Scudo Sports

İngiltere'de plaka ve hız sınırı...

gezgino28

Edirne-Kudüs turu
Tepki
664
İsim
vizesizgezgin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
İngiltere'de başlayıp, Avrupa'ya yayilacagini düşündüğüm plaka ve hız sınırı konusunda ne düşünüyorsunuz dostlar

Scudo
Biraz daha bilgi, bir kaynak vereydin de, bir şeyler düşünebilseydik diye düşünüyorum ben.

@gezgino28 Abdullah Bey, nedir tam olarak plaka ve hız sınırı uygulaması?

"ülke genelindeki yerleşim bölgelerinde bisikletçiler için saatte 32 kilometrelik hız, üst limit olarak belirlenebilir."

Yerleşim birimleri tanımına bakmak gerek. Buralar araç için de hız limitlerinin 30-35 olduğu yerler bildiğim kadarıyla. Öyleyse çok doğru.
Ama yerleşim birimi tanımında, bizdeki gibi düşündüğümüzde "bostancı-kaynarca" sahil yolu da varsa, o zaman pro bisikletçiler için de antreman yapabilecek bir yer kalmıyor...

Bizim kanunlarda zaten hız limitleri var, şehir içi 30, diğer yollarda 45'di.
Bizim sıkıntımız, hangi yolun şehir içi, hangi yolun "diğer" yol oalrak tanımlandığı...

Bir yorum da burada yapayım kabaca.. Bizim şartlarımızda ; "Ayranımız yok içmeye , faytonla mı gidelim .... ? " . Daha taşıt trafiği kuralları çatır çatır çiğnenirken , kasksız bir sürü motorsikletli dolaşırken etrafta , bu mu kaldı bir tek ? Bana kalırsa vergi alabilecekleri noktalarda güzel çalışıyorlar.

Bizde plaka-ruhsat-ehliyet zorunluluğu gelir ve denetlenerek uyulmaya zorlanırsa bisiklet kullanımı en az onda birine düşer.
Mesela ben 4 bisikleti 1 ya da 2'ye düşürürüm, neden 4 bisiklete vergi ödeyip plaka-ruhsat çıkarayım. Çocukların bisiklete başlamasını sağlayan karne hediyesi olayı biter. Ekonomik ulaşım için bisikleti tercih edenler vazgeçer. Yaşlıların (özellikle geliri düşük olanların) dinç kalmasını sağlayan bisiklet kullanımı sıfırlanır.

1) Birleşik Krallık'ta ve aklı başında hiç bir ülkede bisiklet kullanımını azaltacak düzenleme gelmez.
2) Birleşik Krallıkta bisikletler için hız sınırı yok, otomobil için 20 mph (32km/saat) hız sınırının olduğu yerlerde bisikletler çok daha hızlı gidebiliyor ve hem tehlike yaratıyorlar hem de motorlu araç sürenleri uyuz ediyorlar.

Sizin yaşadığınız sahil veya yolu bilmem fakat bizim burada bisiklet yollarında kocaman tabelalar mevcut. Hız sınırı 25 diye, ki haklılar 25 in üzerine çıkıp sürülecek bir yol değil sahil yolu. Otoyola çıkana kadar bu hız sınırına uymak lazım malum ülkemiz deki iki ayaklı hayvanlar bir önüne atlar ikincisi bisiklet yolundan gider kazaya sebep olur.

İngiltere'nin her yaptığı da doğru değil, kendi çocuklarını teletabi yaptılar diye onlara uyacak halimiz yok.
Ayrıca, ingiltere'de holigan kültürü var. Bisikletçilerin şanssız dezavantajı biraz trafik holiganı gibi görülmeleri. Halkın içinde yaşayan o içkici vandallara benzetilmeleri, işe gidip gelen düzgün kitleyi bence kısıtlamamalı.
Şu da var, İngiltere'de yollar dar ve - hiç kırmızı ışık yarışı yapan araba sürücüsü gördünüz mü bilmem ama - sanki sizi geçse 10 metre ilerideki kırmızı ışıkta durmayacakmış gibi önünü görmeyen sürücüler, şehir içi yavaşlamalarının sebebi bisikletçilermiş gibi onları geçse yol açılacakmış gibi bir beklenti içine giriyorlar.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bizde o işi vitesli diye ayırabılırler, faturası x miktar üzeri diye ayırabılırler ya da başka bi planlama dusunebılırler. Bisikletle işi gidip gelen çok kişi var onlara dokunmak istemezler. Zaten ekonomi kötü ufak bi gelir için oyları riske atmazlar bence.

Bizede gelmesi bi 10 seneyi bulur ingiltere olsa bile :D iş aslında muhalefette biter güçlü bi muhalefet olsa karşı çıkar yaptırmaz onuda.

Plaka ne yaa Motorlu taşıtlar vergisi de öderiz yakında..
"Kardeş senin kaslar 2 milim şişkin, bu motor yerine geçer" filan diyecekler herhalde.
Önce insanlara bisiklet yolunda yürümemeyi, biiskleyitliye çarpan adama, yayaya çarptı diye tutana tutulmaya ağını öğretsinler polislere.

Deli saçması şu an için.

• Beğen
Tepkiler: egesenkaya
Normal mantık koşullarında her her kural bir ihtiyaçtan doğar. Şimdi bu tip kültürlerde kullanım yoğunluğuna bağlı olarak artık bir düzenleme yapmak elzem hale gelmiş olabilir, orda uygulamaya geçtikten sonraki ve önceki verileri inceleyip bir kaç ülke daha benzer uygulamalar başlatabilir. Normal mantık koşullarında ciddi bir bisikletli popülasyonuna sahip olmadığımız için bizde böyle bir gereklilik olmadığına karar verip hiç değerlendirmeye bile alınmaması normal olarak değerlendirilebilir.

Ama normal mantık koşullarının dışında koşullarımız var, haliyle incelenecek veriler muhtemelen cana ve mala gelen zararlar ne oranda azaldı, nasıl bir düzen sağlandı, insanların genelinde memnuniyet düzeyi ne şekilde değişti gibi analizler yerine devletin kasasına giren vergi miktarının artıp artmadığına bakılacağını tahmin ediyorum. Yine de rahatım, 3-5 kuruş bizim alacağımız bisikletten gelecek verginin peşine düşene kadar milyarlar milyorlar getirecek işlerin peşinden koşacakları için bize yakın zamanda sıra gelmez.

(link)
Sorunumuzu tarif etmek açısından, bu propaganda ile mücadele ediyoruz.

Plaka ne yaa Motorlu taşıtlar vergisi de öderiz yakında..
"Kardeş senin kaslar 2 milim şişkin, bu motor yerine geçer" filan diyecekler herhalde.
Önce insanlara bisiklet yolunda yürümemeyi, biiskleyitliye çarpan adama, yayaya çarptı diye tutana tutulmaya ağını öğretsinler polislere.

Deli saçması şu an için.
Sizin yayaya carpmali bir olay olmuştu bisiklet yolunda değil mi. Keşke sizde o çocuğun velilerinden şikayetçi olsaydınız hocam. İyi hoş bişey çıkmazdı da. Yinede savcılığa yada karakola böyle bir olay için ifade vermeye gittikleri için gerilmiş olurlardı. İyi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Sizin yayaya carpmali bir olay olmuştu bisiklet yolunda değil mi. Keşke sizde o çocuğun velilerinden şikayetçi olsaydınız hocam. İyi hoş bişey çıkmazdı da. Yinede savcılığa yada karakola böyle bir olay için ifade vermeye gittikleri için gerilmiş olurlardı. İyi olurdu.
Geline çarpmıştım ben 🤭
Kocası olacak kişiyle de kavga etmiştik. Karakola gidecektim, yaygara koparmıştım da ama baya insan girdi araya vazgeçtim o an.

Bir de yaya beni kasten düşürmüştü. Polis bulamadı ne hikmetse, SGK kayıtlarına da "hayvanla çarpışma" diye geçirmişler kaydı.

Sakat ayakla adliye adliye koşturmayı göze alamamıştım. Keşke koştursaydım.
Yakın zamanda o gün sakatlandığım dizden ameliyat oldum, şu an fizik tedavi sürecindeyim.

İşte bu zihniyet var oldukça plaka reflektör olsa ne olur olmasa ne olur... Acı çeken biz oluyoruz.

Düşünsene sahibinden com da dolaniyorsun ve satilik herhangi bir bisiklet ilanı;
" satılık kron xc100
26 jant vs vs
Ön sepet ekstralı (RUHSATA İŞLİ)
"

Hadi laaaaaayyyyyynn!!!

Hiç bir avrupa ülkesinde bu yasa geçmez, geçsede halk tepki gösterir Parlamento 'yu basar. Gerekçelerle ya iptal edilir. Ya mantık sınırlarına indirgenir...

Kaynak olarak TRT haber'de yer alan bilgilere göre, derse inanırsak, masturbasyon vergisi uygulayacak bir hökömet var.... Nabız mı yokluyorlar?

Pisikletimin üzerinde bana ceza kesebilecek, bana imza attırabilecek görevli ile sadece dertleşiriz.

Ülkemde bir eksik bu mu kalmış?

Geri