Scudo Sports

İnsan "Ah Keşke!!" Demeden Edemiyor.

M.Fatih

Daimi Üye
Tepki
356
İsim
M.Fatih
Bisiklet
Mosso
Evet sevgili dostlar, insan bu tür şeyleri gördükçe "ah keşke bizde de olsa" diyerek iç geçirmeden edemiyor. Ülkemizde maalesef ki henüz mazgalların bile nasıl yerlestirileceğini bilmeden yapılan yollar da, çukurda, tümsekte bisiklet sürmeye çalışırken yabancı ülkelerdeki bu uygulamalar bizi hem mest ediyor hem de ülkemiz adına üzüyor.
Peki nedir bu? Aşağıda fotoğraflarını paylaştığım yer Güney Kore'de Daejeon ile Sejong şehirlerini birbirine bağlayan 6 şeritli otobanda, bisiklet sürücüleri için yapılmış 32 kilometrelik bisiklet yolu. Bu bisiklet yolunu ilginç kılan özelliği ise hem bisikletlilere gölge sağlayan hem de elektrik üreten güneş panelleriyle kaplanmış olması. Gerçekten bu panellerin altında ve bu kaliteli yolda bisiklet kullanmak harika olsa gerek.
İşte fotoğraflar:
unnamed.jpg images (1).jpg
images (3).jpg
images (2).jpg
images.jpg
images (4).jpg
unnamed (1).jpg
images (5).jpg
Buyrun yorum sizin pedal dostları...

...

Scudo
@BetitoXXY Teşekkürler ben de görmüştüm videosunu ama hep tepeden çekim olduğu için yüklenmemiştim.

Gerçekten şahane olmuş imrenmemek elde değil

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
ben işim geregi yurtdısına gıdıyorum yurtdısında tercıhım bısıklet kullanmak ınanın ornek vercek olursak ıspanyanın castellon sehrınde en ucra koselere kadar bısıklet yolu var ve herkez buna uygun hareket edıyor oyle keyıflıkı bır gunde 40 45 km bısıkletle dolastıgım oluyor .umarım en kısa zamandada bızım ulkemızde aynı sevıyeye gelır... tabı bırde ızmırde koskoca yaya yolu varken bısıklet yolundan yuruyenlerı egıtmek var ıda ısın dıgerbır boyutu...

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Sanat akıl ve istemekle alakalı bir şey biz sanki yapamaz mıyız böyle bir şey ?? :koptum:

Abi şehirle çarpık çurpuk bilinçsiz bir şekilde yapılmış yollar daracık neresine yapacaksın bisiklet yolunu burada...

Bizim burada böyle birşeyin olması için önce bisiklet süren insanlara ihtiyaç var. Yüz kişiden 2 kişi bisiklet kullanmıyor belki. Hepsini geçtim araba için yolları bi halletsinler de sıra belki bisiklet yoluna da gelir.

Bu ülke rne zaman kendi insanina değer verecek 19 yaşındayım umarim omrum bu durumu görmeye yeter

• Beğen
@M.Fatih

Bir sonraki ziyaretimde bu yolu fotoğraflayıp, sizlere aktarmak nasip olur inş.

Paylaşım İçin teşekkür ederim. Gıpta ile baktım. İmrenmemek elde değil. Bizim yaşımız yetmez bunları görmeye. Bi arkadaş yoldan önce bisiklet süren lazım demiş. Haksızda değil. Arz talep misali. Kullanıcı yok ki yol olsun. Bisiklet kullanan sayısı çok az. Kimse bize bütçe ayırmaz.

Amaç "fayda" olsa yapılacak o kadar çok pratik ama bir o kadar faydalı iş var ki bu ülkede. Bunları yapacak zeka da var, iş gücü de var, para da var ama yapmaya niyeti olan kişi ve/veya kurum yok ya da kaplumbağa hızında ilerliyor bu kişi/kurumlar. Avrupada bu iş yol kullanım bedeli alınarak yapılsa burada 10 defa yapılırdı. İşin içinde para ya da menfaat olmadı mı çok zor bu ülkede bir şeyler yapmak. Zihniyet meselesi maalesef. En basitinden siz o güneş panellerini döşediğinizde ülkemizde özelleştirilmiş olan enerji firmalarının ekmeğini böleceksiniz (ekmek derken dünyanın en büyük ekmeklerinden). Ya da bi zihni sinir çıkar o yolu yapar ve daha önce bir arkadaşın da yazdığı gibi bilmem kaç dolar+kdv ücret koyup hadi geçin der.

• Beğen
@cptgozorgucu

Ben bazen birilerine dalsammı diye düşünüyorum. Adamları denize atıp olay yerinden uzaklaşmakta mantıklı geliyor. Enbin çeşit küfür sayıyorum bunu yazarken bile. Hala sinir içindeyim.

Geri