Scudo Sports

İmkanınız varsa bedelli askerlik yapın

berberci

Daimi Üye
Tepki
725
Malesef askerde bu tiplerden çok. Konuşmalar, hal ve hareketler... Askerdeyken uzun dönemlerin en az yarısı böyle tiplerden oluşuyordu. O yüzden imkanınız varsa bedelli askerlik yapın derim.

Scudo
Bu videodan sonra bedelli askerlikte 28 gün eğitim kaldırılsın akımı başlatmışlar sosyal medyada. Hiç korkulacak bişey yok, bunlar usta birliğindeki askerler, eğitim birliğinde bunlarla karşılaşma şansları yok. Yedek subay olarak askerlik yapıp asteğmen olarak göreve başladığımda her türlüsünü gören biri olarak yazıyorum.

@firestone
Kısa dönem yapsaydınız ne demek istediğimi daha anlardınız.

• Beğen
Tepkiler: erleg
Bedelli Askerliği kendimce yanlış bir uygulama görmekle birlikte, çünkü adalet ,eşitlik kavramlarını yok ediyor. Ama buna rağmen böyle bir bedelli uygulamasından dolayı bedelli askerlik yapacak olanlara sınırsız bir saldırı haklı değil, Bunlar hakkında işlem başlatılmışsa iyi, Halkı Askerlikten soğutma,Bedelli askerlik yapacakları tehdit,korkutma,hakaret,aşağılama ve Toplumun bir kesimine yönelik açık ,nefret suçlarının tamamı yayınlamış oldukları videoda işlenmiş durumda.Askerlik şerefi ve onurunu ayaklar altına alan tipler çok yazık.

@AmatörBisikletçi-01
Haklısınız. Bedelli askerliğe esasen ben de karşıyım. Evet adaletsiz bir uygulama bence de. Ama askere gidip de o ortamı ve disiplinsizliği gördükten sonra kardeşime bedelli yap diyorum askerliği. Ki bedelli yapacak zaten.

Herkes askerliğini yapsın, askerde herkes eşittir. Sağda solda kendini kültürlü zannedipte 'kitap yüzü açmamış adamdan' emirmi alacağım diye insanlarımıza hakaret edenlere yani terbiyesizlere bakmayın.

Tüm insanlar eşittir, bir doktorun bir öğretmenden emir almasında ne var yahu? Ya da farklı meslek türlerinin? İnsan insan olduğu için eşittir.

Ayrıca 'MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' bu ülkeyi senin benim için kurtardı, ayağında ayakkabısı ve elinde soğan-ekmeğinden başka bir yiyeceği olan askerlerimiz vardı bizim. Şimdi atalarımıza 6 ay/1 yıl askerliği ne zaman çok görür olduk?

Tabi ilk başta devlet büyüklerimizin çocuklarını cephede görmek isteriz. Sadece 6 aylık/1 yıllık askerliği atalarımıza çok görmeyin.!

Ben sadece bizim birlik böyle sanıyordum videoyu izleyince her yerde %100 aynı olduğunu fark ettim :snzdglsn:

• 8 saat nöbet kitleriz, yazıcı bizim devre
  • nöbete uygun adım götürüp getiririz
  • gece 3 buçukta uyandırıp itfaiye hortumuyla su basarız :D

Kafa her yerde aynı demek ki. Biz de aynı tehditlere maruz kaldık, kısa dönemlerden nefret ediyorlardı. Biz terhis olurken bize üst devrelik taslayanların 100 gün daha askerliği vardı :D Ağlamak üzereydiler bu videodaki gibi tipler biz terhis belgelerimizi alırken. Ne kadar hayvanlık var gördüm askerde, iyi ki de yapmışım

Bu sokak köpekleri'nin, yüzlerini de görebileceğiniz video'lar mevcut ki ne oldukları aslında her şekilde belli. Ayrıca, insanları askerlik'ten soğutma'nın bir cezası var. Gg.

• Beğen
Tepkiler: berberci
Bu videodaki gerzek askerlerin başlarının çok büyük belaya girdiğine emin olun o halde. Ağlatırlar bunları :D Gelsin mahkeme dosyaları çarşaf çarşaf. Yüreğimin yağları eridi. Bitmez bunların askerliği :D
Bunların tugay komutanına kadar ulaşır bu. En az 1000 km uzaklıktaki başka bir birliğe sevk banko zaten ahahah :koptum:

@Serkan Mıstınoğlu Sizce umurlarında olacak mıdır? Sizde yaşamışsınız işte. Uyuşturucusundan her türlü pisliğine kadar var böyle tiplerde. Hayattaki tek amacı yamyamlık olan ve kaybedecek hiçbir şeyi olmayan tipler bunlar.
Askerde ekmek elden su gölden kalmaya devam ederler. Yeni gelenlere işkenceye de devam tabi...

Aslında en önce bunların komutanlarının başının belaya girmesi lazım. Normalde askere kameralı telefon sokamazsın. Bizim zamanımızda telefon komple yasaktı ama(tabi gene sokan sokuyordu bir şekilde) şuan kamerasız eski tiplere izin veriliyor galiba. Tabi kağıt üzerinde kalmıştır gene. İçerisi akıllı telefon kaynıyordur.
İşte bunların içeriye böyle aletleri sokmalarına göz yuman komutanların birer birer cezalandırılmaları gerekiyor.

Ben kısa dönem yaptım.Ama bedelli askerliği de sonuna kadar destekliyorum.İmkanı olan bedelli yapsın abi.Ben bedelli yapmadım da ne oldu?Elime tüfeği versen mermi dolduramam içine.Düşün 6 ay askerlik yapmışım ama daha mermi koyamıyorum ne yapayım ben öyle askerliği.Acemi birliği kütahyada yaptım.Mesela hastalanıyorum doktara çıkacam başımıza bir tane uzun dönem usta asker veriyorlar doktora götürsün diye.Hadi onu anladık diyelim doktorun verdiği ilacı bile sabah akşam o asker veriyor size.Yani o asker sırf size ilaç vermek için askerlik yapıyor:)Usta birliğini anamurda tatil köyünde yaptım.Sırf komutanlar daha ucuz tatil yapsınlar diye gitti 5 ayım.Sahilde onlara içki sattım dışarda pahalı içmesinler diye.Doğuda yapanlara birşey demem ama benim yaptığım askerlik değil vakit kaybıydı.O yüzden eğer adaletten bahsedeceksek herkes askerlik yapacaksa eğer herkes doğuda yapacak herkes bir işe yarayacak o askerlik de öyle 12-15 değil 3 ay olacak.

Bende 15 ay j.komando olarak yapmış birisi olarak bedelliye karşı değilim parası olan yapsın bedelli benim çektiklerimi çekmesin sonraki nesil. Ama bu çaylakların atladığı bir konu var bedelli olarak yapacaklar burdur da yapıyordu önceden şimdi de muhtemelen burdur da yaparlar yine.

@el_Aksa_1903
Evet doğru. Zaten 28 gün göstermelik bir eğitim. Nereye dağıtacaklar 28 gün şafak sayan adamı.

@Taner James
Benim zamanımda diyorduk..:):)
6-7 sene önceydi ama:kedicik:

@Emre Yönlüer
Onu biz de kendimize diyorduk, çok koyan bir şey değil. :)

Bedelli askerlik çıksın diye kopardıkları gürültüyü yaptıkları faaliyetleri zorunlu askerlik kalksın diye yapsaydılar daha hayırlı bir iş olurdu. Mevcut haliyle bedelli denen sistem ne yazık adaletsizlik doğuruyor bazı insanlar için. Ben askerden geleli 13 yıl oldu, yedek subay olarak komando timine komuta ettim ve 450 kişilik taburda münferit bir iki olay dışında ne böyle tipler gördüm ne de böyle şeylere tanık oldum. Hapçı, sabıkalı, belalı, problemli tipleri rdm olarak ayırıp geri hizmete verdikleri için genelde hizmet bölüklerinde böyle tipler ve problemler yaşanır.

bedelli yapacakların korkmasına hiç gerek yok
hiç bir uzun dönem askerle muhattap bile olmayacakları bir ortam düzenlemesi yapılacaktır. (koğuşlar , banyo saati , yemek saati vs..)
zaten gidecekleri birlikler acemi eğitim birliği olacak bu birliklerde uzun dönem asker sayısı çok azdır. Onlarda zaten gün içinde ya nöbette olurlar yada birlik içi görevlerinde. Bedellilerle temas kurmaları neredeyse imkansız gibi bir şey.
zaten böyle bir şeye cesaret dahi edemezler çünkü eğitim birliklerinde uzun dönem askerler sürekli rütbeli baskısı altındadırlar.
birde eğitim astsubayı ve çavuşu iyi birisi denk gelirse güzel bir deneyim olur askerlik
askerde acemi birliğindeki bir aydan sonra kalınan her gün zaten boş geçen bir amelelik
ordumuzun bir an önce profesyonel askerliğe tam anlamıyla geçmesi şart
herkes askerlikle ilgili temel bilgilere sahip olmalıdır. (savaş zamanında katılınacak birliklere kolay ve hızlı adapte olabilmek için)
ancak herkes pratikte profesyonel olarak asker olamaz...

Geri