Scudo Sports

İngiltere'deki evler hakkında

hakan64

Forum Bağımlısı
Tepki
479
İsim
hakan
benim merak ettiğim bi konu var. ingiltere deki evler neden hep bu tipte tuğladan yapılıyor? tuğla neme dayanıklı olduğu için olabilir mi? ya da başka bir sebebi var mı? benim hoşuma gidiyo aslında bu tip evler

https://i.hizliresim.com/L1BBNz.png

Scudo
evet öyle de denebilir. Tuğla iyi bir yalıtım malzemesidir, soğuğa ve sıcağa dayanıklıdır vsvs bir sürü nedenden dolayı tuğla tercih etmiş olabilirler :)

• Beğen
Tepkiler: hakan64
@Osman D. hocam bu evlerin 200-300 yıllık olanları bile varmış. bizim 90 larda yapılan binalar bile şimdi eskimiş sayılıyo, adamlar o kadar sağlam yapmış demekki

Ülke deprem kuşağında değil bildiğim kadarıyla. Ve doğrudur, betonarmenin ömrü onyıllarla ölçülüyor.

Mesela her akşam köprüyü geçerken, önce sağıma bakıp 1500 yaşındaki Ayasofya'yı sonra da soluma bakıp betonarme inşa edilen yeni camiyi görüyorum. "Madem geleceğe bir eser bırakmak istiyorsun, neden bu iş için muhtemelen 150 yıl sonra orada olamayacak bir cami yapıyorsun?" diye sormaktan alamıyorum kendimi.

@Kaan.Özçelik deprem kuşağıyla alakası var mı bilmiyorum hocam, ama en fazla 2 katlı dubleks evler zaten. daha yüksekleri varsa da istisna bu tür evlerin. baya dayanıklı bi yapı ki abd,birleşik krallık taki evler hep böyle

Geri