Scudo Sports

İngiltere

Tepki
13
Merhaba arkadaşlar, forum adımdanda gördüğünüz gibi adım Dorukhan Barış ama daha çok Doruk adını kullanıyorum. Şu anda İngilterede lise öğrencisiyim ama 2012 eylül de tekrar Türkiyeye (ankara) döneceğim. yaş 26 Ekimde 17 biticek hayırlısıyla :D

bisiklet tutkum ortalama 2 hafta önce arkadaşımdan aldığım Fixie ile başladı, ve fixie mi kendi çabalarımla özenle özel ve güzel görünme çabalarındayım, en yakın zamanda resmini paylaşırım sizlerle :) ama bisikletler hakkında çok bir bilgim yok mesela hangi parçanın adı nedir hangisi ne değildir, malum yeni yetmeyim daha.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Scudo
Vay be 10 sene once bir şeyler yazılmış bir daha yok. Var mı İngiltere'de olan başka birileri?

• Beğen
Merhabalar,

Çok ilginç; 20 ekim 2011 tarihinde açılmış konu ve sadece bir cevap almış. Ben de bir soru sorayım ve dursun burada. Belki bilen birileri görür ve yardımcı olur...

İngiltere oturma izni, çalışma vizesi hakkında bilgisi olan var mı?

Londra 'da 3 gece kaldım.

bence 3 ay kalsam anca yeterdi

böyle güzel bir şehir...

• Beğen
Londra 'da 3 gece kaldım.

bence 3 ay kalsam anca yeterdi

böyle güzel bir şehir...

Ben de 4 ay Brighton'da kaldım. Bu süre zarfında İngiltere'yi gezme imkanım oldu. Gerçekten harikulade bir ülke. Ama beni en çok etkileyen detayları; hukuk, insan hakları ve özgürlükler oldu. Darısı başımıza... 😅

Bilgisi olanlar varsa, İngiltere oturum izni, çalışma vizesi... vs. konularda, yardımlarını rica ederim. 🙏

Ben de 4 ay Brighton'da kaldım. Bu süre zarfında İngiltere'yi gezme imkanım oldu. Gerçekten harikulade bir ülke. Ama beni en çok etkileyen detayları; hukuk, insan hakları ve özgürlükler oldu. Darısı başımıza... 😅

Bilgisi olanlar varsa, İngiltere oturum izni, çalışma vizesi... vs. konularda, yardımlarını rica ederim. 🙏
Brexit sonrası Ankara anlaşması geçerliliğini yitirdi, çalışma vizesi ile ilgili bilgileri şurada bulabilirsiniz:
(link)

• Beğen
Dünya'nın en büyük sömürücüsü ülkeye ve diline yaranmaya çalışmak da ne bileyim...

Dünya'nın en büyük sömürücüsü ülkeye ve diline yaranmaya çalışmak da ne bileyim...
Akıllı olup sömürtmemek lazım kendini. Nitekim aslında kast sistemi olan bir toplum olmasına karşın oraların halkı da başta sömürülürken yavaş yavaş aklı başına gelip haklarını elde etmiş. Şimdi ülkeyi yönetmek için aristokrat kökenden gelme ihtiyacı bile yok. Hatta göçmenler yönetime geliyor yavaş yavaş. Yakında kraliçeden de vergi almaya başlarlar.
Bu sürecin tam tersini yaşayan toplumları eleştirmek lazım asıl.

Kendi ülkemde kendi ırkım tarafından sömürülüp üstüne hiçbir hakkı olmayan ortaçağ kölesi gibi çalışıp yaşayacağıma, emperyalizmin merkezinde daha insancıl şartlarda sömürülmeyi tercih ederim.

Sanırım ingiltere avrupanın en muazzam ülkesi, en azından Londra öyle. Ulaşım, insanlar, düzen mükemmel bir şehir. Ziyaretçi vizesi için bile zor bir ülke çalışma izni için biraz zorlayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
İngiltere' yi kim sömürmüş?

Akıllı olup sömürtmemek lazım kendini....
Hırsızın hiç mi suçu yok? isimli Nasreddin Hoca fıkrasını hatırlattı bu dediğiniz... Britanya Krallığı; Kuzey Amerika'yı, Güney Afrika'yı, Avustralya'yı, bir sürü okyanus adasını işgal etmiş, kendi toprağı yapmış, burada yaşayanları sistematik olarak asimile etmiş ve soykırıma uğratmış bir devlettir. Buralara ayak bastıklarında çoğunda bir "devlet" teşkilatı bile yok. İlkel kabile şeklinde yaşayan, kendini savunma adına elinde taş, ok, sopadan başka bişey olmayan halklar. Bazı kişiler bunu "politik zeka" olarak yorumlasalar da, bu işgalcilik ve talancılığı, sosyalist biri olarak hoş görmem mümkün değil. Şu an nepotizmi (kendilerince "soyluluğu") silmiş olabilirler, ama bu devletin kirli geçmişini kapatmaya yetmez.

@Mustafa Zeybek Sırf daha fazla maaş alıcam, daha iyi bir maddiyat ile yaşayacağım diye işgalci bir ülkeye yaranmaya çalışmak benim değerlerime aykırıdır. Sizi bilemem.

@mustafa tanrıverdi İngiltere'yi ancak Hitler Almanyası sömürebilirdi sanırım. Ama gücü yetmedi.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Hırsızın hiç mi suçu yok? isimli Nasreddin Hoca fıkrasını hatırlattı bu dediğiniz... Britanya Krallığı; Kuzey Amerika'yı, Güney Afrika'yı, Avustralya'yı, bir sürü okyanus adasını işgal etmiş, kendi toprağı yapmış, burada yaşayanları sistematik olarak asimile etmiş ve soykırıma uğratmış bir devlettir. Buralara ayak bastıklarında çoğunda bir "devlet" teşkilatı bile yok. İlkel kabile şeklinde yaşayan, kendini savunma adına elinde taş, ok, sopadan başka bişey olmayan halklar. Bazı kişiler bunu "politik zeka" olarak yorumlasalar da, bu işgalcilik ve talancılığı, sosyalist biri olarak hoş görmem mümkün değil. Şu an nepotizmi (kendilerince "soyluluğu") silmiş olabilirler, ama bu devletin kirli geçmişini kapatmaya yetmez.

@Mustafa Zeybek Sırf daha fazla maaş alıcam, daha iyi bir maddiyat ile yaşayacağım diye işgalci bir ülkeye yaranmaya çalışmak benim değerlerime aykırıdır. Sizi bilemem.

@mustafa tanrıverdi İngiltere'yi ancak Hitler Almanyası sömürebilirdi sanırım. Ama gücü yetmedi.
İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisi olarak İngiltere tarihine bir miktar hakimiyetim doğal olarak var. Batıyı şirin veya sevimli buluyor değilim. Ancak istediğim şey daha fazla maaş almak ve daha iyi maddiyatla yaşamak değil. Daha doğrusu bu ilk önceliğim değil. Temelde istediğim şey basitçe güven. Sokakta yürürken güvensizlik duygusuna kapılmak istemiyorum. Araziden bisikletimle inip şehre indiğim an eve gidene kadar kendimi güvensiz ve tehlikede hissetmek istemiyorum. Yaşadığım evin olası bir felakette beni koruyabilecek olmasına güvenmek istiyorum. Hukuk ve adalet ile ilgili bir işim olduğunda ülkemdeki hukuk ve adalete, haklarımın korunacağına güvenmek istiyorum. Sokakta başıma bir şey gelmesi durumunda güvenlik güçlerine güvenmek istiyorum. Yarınlara baktığımda kendimi güvende hissedebilmek istiyorum. Bunların hepsinden sonra cebimdeki paranın alım gücüne güvenebilmek istiyorum. En son. Değer yargıları konusuna girip kendimi ve okuyanların canını hiç sıkmayayım.

Bu arada konu başlığı İngiltere ama benim kastım buradan çıkıp İngiltere'ye gitmek değil. Emperiyalizmden, sömürgecilikten bahsedeceksek tarihi boyunca hiçbir savaşta yer almamış İsviçre'ye de seve seve giderdim. :) Giderdim diyorum çünkü burada saplanıp kaldım...

Şanlı İskoçya'mızın 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 2 saat 3 dakika sonra yenmesini umduğum futbolun beşiği ülke

Bu dedikleriniz tarih boyunca hemen her milletin çeşitli yöntemler kullanarak yaptığı şeyler. En ilkel kabileden en büyük imparatorluklara bu şeyler gerçekleşmiştir. İngilizler de bu açıdan çok farklı değildir. Belki daha başarılı olmuşlardır denebilir.

Birbirimize ve başka milletlere bakışımızı daha olumlu değerler ve fikirler üzerine kurmak hepimize fayda sağlar.

Edit: başta çok uzun yazmışım, kısalttım

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Merhaba bende londra'dan katılıyorum

@Mithrandir41 Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Yaşınıza bakılırsa eğitim amaçlı oradasınız?

@Mithrandir41 Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Yaşınıza bakılırsa eğitim amaçlı oradasınız?
Sağolun. Burada yaşıyorum. 2 kere bisikletimi çaldırdım şimdi tekrar bisiklet alacağım ama bu sefer danışarak almak istedim ama konu açamıyorum.

@Mithrandir41 Şu an konu açamıyorsunuz, çünkü yeni konu açmanıza gerek yok :harika:

Ne tür bir bisiklet düşünüyorsanız onunla ilgili öneri verilen başlıklar mevcut. Forum ahalisi elinden geldiğince yardımcı oluyor.

Geri