Scudo Sports

İngiltereden bisiklete talip acaba doğrumudur?:)

@Kubilay Tuney
hani bisiklet retro falan özel bir bisiklet mi özel bir kadro mu?

Scudo
Thanks for your reply, i am okay with the condition and I Agree with
price ,Send the pictures of the item, Am making the payment through
secure and reliable means, PayPal payment service,if you don't have a
paypal account i will advice you to register for a PayPal account at
{www.paypal.com.tr} its very simple,secure and fast so as soon as you
get back to me with the paypal payment :

<><> PayPal email account ,
Full name,
Address and phone number,
Total Cost of the item .

i will then contact my shipping company (pick up agent) for the
picking up of the item from your home after making the payment .
Thanks
işte cevap olarak bu geliyor tuzak yani

ben ona hangi bisiklet diye sordum o otomatiğe bağlamış mail atıyor kerata :)

Thanks for your reply, i am okay with the condition and I Agree with
price ,Send the pictures of the item, Am making the payment through
secure and reliable means, PayPal payment service,if you don't have a
paypal account i will advice you to register for a PayPal account at
{www.paypal.com.tr} its very simple,secure and fast so as soon as you
get back to me with the paypal payment :

<><> PayPal email account ,
Full name,
Address and phone number,
Total Cost of the item .

i will then contact my shipping company (pick up agent) for the
picking up of the item from your home after making the payment .
Thanks

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
"Hey gidi benim ilk ceylanı da zamanında ne ingilizler ne italyanlar istemişti de satmamıştım" diye anın oldu ne güzel. Ben fiyatı arttır biraz derim :) Yada eminönün vapur iskelesi önünde Şener Şen tiplemesi gibi "bütün ingilizler bu bisikletin peşinde..." diye bir satış taktiği izleyebilirsin. Yalan değil yani :))

• Beğen
:) Bizi de böylesi bulur zaten .. Türkiye kaynaklıdır muhtemelen , kalkıp da ingiltereden dolandırmayada çalışamazlar . Yada bizim bisikletler çok değerli de biz bilmiyoruz :)

Arkadaş uluslararası çalışıyormuş..
İspanya, Fransa, Afrika ülkelerinin bu tip bisiklet forumlarında aynı soru var "Kandırılıyor muyum?"

Adamı mailini google'dan aratınca bu şekilde bir kaç sonuç gördüm ama kimse de çıkıp "dolandırıldım" dememiş.

Hatta mail attığınızda şu cevabı verecek;

"Paypal hesabınızı
Cep telefonu numaranızı
ve ürünün tam fiyatını söyleyin, hemen parayı yollayayım.
Veya bana para isteği yollayın o şekilde halledelim."

Ama sonuç bulamadım :)

Ben bunu yazana kadar Cevdet Abi'ye cevap gelmiş bile :)
Bunlar da mail adresinin geçtiği forumlar :)
(link)
(link)

Aynısı dün bana satılık tekne ilanım için geldi. Dolandırıcılık olabilir diye düşündüm, paypal emailimi vermekte bir sakınca görmedim. Paypal şifremi bilmedikten sonra ne gibi bir dolandırıcılık olabilir ki?

Ve hatta şöyle bir cevap bile geldi

I will need your email with PayPal account for the payment,once
payment has been completed,i will have it pick up by an international
shipping company ( Shipping agent on my behalf we do the paper work )
as i am having it ship to an abroad and they have liaisons with local
NL companies in every suburb so getting to you shouldn't be a problem

With the issue of my details,transferring the name of ownership and
signing of all paperwork will be done by the pick up agent so you
don't have to worry about that.

• Beğen
Tepkiler: CevdetBilge
@Edip Dinçer

Arkadaş işi büyütmüş :) Uluslararası falan :) Ama mantıken şifreyi bilmeden herhangi bir işlem yapamaz bencede . Belki gerçekten alıcıdır :)

@Sertan.Zaim

İşte forumda söylüyorum ya bakın arkadaşlar ne ingilizler istedi de vermedim bisikleti oradan aldım Türkiye de satacağım:)

• Beğen
Tepkiler: Sertan.Zaim
Eskiden Messenger'da ingilizce öğreten msn robotu gibi sürekli aynı şeyleri yazıp gönderiyor demek ki :)

Neyse olay çözüldü galiba bu mail geldiğin de bizim gibi heyecanlanmayın :) basıp yolunuza devam edin

Lock stock and two smoking barrels hesabı hacı. Satmadan bir ustaya gösterin mutlaka :)

• Beğen
Zamanında gitarımı satarken bana da Kanadalı olduğunu söyleyen bir arkadaş mesaj atmıştı. Gitarımı almak istiyordu, fiyatı 150 liraydı, en son ne olur diye sormuştu. En son 200 dolar olacağını söyledim, kabul edip banka bilgilerimi istedi. Adres olarak da Nijerya da bir adres verdi. Bunun üzerine de Nijerya da bu tip dolandırıcılar için olan ilgili kanun maddesinin numarasını hesap numaram olarak göndermiştim. Başka da cevap yollamadı :)

Ama ilk başta çok sevinmiştim yurtdışına satıyorum diye, hatta gitarı araştırmaya başlamıştım ne özelliği var acaba diye. Sonra Nijerya adresinin görünce biraz araştırıp işin aslını öğrenmiştim :)

Arkadaşlar olayın aslı ortaya çıktı. Önceki yazında da da belirttiğim üzereben bu adama paypal mail adresimi gönderdim. Az önce bir mail aldım, güya paypal'den (adres kısmında PayPal Service® (Int.Pay.Pal@techemail.com)) bu şahıs tarafından para transferi olduğunu belirtiyor. İçeriğinde de istediğim paradan daha fazlasını gönderdiği yazıyor. Hemen paypal hesabıma girip kontrol ettim gelen giden yok.

Gönderen mailine bakarsanız techemail.com diye bir hesap. Başına Int.Pay.Pal yazarak sanki paypal'den bilgilendiriliyorsunuz süsü veriliyor. Mailin içindeki linkten pypal'e girip hesabınızı kontrol etmeye kalkarsanız direkt sahte siteye giriyorsunuz ve şifrenizi de kucaklarına teslim ediyorsunuz.

Aman dikkat edin ve sakın bu oyuna gelmeyin.

O değilde forum bugün tam goygoy gününde :) "Ah Şu Altıgen Vida Yok Mu" "İngiltereden bisiklete talip acaba doğru mudur?:)" "Benim Bisikletlerimde bunlar" konularının yanında her zaman ki gözbebeğimiz olan "500 lira civarı hangisi? " başlıklı konumuz yine ilk sıraları kovalıyor :)

@Emre.yıldırım

Bayram tatilinde Kırşehir-Kayseri arası kapadokya gezisi benden, şimdilik challenge devam ediyor. Bisikletçinin açlıkla mücadelesi is between 03:30-20:15 Lets start with teravih :)

Geri