünce değildir. Dini inançlarla, bu dini inançlara bağlı toplumların adet ve kültürüyle alakalı olarak ayıp olduğu kanısına varılmıştır. Ben sadece genel konuşarak ayıp olmadığını belirttim. Bunları yerine göre söylemek bizleri utandırmamalı. Çağdaş birey olmak terbiyesiz olmak değildir fakat yeri geldiğinde utanmadan çekinmeden gerekli kelimeyi de dile getirebilmeyi içerir. Amacım kimseyle ters düşmek değil. Kendi görüşümü dile getirdim. Bu konunun fazla uzaması da kimseye yarar veya zarar sağlamaz. Herkesin görüşüne göre hareket edilmesi gereken bir ortam olduğu için yönetimin belirttiği kurallar çerçevesinde yazışmalar devam etmelidir.

Saygılarımla.
 

C.Biberci

Tulpar
Kayıt
1 Kasım 2015
Mesaj
1.864
Tepki
5.477
Yaş
43
Şehir
Bursa
İsim
Alp Tigin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Triathlon
@enqinHLC Haklısınız yerine göre söylemek utandırmamalı ama organ genellemesi yapmışsınız bilimsel olarak doğru olabilir ama bisikletforumda bunu yazacak konu ve ortam yokki.Buda benim şahsi görüşüm olsun o zaman.

Saygılarımla..
 
  • Beğen
Tepkiler: enqinHLC

C.Biberci

Tulpar
Kayıt
1 Kasım 2015
Mesaj
1.864
Tepki
5.477
Yaş
43
Şehir
Bursa
İsim
Alp Tigin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Triathlon
@enqinHLC Aynı zamanda forumda verdiğiniz faydalı bilgi ve paylaşımlarınızdan dolayı sizi taktir ediyorum bunuda bilmenizi isterim Engin Bey.
 
  • Beğen
Tepkiler: enqinHLC

enqinHLC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2015
Mesaj
802
Tepki
892
Yaş
32
Şehir
İzmir / İstanbul
İsim
Engin
Bisiklet
Beldesan
@Candan Biberci

Candan bey, bilgi düzeyim çoğu kişiden düşük fakat faydalı olabildiğim konular için elimden geldiğince yardımcı olmaya devam ediyorum, edeceğim. Yaşça büyük kişilerden böyle geri dönüşler aldığımda çok mutlu oluyorum. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
 

EnesKlf07

Daimi Üye
Kayıt
23 Şubat 2016
Mesaj
322
Tepki
532
Yaş
26
Şehir
Antalya
İsim
Enes Kalfa
Bisiklet
Scott
Yarın satacağım bisikletimi geçen sene almıştım ağustos ayı gibi, aldıktan 1 2 hafta sonra yol hakkı bana ait olmasına rağmen arabanın önünden geçtim dönemk için beni gördüğü halde gaza bastı çarptı.Allahtan pedala geldi bende manevra yapmıştım birşey olmadı.Ben bisiklet yeni diye bisiklete bakarken adam çoktan kaçmıştı plakasını sorgulattım sonradan koç şirketine aitmiş araba :) Bu ülkede arkanı kollamadan ne yürütüyorlar, ne de bisiklete binebiliyorsun. Ama denk gelecek elbet diye bir umut bekliyorum :)
 

Mesut DOĞRU

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Ağustos 2015
Mesaj
480
Tepki
986
Yaş
52
Şehir
istanbul
İsim
Mesut DOĞRU
Bisiklet
Bianchi
@Serkanep

Sn Serkanep

Yukarıda paylaşmış olduğunuz itiraf niteliği taşıyan ifadeleriniz "somut suç delili" olmakla birlikte, konu bağlamında; hakkınızda açılabilecek herhangi bir davada a-lehinize hüküm verdirebilecek ifadelerdir.

Suç ve Suçlu ile mücadelede "Suç" işlemek "Adalet" aracı olarak kullanılamaz, birey kendisine karşı işlenmiş olan suçlara karşı suç işleyerek karşılık veremez (meşru müdafaa hariç).

Ezcümle; İletinizi yeniden düzenlemeniz menfaatinize olacaktır.

Esen kalın.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheOneUser

TheOneUser

Aktif Üye
Kayıt
28 Aralık 2015
Mesaj
191
Tepki
105
Yaş
23
Şehir
Antalya
İsim
Barış Akyüz
Bisiklet
Carraro
@alper 76
El bombası değilde torpil veya kızkaçıran olabilir :) ekstra patlama için toprak ve pamuk takviyesinde bulunabilirsiniz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Bahadır EKİCİ

Erhan 67

Daimi Üye
Kayıt
2 Nisan 2010
Mesaj
241
Tepki
268
Şehir
Balıkesir / Zonguldak
Bisiklet
Giant
Her şeyden önce size ve nişanlınıza çok geçmiş olsun inşallah bunun gibi olaylar kaderimiz olmaktan bir an önce çıkar.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Bahadır EKİCİ
Hacı bunun yerine muz bulunsun yanında taammı :) ıhıhıhşkldldk sonra kırmızı ışıkta yakalarsan aracı daha önce in sessiz bi şekilde o muzu egsoza tık ahahhahahhahaha işte bu kadar sen keyfine bak sonra :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D